intelden geçince , amd ayar konusunda bazı sıkıntılar yaşamaktayım :) 15 senedir amd kullanmadım hiç bir kaç video izleyip artık ayarlara bakıcam ama ; Bios def hali ve sadece expo 1 açıkken 90 derece gerçekten fazla |
9800X3D Ana Konu (74. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
![](/static/forum/img/popularite.png)
-
-
-
-
Memory try it ile olcak iş değil elbette, Trfc değeri 279 zaten bu şekilde çalışması mümkün bile değil.
Platformda yeniyseniz acele etmeyin, hele bu işlerden çok anlamıyorsanız dahada acele etmeyin bir süre xmp ile kullanmaktan zarar gelmez o süreçte detayları öğrenir ince ayar yaparbilirsiniz.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Default bios expo açık cs2 45, pubg 50 derece.13700k dan sonra çok garip geliyor bu sıcaklıklar.
Bu konuya ilk ve %99 ihtimalle de son kez yazıyorum ama BABA gelmişken yazmak istedim. :)
wccftech
ASUS Rolls Out The Big Guns With Its ROG Crosshair X870E APEX, ROG Maximus Z890 HERO BTF & First AMD BTF Motherboard, The TUF B850https://wccftech.com/asus-z890-b850-btf-motherboards-rog-crosshair-x870e-apex/@rog
AMD CPUs and the legendary Apex series combine forces for the first time in the ROG Crosshair X870E Apexhttps://rog.asus.com/articles/crosshair-motherboards/amd-cpus-and-the-legendary-apex-series-combine-forces-for-the-first-time-in-the-rog-crosshair-x870e-apex/videocardz.com
ASUS introduces ROG Crosshair X870E APEX, first APEX OC board for AMD Ryzen CPUs - VideoCardz.comhttps://videocardz.com/newz/asus-introduces-rog-crosshair-x870e-apex-first-apex-oc-board-for-amd-ryzen-cpus>DUAL CHIPSET
-
olayı nedir ki çözemedim ben tam çift chipset var anladıgım kadarıyla
-
Tüm X870E'ler çift çipset zaten. Bu anakarta özel bir durum yok.
-
wccftech
AMD Ryzen 9 9950X3D & 9900X3D "3D V-Cache" CPUs Official: Up To 5.7 GHz Clock, 144 MB Cache & 64% Faster Than Intel 285Khttps://wccftech.com/amd-ryzen-9-9950x3d-9900x3d-3d-v-cache-cpus-5-7-ghz-144-mb-wrecks-intel-285k/
-
-
X3D'de getireceği hiçbir artı olmayacak, sırf hype karşılığını bulsun diye çıkardılar.
-
Biraz öyle hocam. Geçmişte Intel'de APEX kullandım. O yüzden severim bu seriyi. Eğer Crosshair alınıyorsa bu alınıp geçilir düz Crosshair yerine.
-
Şöyle ki, eğer profesyonel amaçlı iş yapılacaksa Hero daha avantajlı, çünkü bellek hızı X3D’de neredeyse önem taşımıyor, onun yerine bellek kapasitesi ve düşük gecikmeler daha ön planda. Intel için Apex kesinlikle tek tercih olur, ama AMD tarafında güzel bir oyuncak. 😊
-
Bende X670E Hero var fakat onda da şöyle bi sorun var bu 7000 ve 9000 serilerinde 4 DIMM Bellek kullanınca yüksek bellek frekansı biraz sıkıntılı. Özellike 6400Mhz ve 4 DIMM çok zor gözüküyor. Bence 2 DIMM ama 96GB kit almak daha mantıklı duruyor 4DIMM 128 GB gibi değerler yerine.
Gerçi bir önceki anakartım X570 Hero'da 4DIMM 64GB bellek kullanıyordum hepsi 16GB kit olarak 3600MHz sorunsuz çalıştırıyordu.
APEX Güzel anakart açıkçası kullandığım için geçmişte sempatim var biraz o modellere.
-
X670E alırken bu GENE modelini düşünmüştüm. Fakat 3 NVME olduğu için direkt eledim. Yoksa X670E CH Gene gerçekten iyi anakart. X870E Apex onun atx formatında biraz daha güncel versiyonu sadece. Eğer Crosshair alıncaksa sıfırdan APEX'i alır geçerim bi daha anakart işi ile uğraşmam.
-
3 üstü nvme özellikle gen5 ise, pci lane leri komple kaplıycaktır hocam. hatta gpu x8 mode düşecektir bir çok üst seviyemodelde bile.
-
X670E Hero'da 4 adet NVME yuvası tam dolu (2Tane Gen5, 2Tane Gen4 yuvası var), hatta PCIE ile 1 adet daha NVME daha takılır halde kullanıyorum toplam 5 tane NVME var. Ekran Kartı X16 olarak sorunsuz çalışıyor.
Ama bu X870E'lerde üreticiler USB4.0 için bazı PCIE hatlarını bölmüşler. Tüm NVME'leri doldurunca hız X8'e düşüyor. X670E Hero / Extreme modellerinde o hız düşmesi yok hocam. Alırken direkt buna bakarak aldım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Orodruin -- 7 Ocak 2025; 10:9:5 > -
Bahsettiğinz durumda 28 lane dolması lazım, enteresanmış
-
Eğer elinizde X670E Hero varsa aynen devam hocam. En ufak gereği yok değiştirmenin.
Daha önce X670E Gene vardı, şimdi X870E Hero'ya geçtim, değişen hiçbir şey olmadı. Ne performans düşüşü yaşadım, ne de bellek sürelerimde bir değişiklik oldu. Hatta şuanki değerlendirmemle tekrar kart alacak olsam yüksek ihtimalle X670E Hero alırdım.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X