Şimdi Ara

95TL SOĞUTUCU(İnanılmaz performans) amd r5 2600 oc

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
405
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese selamlar aslında bu şeyi daha önceden test yapıp paylaşmamlazımdı ama bügün aklıma geldi o yüzden çok az test var kusura bakmayın.

Aliexpres'de 95tl ye bu soğutucu özelliklerine bakıldığında fiyatı bana çok uygun geldi ve satın aldım.

İlk olarak kasa içi hava sirkülasyonumu paylaşayım.

Önemli not: İnternette bu soğutma testleri yapanlar oda sıcaklığı çoğunlukla 20-22 derece filan oluyor(19 da var) ama ben antalya'da yaşıyorum ve malum sıcak buralar klimayı 20 ye alıp fanı en sona çekmek istemediğim için ----TEST 26 DERECE ODA SICAKLIĞINDA YAPILMIŞTIR---- sıcaklık değeri bu yüzden biraz yüksektir nedeni bu.

3.9Gghz(1.240V)

4.1Ghz(1.320V)

Neden "4.2Ghz yapmadın diye" soracak olursanız anakartımdaki VRM ler 80 dereceye çıktı ve daha fazla oc yapıp anakarttaki VRM leri çok ısındırmak istemiyorum.

Anakartım: gigabyte ga-ax370-gaming 3

NOT: Gümrük vergisi vs. ile 111tl ye geldi.(Aliexpress'den yeni kullanıcı bileti ile soğutucu 90tl ye aldım (08.08.2019))

NOT: Fanların ses konusuna bakmak gerekirse kutu baya baya buruşmuş bi fandaki yaprakların yarısı azcık ileriye gelmiş bu yüzden o fan biraz ses çıkarıyor ama normalde 12cm 1400rpm lik bir fan çok az ses çıkarır bu sizin biraz şansınıza bağlı belkide %0.0001 ihtimalle fan kırık bile gelebilir ki eğer öyle bir şey olursa satıcıdan belirli bir miktar para iadesi yaparlar o parayla yeni fan alırsınız

Eğer üşenmezsem bugün veya yarın odayı 22 veya 20 derece yapıp snowman soğutucunun 4.1Ghz deki sıcaklık değerini eklerim.

Açıkcası ben fiyatına oranla çok beğendim siz ne düşünüyorsunuz?

• Ben de bugün n11 den t6 modeliini sipariş verdim. Bu modelde iki fan var, biri 4 biri 3 pinli. 3 pinli olanı nereye takacağım bilmiyorum.
  • millenium11 kullanıcısına yanıt
    İlginç. Bende sadece bir tane 4 pin vardı onu da zaten cpu fan kısmına taktım. Yinede anakartında ek olarak fan için 3 pinlik bir yer vardır.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: millenium11

Ben de bugün n11 den t6 modeliini sipariş verdim. Bu modelde iki fan var, biri 4 biri 3 pinli. 3 pinli olanı nereye takacağım bilmiyorum.
    3pin'i 4 pine taka bilirsin sorunsuz kullana bilirsin
  • Soğutucu dün geldi kurulumu da yaptım. Takması çok zor değil de taktıktan sonra anakarta takılan 4 pinli bi kablo var onu takmakta zorlandım baya.

Şu an boşta 30-35 derecede tutuyor. İşlemci i5 4460. Stres testinde 53 ü geçmedi. Daha önceden 90 ın üzeine çıkıyordu işlemci sıcaklığı. Cooler master mastergel pro kullandım. Paketin içinden tüp termal macun çıkıyor ama.

İki tane fan var, ikisi de 4 kablolu ve uçları 4 pinli uca bağlanıyor. Yani anakartta ikinci slot bulma derdinden kurtuldum. Sesi de hafif uğultu şeklinde çok rahatsız etmiyor. Hızını en sona çıkarınca sinek vızıltısı gibi bi ses çıkarıyor. Yalnız pcden hız ayarı yapınca havayı metal ızgaralara üfleyen değil, dışarı atan fanın hızı değişiyor. Diğerinin hızı sabit. Bi de fanların plastik kısmı şerit şeklinde kırmızı ledlerle sarılı, tabela ledleri gibi yanıp sönüyolar. Kapatabilmenin yolu varsa kapatıcam .

@clark26

4 pinli olanı takınca 3 pinliye yer kalmazsa diye sormuştum ama şu an sorun yok.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.