Şimdi Ara

95 BİN TL ye kadar araç tavsiyesi!!! VOLVO S80 1.6 D2 POWERSHIFT ALINDI (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
164
Cevap
5
Favori
9.363
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ogretmenht

quote:

Orijinalden alıntı: Legend10

Çok düşünmez full bir superb alır yıllarca sorunsuz binerdim.

Full bir superb alip yillarca sorunsuz binerdim derken cok emin konusmussunuz. Superb bozulmayacaksa servisler ne yapacak? Ben olsam tipsiz skodaya o kadar para vermem.

Evet haklısınız, sorun çıkarmayacağının garantisi yok. Her araç sorun çıkartabilir, tipsiz derken de siz çok emin konuşmuşsunuz. Bir insignia değil ama benim gözümde gayet derli toplu bir araç.

Başlıkta belirtilen her ihtiyacı karşılayacağını düşündüğüm için önerdim, yazılan mesajlara baktığım zaman farklı birşey yazmadığımı da gördüm.

• quote:

quote:

quote:

Full bir superb alip yillarca sorunsuz binerdim derken cok emin konusmussunuz. Superb bozulmayacaksa servisler ne yapacak? Ben olsam tipsiz skodaya o kadar para vermem.

Evet haklısınız, sorun çıkarmayacağının garantisi yok. Her araç sorun çıkartabilir, tipsiz derken de siz çok emin konuşmuşsunuz. Bir insignia değil ama benim gözümde gayet derli toplu bir araç.

Başlıkta belirtilen her ihtiyacı karşılayacağını düşündüğüm için önerdim, yazılan mesajlara baktığım zaman farklı birşey yazmadığımı da gördüm.

Insigniaya da 95000 cok. Superbe de. 80000 en fazla ikisine. Bence volvo s60. Hem gorunus hem kalite olarak daha iyi diye dusunuyorum. 2013 s60 full dizel alinabilir gibi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Insigniaya da 95000 cok. Superbe de. 80000 en fazla ikisine. Bence volvo s60. Hem gorunus hem kalite olarak daha iyi diye dusunuyorum. 2013 s60 full dizel alinabilir gibi.

s60 da önereceğim araçlar arasındaydı fakat konu sahibi dar olduğunu yazdığı için o konuya girmedim.
    Fiyat konusunda katılıyorum ancak şu an b sınıfı dolu bir dizel almaya kalksanız 60 bin lira isteniyor.

Sadece bir örnek; (tam dolu da değil, halen opsiyonlar var)

Yeni Clio Icon 1.5 dCi EDC 90 bg 60.150 TL

• iwishh İ kullanıcısına yanıt
    Arkadasim cok tesekkur ederim.. beklentimi detayli bir sekilde yazmistim.. ama sende cok iyi ozetlemissin.. tavsiyede bulunan fikirlerini paylasan tum arkadaslara tesekkurler ancak iwishh arkadasimin soyledigi gibi lutfen belirtmis oldugum kriterlerin disinda oneriler maalesef isime yaramiyor.. ben bugune kadar bir cok farkli segmentten bircok farkli markadan arac kullandim.. ancak her musteri gibi verdigim paranin karsiligini tam olarak alabiliyor olmak benim en buyuk beklentim.. suan halen citroen c3 ve toyota yaris kullaniyorum ama ne toyotayi nede citroeni yasadigim tecrubelerden dolayi elestiririm.. ben ailem icin en uygun olacak tercihi yapmaya calisiyorum.. bu noktada sizlerde objektif olarak fikirlerinizi paylasirsaniz cok memnun olurum..
    Surcu lisan ettiysem yada yanlis birsey soylediysem affola..
    Ben bugune kadar hic skoda kullanmadin.. marka degeride diger bahsettigimiz bircok markadan dusuk olabilir ancak superb f/p olarak gercekten dikkat cekici bir model.. her modelin iyi ve kotu yanlarini konusmak, iyi olani takdir edip cesaretlendirmek kotu olani ise elestirip iyilestirmeye sevketmek bence her potansiyel musterinin yapmasi gerekendir..

• canvarol kullanıcısına yanıt
    Inan s80 nin bu fiyat araliginda alinabildigini bilmiyordum.. kesinlikle listeye ekliyorum.. hatta yarin bir tanesini yerinde incelemeyi dusunuyorum.. cok tesekkurler.. s80 gerek tasarim gerekse kalite ve konfor acisindan beklentilerimizi fazlasiyla karsilayacak bir model..

• guvenxoca kullanıcısına yanıt
    Yarin skodaya gidip test etmeyi dusunuyorum.. umarim superb 1.6 tdi elegance icin test araclari vardir.. cobancesme de bir bayi var.. orasi bana en yakin olan.. oraya gitmeyi dusunuyorum..
    Bugun opel ile citroene ugradim.. ds5 i incelemek icin topkapi kar otomotive gittim.. olmaz olsun boyle satis mantigi.. kimse ilgilenmedi.. butun satis temsilcileri yaymis oturuyor.. ds5 in kapilar kitli.. guc bela kapisini actirip oturduk.. esimle inceledik. Test surusu talep etmeyi dusundum ama calisanlarin ilgisizligi nedeniyle daha fazla sinirim bozulmasin diye ciktim opele gittim.. 100 metre ilerde opel odak var.. burda sagolsun arkadaslar ilgilendi.. biraz bilgi aldik.. maalesef 1.6 dizel yok.. 1.6 benzinliyi test edelim dedik.. cosmo paket 1.6 170 hp otomatik araci yaklasik 10 dakika kullandim.. tabi 10 dakika yorum yapmak icin kesinlikle yeterli bir sure degil.. ancak edindigim intibayi yinede paylasmak isterim.. dis tasarim bence cok basarili.. icerdeki malzeme kalitesi de kabuk edilebilir seviyede ancak analog gorunumlu dijital gostergleri hic begenmedim.. bence olmamis.. motor bana 170 hp gibi gelmedi.. turbo boslugu fazlasiyla hissediliyor.. yada bu turbo boslugundan oturu performansi biraz yadirgadim.. ic mekan bence yeterince genis.. ve arka taraf bence hep elestirildigi gibi basik degil.. en azindan ben oyle hissetmedim.. ancak suspansiyonlari maalesef sert.. bunun nedeni 18 inc jantlar ve 45 yanakli lastiklerde olabilir ancak tr yollari icin bu suspansiyon ve lastikler bence uygun degil.. benzinli almak istemedigim halde 2.0 dizel ikinci el dusunebilirmiyim diye fiyat aldim.. 1.6 170 hp cosmo otomatik ve sunroof icin 87.000 fiyat verdiler.. satis temsilcisi arkadasa tuketimi sordugumda sehir ici 9 litrenin altina dusmeyecegini soyleyince tesekkur edip kalktim..

• Latitude u bende basta dusunmeye calistim ama maalesef tasarimina pek isinamadim.. donanim olarak cok iyi aslinda.. hatta gecen sene ankarada test surusu yapmistim ancak pek hosuma gitmedi.. birde bir arkadas yazdi yukarda sanirim.. d segmenti bir arac avrupalilarin elinden ciktiginda basariyi yakalayabiliyor.. honda accord istisna :)) keske 1.6 dizel otomatigi olsa.. inanin bir saniye durmaz alirdim..

• Ikinci el olarak oneride bulunan arkadaslardan ozellikle rica ediyorum.. lutfen 80-100 bin km de araclari onermeyin.. 30 bin km uzeri ve 2012 modelden eski araclari dusunmuyorum.. bu paraya istesem 200 bin km de s class yada bmw 7 serisi yada a8 de alabilirim ancak boyle bir istegimde yok niyetimde yok.. yeni araba alacaksam 2. El bile olsa yeni oldugunu hissetmek isterim.. s80 onerisinde bulunan arkadasima burdan tekrar tesekkur ediyorum.. iste bu tip oneriler hem benim hemde benimle benzer tercih arefesinde bulunan arkadaslarin karar vermelerini kolaylastiracaktir..

• quote:

Orijinalden alıntı: sevensleepers1907

Yarin skodaya gidip test etmeyi dusunuyorum.. umarim superb 1.6 tdi elegance icin test araclari vardir.. cobancesme de bir bayi var.. orasi bana en yakin olan.. oraya gitmeyi dusunuyorum..
    Bugun opel ile citroene ugradim.. ds5 i incelemek icin topkapi kar otomotive gittim.. olmaz olsun boyle satis mantigi.. kimse ilgilenmedi.. butun satis temsilcileri yaymis oturuyor.. ds5 in kapilar kitli.. guc bela kapisini actirip oturduk.. esimle inceledik. Test surusu talep etmeyi dusundum ama calisanlarin ilgisizligi nedeniyle daha fazla sinirim bozulmasin diye ciktim opele gittim.. 100 metre ilerde opel odak var.. burda sagolsun arkadaslar ilgilendi.. biraz bilgi aldik.. maalesef 1.6 dizel yok.. 1.6 benzinliyi test edelim dedik.. cosmo paket 1.6 170 hp otomatik araci yaklasik 10 dakika kullandim.. tabi 10 dakika yorum yapmak icin kesinlikle yeterli bir sure degil.. ancak edindigim intibayi yinede paylasmak isterim.. dis tasarim bence cok basarili.. icerdeki malzeme kalitesi de kabuk edilebilir seviyede ancak analog gorunumlu dijital gostergleri hic begenmedim.. bence olmamis.. motor bana 170 hp gibi gelmedi.. turbo boslugu fazlasiyla hissediliyor.. yada bu turbo boslugundan oturu performansi biraz yadirgadim.. ic mekan bence yeterince genis.. ve arka taraf bence hep elestirildigi gibi basik degil.. en azindan ben oyle hissetmedim.. ancak suspansiyonlari maalesef sert.. bunun nedeni 18 inc jantlar ve 45 yanakli lastiklerde olabilir ancak tr yollari icin bu suspansiyon ve lastikler bence uygun degil.. benzinli almak istemedigim halde 2.0 dizel ikinci el dusunebilirmiyim diye fiyat aldim.. 1.6 170 hp cosmo otomatik ve sunroof icin 87.000 fiyat verdiler.. satis temsilcisi arkadasa tuketimi sordugumda sehir ici 9 litrenin altina dusmeyecegini soyleyince tesekkur edip kalktim..

Pire için yorgan yakmayın. Her an ds5 alabilirim. Superb , insignia guzel araçlar ama ds5 başka.

• D segmenti araçlar oldukça uzun ve geniş olduğundan eşiniz kullanmakta zorlanacaktır.

Bir istisna var ki o da Volvo S60 1.6 Dizel Otomatik
  • O zaman en iyisi a3sedan bir bakın derim ben beğendim

• S60 D2 Premium Dizel 1560 cc 115 hp Powershift 101.170
  • quote:

Orijinalden alıntı: skysoblue85

Size katılıyorum, Latitude'u test edilmesi gereken bir araç, ama 2. el gibi bir kaygı varsa o zaman bizim insanımızın yanlış bilgilerinden dolayı ön yargısı yüzünden 2.el i pek tutulmayan bir araç.
    Yanlız benim anlamadım bir durum forum tarafından gökler çıkartılan , d segmenti olup da e segmenti genişliği sunan Skoda Superb'de tam bağımsız süspansiyon sisteminin kullanılmaması beni çok şaşırtı, bugünün bütün D sınıfı araçlarında bağımsız süspansiyon standart iken Superb'de bulunmaması Skoda'nın Türkiye'ye attığı bir kazık mı yoksa maliyet kaygısımı onu bilemedim , halbuki iç trim sesleri dışında araç oldukça güzel bir araç.

