Şimdi Ara

98 kaldırıp xp kuracağım lütfen yardım

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
570
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, PIII pc var elimde kızımın odasında 2. pc olarak kullanıyorum ve modemimin bir portu ile de kendi pc me bağlı. Böylece her ikimizde nete girebiliyoruz. Yalnız o pc de win98 var ve çok problem olmaya başladı. Şimdi win 98 i kaldırıp yerine XP kurmak istiyorum. Bu konuda yardımlarınızı ve adımları bekliyorum. Bir ikinci sorun ise bu PIII çok yavaş bunu hızlandırabildiğim kadar hızlandırmak istiyorum, sd ram kullanıyor onu artırmayı düşünüyorum, başka bir şeyler daha önerebilir misiniz? Teşekkürler..:)

• Bende p3 ile xp kullandım.Deyim yerindeyse kaplumbağa gibi oluyo bi süre sonra.Bence 98i hiç bozmayın.

Ya da linux yükleyin.Xpden daha iyi çalışma ihtimali var.
  • P3 kaç?
    866 ise xp yi kaldırır.
    Raminizin asgari 512,Hd nizin 20mb civarı olması gerekir.
    P3 866 dan düşük ise tavsiye etmem.
  • bence ona 20 25 dolara falan cel 1.3 işlemci aldınızmı canawar gibi olur o
  • ben de işyerimde Intel PIII 800 işlemcili bilgisayar kullanıyorum. 80gb hd ve 512 ram var.
    xp pro kurulu. gayet hızlı ve şimdiye kadar hiç problem yaşamadım.
    diğer arkadaşların da belirttiği gibi 800 veya üzeri ise olabilir.
  • PIII 733 mhz işlemci, 20.4 mb hdd, 128 mb sd ram var maalesef. Ama Win98 den de kurtulmak istiyorum açıkçası, yalnız dediğiniz gibi 2 sene önce bu konfigürasyon ile xp denemiş ve aşırı bir yavaşlık görmüştüm, tekrar akabinde 98 e dönmek zorunda kaldım. Sadece internet ve basit oyunlar için kullanılacak olan bu pc yi nasıl adam ederiz sizce? (xp yi kaldırabilecek seviyelere nasıl getirebiliriz?)İşlemci, ram ve hdd değişiklikleri ile işe yarar bir seviyeye ulaşılır mı? (Ulaşılabilir ise teknik önerileri alabilir miyim?) Yoksa astarı yüzünden pahalıya mı gelir? Tabi değiştirmek kolay ve bir çözüm ama en azından 1-2 sene daha gitse bari diyorum, ilginize teşekkürler.
  • Bi celeron 1.3 bi dual 512(2*256) bide 40 gb hdd aldınmı canavar olur.

En azından 2-3 sene daha idare eder.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • hmm, peki p3 733 destekleyen asus ana kartım var, bahsettiğiniz celeron 1.3 bu karta uyar mı kolaylıkla, yoksa araştırmam gerekir mi almadan, bir de bu eski bir işlemci sonuçta nereden bulurum sizce?
  • Soket yapıları uyuyorsa-ki büyük ihtimalle uyar- bi sorun olmaz.
  • yanıtların çok faydası oldu arkadaşlar, özellikle cevap veren arkadaşlara tek tek teşekkür ediyorum. Kolay gelsin..:)
  • Benim eski bilgisayar AMD Athlon 600Mhz idi ve 3 sene XP kullandim. Sorun olmaz. Film, muzik herseyi idare ediyordu. DivX filmleri gosteriyorsa demek ki gayet yeterli.

Yalniz benim tek tavsiyem, RAM olacak. 128 RAM ile cok zor, ben 3x128 kullaniyordum. Az bir para harca RAM'i yukselt. En temizi 512 MB RAM olur. Fiyat olarak piyasada ne var bilmiyorum ama en kotu ihtimal 256MB alip 128+256 kullanmak. RAM olmadan CPU hizi onemli degil, 700Mhz idare eder ama RAM idare etmez.

20GB HD de yeterli, ne yaptiginiza bagli. 24 saat film indirmiyorsaniz gayet yeterli. Bende 3x20gb HD, CDROM ve DVDROM vardi, sadece 4 tane IDE calisabilecegi icin birini cikartmak zorunda kaliyordum.

Su an grafik karti tam olarak calismiyor, RAMlar da hata vermeye basladi o yuzden artik kullanamiyorum. 1950 model araba gibiydi, kasa isinmadan iyi calismiyordu, rutubetli havalarda kapaniyordu, vs... Her sabah bilgisayari actigimda devreler isinana kadar en az 2 kere kapaniyordu.

128 MB RAM ile win 2000 deneyebilirsin. win 2000 daha temiz calisir. ama lisans anahtari bulup service packleri indirmen lazim yoksa yukledigin andan itibaren virusler seni yer...

• Gayet aydınlatıcı ve net bir yazı olmuş, teşekkürler Ali bey..:)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.