Şimdi Ara

95 BİN TL ye kadar araç tavsiyesi!!! VOLVO S80 1.6 D2 POWERSHIFT ALINDI (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
164
Cevap
5
Favori
9.364
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben olsam 2 araç satıp 1,5 araba almaktan kaçınırdım. Bunu C sınıfı için söylüyorum... Güvenlik ve konfor açısında S60 iyidir ancak o 95 bine arzu ettiğiniz aracı bulur musunuz bilmiyorun. Bir de performans bakımından ben s60 1,6 dizelden memnun kalmadım. Dip gaz bastığım halde cüsse ve motor nedeniyle umduğum gücü bulamadım. Skoda ve Passatın 1.6sını denemedim. Ancak bu yazdıklarınız arasından ikisini değerlendirirdim. İkinci el değeri dikkate alınırsa passat, f/p açısından kesinlikle suberp. Ama dedikleri gibi çok uzun arabalar. Park yeri bulmak iş. CC'nin herşeyi hoş ama o kapı kollarının eğreti uzatılması beni rahatsız etti. Bir dikkat edin sanki bıçak gibi keskin. Bunda amerikan kapı olması da olumsuz etki etmiş. Normal cam olsa asla göze batmaz ve hoş görünürdü.
    Kolay gelsin... Suberp bütçeye göre ise tercih edilebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EagleWing -- 8 Şubat 2014; 10:16:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Marmaratic M kullanıcısına yanıt
    Test aracinda belki sıkıntı olabilir. DS5 in yari otomatigi oyle cok sarsintili gelmemisti bana. 508in Auto6R'i ile ayni gibiydi.

• Aracı eşin kullanacağından biraz yüksek bir araç alman daha iyi olmaz mı? Mesela Kuga, Tiguan, CR-V gibi.

• Cevabınız için ve detaylı bir şekilde yazdığınız için teşekkür ederim öncelikle

C5 ve 508 konusunda size sonuna kadar katılıyorum 508 tecrübem var 1.5 yıl kullandım 2. El aldığım için fazla zarar etmedim tesellim bu

Superb ise bir kaç bayii ile konuştum 85 bine elegance dizel dsg ve prestij paket alabiliyorum tek aklımı kurcalayan durum aracın iç mekanında tıkırtı gıcırtı vs var mı tek düşüncem bu yoksa tek düşündüğüm araç şu an

• quote:

Orijinalden alıntı: guvenxoca

quote:

Orijinalden alıntı: ensnksr

quote:

Orijinalden alıntı: sevensleepers1907

quote:

hocam yeni skoda superb takibimde ciddi ciddi düşünüyorum zamdan en az etkilenen araçlardan biri sizin aracınız da o görünüyor

Dostum yanlış hatırlamıyorsam sizin Superb 1.6 TDI DSG Elegance modeli ile ilgili olarak forumda bir inceleme yazınızı okumuştum.. Güzel bir inceleme yazısı olmuştu.. Elinize sağlık.. Yazınızda en fazla kafama takılan performans konusuydu.. O konuda ciddi olarak eleştirmiştiniz aracı.. Ancak anladığım kadarı ile buna rağmen yinede almayı düşünüyorsunuz.. Performansına rağmen sizi bu karara iten nedir? Acaba bu araç chip tuning ile daha iyi bir seviyeye çıkartılabilir mi?

evet incelemiştim teşekkür ederim benim c maxa göre performasn vasat zaten ağır araba bu konuda eleştirdim ancak yıllık 15-20 bin km yol yapıyorum dizel şart otomatik vites gerekli olunca seçenekler çok daralıyor vw gereksiz pahalı corolla 1.4 yetersiz ki c sınıfı bu yaşa geldikten sonra d sınıfı bir araca binmek istiyorum avensiste otomatik vites yok fransız araçları zaten benim için bitti 508 le çok kötü tecrübelerim var tek seçenek superb kalıyor motor hariç araç benim çok hoşuma gitmişti bu arada bizi skoda superb sahibi bir arkadaş bilgilendirse çok daha iyi olur bildiğim kadarıyla hem eski hem yeni superb var onda

bu segmentte f/p oranı olarak 1 numara olan araç superbdir...eski superble yeni superb arasında ön ve arka farlar + dsg haricinde hiçbir fark yok,motor,donanım ve iç kısım tamamen aynı,dizel otomatik avantaj tabiki...

şimdi mesela seneye garantisi dolunca ilk superbi satmak istiyordum fakat inanın yerine alıcak araç yok,daha dün konya yolunu dolaştım gözlemlerim,

passat:kendini kanıtlamış fakat tipi eskimiş durumda ,zaten mart nisanda yeni kasa lansmanı var..,ayrıca fiyat uçmuş durumda..

c5,508: bana uzak Allaha yakın olsun,sen burada çok iyi çok kaliteli diye atıp tutanlara bakma 1,2 yaşında araç gör bak 4-5 sene sonra ne hale gelicek,pug ve cit. sıfır alıp 2 sene binip garanti bitmeden satman gereken araçlar ayrıca 2.elde en çok zarar ettiren bunlar...adam oyuncagını çok koyuyor ama adamgibi şanzıman koymuyor kalite koymuyor..

insignia: çok güzel tasarımlı ve dolu bir araç ama dizeli yok,motoru lpg ye uygun değil yani ülkemiz için emekli arabası az kullanıyorsan alınabilir ,çok yol yapıyorsan ocağına incir ağacı diker...

latitude:malesef tutmayan ölü doğmuş bir araç,gider elin samsunga araç yaptırırsan d segmentinde işin zor...aslında laguna ve vel satis den bilindiği üzere reno kendi yapsaydı bence daha başarılı olurdu

geriye premium d segmentleri kaldı oda 3 ve c classe onlar zaten ayrı bir inceleme konusu...

sonuç olarak şu an en iyi f/p aracı superb..

yanlız şahsi fikrim şu anda ne ev alınır ne araba ,aciliyet yoksa biraz beklemekte fayda var ,fiyatlar ve krediler uçmuş durumda,2012 yılının aralık ayında 70 bin tl ye aldığım superb,2013 kasım ayında 84 bin tl ye çıktı(sonuncusu dsg şanzımanlı),şu an ise araç 89bin tl olmuş....

superble ilgili soracağınız birşey varsa yardımcı olurum...

Alıntıları Göster
    Ben satmayı düşünseydim 95bin'e 3,20d'yi verebilirdim. ancak araba bende bağımlılık yaptığından satamam.:) Ancak tavsiye ederim. Yeni nesil motorla çok güçlü. Yolda kimse kolay kolay artislik yapıp seni zorlayamaz. Benim arabanın vergisi 880 civarı bişeydi.Ancak her kuruşuna değer....

• Direk olarak SuperB derdim fakat eşiniz zorlanabilir. O yuzden A3 veya Merco A serisi diyebilirim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Cevabınız için ve detaylı bir şekilde yazdığınız için teşekkür ederim öncelikle

C5 ve 508 konusunda size sonuna kadar katılıyorum 508 tecrübem var 1.5 yıl kullandım 2. El aldığım için fazla zarar etmedim tesellim bu

Superb ise bir kaç bayii ile konuştum 85 bine elegance dizel dsg ve prestij paket alabiliyorum tek aklımı kurcalayan durum aracın iç mekanında tıkırtı gıcırtı vs var mı tek düşüncem bu yoksa tek düşündüğüm araç şu an

valla bendeki 2012 model ve 30 bin km de,ortağımdaki 2013 model ve 8000 km de , ikisinde de iç trimde en ufak bir tıkırtı yok,sadece bende çocuk koltuğu var o tıkırtı yapıyor birde müziğin sesini çok açınca kapı içindeki ıvır zıvır tıkırtı yapıyor,onun dışında gayet tok bir araç ön göğüs ,kapı içi veya emniyet kemeri gibi yerlerden ses gelmiyor,hatta şöyle söyleyim istanbulda zaman zaman arnavut kaldırımlı yerlere giriyorum oradada sıkıntı yok...

haa negatif ne olabilir,tipi biraz daha agresif tipi olabilirdi ve 1.6 motor daha performanslı olabilirdi,şehir içinde sorun yok ama uzun yolda ara hızlanmaları başarısız..

ben mondeo selective ile çok arada kalmıştım onun dışı superbin içi beni etkiliyordu,ama daha sonra mondeonun saçma sapan küçücük bagajı ve superbin iç kısmın daha ferah ve kaliteli oluşundan superbi tercih ettim,sonrasındada çok memnun kalıp 2. superbi aldık ...bence yine söylüyorum superb d segmentinin en iyi f/p aracıdır...

• Tekrar teşekkür ederim bunlar benim için yeterli artık motorda tek zayıf yön olsun o kadar c max satılırsa hayırlısı ile fiyat araştırmasına başlarız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ensnksr -- 8 Şubat 2014; 13:48:33 >
  • Superb kagit ustunde f/p aractir ama hic denemedim, bu arac uzerine yogunlasilabilir

• Benim size önerim renault LATİTUDE burada konuşan çoğu kişi acaba kaç tane D segmenti araç kullandı veya test etti. Bence fiyat ve kalite oranına bakıldığında 1.5 dci executive EDC şanzıman , masajlı koltuk cam tavan doğru seçimdir. Benim kullandığım araçlar passat, c180, A6, C5, mondeo. (Bir tek A6 E segmenti)
    Benimde aracı eşim işe giderken kullanıyor. Bizde ilk alırken Latitude ün boyundan ve genişliğinden çekindik, fakat eşime sorsanız polodan bile kolay kullanımı.
    Ayrıca sayabileceğiniz tüm özellikler mevcut, tam cam tavan(sadece sunroof değil, ön taraf açılıyor) , masaj yapan koltuklar, E segmentinaraçlarda olan hava temizleme sistemi ve iyonizer, kör nokta sistemi , eller serbest( bence çok önemli özelliklede kartlı olması)ve bir çok özellik.
    Benim yukarıdaki saydığım araçlarla LATİTUDE en çok ayıran özellik iç ve dış boyutları E Segmentinde(A6-5 serisi vs) olması (iç diz mesafeleri sınıfının en iyisi) . Ayrıca birtek mersedeste hissettiğim konfor( diğer D segmentleri istanbul trafiğinde ,çukurlarda tümseklerde çok sert)
    Bunula birlikte direksiyon tepkileri çok rahat özellikle bir bayan için.
    Eksik yanını sorarsanız yüksek hızlarda yola tutunma hissinde alman arabalırı gibi değil.

Bence LATİTUDE bir test edin.

• guvenxoca kullanıcısına yanıt
    Samsung motor company hakkında bilmediğiniz bir durum var. samsung motor company, Renault-Nissan otomobil firmalarının ortak olarak platformaları kullandığı bir otomobil firmasıdır. Ayrıca Renault, Güney Kore'de araçlarını Renault Samsung Motors adı altında satmaktadır.
    Latitude konusuna gelicek olursak platform olarak Nissan D-Platformu kullanın bir renault modelidir , şasi Nissan, motor ve diğer parçalar Renaulttur. Sadece benim bildiğim elektronik parçaları samsung electronics tarafından sağlanmaktadır. Yani bahsettiğiniz elin samsung motors aslen Renault-Nissan ortaklığıdır.

Ayrıca Nissan D-Platformu kullanan modeller:

2007+ Nissan Altima
    2008+ Nissan Murano
    2008+ Renault Laguna III
    2009+ Nissan Maxima
    2009+ Renault Samsung SM5 (L43)
    2010+ Renault Latitude
    2010+ Nissan Elgrand
    2011+ Renault Samsung New SM7
    2011+ Nissan Quest
    2013+ Infiniti JX/QX60
    2013+ Nissan Pathfinder

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi skysoblue85 -- 8 Şubat 2014; 15:28:19 >

• skysoblue85 S kullanıcısına yanıt
    gayet iyi biliyorum hocam merak etme,ama avrupalı eli değmeyince gerçek bir D sınıfı olamıyorsun bence...
  • SİBBAT S kullanıcısına yanıt
    Size katılıyorum, Latitude'u test edilmesi gereken bir araç, ama 2. el gibi bir kaygı varsa o zaman bizim insanımızın yanlış bilgilerinden dolayı ön yargısı yüzünden 2.el i pek tutulmayan bir araç.
    Yanlız benim anlamadım bir durum forum tarafından gökler çıkartılan , d segmenti olup da e segmenti genişliği sunan Skoda Superb'de tam bağımsız süspansiyon sisteminin kullanılmaması beni çok şaşırtı, bugünün bütün D sınıfı araçlarında bağımsız süspansiyon standart iken Superb'de bulunmaması Skoda'nın Türkiye'ye attığı bir kazık mı yoksa maliyet kaygısımı onu bilemedim , halbuki iç trim sesleri dışında araç oldukça güzel bir araç.
  • quote:

Orijinalden alıntı: skysoblue85

Size katılıyorum, Latitude'u test edilmesi gereken bir araç, ama 2. el gibi bir kaygı varsa o zaman bizim insanımızın yanlış bilgilerinden dolayı ön yargısı yüzünden 2.el i pek tutulmayan bir araç.
    Yanlız benim anlamadım bir durum forum tarafından gökler çıkartılan , d segmenti olup da e segmenti genişliği sunan Skoda Superb'de tam bağımsız süspansiyon sisteminin kullanılmaması beni çok şaşırtı, bugünün bütün D sınıfı araçlarında bağımsız süspansiyon standart iken Superb'de bulunmaması Skoda'nın Türkiye'ye attığı bir kazık mı yoksa maliyet kaygısımı onu bilemedim , halbuki iç trim sesleri dışında araç oldukça güzel bir araç.
    Arkadaşlar kusura bakmayın amacım Latitude'u överek , diğer markaları kötülemeye çalışmıyorum, sadece doğru bilgileri söylemek istiyorum, Latitude'un problemleri de var örneğin ilk çıkan modellerde yaşanan direksiyon soyulması, ön motor kaputunun amortisörünün bozulması gibi, kendi kullandığım aracım Opel ama hiç memnun değilim mesela . Ailemin sahip olduğu araçlardan dolayı Latitude , Passat, Superb'i hakkında oldukça bilgim var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi skysoblue85 -- 8 Şubat 2014; 15:45:56 >

• quote:

Orijinalden alıntı: skysoblue85

Bakın 2. El işi şanş işidir. Ben bugüne kadar aldığım hiç bir aracı aldığımdan daha düşük fiyata satmadım. 2. Eli iyi dediğiniz araçlara zaten başından o farkı verirsiniz, önemli olan bunu görmek. D segmentinde 2. Eli iyi olan tek araç bardır oda passat. Diğerlerinin değer kaybı hemen hemen aynıdır.

• Gider 2008-2009 BMW 5.20 D bakardım

Gerci 30 bin km 2012 şartı koymuşsunuz ama A3 e binmektense pasa pasa arabaya bindiğimi hissederim 5.20D nin arka koltuğuna oturunca eşiniz o rahatligi konforu görünce bana teşekkür etmenize gerek yok

• quote:

gayet iyi biliyorum hocam merak etme,ama avrupalı eli değmeyince gerçek bir D sınıfı olamıyorsun bence...

Kalıplara girmeden araçları test etmek veya kullanmak daha iyi bence.

• quote:

Orijinalden alıntı: saykojan

95 BİN TL ye kadar araç tavsiyesi!!! VOLVO S80 1.6 D2 POWERSHIFT ALINDI

bende cr-v dicektim ama otomatik değil
  • quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: sevensleepers1907

quote:

hocam yeni skoda superb takibimde ciddi ciddi düşünüyorum zamdan en az etkilenen araçlardan biri sizin aracınız da o görünüyor

Dostum yanlış hatırlamıyorsam sizin Superb 1.6 TDI DSG Elegance modeli ile ilgili olarak forumda bir inceleme yazınızı okumuştum.. Güzel bir inceleme yazısı olmuştu.. Elinize sağlık.. Yazınızda en fazla kafama takılan performans konusuydu.. O konuda ciddi olarak eleştirmiştiniz aracı.. Ancak anladığım kadarı ile buna rağmen yinede almayı düşünüyorsunuz.. Performansına rağmen sizi bu karara iten nedir? Acaba bu araç chip tuning ile daha iyi bir seviyeye çıkartılabilir mi?

evet incelemiştim teşekkür ederim benim c maxa göre performasn vasat zaten ağır araba bu konuda eleştirdim ancak yıllık 15-20 bin km yol yapıyorum dizel şart otomatik vites gerekli olunca seçenekler çok daralıyor vw gereksiz pahalı corolla 1.4 yetersiz ki c sınıfı bu yaşa geldikten sonra d sınıfı bir araca binmek istiyorum avensiste otomatik vites yok fransız araçları zaten benim için bitti 508 le çok kötü tecrübelerim var tek seçenek superb kalıyor motor hariç araç benim çok hoşuma gitmişti bu arada bizi skoda superb sahibi bir arkadaş bilgilendirse çok daha iyi olur bildiğim kadarıyla hem eski hem yeni superb var onda

bu segmentte f/p oranı olarak 1 numara olan araç superbdir...eski superble yeni superb arasında ön ve arka farlar + dsg haricinde hiçbir fark yok,motor,donanım ve iç kısım tamamen aynı,dizel otomatik avantaj tabiki...

şimdi mesela seneye garantisi dolunca ilk superbi satmak istiyordum fakat inanın yerine alıcak araç yok,daha dün konya yolunu dolaştım gözlemlerim,

passat:kendini kanıtlamış fakat tipi eskimiş durumda ,zaten mart nisanda yeni kasa lansmanı var..,ayrıca fiyat uçmuş durumda..

c5,508: bana uzak Allaha yakın olsun,sen burada çok iyi çok kaliteli diye atıp tutanlara bakma 1,2 yaşında araç gör bak 4-5 sene sonra ne hale gelicek,pug ve cit. sıfır alıp 2 sene binip garanti bitmeden satman gereken araçlar ayrıca 2.elde en çok zarar ettiren bunlar...adam oyuncagını çok koyuyor ama adamgibi şanzıman koymuyor kalite koymuyor..

insignia: çok güzel tasarımlı ve dolu bir araç ama dizeli yok,motoru lpg ye uygun değil yani ülkemiz için emekli arabası az kullanıyorsan alınabilir ,çok yol yapıyorsan ocağına incir ağacı diker...

latitude:malesef tutmayan ölü doğmuş bir araç,gider elin samsunga araç yaptırırsan d segmentinde işin zor...aslında laguna ve vel satis den bilindiği üzere reno kendi yapsaydı bence daha başarılı olurdu

geriye premium d segmentleri kaldı oda 3 ve c classe onlar zaten ayrı bir inceleme konusu...

sonuç olarak şu an en iyi f/p aracı superb..

yanlız şahsi fikrim şu anda ne ev alınır ne araba ,aciliyet yoksa biraz beklemekte fayda var ,fiyatlar ve krediler uçmuş durumda,2012 yılının aralık ayında 70 bin tl ye aldığım superb,2013 kasım ayında 84 bin tl ye çıktı(sonuncusu dsg şanzımanlı),şu an ise araç 89bin tl olmuş....

superble ilgili soracağınız birşey varsa yardımcı olurum...

Alıntıları Göster
    Çok düşünmez full bir superb alır yıllarca sorunsuz binerdim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Legend10

Çok düşünmez full bir superb alır yıllarca sorunsuz binerdim.

Full bir superb alip yillarca sorunsuz binerdim derken cok emin konusmussunuz. Superb bozulmayacaksa servisler ne yapacak? Ben olsam tipsiz skodaya o kadar para vermem.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.