Hayırlı olsun ramler tam hangi modeli? Uyumluluk listesinde var mıydı? |
9800X3D Ana Konu (107. sayfa)

-
-
Normal hocam.
-
Ne demek hocam, her zaman. Konudaki diğer arkadaşlar da desteklerini esirgemiyorlar sağ olsunlar. Tekrar iyi günlerde kullanın. Kurulum sonrası ütüsünü yine yaparız.
-
www.vatanbilgisayar.com
GSKILL 32GB (2x16GB) TZ5 Royal Neo Silver RGB DDR5 6000MHz CL28 1.4V EXPO Dual Ram fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'dahttps://www.vatanbilgisayar.com/gskill-32gb-2x16gb-tz5-royal-neo-silver-rgb-ddr5-6000mhz-cl28-1-4v-expo-dual-ram.htmlbu model hocam ramler, uyumluluk listesinde göremedim henüz test etmedi galiba msi ama çalışır diye ümit ediyorum.
-
Listeye çok takılmayın hocam, G.Skill'den yana sorun yaşamazsınız. Aksine diğer markalar uyumluluk listesinde olsalar dahi sorun yaşatabiliyorlar.
-
teşekkürler hocam, windows 11 kuracağım bakalım. ütü dediğiniz ince ayar falan mı windows kurulum sonrası ?
-
Güzelmiş beyaz olması hariç:) Acaba CL34 7200 mhz ile karşılaştırsak hangisi mantıklı?
-
AMD için ram kiti kırılımları şöyle:
- CL26 6000 best (%10 daha iyi performans)
- CL30 6400 good (%5 daha iyi performans)
- CL28 6000 avg (%2 daha iyi performans)
- CL30 6000 eco (optimum performans)
Bunların dışındaki tüm kitlerde 8000mhz üzerine çıkmadıkça penaltı yersiniz. Bütçenize göre dilediğiniz kiti alabilirsiniz, farklar çok minimal.
-
Bu arada CL 26 ve CL 30 arasında %10 performans farkı yok hatta imkansız. Tamamıyla satış stratejisi zaten, CL26 kite 10.000'tl vermenin anlamı yok.
-
Alıntı
metni:Bütçenize göre dilediğiniz kiti alabilirsiniz, farklar çok minimal. -
Burada garibime giden performans istatikleriydi bütçe değil. Ayrıca 640030 ≥ 6000C26
-
Bios güncellemesi için usb fat 32 formatında mı olmalı yoksa ntfs de olsa sorunsuz yükleniyor mu acaba?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam denemedim 6400 1:1 olarak, saatlerce test etmekten gına geldiği için burada stabiliteyi yakalayınca saldım. sizin imc baya iyi sanırım co kaçta? gdm ve pdm açık kapatayım bakalım ne verecek sonuç
-
Benim CO çok agresif değil, 104.5 ECLK = 5.7 GHz olarak kullanıyorum o yüzden 0 ile -10 arasında değişiyor çekirdekten çekirdeğe.
-
Fat 32 olmalı hocam.
-
Bu kitleri x870 tomahawk da kullanıyorum. Sorun yasamadim hatta 6400 c30 1:1 de kullaniyorum. X870e değil ama bendeki.
Ramler beyaz değil ayna gibi aslında. Yani etrafindaki bileşenlerin rengini aliyor çok şık duruyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GoldPunch -- 26 Şubat 2025; 15:1:33 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Herkese selamlar, biliyorum konusu burası değil ancak burada bu anakartı kullanan çok kişi olduğu için başka sorabileceğim bir yer bulamadım. Ufak bir sorum olacak; MSI x870 Tomahawk kullanıyorum, bu anakarta geçtikten sonra klavye yahut mouse ile bilgisayarı uyandıramıyorum. Acaba bir fikri olan var mı?
-
Bios'tan wake on usb aktifleştirmeniz yeterli hocam.
-
Merhaba arkadaşlar. 5700x'den 9800x3d'ye geçmek mantıklımıdır sizce. Am4'den Am5'e geçileceğinden dolayı anakart işlemci ram olarak değişicek mecbur. Sizce boşunamı masraf etmiş olurum yoksa yeni teknoloji mi beklenmeli. Bilgi verirseniz çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
-
Oyun içinse çağ atlarsınız. Günlük kullanım içinse gerek yok.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X