Şimdi Ara

%96 sarj var prize takılı dolmuyor diyor yardım lütfen(hp dv6 6020st) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
0
Favori
15.368
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ilk etapta tam doldumu tmm ondan sonra bir kaç boşaltıp doldurmayla asıl gücüne ulaşır pil.okadar şarj gerekli değil zaten üzerinde
  • quote:

Orijinalden alıntı: vercenik53

ilk etapta tam doldumu tmm ondan sonra bir kaç boşaltıp doldurmayla asıl gücüne ulaşır pil.okadar şarj gerekli değil zaten üzerinde

batarya zaten yüzde yüz olunca şarj olmayı kesiyor ama her yerde öyle yazıyor bende yazıyım eksik kalmasın dedim
    ama sanırım 14 saat şarjda bekletmek her hangi bir kaçak olup olmadığını görmek açısından önemli yoksa niye tavsiye etsinler sorun varsa ortaya çıksın gibi
  • quote:

Orijinalden alıntı: megapas

quote:

ilk etapta tam doldumu tmm ondan sonra bir kaç boşaltıp doldurmayla asıl gücüne ulaşır pil.okadar şarj gerekli değil zaten üzerinde

batarya zaten yüzde yüz olunca şarj olmayı kesiyor ama her yerde öyle yazıyor bende yazıyım eksik kalmasın dedim
    ama sanırım 14 saat şarjda bekletmek her hangi bir kaçak olup olmadığını görmek açısından önemli yoksa niye tavsiye etsinler sorun varsa ortaya çıksın gibi

Yani şimdi ben bilgisayarı kullanırken sarja takılı olsa sorun olmaz degil mi . Peki bilgisayarı kapatınca cıkarım acarken yeniden mi takayım .??

Bir şey daha sorucam ben mause aldım a4 tech oyuncu mausu ilk taktığımda biraz kastı sanki ve de biraz ısındı . Ayrıca mause un icinden cıkan cd de vin7 yaazmıyor uyumlu değil mi acaba

• pc tanıdıys kullanabiliyorsan sıkıntı yok win7 nin güzelliklerinden biri o genelde taktığın aparatların hepsini görüyor cd yi yüklemeye gerek kalmıyor.pc kapattınmı şarjı çıkarabilirsin
  • quote:

pc tanıdıys kullanabiliyorsan sıkıntı yok win7 nin güzelliklerinden biri o genelde taktığın aparatların hepsini görüyor cd yi yüklemeye gerek kalmıyor.pc kapattınmı şarjı çıkarabilirsin

Cok sağol
  • arkadaslar bugun hard reset demoyu yükledim asırı ısındı ve cok ses cıkardı bilgisayar daha fazla oynayamadım elim yandı resmen
  • ben karar veremedim bu dv6 lar ısınıyormu kullanan arkadaşların gün geçtikçe şikayeti artıyor.tmm sağlam olan arkadaşlar olabilirde sıkıntıolanlarda kendini göstermeye başladı.ısıyı ölçtünmü ne kadardı. hw monitörü kur bir dene ısınma olunca soğutma için hızlı dönüp ses çıkaracaktır.coolsense fan ayarı var onun ayarını düşür birde öyle dene arkadaşlar öyle diyor.fazla ısınmıyor diye söylüyorlar.hp yi seçeneklerimden çıkardım.belli bir zaman geçtikten sonra dv 6 serileri konusunda çokça farklı türde şikayetler gömeye başladım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cengaver53 -- 19 Eylül 2011; 19:35:34 >
  • quote:

ben karar veremedim bu dv6 lar ısınıyormu kullanan arkadaşların gün geçtikçe şikayeti artıyor.tmm sağlam olan arkadaşlar olabilirde sıkıntıolanlarda kendini göstermeye başladı.ısıyı ölçtünmü ne kadardı. hw monitörü kur bir dene ısınma olunca soğutma için hızlı dönüp ses çıkaracaktır.coolsense fan ayarı var onun ayarını düşür birde öyle dene arkadaşlar öyle diyor.fazla ısınmıyor diye söylüyorlar.hp yi seçeneklerimden çıkardım.belli bir zaman geçtikten sonra dv 6 serileri konusunda çokça farklı türde şikayetler gömeye başladım.

bende 6005st (6001et) modeli var ilk aldığımızda sol elin altında kalan bölge ısınıyordu (ama kesinlikle fazla değil) şimdi hiçbir sorun yok civ5 i full ayarda 6 saat oynadım 70i geçmedi, assassins creed 2 de 3-4 saat test ettim max 84 derece oldu . ama crysisi full açıp 45dk oynadığımda 2dakikalık bir bölümde 87 derece olmuş (netten dosya iniyordu onunda etkisi olmuştur)
    Ama ısı sorunu var denmez. cool sens turbo boostu dervre dışı bırakıyor. ben hep en iyi performans a ayarlı kullanıyorum
    test etmemi istediğin birşey varsa söyle fotolarını koyuyum

