Şimdi Ara

9700X mi 7800x3D mi almalıyım ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
865
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba, sistemin işlemci hariç bütün parçalarını aldım ancak bu iki işlemci arasında fazlasıyla gidip geliyorum. Sistemi 1440p Ultra ayarlarda oynamak için kullanacağım. 9700X modeli 1440p ayarlarda 7800x3d ile neredeyse aynı FPS'i daha düşük sıcaklıklarda sunduğu için aklımı karıştırıyor şahsen.
    Sistem şu şekilde :
    4070 Ti Super
    MSI X670E Gaming Plus Wi-Fi
    Gskill Trident Z5 Neo RGB 32GB 6000MHz CL32
    Corsair Icue Link H150i RGB

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Aralarında özellikle 4070 ti super ve 1440p de ciddi bir fark olmayabilir(tabi bazı oyunlarda yine belirgin fark olacaktır) ama sadece oyun için alacaksan düşünecek bir şey yok, 7800x3d.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • melihcskn M kullanıcısına yanıt
    7800x3D evet güzel işlemci ama bazen çok ısındığını gördüm oyun videolarında ve bu işlemci diğerleri gibi BIOS'tan rahatlıkla manuel ayar çekmeye pek müsait değil gibi. Yanılıyor olabilirim.

• _PowerStaff_ kullanıcısına yanıt

7700x seviyesindeki bir işlemciyle 7800x3d karşılaştırmak. Lütfen yapmayın...

7800x3d 89 derece limitli. En az güç tuketenlerden biri. İsterseniz Curve optimize yapıp sıcaklık düşünürsünüz, isterseniz sıcaklık limiti koyarsiniz. Güç limiti koyarsiniz. Size kalmis.

9700x alana kadar ryzen 7700 alın. İsterseniz pbo açıp 7700x yaparsınız. Ya da acmazsiniz 65 w'ta serin çalışan gayet güzel bir işlemci olur.

7600x kullanıyorum. Şuan icin kesinlikle tercihim en yuksek performans ise 7800x3d, fiyat performans ama 8 çekirdek 7700, daha iyi fiyat performans icin 7600 alirdim. 9000 serisi herhangi bir işlemciyi oyun icin kesinlikle almazdım. Paraniza yazık.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Abdülkerim Satuk Buğra kullanıcısına yanıt
    Verdiğiniz bilgi için teşekkür ederim. Şu anda piyasaya baktığımda 7800x3D modeli 13.800bandında iken 9700X modeli de 14.500'e bulunabiliyor. Hem fiyat yakınlıkları hem de bu yeni işlemcinin az watt ile serin çalışmask beni düşündürüyor yoksa 7800x3D tabii ki benim tercihimdi ta ki yenisi çıkana kadar.

Açıkçası bizde AMD yeni teknoloji geliştirecek diye bekliyorduk. Sadece 6 derece daha serin çalışan -7700x'e göre- oyun icin birsey vadetmeyen bir işlemciyle çıkageldi.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    24H2 güncellemesi performans artışı yapacakmış videoları izledim ama sadede Zen 5 değil Zen 4 de bundan faydalanacakmış.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    5700x mi? 12400f mi? 10850K mı?
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    Evet. Güncelleme olmadanda bundan faydalanabilirsiniz. Oyunlari yönetici olarak çalıştırın veya gizli olan administrator hesabi aktif edip onu kullanın. Windows 10 da da ayni şekilde performans gelişmesi var. Bedavadan yüzde 10 civarı performans artışı oldu herkese.

Sistemi bir araya getireceğim zaman karar vereceğim artık hangisini alacağıma ama 7800X3D alacağım gibi duruyor.

Evet üzerindeki bellekler sebebiyle bazı ayarları kapalı ama çokta ayar gerektirmiyor zaten. Çok ısınması kısmı da doğru ama uzun bir süredir piyasada bu ürün ve ben ciddi bir sorundan bahsedeni görmedim, haliyle sıcak çalışması çokta sorun değil demekki. 7800x3d şöyle %20-30 daha pahalı olsa belki 9700x derdim ama durum tam tersi, 7800x3d daha ucuz, haliyle cevap belli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melihcskn -- 29 Ağustos 2024; 23:51:10 >
  • melihcskn M kullanıcısına yanıt
    360mm Aio ile kullanacağım için gönlüm rahat. Mesela önceki 5800X modelini belirli bir voltaj ve GHz aralığında çalıştırınca daha serin çalışabiliyordu ama 3D işlemcilerde ayar çekmek gibi bir durum söz konusu değil gördüğüm kadarı ile.

• Amaç oyun ise tartışmasız 7800x3d. 9700X 7700x e göre hem daha düşük sıcaklıkta hem de daha düşük tüketimle çalışıyor. Çokta güzel bir overclock potansiyeli var. Overclock vb kurcalamayı seviyorsanız 9700x, oyun öncelikli ise 7800x3d.

Hocam çözüm basit, al geç sıcaklık falan bakma

• oemci32 kullanıcısına yanıt
    Amacım tamamen oyun oynamak diyebilirim. İçerik üretmek gibi bir amacım yok. OC kurcayalabilirim ama maksimum Cpu Core Voltage ile işlemcinin frekansına el atabilirim.

• Gözünüzü açın ve bakın abiler. 7700x ve 9700x arasında en muazzam fark güç tüketimi değil. Oyun fps videoları herşey değil bence.

Aradaki 500Mhz fark, total işlemci kabiliyetine gelince 8 çekirdekten 1 çekirdek daha çıkartır.

Eğer multicore max frekansın düşük kalması bir bug değilse ve düzelmeyecekse 7700x ve 9700x arasındaki muazzam fiyat farkı (5bin) buna değmez. Frekanslar size yetiyorsa aynı paraya 7800x3D alıp hiç olmazsa oyun performansı alırsınız.

Ben zen4 de kalıp, oyun için zen5 i bay geçiyorum. 9800x3d yi bekliyorum ama umutsuzum.

9700X mi 7800x3D mi almalıyım ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Amaç oyun ise 7800x3d tüm incelemelerde hala son Amd serilerini ezip geçiyor (oyun bazlı).

7800x3d alın 1 yıl sonra yeni seri x3d çıkar, soket aynı olduğu için anakart dahi değiştirmeden kafanıza göre yeni x3d serisine geçme şansınızda olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: Antor

Gözünüzü açın ve bakın abiler. 7700x ve 9700x arasında en muazzam fark güç tüketimi değil. Oyun fps videoları herşey değil bence.

Aradaki 500Mhz fark, total işlemci kabiliyetine gelince 8 çekirdekten 1 çekirdek daha çıkartır.

Eğer multicore max frekansın düşük kalması bir bug değilse ve düzelmeyecekse 7700x ve 9700x arasındaki muazzam fiyat farkı (5bin) buna değmez. Frekanslar size yetiyorsa aynı paraya 7800x3D alıp hiç olmazsa oyun performansı alırsınız.

Ben zen4 de kalıp, oyun için zen5 i bay geçiyorum. 9800x3d yi bekliyorum ama umutsuzum.

Multicore da frekansın düşük kalması 65w olduğu icin. Pbo acarsaniz oda ayni seviyelere gelecektir. Tabi güç tüketimi de artacaktır.

9700x ile karşılaştırması gereken aslında 7700 ama hem x diye adlandırıldığı hem de pahalı olduğu icin bununla karşılaştırılıyor

• # Ace # kullanıcısına yanıt
    Amacım tamamen oyun oynamaktan yana. Şahsen 9000 serisindeki X3D modeller çıktı diye yeni aldığım işlemciyi elden çıkartmayı düşünemem kolay kolay. Ben daha ziyade alıp uzun yıllar ekmeğini yemeyi düşünüyorum.

7700x i yakalayıp daha serin çalışsa bana yeterdi. Benim hayal kırıklığım. Ben oyun için AM5 platformunu bay geçiyorum. 9800x3D den hiç umudum yok. Yeni çipset gelir veya 9700x değilde 9700 aynı güçte multicore düzeltirlerse belki bir ihtimal. 5600x ve 5600 tercihimi de böyle yapmıştım. 5600 ile devam.

• Ayni anakarta sahibim. 4080 + 7800x3d kullaniyorum.

Cod MW3 :

2K Ultra sabit 240fps

4K Ultra 140-165fps

Her iki cozunurluktede CPU max 54 dereceyi gordu.

Kullandigim sivi sogutma NZXT Kraken 240 Elite

Gonul rahatligiyla 7800x3d onerebilirim.

9***X serilerini suanki fiyatlarla tavsiye etmiyorum.

Bu arada 7800x3d turbo boost kapali kullaniyorum.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.