Superbde bagimsiz suspansiyon olmadigi ile ilgili elinizde kaynak varmi acaba?

Ayrica hangi ic trim seslerinden bahsediyorsunuz?

• guvenxoca kullanıcısına yanıt
    Çok özür dileyerek yanlış bir otomobil kaynağından bilgi almışım, süspansiyon sistemi multi-link sistemi kullandığını gördüm .
    Babamın sahip olduğu 2010 model Suberb'de 5000-6000 km den sonra başlayan ön konsoldan ve kapılarda özellikle stabilize yolda daha da artarak gelen trim sesleri oldu, servise kaç defa gidilsede trim sesleri kesilmedi. Çok yakın arkadaşımın sahip olduğu yeni kasa 2013 model Superb'de cam tavandan ve ön konsol trim sesleri rahatsız edici olabiliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: skysoblue85

Çok özür dileyerek yanlış bir otomobil kaynağından bilgi almışım, süspansiyon sistemi multi-link sistemi kullandığını gördüm .
    Babamın sahip olduğu 2010 model Suberb'de 5000-6000 km den sonra başlayan ön konsoldan ve kapılarda özellikle stabilize yolda daha da artarak gelen trim sesleri oldu, servise kaç defa gidilsede trim sesleri kesilmedi. Çok yakın arkadaşımın sahip olduğu yeni kasa 2013 model Superb'de cam tavandan ve ön konsol trim sesleri rahatsız edici olabiliyor.

evet superb de multilink var,ben bilginizi kontrol etmeniz için öyle yazdım,zaten koymasalar yuh dedirtir insana,d segmentinde olmaması düşünülemez...

valla bizde bir 2012 30bin km de birde 2013 8bin km de superb facelift var ikisinde de maşallah hiç tıkırtı yok,2010 modelse sizin araç üretilen ilk seri olabilir size denk gelmiş güncel serilerde hiç sıkıntı yok...hele tavanda filan hiç ses yok ikisinde de...size superb bilgi ve gözlemlerinizi gözden geçirmenizi öneririm..insanları yanlış yönlendirmeyelim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi guvenxoca -- 8 Şubat 2014; 23:57:01 >

• Evet arkadaslar.. Arayisimiz ve arastirmalarimiz bugun itibari ile devam etti. Sabahleyin once Maslakta bulunan bir Volvo bayisine ardinda Istinyedeki Otokoc Volvo bayisine gittik.. Ve son bir defa Istinye Bayraktar Otomotivde DS5 i inceleyip bilgi aldiktan sonra nihai olarak Skoda Superb i inceledik. Pazar gunleri bayilerde yeterli calisan olmadigi sadece tek bir arac ile test surusune cikabildik. Oda S60 1.6 drive otomatik bir aracti.. Yarin itibari ile de aksam skoda superb ile bir test gerceklestirecegiz. Ve hafta ici birgun yine s80 1.6 dizel powershifti test edecegiz..
    Edindigim intibalari ve kanaatlerimi sizlerlede paylasmak istiyorum... Sadece s60 i kullandim ancak diger modellerle ilgili olarak da az cok fikir sahibi olmus olduk..

Oncelikli olarak ilk eledigimiz modelden baslamak istiyorum.. DS5 .. DS5 kesinlikle tasarim harikasi bir arac.. Gerek ic ve gerekse dis dizayni gercekten siradisi..
    Koltuguna oturdugunuzda kesinlikle kendinizi ucak kokpitinde otururmus gibi hissediyorsunuz.. Koltuklar rahat.. Ic mekan ferah.. genelin aksine Arka koltukta basiklik yada diz mesafesinde yetersizlik hissetmedim. tabi bu durum benim boyum ile de alakali olabilir. Boyum 1.78.. Ancak 6 sene citroen kullanmis biri olarak C4 ve C3 de sikintisini yasadigim trim problemininde bu aracta olabilicegini dusunuyorum..
    araci kullanmadan nasil boyle birsey soyluyorsun diyenler olacaktir..
    hemen aciklayayim.. Kapi iclerindeki tutamaklarin uzerindeki kaplamalara bastirdiginizda gicir gicir sesler geliyor.. Bu son derece sinir bozucu bir durum.. Kapilari kapatirken Alman arabalarindan asina oldugumuz o tok ses maalesef DS5 de yok.. Ayrica aracin her ne kadar ic dizayni ve kokpiti cok gosterisli olsada benim sahsi kanaatim kesinlikle ergonomik ve sade degil.. ayrica kucuk tuslar son derece kalitesiz.. Heryerden dugme fiskiriyor.. Ayrica koltuga oturdugunuzda aracin tasarimi geregi hicbir yerini kestiremiyorsunuz buda insana tedirgin hissetiriyor.. MArjinal bir arac ds5.. Biz ise sadelik ve konfor arayisinda oldugumuz icin test etmeden DS5 i eledik.. Zaten sanzimaninda yari otomatik oldugunu bildigim ve ozelikle 1 ile 2. vites gecislerindeki yigilmayi bildigim icin secenekler arasindan cikardik.. Cok farkli bir arac gercekten.. Ama bize gore degil..

Ikinci olarak volvo s60 ve s80 den bahsetmek istiyorum.. Volvonun showroomuna bugun itibari ile hayatimda 2. defa girdim.. Daha once babama CC aldigimiz donemde bakmistik ancak babam pek begenmemisti.. Eski aliskanligi VW den vazgecmeyip cc almisti.. Kendi adima volvo s60 ve s80 den son derece etkilendigimi soylemeliyim..
    ozellikle s80 den.. s80 in brosurunde soyle bir slogan var.. Digerlerinin arasinda fark edilmek icin bagirmaniz gerekmiyor... Bir arac ancak bu kadar iyi anlatilabilir.. O kadar sade ve o kadar buyuleyici ki kelimelere dokmek zor.. Koltuguna oturdugunuzda son derece sade ve ergonomik bir kokpiti var.. hersey el altinda.. Hicbir gereksiz detay bulunmuyor.. Koltuklar son derece rahat.. s60 1.6 dizel otomatigi test ettik.. Son derece guven veren konforlu ve tatmin edici bir performansi var.. Kismetse hafta icide s80 i test edecegiz..

Son olarak superbden kisaca bahsetmek istiyorum.. yarin test surusunden sonra daha detayli yazacagim ancak bir kez daha anladim ki skoda artik o eski skoda degil..
    superb bu segmentte taslari yerinden oynatacak bir arac bence.. Arka koltuktaki diz mesafesi icin soylenebilecek tek soz var.. Ohaaaaa!!! inanin akil alacak bir genislik degil.. Son derece sade ve etkileyici bir tasarima sahip.. Ic mekan da ha keza ayni sadelik ve kaliteye sahip.. Iscilik son derece duzgun.. Fiyat sundugu donanim motor sanziman kombinasyonuna gore muazzam.. Bugun edindigim kisa izlenim sonucu elestirecegim sadece 2 detay var.. yarin baska tespitler olursa yine aktaracagim.. 1. si bu aracta elektronik park freni olmaliydi.. c segmentinde yer alan bircok aracta bile bu varken superbin en ust donaminda bile olmamasi bence buyuk sorun.. bir diger konu ise aracin ic mekandaki gece aydinlatmasinin yesil renkte olmasi ve ozellikle kadrandaki rakamlarda kullanilan font tipi.. sahsi kanaatim bu renk ve font secimi araci oldugundan degersiz gosteriyor..

asagidaki araclar ile ciddi olarak ilgileniyorum.. sizlerden ricam bilgisi olan arkadaslar aralarindaki farki paylasabilir mi? bu volvoda donanim olayi ozellikle s80 de biraz karisik.. tercihim s80 den yana olursa hangisini tercih etmeliyim?

1. si bu

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volvo-ilk-sahibinden-makyajli-kasa-boyasz-sifir-tadinda-dizel-otomatik-150388090/detay

bu aracin dahibi ile 15 dakika telden gorustuk.. aracin ekstralari var.. advance olarak geciyor..

2. si bu

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volvo-otokoc-tasdelenden-2012-s80-1-6-sunroof-xenon-deri-isitma-152949800/detay

bu araci yarin gormeyi dusunuyorum.. Premium yani advanceden dusuk.. ama ne eksigi var anlamadim.. hatta jantlari 18 inc.. ama fiyat 1o bin lira daha ucuz..

3. su bu..

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volvo-evo-volvo-s80-1-6-drive-premium-powershift-151735485/detay

Aralarindaki en pahalisi bu.. PRemium ama yine advanceden eksigi yok gibi.. bu araci bugun gorduk.. gercekten temiz bir arac.. zaten subat 2013 te trafige cikmis..

sadece 2 numaradaki ilan butceme yakin gibi.. digerleri en az beni 10 binlira asiyor..

Tecrubeli arkadaslar yorumlarini paylasabilirse cok sevinirim..
    Yarin aksam superb yorumlari yine buradan paylasacagim ve belkide nihai karari vermis olacagim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sevensleepers1907 -- 9 Şubat 2014; 23:07:27 >

• Hemen hemen aynı fiyat aralıgında arac baktıgım için konunuzu takip ediyorum. Superb gercekten cok güzel bir arac ancak eşim aracın uzunlugundan dolayı istemiyor. S80 en çok begendiğim, ancak 2014 de kasa değişimi olacağını duymuştum, belki de sadece makyaj olacaktır. En son s60 advance modeline karar vermiştim 1.6 d powershift mi alayım 2.0 d geartronic mi alayım diye düşünürken qashqai'nin yeni modelini de yabana atmamak gerektiğini konunuz altında fark ettim. Şuan da volvo s40 1.6 d kullandıgımdan gönlüm volvodan yana ancak qashqai de görmek gerek bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi captaingurkan -- 11 Şubat 2014; 15:46:35 >
  • Yaklaşık 2 saat önce 2013 Model Volvo S 80 1.6D2 Powershift araç için kapora vererek kararımı netleştirmiş oldum. Çok gelgit yaşadım.. Son olarak Superb ile Volvo S60 ve S80 arasında gidip geliyordum.. Nihai kararım S80 oldu.. Tekrar söylüyorum.. Superb fiyat performans olarak çok iyi bir araç.. Ancak ben sanırım sağlamlık, konfor ve sahibi olduğu stilden ötürü Volvo S80 i tercih ettim..
  • quote:

Yaklaşık 2 saat önce 2013 Model Volvo S 80 1.6D2 Powershift araç için kapora vererek kararımı netleştirmiş oldum. Çok gelgit yaşadım.. Son olarak Superb ile Volvo S60 ve S80 arasında gidip geliyordum.. Nihai kararım S80 oldu.. Tekrar söylüyorum.. Superb fiyat performans olarak çok iyi bir araç.. Ancak ben sanırım sağlamlık, konfor ve sahibi olduğu stilden ötürü Volvo S80 i tercih ettim..

Hayırlı olsun hocam ben de benzer fiyat aralığında araç bakıyorum. Sıfır aldınız herhalde fiyat donanım nedir bi mahsuru yoksa.

• quote:

Yaklaşık 2 saat önce 2013 Model Volvo S 80 1.6D2 Powershift araç için kapora vererek kararımı netleştirmiş oldum. Çok gelgit yaşadım.. Son olarak Superb ile Volvo S60 ve S80 arasında gidip geliyordum.. Nihai kararım S80 oldu.. Tekrar söylüyorum.. Superb fiyat performans olarak çok iyi bir araç.. Ancak ben sanırım sağlamlık, konfor ve sahibi olduğu stilden ötürü Volvo S80 i tercih ettim..

Hayirli olsun şimdiden. S80i hiç kullanmadim ama diger dusundugunuz araclara gore cok daha kaliteli ve tip olarak mükemmel duruyor.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.