Şimdi Ara

9800XT--X800XT--GeForce6800 (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
89
Cevap
0
Favori
2.919
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • nerser sorularıma cevap verdiğin için öncelikle teşekkür ederim
    ben sana durumu biraz daha açık anlatıyım istersen. geçen yıl temmuzda bir sistem topladım radeon 9700 pro kullanıyordum ve bu yıl sorun çıkardı iade ettim yaklaşık 400$ civarı bir alacağım oluyor. evet bu konuda çok bilgili değilim çünkü 10 ayım fakültede geçer ve yoğunluktan dolayı gelişmeleri yeterince takip edemem. kalan 2 ay tatilde de dolu dolu bilgisayarla ilgilenmeye çalışırım ama açığı kapatmak zor oluyor tabi.
    400$ avanatajım varken gidip de 9800 pro ya da xt almak işime gelmiyor. ayrıca ati vpu'larına olan sempatim yüzünden de 6800'e ısınamıyorum(malum güç tüketimi gibi bir durumu da var) o yüzden x800 serisine yakınım. Sanırım şimdi durumu daha iyi açıklayabilmişimdir. Şimdi ne tavsiye edersin????
  • Alacağını başka şekilde değerlendirebiliyorsan,değerlendir,9800pro@xt şu anda fiat-performans oranı en iyi olan kart.Vereceğim linkte ki incelemeyi okursan fikir jimnastiğiyapmış olursun...
    http://www.pclabs.gen.tr/article.asp?doc=345
  • Şu anda Pro@XT alınır.
  • O zaman durum değişir....Keşke baştan söyleseydin...
    Tercih sıranı şöyle kullanabilirsin...
    1-X800 xt
    2-6800ultra
    3-6800Gt
    4-x800pro
    5-6800
    6-9800xt
    7-9800pro
  • Güç tüketim oranlarını merak edenler linke bakabilir...
    http://www.xbitlabs.com/articles/video/display/ati-powercons.html
  • Bana gore tercic sırası

6800Ultra
    6800GT
    6800
    9800pro :)

Ben yerinde olsam x800 leri suanki fiaytlarıyla dusunmem bile. x800pro nun 550$ gibi anlamsız bir fiyatı var ki 6800lerle olan teknoloji farkı belli.

Zamanında 9500 ler ti4200 lere rakip gosterilirken gun gectikce 9500 arayı actı ve ti4200 u sildi supurdu, simdi aynısını 6800 serisi X800 e yapacak.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Soultrap

Bana gore tercic sırası

6800Ultra
    6800GT
    6800
    9800pro :)

Ben yerinde olsam x800 leri suanki fiaytlarıyla dusunmem bile. x800pro nun 550$ gibi anlamsız bir fiyatı var ki 6800lerle olan teknoloji farkı belli.

Zamanında 9500 ler ti4200 lere rakip gosterilirken gun gectikce 9500 arayı actı ve ti4200 u sildi supurdu, simdi aynısını 6800 serisi X800 e yapacak.

peki efsane diyince hangisi akla geliyo
  • ya biz sapphire 9800 pro icin parayi zor biriktirdik burada 6800 , x800 muhabbeti var..
  • quote:

Orjinalden alıntı: nerser

O zaman durum değişir....Keşke baştan söyleseydin...
    1-X800 xt
    2-6800ultra
    3-6800Gt
    4-x800pro
    5-6800
    6-9800xt
    7-9800pro

