kuruluma başlıyorum ilk kez kendim toplicam umarım bir sorun cıkmaz kagıt ustune herseye hakimim yeterince bilgim var hadi bismillah... |
9800X3D Ana Konu (71. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
-
Güzel fiyat güzel anakart
-
Sorunsuz Kurdum Çok şükür daha sonra detaylı sorularım olacak diger kurulumlar devam ediyor.
-
-
M2.2 ye 4X i biostan manuel vermeniz gerekiyor. ( USB4/M2.2 olan yeri "M2.2-4X" olarak değiştirin)
Ama mantıklı olan Windows kurduğunuz ssdyi M2.1 e takmanız olacaktır. (Ki M2.1 direkt 4X çalışır)
Ayrıca M2.4 de direkt 4X çalışan bir yerdir.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Merhaba arkadaşlar, uzun bir süredir ramlerimi CL36 8000'de kullanıyordum, ancak G.skill'in yeni çıkaracağı CL26 6000 ramleri öncesinde bir deneme yapmak istedim ve hem mevcut değerlerimden, hem de CL28 6200 değerlerimden daha iyi "oyun içi" sonuçlar elde ettim. 4K çözünürlükte %0,01 değeri neredeyse AVG ile eş durumda. Bunca zamandır bu değere şans vermemiş olmamı düşündüğümde sizle de paylaşmak istedim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Evet en ust ve en alta alicam sanirim teşekkürler
X870 anakartlarda formattan önce bir ayar yapmak gerekiyor mu? Anakart msi mag x870 tomahawk wifi.
Teşekkürler; AIDA64 ve ZenTimings görüntüleri de paylaşabilir misiniz.
-
Merhaba,
bende de intel sistemden kalma 2x24GB G.Skill 8000MHz CL40 1.35V ramler vardı, bir daha satıp expo ram almakla uğraşmak istemedim açıkcası
MSI B650M PROJECT ZERO ile 8000mhz'de sorunsuz çalışan ramler yaklaşık 3 katı fiyata satılan ROG STRIX X870-F ile 7800mhz'nin üstünde çalışmıyor.
Bir de dediğiniz gibi amd'de gecikme değeri düşük ramler daha hızlı gibi bir hype var ancak, overclock nette test edenler falan dediğiniz gibi 8400mhz cl40 ile cl26 6200mhz ramlerden daha iyi skorlar elde ediyorlar.
-
-
IMC kısıtından dolayı faydası olmuyor hocam yüksek frekansların. Aşağı yukarı aynı değerler oluyor.quote:
Orijinalden alıntı: SLaYeR KiNGMerhaba,
bende de intel sistemden kalma 2x24GB G.Skill 8000MHz CL40 1.35V ramler vardı, bir daha satıp expo ram almakla uğraşmak istemedim açıkcası
MSI B650M PROJECT ZERO ile 8000mhz'de sorunsuz çalışan ramler yaklaşık 3 katı fiyata satılan ROG STRIX X870-F ile 7800mhz'nin üstünde çalışmıyor.
Bir de dediğiniz gibi amd'de gecikme değeri düşük ramler daha hızlı gibi bir hype var ancak, overclock nette test edenler falan dediğiniz gibi 8400mhz cl40 ile cl26 6200mhz ramlerden daha iyi skorlar elde ediyorlar.
XMP sadece bi profilden ibaret, elinizdeki ram hynix mjr.
9800x3d ile 48 lik mjr kit ayarları bulup ellede ayarlanilir tabi bu da uğraştırıcaktır ama gidip Xmp kit de alsanız subtimingleri manuel girmenin faydası kesinlikle olucak.
Yani ikisise biraz uğraşıtırcaktır. Ama iyi bir xmp profilli ram daha az uğraştırıcaktır
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
-
kastarıp cıkarmaya calısırken koruma bantı ile bırlikte cıktı =) teskkurler ssdler x4 te calısıyor ıkısıde şimdi ilk ve son yuvalarda
-
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vhmproject -- 4 Ocak 2025; 16:39:23 > -
Şöyleki X3D frekansa neredeyse zerre önem vermiyor. Kullandığımız test programları bu mimariye göre tasarlanmadıkları için, standart bir işlemci test eder gibi değerlendirme yapıyorlar ve frekans yükseldikçe, sizin de skorunuz "artıyormuş" gibi görünüyor. Ancak gecikmeler ve FCLK penaltısı yediğiniz için %0,01 değerleriniz düşüyor. Dolayısı ile bildiğimiz test programları ile test etmek yerine, oyun içi değerlendirmeler daha doğru sonuç veriyor.
Özellikle 6200-6400mhz hızlarda olan, testlerden sorunsuz geçen, ancak oyunlarda anlık stutter yediğini düşünen arkadaşlar bu değerleri mutlaka bir denesinler. Zen timings görüntüsünü ayrıca paylaşacağım.
bendeki ramler sanırım üst kalite ramler voltaj düşük, frekans yüksek; apex z790 ve yüksek silikon kaliteli bir 14900ks ile 8400 hatta 9200mhz gören vardı bu ramlerle.
Ram gecikme değerlerini elle girmekle uğraşmak hiç sevdiğim birşey değil açıkcası.. bu arada işlemci sp değeri 111.
amd için en ideali muhtemelen g.skill'in yeni çıkardığı 2x32gb'lık 6000Mhz CL26 ramleri almak sanıyorum.
-
konusmustuk ya kurdum bende yardım bekliyorum =)
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X