Şimdi Ara

%96 sarj var prize takılı dolmuyor diyor yardım lütfen(hp dv6 6020st)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
0
Favori
15.368
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İlk kez taktım sarjda prize takılı dolmuyor diyor yardım ! (hp dv6 6020st)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi köptükörgen -- 15 Eylül 2011; 14:14:01 >

• Yeniden başlat düzelir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dgkn.95

Yeniden başlat düzelir.

su an kapattım cektim sarjdan . Yeniden baslatıp tekrar mı sarja takayım ? İns. sorun yoktur ya bu ne ne aldıysam prüz cıkıyo.
  • HP'lerin genel özelliğidir
    Isınma fazla olursa pil zarar görmesin diye pile güç göndermez
  • quote:

Orijinalden alıntı: aslanemre58

HP'lerin genel özelliğidir
    Isınma fazla olursa pil zarar görmesin diye pile güç göndermez

Hmm.cok sagol bilgiledirme icin.

Fakat daha yeni acıp sarja takmıstım ilk defa ısınma da fazla degildi acıkcası bu normal mi ?
  • up
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    HP PC 5 BİP SORUNU
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • elektrik kablosunu prize taktıktan yaklaşık 30 saniye sonra ucunu laptopa tak sorun çözülecek.
  • BENDE DE OLUYODU BATARYAYI TAKIP ÇIKARIYODUM DÜZELİYODU
  • quote:

Orijinalden alıntı: callottemre

elektrik kablosunu prize taktıktan yaklaşık 30 saniye sonra ucunu laptopa tak sorun çözülecek.

teşekkürler cevap için.
    Şu an kapalı bilg. Sarjı %96 daydı. Şimdi açıcam sarjın bitmesini mi bekleyeyim tekrar takmak icin yoksa dedigin gibi yapayım mı yardım lütfen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi köptükörgen -- 15 Eylül 2011; 18:08:36 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ALTINBAŞAK

BENDE DE OLUYODU BATARYAYI TAKIP ÇIKARIYODUM DÜZELİYODU

daha ilk sarjda da olur mu boyle sey ya
  • quote:

Orijinalden alıntı: köptükörgen

quote:

Orijinalden alıntı: callottemre

elektrik kablosunu prize taktıktan yaklaşık 30 saniye sonra ucunu laptopa tak sorun çözülecek.

teşekkürler cevap için.
    Şu an kapalı bilg. Sarjı %96 daydı. Şimdi açıcam sarjın bitmesini mi bekleyeyim tekrar takmak icin yoksa dedigin gibi yapayım mı yardım lütfen.

?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ALTINBAŞAK

BENDE DE OLUYODU BATARYAYI TAKIP ÇIKARIYODUM DÜZELİYODU

daha ilk sarjda da olur mu boyle sey ya

ONU BİLEMİCEM
  • Dostum Önce Bataryayı Çıkart.Daha Sonra Şarza Tak.Tekrar Bataryayı Tak.Bendede Aynı Problem Vardı Bu Şekilde Düzelttim.Daha Sonra 3 Kere Garantiye Yolladım 3 Kez Geri Bozuk Yolladılar.En Son Dava İle Hem Bilgisayarı Hem Parasını Aldık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Recep Kalenderoglu

Dostum Önce Bataryayı Çıkart.Daha Sonra Şarza Tak.Tekrar Bataryayı Tak.Bendede Aynı Problem Vardı Bu Şekilde Düzelttim.Daha Sonra 3 Kere Garantiye Yolladım 3 Kez Geri Bozuk Yolladılar.En Son Dava İle Hem Bilgisayarı Hem Parasını Aldık.

suan bilgisayarı actım doluluk oranı %100 gösteriyor. 2 saat 9 dk. varmıs

Kapatırken %96ydı nasıl is anlamadım bende eger dedigin gibi sorunluysa cok kotu olur ya
  • Yeni nesil bilgisayarlarda batarya koruma modu vardır. HP de batarya yüzde 94ün üstündeyse şarj etmez. bu batarya ömrünü uzatır. tek yapmanız gereken bataryayı kullanıp yüzde 93 e düşürmek daha sonrada şarja takmak. eğer o zamanda batarya yüzde yüz olmuyosa bataryada sorun vardır ki sizde yüzde yüz olmuş sorun yok yani....
  • quote:

Orijinalden alıntı: megapas

Yeni nesil bilgisayarlarda batarya koruma modu vardır. HP de batarya yüzde 94ün üstündeyse şarj etmez. bu batarya ömrünü uzatır. tek yapmanız gereken bataryayı kullanıp yüzde 93 e düşürmek daha sonrada şarja takmak. eğer o zamanda batarya yüzde yüz olmuyosa bataryada sorun vardır ki sizde yüzde yüz olmuş sorun yok yani....

Evet suan sorun yok gibi gozukuyor. Peki bir şey daha sorucağım bilg. kullanırken sarja takmanın dezavantıjı var mıdır? yoksa sadece sarjı bittiği zaman mı takayım sarja .
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: megapas

Yeni nesil bilgisayarlarda batarya koruma modu vardır. HP de batarya yüzde 94ün üstündeyse şarj etmez. bu batarya ömrünü uzatır. tek yapmanız gereken bataryayı kullanıp yüzde 93 e düşürmek daha sonrada şarja takmak. eğer o zamanda batarya yüzde yüz olmuyosa bataryada sorun vardır ki sizde yüzde yüz olmuş sorun yok yani....

Evet suan sorun yok gibi gozukuyor. Peki bir şey daha sorucağım bilg. kullanırken sarja takmanın dezavantıjı var mıdır? yoksa sadece sarjı bittiği zaman mı takayım sarja .

eski bilgisayarlarda batarya takılı kullanmak bataryayı bozuyordu ama şuan böyle bi olay yok. şarj yüzde 100 olduğu anda notebookun batarya ile ilişkisi kesiliyor.

batarya ömrü için ,
    1)her bataryanın bi şarj ömrü vardır örneğin 300 kez şarj edilebilir(yüzde 70inde 320kez dir) veya 600-700 saat kullanılabilir.ne kadar kullanırsan o kadar çok zarar görür.
    2)bataryanın uzun ömürlü olması için bataryanın şarj miktarını asla yüzde 5 in altına düşürtme (yüzde5 de bilgisayarı kaparsan kapanana kadar harcadığı elektrik yüzde 3 e düşürür) batarya ayarını yapıp yüzde 7de bilgisayar kapanacak şekilde ayarlamalısın. (böylece kapanana kadar yüzde 5-6ya düşer.)
    3) ortalama haftada bir kez doldur boşalt yapmalısın.bataryayı hiç kullanmazsan daha çabuk hücre ölümü gerçekleşir.

unutmadan tabi ilk hafta yüzde 7 ye kadar boşaltıp bilgisayrı kapatıp en az 2 kez 14 saat şarj etmen gerekir. amacı bataryanın performansını kısa süre arttırmaktır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi megapas -- 16 Eylül 2011; 21:34:56 >

• senin sorurunun özellikle şarj %95 üzerinde olduğu zaman doldurmaz.öyle bir durumda şarjı %90 altıan düşürdüğünde sıkıntı olmaz.pc yi kullanırken batarya takılı olabilir.tam dolduğunda otomatik bataryaya giden güç kesilir ve fiş devresinden beslenir pc bataryanın uzun ömürlü olması için haftada 3-5 kez doldurup boşaltmakta yarar var uzuzn ömür için lion pillerde tam boşaltma sağlıklı olmaz genelde fabrika çıkışlı %7 de boşalma uyarısı verir bunu pil programındanda biraz daha yükseltebilirsin.uyarı verdiğinde yine tam dolum yapabilirsin.istersen %20 dede uyarı vermesi şart değil doldurma yapabilirsin kaldığı yerden dolar.
  • sağolun yorumlar icin bugun 2 kez sarj etmistim 0 dan . Birdaha oyle yapmayıp batarya takılı kullanacağım. .

Edit : ilk hafta 2 kez 14 saat sarj edilmesi gerekir demissin. Ben 2 kere sarj ettim fakat beyaz ışıgı yanınca hemen cıkarttım .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi köptükörgen -- 16 Eylül 2011; 22:03:25 >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.