• ass credit güçlü bir oyun değil crysis i 2 saat oyna sıcaklık değerlerini buraya at imzamdaki leptopla 2 saat oynuyorum işlemcide max 82 yi geçmiyor ekran kartında 75 max orda kalıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cengaver53 -- 19 Eylül 2011; 20:33:38 >
  • quote:

ass credit güçlü bir oyun değil crysis i 2 saat oyna sıcaklık değerlerini buraya at imzamdaki leptopla 2 saat oynuyorum işlemcide max 82 yi geçmiyor ekran kartında 75 max orda kalıyor.

yarın koyarım da 420m le 6770i kıyaslamakda biraz mantıksız oluyor zaten 6770in stabil çalışma ısısı 59-63 derece
  • quote:

ass credit güçlü bir oyun değil crysis i 2 saat oyna sıcaklık değerlerini buraya at imzamdaki leptopla 2 saat oynuyorum işlemcide max 82 yi geçmiyor ekran kartında 75 max orda kalıyor.

hocam 420m ile 6770 i kıyaslarsak ohooo.Zaten ekran kartı hızlı ve ısınmaya meyilli.Crysis 2 gibi bir canavar yükleyince ortaya ısı çıkıyor ki bundan da daha doğal birşey yok heralde.
  • 420 m normalde zorlanır ve ısısnır kaldırmadığından dolayı benim böyle bir sorunun yok şuan için rahat. oyunu oynayabilen bir kartın ısınma sorunu daha az olur dimi 6770m crysisi 35-40 fps de oynayabilen bir kart 45 dk gibi bir sürede okadar zorlanıp ısınmaması gerekir tabi bu kartın ve pc nin soğutmasıylada alakalı sıkıntıda burda zaten

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cengaver53 -- 19 Eylül 2011; 21:13:42 >
  • 6770m boş olarak o seviyede çalışıyorsa lenovo y570 555m daha iyi bu durumda ısınma açısından kaldıki ekran kartı durağan şekilde veya herhangi bir ufak grafiksel uygulamada çok ısınıyor yinede 555m bu durumda 6770 nazaran daha randımanlı bir kart oluyor siszin dediğinize göre eski leptopumda oyunda zorlandığı için ısısnma ve sonrasında kitlenmeler donmalar oluyordu ağır oyunlarda kart oyunu kaldıracak güçte değilse düşük özellikli olduğu zamna zorlanma ve neticesinde aşırı ısınmaya neden olur yanlış değerlendirme yapıyorsunuz.beni ikna edici bişeylr atın burayada tekrara listeme alayım uşaklar hayde:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cengaver53 -- 19 Eylül 2011; 21:10:58 >
  • quote:

420 m normalde zorlanır ve ısısnır kaldırmadığından dolayı benim böyle bir sorunun yok şuan için rahat. oyunu oynayabilen bir kartın ısınma sorunu daha az olur dimi 6770m crysisi 35-40 fps de oynayabilen bir kart okadar zorlanıp ısınmaması gerekir tabi bu kartın ve pc nin soğutmasıylada alakalı

Öyle düşünürseniz i7 de buz tutması lazım
    mesala şuan yüksek performnslı gpudayım sadece mozilla ve torrent açık fan deli gibi sıcak üflüyor, düşük performanslı gpu ya geçince bir anda ısı üflemesi kesiliyor.
    ekran kartı 6770 yani 6.sürüm 7. seviye sondaki 70de ekran kartının saat hızının arttırıldığını yani overclock yapıldığı gösteriyor.

• quote:

420 m normalde zorlanır ve ısısnır kaldırmadığından dolayı benim böyle bir sorunun yok şuan için rahat. oyunu oynayabilen bir kartın ısınma sorunu daha az olur dimi 6770m crysisi 35-40 fps de oynayabilen bir kart okadar zorlanıp ısınmaması gerekir tabi bu kartın ve pc nin soğutmasıylada alakalı

6770m boş olarak o seviyede çalışıyorsa lenovo y570 555m daha iyi bu durumda ısınma açısından kaldıki ekran kartı durağan şekilde veya herhangi bir ufak grafiksel uygulamada çok ısınıyor yinede 555m bu durumda 6770 nazaran daha randımanlı bir kart oluyor siszin dediğinize göre

Ya hocam ne alaka yav.Bir ekran kartı ne kadar hızlıysa oyun oynarken o kadar ısınır.Laptoplar için bu geçerli.Çünkü işlem hızı arttıkça ısı da artar.ve bir zaman sonra soğutma ne olursa olsun yetmemektedir.Çünkü bu aletler GAMİNG LAPTOP değildir.Ha kaldırmasına kralını kaldırır ama sen oyun oynarken ısınıyor diye ya çok ısınıyor bu diyemezsin.

2. olarak da normal kullanımda 6770 yerine intel ekran kartını kullanıyorum.Ne ısınma var ne de başka birşey.Ki ben hiç kapatmadan 3 4 gün kullanan adamım.Yeri gelir oyun oynarım yeri gelir 3d çalışırım yeri gelir download yaparım.Ama işlem bittikten sonra intel ekran kartı ve en sessiz moda getirilirse laptop 5 dk içinde soğur.

Oyun haricinde ısınması yok aletin.Lütfe yapmayın etmeyin.Oyun oynarken ısınıyor diye gelip burda ısınma sorunu var yazmak mantık dışıdır.

• quote:

6770m boş olarak o seviyede çalışıyorsa lenovo y570 555m daha iyi bu durumda ısınma açısından kaldıki ekran kartı durağan şekilde veya herhangi bir ufak grafiksel uygulamada çok ısınıyor yinede 555m bu durumda 6770 nazaran daha randımanlı bir kart oluyor siszin dediğinize göre eski leptopumda oyunda zorlandığı için ısısnma ve sonrasında kitlenmeler donmalar oluyordu ağır oyunlarda kart oyunu kaldıracak güçte değilse düşük özellikli olduğu zamna zorlanma ve neticesinde aşırı ısınmaya neden olur yanlış değerlendirme yapıyorsunuz.beni ikna edici bişeylr atın burayada tekrara listeme alayım uşaklar hayde:)

lenovo y570 zaten 6005 ve 6010 dan zaten daha iyi paran varsa git onu al bizdeki bütçeyle bunu aldık zaten yoksa gider monster alırdık

• senin 6005 i5 bundan bahsediyoruz niye okadar ısınıyor i7 işlemci 45 wat la çalışır i5 nazaran birazdaha ısınır senin i5 benimki gibi 35 le çalışıyor yinede ısınıyor okadar sürede bu şununlada alakalı sıcak hava sirkülasyonu nasıl iyi değilse işlemci ekran kartını bile ısıtır veya bunu tam terside olabilir.neyin ne olduğunu biliyorum i7 işlemci i5 işlemci özellik va performansları buna rağmen bu kadar kısa sürede niye bu kadar ısınıyor i5 gibi bir işlemci sen birazdaha zorlasaydın ki zorlamazdın 100 ü bulurdu 2 saatte.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kassatura

quote:

6770m boş olarak o seviyede çalışıyorsa lenovo y570 555m daha iyi bu durumda ısınma açısından kaldıki ekran kartı durağan şekilde veya herhangi bir ufak grafiksel uygulamada çok ısınıyor yinede 555m bu durumda 6770 nazaran daha randımanlı bir kart oluyor siszin dediğinize göre

Ya hocam ne alaka yav.Bir ekran kartı ne kadar hızlıysa oyun oynarken o kadar ısınır.Laptoplar için bu geçerli.Çünkü işlem hızı arttıkça ısı da artar.ve bir zaman sonra soğutma ne olursa olsun yetmemektedir.Çünkü bu aletler GAMİNG LAPTOP değildir.Ha kaldırmasına kralını kaldırır ama sen oyun oynarken ısınıyor diye ya çok ısınıyor bu diyemezsin.

2. olarak da normal kullanımda 6770 yerine intel ekran kartını kullanıyorum.Ne ısınma var ne de başka birşey.Ki ben hiç kapatmadan 3 4 gün kullanan adamım.Yeri gelir oyun oynarım yeri gelir 3d çalışırım yeri gelir download yaparım.Ama işlem bittikten sonra intel ekran kartı ve en sessiz moda getirilirse laptop 5 dk içinde soğur.

Oyun haricinde ısınması yok aletin.Lütfe yapmayın etmeyin.Oyun oynarken ısınıyor diye gelip burda ısınma sorunu var yazmak mantık dışıdır.

hocam zaten işlemci özelliklerinde 100derece ekran kartında da 105 derecede ısı sorun oluyor.(isteyen araştırsın) ben en fazla 87 gördüm oda kucağımda masa üstüne koysan max 85 olur.

• quote:

senin 6005 i5 bundan bahsediyoruz niye okadar ısınıyor i7 işlemci 45 wat la çalışır i5 nazaran birazdaha ısınır senin i5 benimki gibi 35 le çalışıyor yinede ısınıyor okadar sürede bu şununlada alakalı sıcak hava sirkülasyonu nasıl iyi değilse işlemci ekran kartını bile ısıtır veya bunu tam terside olabilir.neyin ne olduğunu biliyorum i7 işlemci i5 işlemci özellik va performansları buna rağmen bu kadar kısa sürede niye bu kadar ısınıyor i5 gibi bir işlemci sen birazdaha zorlasaydın ki zorlamazdın 100 ü bulurdu 2 saatte.

Hocam ben 6020 kullanıyorum.Kendileri i7 kullanıyor.Yorumlarımı okurken bunu göz önünde bulundurun lütfen.
  • quote:

Orijinalden alıntı: megapas

quote:

Orijinalden alıntı: kassatura

quote:

hocam zaten işlemci özelliklerinde 100derece ekran kartında da 105 derecede ısı sorun oluyor.(isteyen araştırsın) ben en fazla 87 gördüm oda kucağımda masa üstüne koysan max 85 olur.

Masada 1 saat crysis 2 very high da 80 derece oldu.Bence gayet iyi bir değer.6020 bu arada benim alet.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.