Limit koymadım, sabit 5400'de çalışıyor çekirdekler PBO ile sorun olmuyor. Soğutucu 92 dereceye sabitleyebiliyor işlemciyi. ECLK'ya falan girmedim, daha detaylı bakmam lazım bir ara ama o kadar yoruyor ki bu işler beni artık heves yok. Eskisi gibi oturup 10 saat uğraşacağımı bilsem Hero falan alırdım anakartı, bellekleri de yüksek tutardım. |
9800X3D Ana Konu (98. sayfa)
-
-
o yüzden apex babayı beklıyorum :D
-
Kullandığınız soğutma sistemi ne hocam. Bunun dışında BIOS üzerinden hangi ayarları yaptınız acaba ve stok değerler ile aldığınız sonuç ne.
Stok BIOS ile sadece eğri iyileştiriciyi kullanarak her bir çekirdeğe negatif 35 değer vermek stabil, bunun dışında PBO +200MHZ ile negatif her bir çekirdek 30 yine stabil ancak manasız, kayda değer bir performans artışı yok ve gerekli değil, bunun dışında ekstra güç tüketimi artı daha yüksek sıcaklıklar, bu yüzden stok saat hızı ile sadece eğri iyileştiricide değer verin işlemciye.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hojikiminiru -- 10 Şubat 2025; 23:37:18 >
-
Bu değerler ile bir Prime95 blend test dener misiniz hocam?
-
OCCT olur mu hocam?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
CO'yu 26 üstüne çekemiyorum maalesef. Su an tamamen stok, CO -25'e ayarli. 1210 puan alıyorum. Bu sırada ıslemcı 74 dereceyı gecmıyor. PBO actıgım anda 93'e fırlıyor. Sogutucu Lian-Li Galahad 360 ilk nesli. Fanlar Push-Pull olacak şekilde SL-INF 120 modelleri. Baska hıcbır ayar yok.
-
Maalesef hiçbir test Prime95 blend test kadar sağlam bir stabilite test şansı sunmaz hocam.
-
Şu an yaklaşık 5 dakika oldu, small Ftts testini yapıyorum, testi kaçıncı dakikada durduralım. Normalde blend testini yapıyordum lakin programı biraz araştırınca small Ftts ile stabilite yapılıyormuş galiba.
30 dakika Prime small fft, yarın da blend yaparım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hojikiminiru -- 11 Şubat 2025; 1:15:15 >
Tam tersi hocam, small ve large daha çok ayrı ayrı ram ve cpu stabilitesini test etmek için ve X3D işlemcilerde neredeyse sonuç vermiyorlar. Bu nedenle X3D ile blend test yapmalısınız.
Bu arada 1-2 saatlik blend test size bir sonuç vermez. En az 8 saati bulan bir test yapmalısınız emin olmak için.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SAVIAR -- 11 Şubat 2025; 1:22:49 > -
Evet onları diyorum. Hiç bir şekilde çalıştıramadım ben.
8 saat çok değil mi hocam😅 ama yaparız. Lakin OCCT ile stabil ve şuana kadar bir problem hiç yaşamadım, pek çok oyunda her senaryoda test ettim, Battlefield 2042, CS2, Cyberpunk 2077, Hogwarts legacy, PUBG gibi.
@utkuversus hocam Cinebench ile test yaparken bir yandan sistemin değerlerini kontrol ediyor iseniz işlemcinizin saat hızları düşüyor mu?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hojikiminiru -- 11 Şubat 2025; 1:49:30 >
Düşmüyor hocam. Sorun da orada zaten. Anlamadım gitti.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X