Şimdi Ara

9500 sıraya mf4 bölümü önerileri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
747
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar canım çok sıkkın son 1 haftadır.Kendimi çok amaçsız hissediyorum.Bana bu sırada bulma olanağı iyi olan bir meslek önerebilir misiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ŞaringanKemal kullanıcısına yanıt
    senin neye ilgin var neyi seversin bilmeden kimse yorum yapamaz bence
  • Amaçsız bir şekilde o sıralamayı nasıl başardın ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: General G

senin neye ilgin var neyi seversin bilmeden kimse yorum yapamaz bence

Abi çok kararsızm yaa.Kaç gündür düşünüyorum neye ilgim var diye ama bir türlü bulamıyorum.şu bölümleri düşündm ama iş olanakları nasıldr blmedm:
    odtü mimarlk
    itü makina
    odtü inşaat
    ytü ehm
    özyeğîn bilgisayr

valla ne dicem bilemedim. yazdığın yerlerin hepsi birbirinden farklı ve zor bölümler. sevmeden okunmaz. önce araştır sev ondan sonra tercih yap derim. mf 3 sıran iyiyse diş ve tıpı da araştırabilirsin.

edit: özyeğin bilgisayar yazma bence

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi General G -- 5 Temmuz 2013; 22:19:28 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mertcan05

Amaçsız bir şekilde o sıralamayı nasıl başardın ?

Amacım aslında odtü bilgisyr veya eem idi.Fakat bu bölümleri çok sevdğmden değl.Puanları yüksek diye böyle bir hedef koydm.fakat sonradan bunu bir ömr boyu sürdureceğm aklma geld bi kötü oldm

• Siz olsanız ne yazardnz?lan ne amaçsz adammışm yaa
    up

• bende bu sene tercih yapıcam 2 yıldır bölüm aradım sende öyle yapsaydın iyi olurdu ama neyse önüne bak şimdi
    bence fen bilimleri dershanesinden bir meslek rehberi al kalınca bir kitapçık tüm meslekleri kısaca tanıtmış orada sıralamaları yazmış sonrada(olmadı sıralamaların yazdığı herhangi bir kitapçık)
    hangi bölümden tercih yapıcaksan mesela mf4 se tüm mesleklere bak yapabileceğin meslekleri bi kağıda yaz(karar veremiyorsan kendine meslek eğilim testi yapabilirsin internette var) sonra sözlüklerden mesleklerin türkiyedeki yerini araştır sözlüklerden bu mesleğin olduğu ünileri araştır imkanın varsa ünilerin kampüslerini gez birebir öğrencilerle konuş mesela ben önceden kampüsleri gezip öğrencilerle konuşmasaydım tam karar veremezdim
    yardımım dokunur umarım

direkt meslek önerisi istiyosanda makina,endüstri,inşaat mühendisliği yazabilirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erkinüal -- 5 Temmuz 2013; 23:33:18 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ŞaringanKemal

Siz olsanız ne yazardnz?lan ne amaçsz adammışm yaa
    up

saydıkların arasında itümakina tek gec
  • quote:

Orijinalden alıntı: kenandana

quote:

Orijinalden alıntı: ŞaringanKemal

Siz olsanız ne yazardnz?lan ne amaçsz adammışm yaa
    up

saydıkların arasında itümakina tek gec

Peki iş olanakları nasıl?

@erkinüal Araştırdım normalde ama tercih döneminde biraz telaşlanmaya başlandım sonuçta bu işi bir ömür yapacağım.Üniversiteleri gezme imkanım yok yazın.Meslek testi falan varsa internetten yaparım.
  • erkinüal E kullanıcısına yanıt
    benim de sıralamam 10115. Makine ve inşaat devrini kapattı diyemez miyiz artık? Şöyle ki inşaat sektöründe iyi bir arkanın olması gerekiyor. Makine de ne bileyim binlerce makine mühendisi var gibi geliyor. İş olanağı biraz sıkıntılı sanki
  • bence ekişiye gir oradan istediğin bölümlerle alakalı başlıkları oku kafanda bir şey oluşacaktır bende çalıştı yani en azından

• quote:

Orijinalden alıntı: ReeTMiC

bence ekişiye gir oradan istediğin bölümlerle alakalı başlıkları oku kafanda bir şey oluşacaktır bende çalıştı yani en azından

ben hayattan soğudum herkes mi mutsuz olur, ekşiye bakıp tercih yapmayın sakın
    üniversiteleri hala gezebilirsin yaz okullarına kalan bir çok öğrenci var bazı üniversiteler hala dolu ama üniversite uzak yada zamanım yok tatildeyim dersen bilemem.bu durumda sanırım tek şansın sözlüklerdeki bölümler ve meslekler hakkındaki yorumlan çünkü birçok 1. ağızdan bilgi edinip bunları karşılaştırabilirsin
  • MutGunes M kullanıcısına yanıt
    biliyorsunuz bir sürü üniversite var dolayısıyla herkes artık üniversite mezunu ama şimdi de şu sorular ortaya çıkıyor: hangi üniversite ve bu adam mezun olduktan sonra kendini ne kadar geliştirmiş.sanırım 2. soru biraz daha önem kazanıyor çünkü en iyisinden mezun olsan bile seni bir yere kadar getiriyor sonrasında tecrübe öne çıkıyor ki buda sana bağlı açıkçası fikrine katılmadığımı net açıkladım sanırım
    hatta inşaat sektörü için şu an bence oldukça elverişli çünkü kentsel dönüşüm vb. kapsamında bir sürü yeni bina yapılacak ve bir sürü şirket aynı anda faal yani sen kendine bir şeyler eklersen bence gayet rahat inşaat sektöründe iş bulabilirsin bende bu sene tercih yapıcam ve listemde en çok mimarlık var(sonra da endüstri)
    (torpil tabiki hala devam ediyo ama benim gibi torpilin yoksa kendine bir şeyler katmaya çalış) makina hakkında tam bir şey söyleyemicem ama sanayi az da olsa gelişiyor

bu arada geçen günlerde şöyle bir yasa tasarısı vardı sonra ne oldu bilmiyorum orman ve su işleri bakanlığının orman olamaz dediği yerler artık imara açılabilecekmiş yani akdeniz, ege(maki) iç anadolu doğu anadolu(bozkır) buralarda orman yetişirmi sizce, böylece ülkenin çoğunluğu imara açıldı kıyı çizgisi yeniden çekildi her yer peşkeş çekiliyor açıkçası bunlara da karşıyım(kimse üstüne alınması düşüncemi özgürce söylüyorum)

• bende aynı durumdayım hedef ıtu ucaktı gelmeme olasılıgıda var tıp yazsammı dıye dusunuom ıtu makınayada ıyı dıolar onuda yazabılırım
  • Sağolsun bazı arkadaşlar pmden öneri gönderdi.Kafam daha da karıştı açıkçası.Bu arada agü hakkında ne düşünüyorsunuz.Burs imkanları çok iyi,iş olanağı konusunda da çok sıkıntı olacağını düşünmüyorum.Ama niyeyse içime pek sinmiyor.Yazılabilir mi bu sıraya.

• hocam endüstri düşünmez misin Galatasaray Endüstri geliyor bu puana
  • quote:

Orijinalden alıntı: IIDonnieDarkoII

hocam endüstri düşünmez misin Galatasaray Endüstri geliyor bu puana

Onun ne iş yaptığını pek bilmiyorum.Sağlam bir bölüm düşünüyorum.Tıp gibi ama tıp olmasın.İtü makina biraz daha sıcak geliyor şu an.Ama bakarm internete araştırırken.

• itü makina derim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.