Şimdi Ara

94 model honda civic 1.5 EL ile ilgil ibir kaç soru

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
771
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Önecelikle merhaba arkadaşlar. Benim soracağım bir kaç husus var. Bu başlıkta olan araçlar 9000 devir kadranları var genelde dier araçlar maks 7000 devir. Benim öğrenmek istediğim ilk husus; bu araçları düşük devirde kullanmak sakıncalımıdır. Örnek olarak babam 45 yıllık şöfördür. Dediği bu arabalar seri araçlardır düşük devvirde kullanma demiştir. Bir ikinci soracağım husus Motora zarar vermesini minimuma indirmek için lpgli olan aracımda ne sıklıkla benzinde kullanmalıyım. Önemli hususlardan birisi de Aracımın üstünde hala orjinal boyası mevcut haliyle renginde bir açılma durumu oluyor yani güneş yanığı deil fakat bir soluklaşma var genel olarak. Ev ortamı imkanı ile bu arabanın boyasını daha göz alıcı yapabileceğim ürün varmı iki öneri aldım maguears ( doğru yazdım umarım ) ve sona hızlı sprey cila. Su tutmama özelliğide varmış bu 2 ürünün. Ve son olarak soracağım sual şudur. Bu araçlarda ( karbüratörlü aracım ) opetin katkılı lpgsi mi iyidir. Yoksa shel vs katkısız lpg mi kullanayım. Araç kullanıcısı arkadaşlar bir yardımcı olurlarsa çok müteşekkir kalırım. Şimdiden yaardımlarınız için çok teşekkür ederim. Esenlikle...

• araba 21 yaşında
    ne desem bilemiyorum ki.....
  • çalışırken annem 2 kere araba sto petti sandı motoru o derecede sessiz düzgün çalışıyor ben sadece hani kullanan bilen arkadaşlar var ise onların kullanım yorumlarını bekliyorum. Çünkü daha öncesinde 2006 mondeo kullanan biri olarak bu araba ile aralarında dağlar kadar fark olduğunu anlamış bulunmaktayım el frni çekmeden sadece gaza basma ile arka atan otomatik araba görmedim ben orjinal motor ile :D
  • cteg C kullanıcısına yanıt
    maguears ı yanlış yazmışsın
  • 3 senedir (yaklaşık 80 bin km) aynı model araca sahibim. Mesajınızdan anladığım kadarı ile sizin aracınız da otomatik. Dip gaz yaptığınızda (kick down, bizim dilde roketleme derler) araç 6500 devir civarında vites değiştirir. Son hızda da 180-190'larda devir ancak 5000-5500 olur. Yani 7000 devir üstünü görmek pratik olarak mümkün değildir, manuel viteslerde durum nedir ben de merak ediyorum, manuel sahibi bir arkadaş bilgi paylaşımında bulunursa öğrenmiş oluruz.

Kesinlikle düşük devirde kullanılmaz diye bir şey yoktur. Zaten kullandıkça fark edeceksiniz, gaz pedalı üç kademelidir. 1. kademede 2200-2300 devir aralığında vites atar, 2. kademede 3500-4000 devirde, 3. kademe de yukarıda bahsettiğim dip gaz olup 6000-6500 devirde vites atar. Haliyle devir yükseldikçe performans arttığı gibi yakıt tüketimi de artar. 21 yaşında bir araba 1. kademede inanılmaz denilecek yakıt tasarrufu sağlanıldığı gibi 3. kademede de yaşından beklenmeyecek performans gösterir.

Sürekli lpg'de kullanmak motora değil karbüratöre zarar verir, yani karbüratörün bazı parçalarının kurum tutmasına ve çatlamasına sebep olur. Bir de kuruyan benzin hortumlarının çatlaması, ve benzin pompasının bozulması gibi arızalar da söz konusu olur. Hemen her usta "ne kadar sık benzinde kullanmalı" sorusuna farklı cevaplar verir, onlarca cevap arasında benim makul gördüğüm uygulama haftada bir 10 km kadar kullanmak. Bilhassa kışın - dereceleri gören bir yerde ikamet ediyorsanız akşam aracı durdurmadan benzine almanız sabah ilk çalışmayı da kolaylaştırması açısından faydalı olacaktır.

Boya hususunda hemen hiç bilgim yok.

Katkılı gaz genellikle tavsiye edilmez. Temiz olduğundan emin olduğunuz katkısız gazları kullanabilirsiniz. Mesela Doğu Karadeniz'de KDZ gaz diye bir gaz vardır, hem ucuz hem de temiz bir gazdır.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.