Hocam attığınız ekran görüntüsü de termal bant koruyucusu un üzerine montaj yapmaya çalıştığınızı görünce bir eyvah dedim. 😅 Şaka bir yana bantın üzerindeki o köpük termal pade zarar vermeden koruyucuyu çıkarmanız için. Ram konusuna gelirsek, aslında süreç çok kolay. 6000’e ayarlayıp rahatınıza bakın. Akşam atacağım değerleri girip, CL30 olarak bırakmanız kafi. Öğrendikçe aşağı çekersiniz. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
9800X3D Ana Konu (72. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
-
Yok resetledim kapatip actim ayni arka dugmeden cmos reset nasil yapilicak bu halde iken basim mi ?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
tmmdır kapattım pc gucu kestim cmos tsuna 10 sn bastım geri geldi
-
-
ocak ayı geldi 16 bekleyenler 26 yı görecek sanki. kasımda 20 idi, aralıkta 23 oldu. şimdi 24. vatan fiyatı. her ay 1 1 koyuyor üstüne. tr enflasyonu ve her gece çıkan yeni tip dolaylı vergiler, yurtdışı alışverişine her engel geldiğinde tr deki fiyatların o anda artması... 5xxx çıkacak 4xxx alınmaz diyen yutubırlar şimdi 2600usd 5090a fiyat açıklayıp 4090 daha mantıklı demeye başladılar...
tr şartlarını değerlendirmek, gece çıkıp sabah yürütmeye giren kanunlar... tr de birşey yapacaksan yapacaksın. tr de 10-20 yıl plan zaten hayal, en azından 3-5 seneyi planlasaydık derken 3 5 ay sonrası için plan yapamaz olduk. en fazla haftalık bilemedin 1 aylık plan yapılabiliyor ne yazıkki. gördüğün gibi fiyat 24b tl şu anda. ve bir kaç haftan var sonrasında 25b tl olur sana diyim.
-
Hocam o alttaki jelatinin zaten sökülmesi gerekmiyor mu?
pboyuda ayarladım -30 da bile görüntü geldi ama donmalar oldu - 25 aldım orda ise tek tük donmalar yasandı aida stress testinde şuan -23 teyim iyi gibi biraz daha test etmek lazım 20 dk aida'da sorun olmadı +200 mhz verdiğimde cpu fazla ısınıyor geri aldım bu yüzden -23 devam bos ta 40-43 derece yükte 70-75 güzel bence deepcool ak400 plus ile
-
evet ama zaten ssdye cok net degmiyor gibi diye ben ilk sokmek istemedim zaten pcie 3.0 oldugu ıcın ısımıyor öyle
-
33 kişi beğenmiş neyi beğenmiş anlamadım 9800 7800 biri 23b tl diğeri 24b tl. 20b altına bu enflasyonda zor düşer. 4090 ekran kartı bütün mağazalar tezgah altı yaptı 5090 fiyatı açıklanınca. 80-100e alınmaz denen 4090a 120-130 fiyatı görünce şaşıracağız gibi sanki.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cabriyo -- 4 Ocak 2025; 18:55:3 > -
Hocam 8000 için aylarınızı vermelisiniz, 2dk’da yapılabilecek bir ayar değil.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SAVIAR -- 4 Ocak 2025; 20:3:41 > -
UCLK 1/2 kalmış. 1/1 unutulmuş herhalde bir de FCLK 2100 olması daha iyi olmaz mı ? 100 fazla olması daha iyi olur diye belirtiyordu. Üstü gecikmelere neden oluyor deniyordu.
-
FCLK değerinde eğer 100 üzerinde bir değer veremezseniz penaltıya girer. Bunu önlemek için 6000 için 2133 ve üzeri, 6200 için 2167 ve üzeri bir değer vermelisiniz.
o kadar iyi anlamıyorum acıkcası tek tek deger giremem suan yeterli bu benim icin ileri bioslarda belki xmp calısır
-
şuan ki ayarlarım cok mu kotu sizinkine göre yuksek bi kaybım var mı ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vhmproject -- 4 Ocak 2025; 20:38:45 > -
Öncelikle testleri tamamlayın, daha sonra subları biraz daha sıkıştırırız. Ancak şuanki ayarlarınız dahi çok kötü değil.
gelecek güncellemelerle düzelir mi xmp sizce birde neden 8000 ram satıyorlar çok dengesiz ise bunları ilk basta oturtmuyorlarmı bi anlık gazla aldım çoğu kişide dedi 6400 yeterli diye =) birde gördügüm kadarıyla sadece xmp var expo göremedim ram destekliyor diye biliyorum ..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vhmproject -- 4 Ocak 2025; 22:7:32 > -
6400 ve 8000 değerleri ya şans, ya da uzmanlık isteyen değerler. Aldığınız ramler XMP olmalı, yoksa Bios’ta Expo olarak görürdünüz. X3D için hiçbir önemi yok açıkçası. Şuanki değerleriniz ile mutlu mesut devam edebilirsiniz.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X