Arkadaşlar corollamın ön farlarının geçen gün lambalarını değiştirdim fakat galiba farların ayarı yok ışık direkt yere vuruyor ilerisi karanlık kalıyor. Bunu nasıl ayarlarım bu konuda bilgisi olan varsa yardımlarını bekliyorum. Arkadaşlar şimdiden teşekkürler.
arkadasim bi ön düzen rot balans ayari yapan bi yere giderseniz orada size yardimci olurlar 5 milyon bisi ii günler kasasiz belasiz günler...
yetkili servislerde de sanırım 10 ytl
Arkadaşlar teşekkür ederim ama bunu kendimiz halledemeyizmi? Çok zor bişey olmadığını düşünüyorum ama gelin görünki nasıl yapacağımı bilmiyorum...
kendiniz de yapabilirsiniz..bu işlemi gece veya gölgede yaparsanız daha kolay olur..şöyle ki; Aracınızı düz bir duvarın önüne 10 metre aralık bırakacak şekilde park edin. Kısa huzmeli farlarınızı yakın ve farın içindeki ayar vidasından ışık yüksekliğini 75 cm'ye(tabandan duvar üzerinde) ayarlayın. Bu işlemden sonra yatay ayarı yapmak için aracınızın genişliğini duvarda işaretleyin; sonra sol fardan aracın izdüşümünün ortasında ışığın 16 cm'ye kadar yükselmesini sağlamak için yatay ayar düğmesini döndürün. Sağ farın aracınızın izdüşümü içindeki ışık yüksekliğinin de 75 cm olması gerekir.
türbülans dostum verdiğin bilgiler için çok teşekkürler fakat ben bu yatay ayar olayını pek anlayamadım ayrıca bendeki 96 corollada yatay ayar düğmesi varmı varsa hangisi yardımını bekliyorum. Eyvallah dostum
kısaca şöyle anlatayım..bir duvarın üzerine 75 cm yüksekliğinde bir çizgi çizin..duvarın 10 m gerisine arabayı çekin ve kısaları yakın..yukarı-aşağı ayar düğmesinden farların üst sınırını bu çizgiye ayarlayın..sonra aynı duvarda aracın genişliğini işaretleyin..önce sol farın yatay ayar düğmesi ile oynayarak ışığın aracın sol sınır çizgisinden takriben 15-16 cm taşmasını sağlayın..aynı işlemi diğer far içinde yapın..bu işlemler esnasında eğer üst sınır 75cm üzerine taşarsa tekrar 75 cm ye getirin..tabii bu işlemi araç yüksüz iken yapmanız gerekir..
corollalarda yatay ve dikey olmak üzere farın arkasında iki adet ayar vidası vardır..
quote:
Orjinalden alıntı: türbülans
kısaca şöyle anlatayım..bir duvarın üzerine 75 cm yüksekliğinde bir çizgi çizin..duvarın 10 m gerisine arabayı çekin ve kısaları yakın..yukarı-aşağı ayar düğmesinden farların üst sınırını bu çizgiye ayarlayın..sonra aynı duvarda aracın genişliğini işaretleyin..önce sol farın yatay ayar düğmesi ile oynayarak ışığın aracın sol sınır çizgisinden takriben 15-16 cm taşmasını sağlayın..aynı işlemi diğer far içinde yapın..bu işlemler esnasında eğer üst sınır 75cm üzerine taşarsa tekrar 75 cm ye getirin..tabii bu işlemi araç yüksüz iken yapmanız gerekir..
corollalarda yatay ve dikey olmak üzere farın arkasında iki adet ayar vidası vardır..
arkasında değil üstünde var.
arkadaş bakarsa mutlaka görecektir
quote:
Orjinalden alıntı: utkucay
quote:
Orjinalden alıntı: türbülans
arkasında değil üstünde var.
arkadaş bakarsa mutlaka görecektir
model yılına dikkat etmemişim..doğru..o kasaların ayar vidaları üsttedir..uyarı için teşekkürler..
ampulleri yeni değiştirdiysen ampuller yuvasına tam takılmamış olabilir öncelikle onu kontrol ettirmelisin sorun burda değilse o zaman far ayarına ihitiyacın var bunu kendin de yapabilirsin
beyler bende helojen far taktıktan sonra farın içindeki ayna biraz dışarda duruyo ve titriyor yani oynuyor acaba o üstteki far ayarı yapılan vidayla falan uğraşmıştım parkları sökerken ondan mı acaba titriyor?başka neden olabilir acaba???????
arkadaşlar herşey için teşekkürler bu akşam bu işi halledecem sonucu yazarım...
slm arkadaşlar aranıza yeni katılıyorum 2 hafta önce toyota corolla 96 xei aldım direksiyonun sol tarafında far resmi olan aşagı yukarı hareket eden dügme var ne işe yaradıgını bilmiyorum paylaşırsanız sevinirim...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme