<font face='Verdana'><font color='blue'>9800se mod ile 9800 pro olabildiğini biliyoruz. Ancak 128bit olan veriyolu 256bit'e çıkıyor mu?Bios flashlanarak 4 pipeline 8' e çıkıyor.Ancak bant genişliği için bunun geçerli olmadığı söyleniyor. Pek çok kişinin ekran kartı almadan önce kafasına takılan bir soru... Şu anda piyasada 208+kdv gibi bir fiata satılıyor. Sıhhatli bir şekilde açığa kavuşturulursa aydınlatıcı olacaktır.</font id='blue'></font id='Verdana'>
eğer duzgun olarak modlanırsa 9800 prodan hıc bır farkı kalmıyor.her kartın modlanmadıgını da belırteyım.sans ısı.eger modlanmassa artıfactler olusuyor veya hıc gecerlı olmuyor.256b,t ve 8 pipeline aktıf oluyor dıye bılıyorum.
Hercules AİW lerin Çoğunluğu 256 bit .Bu arada bende bu konuyla ilğili bi topik açmıştım flashlama ile ilgili.Powercolor 9800 se (256bit) ye pro biosu yükleyemiyorum.Pro biosuyla eşleşmedi diye hata veriyor.-L komutuyla kontrol ettiğimde bios kilitli diyor.İki biosunda boyutları aynı ve hynx ramler için kullanılan bios.Radicaldeath flash yaptıysan eğer böyle bi hata mesajı aldımı ve nasıl çözdün.
Bu arada olayı hallettim(-F).Radicaldeath biosu flashlasan bile 4 pipeline [|)] ölüyse isayı beklemekten başka yapıcak bişey yok şimdilik.R98se-c3 kodlu 9800 Se lerin tamamı 256 bit olduğunu biliyorum.
Sapphire 9800se için geçerlidir söylediklerim. Kart ile ilgili inceleme aşağıda verdiğim linkte mevcutttur. http://www.digital-daily.com/video/ati-radeon9800se/index05.htm Bios flashlansa da 128bit memory interface değişiklik göstermemektedir. Bu kartı almak isteyenlerin dikkatine sunulur.
daha ayrıntılı anlatabılen yok mu acaba ?
YANİ 4X1 8X1 OLMUYORMU BU 208$LIK KARTTA?
Evet Alobar, Sapphire 9800se'de Bios'u flashladım ancak ekstra 4 pipeline açılmadı... Powercolor 9800se default olarak 256bit geliyor ve de Bios flashlayınca ekstr 4 pipeline açılıyor. Fiat/performans olarak 208+kdv olan Sapphire 9800se oldukça kötü...
Benim hercules 9800se AIW de 256bit lik , ama 128 likleride varmış sanırım.. Bendeki hiç sorunsuz softmod oluyor , şans:)
devil ne kadara aldin ?oldukca karli bir karta benziyor.
Pasif 4 pipeline ölüyse biosu flashlamakta bi işe yaramıyacaktır.Fakat Softmodla 4 pipeline açılabiliyorsa pro biosu biosu yükliyerek kart makinaya 9800 pro olarak tanıtabilirsiniz.Ama bunun içinde 9500 L tipteki kartlar gibi hard mod yapmanız gerekir bence kartınız garantiliyse hard moda değmez softmod zaten aynı işi görürüyor.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme