Şimdi Ara

94 model honda civic 1.5 EL İlk araç

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
2.240
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar öncelikle merhaba. Ben şuan 94 model civic 1.5 EL sahibiyim ve ilk arabam. Direksiyon ve araba sürüşü olarak herhangi bir problemim yok. Fakat bu araçların Sİ olsun EX olsun EL olsun okuduğum kadarı ile belli bir huyu suyu olduklarını kullanma sonucu itibari ile anlamış bulunmaktayım. Sizden ricam yazdığım bir kaç durumla ilgili beni bilgilendirmenizdir.

1- Sabah lpg de çalıştırıyorum arabamı ( soğuk hava için geçerli bu yazdığım ) ilk devir çizgisinin 1 mm yukarısında çalışıyor hafif bir sarsıntı ile ve sonrasında sarsıntı geçiyor fakat motor tam ısınana kadar 800 devire gelene kadar düşük rolantide titreme yapmadan sarsıntı yapmadan çalışmaya devam ediyor.Bunu kötü sonuçları olurmu ileride.

2- Genelde aracımı 2000 devir altında tutmuyorum fakat 80 km yi geçtiğimde motor sesi arttığından devir 2500 e yaklaşıyor biraz tırsıyorum bir problem yaratırmı motora diye. 100 - 120 civarı devir 3000 de oluyor.

3- Sabah soğuk havalarda çalışırtırdığımda ısınması için çok az gaz veriyorum. Araç parkta ama otomatik vites sonuçta eski araçlarımda gaz vermiyorum.

4- Ustam 7000 km için yağ değişimi verdi fakat ben biraz daha titiz davranıp 5000 de deiştirsem bir problem olurmu.

5- Aracın tamponlar dışında deişeni yok boyası bile hala orjinal boyası fakat bi renginde sıkıntı var malum 20 yıllık araç boyatma ve pasta cila dışında kendim nasıl bu aracın parlamasını sağlaya bilirim ve istanbul ümraniyede oturuyorum. Nereden bu ürünleri tedarik edebilirm.

6- Son olarak bu araç ile ilgili Bir hoca sensei arıyorum diyebilirim. Bir güzel anlatacak şu durumda şöyle davran vs gibisinden. Malum internettki arama motoruna honda civic yazıpta boradway ile ilgil ihaberleri ayıklamak gerekiyor.

Yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkürler.

• Yapay Zekanın Yanıtı

94 Model Honda Civic 1.5 EL: İlk Aracın İçin Bilgi Rehberi

94 model Honda Civic 1.5 EL, ilk araç arayanlar için iyi bir seçenek olabilir. İşte bu araç hakkında bilmen gereken her şey:

Özellikler

• 1.5 litre SOHC 4 silindirli motor
    • 105 beygir gücü
    • 127 Nm tork
    • 5 ileri manuel veya 4 ileri otomatik şanzıman
    • Önden çekişli

Performans

Honda Civic 1.5 EL, 0-100 km/s hızlanmasını yaklaşık 10 saniyede tamamlıyor ve maksimum hızı 180 km/s. Yakıt tüketimi ise şehir içinde 8,5 litre/100 km, şehir dışında 6 litre/100 km olarak belirtiliyor.

Donanım

94 model Honda Civic 1.5 EL'de aşağıdaki donanımlar bulunabilir:

• Klima
    • Elektrikli camlar
    • Merkezi kilit
    • Hidrolik direksiyon
    • Kaset çalar

Yorumlar

Honda Civic 1.5 EL, güvenilirliği ve yakıt verimliliği ile bilinir. Ayrıca, parçalarının kolay bulunması ve ucuz olması da avantajları arasındadır. Ancak, performansının sınırlı olması ve konfor özelliklerinin eksikliği bazı kullanıcılar için dezavantaj olabilir.

Sonuç

Honda Civic 1.5 EL, ilk araç arayanlar için uygun fiyatlı ve güvenilir bir seçenektir. Ancak, yüksek performans veya lüks özellikler beklentisiyle hareket ediyorsanız, başka modellere bakmanız gerekebilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • quote:

Orijinalden alıntı: cteg

Arkadaşlar öncelikle merhaba. Ben şuan 94 model civic 1.5 EL sahibiyim ve ilk arabam. Direksiyon ve araba sürüşü olarak herhangi bir problemim yok. Fakat bu araçların Sİ olsun EX olsun EL olsun okuduğum kadarı ile belli bir huyu suyu olduklarını kullanma sonucu itibari ile anlamış bulunmaktayım. Sizden ricam yazdığım bir kaç durumla ilgili beni bilgilendirmenizdir.

1- Sabah lpg de çalıştırıyorum arabamı ( soğuk hava için geçerli bu yazdığım ) ilk devir çizgisinin 1 mm yukarısında çalışıyor hafif bir sarsıntı ile ve sonrasında sarsıntı geçiyor fakat motor tam ısınana kadar 800 devire gelene kadar düşük rolantide titreme yapmadan sarsıntı yapmadan çalışmaya devam ediyor.Bunu kötü sonuçları olurmu ileride.

2- Genelde aracımı 2000 devir altında tutmuyorum fakat 80 km yi geçtiğimde motor sesi arttığından devir 2500 e yaklaşıyor biraz tırsıyorum bir problem yaratırmı motora diye. 100 - 120 civarı devir 3000 de oluyor.

3- Sabah soğuk havalarda çalışırtırdığımda ısınması için çok az gaz veriyorum. Araç parkta ama otomatik vites sonuçta eski araçlarımda gaz vermiyorum.

4- Ustam 7000 km için yağ değişimi verdi fakat ben biraz daha titiz davranıp 5000 de deiştirsem bir problem olurmu.

5- Aracın tamponlar dışında deişeni yok boyası bile hala orjinal boyası fakat bi renginde sıkıntı var malum 20 yıllık araç boyatma ve pasta cila dışında kendim nasıl bu aracın parlamasını sağlaya bilirim ve istanbul ümraniyede oturuyorum. Nereden bu ürünleri tedarik edebilirm.

6- Son olarak bu araç ile ilgili Bir hoca sensei arıyorum diyebilirim. Bir güzel anlatacak şu durumda şöyle davran vs gibisinden. Malum internettki arama motoruna honda civic yazıpta boradway ile ilgil ihaberleri ayıklamak gerekiyor.

Yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkürler.

Forumumuza hoş geldiniz sefalar getirdiniz

• Çok teşekkür ederim. Hoş bulduk. :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.