evet tam olarak aklımdaki tercih sıralamasını yazmışsın ama işte şu x800'ler arasındaki 6800 modelleri kafa karıştırıyor. güç kaynağı değiştirme gerekliliğinden korkuyorum ayrıca nvidia antipatisi beni düşündürüyor geri çekiyor. sanırım biraz beklemek zorundayım mantıklı bir tercih yapmak için... ama bu sürenin çok uzamasından korkuyorum.
  • kafama takılan başka bir durum daha var sistemime x800 xt aldığımda bundan işlemci dolayısıyla tam performans alamayacağım gibi birşeyler de duydum. bu kesin olarak karşıma çıkacak bir sorun mu? yani x800 pro sisteminden dolayı sana yeter fikri doğru mudur? sistemimi yukarda belirtmiştim ama tekrar yazıyım: intel p4 2.6c, asus p4p800, kingston hyperx 512*2, seagate sata 120 gb, creative audigy2, philips 109p40, lg cd-rw, sony dvd-rom, aopen h600b
    ama şunu da belirtiyim tüm bilgisayar teknolojileri değişeceğinden bir süre sonra işlemcimi upgrade yapmayı düşünüyorum ve bu şekilde tüm bilgisayar teknolojileri değiştikten sonra da bilgisayarımın ömrünü uzun tutmak istiyorum. mesela 6800 alıp psu değiştirmek için harcayacağım paraya işlemcim için upgrade tercih edebilirim ama bir de 6800'lerin daha düşük bir fiyatla gireceği söyleniyor. hakikaten çok karıştı aklım yaa!!!!!!!!!!!!!
  • Önce ne istediğine karar ver,
    Yaklaşık 6-8 ay sonra tüm sistemler değişebilir...............
  • Güç kaynağın kaç watt?
    Eğer 6800ultra alacaksan 400 watt yeter...GT alacaksan da 350 watt yeterli...Ati'ler için durum daha kolay anlamışsındır...
    Doğrudur bu kartlar işlemci yüksek işlemci istiyor...Ama zaten piyasada 3.4 ghz'den yüksek cpu yok ki...yani kafana takma senin işlemci gayet iyi...
    Ya benim hala anlamadığım bir şey var...bu kartlar Türkiye'de yok ki...Sen nereden getirteceksin?
  • quote:

O zaman durum değişir....Keşke baştan söyleseydin...
    1-X800 xt
    2-6800ultra
    3-6800Gt
    4-x800pro
    5-6800
    6-9800xt
    7-9800pro

1.ci sıraya X800 xt yi koyarken aklınızdaki düşünceler nasıldı acaba?
  • Daha küçük...Yani tek slot...
    Daha az güce ihtiyacı var...yani Düşük güç kaynağı yeterli...
    AA performansı...6800 serisinden daha iyi...
    Bir de test sonuçları diyeceğim ama her site farklı sonuçlar çıkardığından tartışma başlayacak onun için demiyorum...
    Ivır zıvır...
  • nerser'e +1
    diger pci x16, 500W PSU gibi seyler yazanlara -2
    nerserin dedigi gibi nedense her test sitesinde siralama degisiyor. ben tercihimi gainward 6800GT Golden Sample'dan yana kullandim (hirvatistan'da). 2.4@3.06 GHz Prescott ve 2x512 Kingston DDR400, DVD-ROM, CD-RW, 4 kasa fani vs...'yi TT 420 Watt rahat kaldiriyor. Bu haldeyken ve kart 420/1120'deyken default 3DMark2003 puanim 11,700 civari oluyor, 1.2 patchli FarCry'i da 1024x768'de 4AA/8AF ve max detayda oynayabiliyorum.
    daha iyi islemci ile daha yuksek degerler alabilir kart. Ama bazi sitelerdeki "yeni 4200 veliahti" laflarina kanmayin. bu fiyatta 4200 var miydi hatirlamiyorum ben 64MB winfast 4200'umu 190$ civarina almistim.
  • quote:

Daha küçük...Yani tek slot...
    Daha az güce ihtiyacı var...yani Düşük güç kaynağı yeterli...
    AA performansı...6800 serisinden daha iyi...
    Bir de test sonuçları diyeceğim ama her site farklı sonuçlar çıkardığından tartışma başlayacak onun için demiyorum...
    Ivır zıvır...

6800 ultranın 380W lık bir psuda sorunsuz çalıştığı zaten biliniyor.. BU değerde zaten güncel donanımlar için artık standart sayılabilinir.. Peki sence teknolojisi hiç önemli değil mi? 2 ay sora 3d mark 2004 çıktı diyelim, SM3.0 olmadan ati neler yapabilecek? Ati hala R300ü ısıtıp ısıtıp yediriyor. Resmen 2 porsiyon 9700pro satıyorlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enderc -- 30 Temmuz 2004, 11:03:41 >

• Şimdi tartışma başlatmak istemiyorum ama 3dmar 2004'ün çıkmasına oldukça var..Sm3.0 destekli piyasada oyun da yok...Bir tane vardı o da yamasını geri çekti...(Far cry)...Yakında da sadece LOTR BFME gözüküyor sadece...Zaten o zamana Ati!nin Sm3.0 destekli kartları çıkar...Sm3.0'ın görüntü kalitesinde bir fark yaratmadığını artık biliyorsunuzdur...
    Yine ıvır zıvır...
    daha çok yazarım ama konu nvidia vs. Ati olayına giriyor...her ne kadar kendim nvidia'ya daha fazla sempati duysam da...
  • quote:

Orjinalden alıntı: ozturert

nerser'e +1
    diger pci x16, 500W PSU gibi seyler yazanlara -2
    nerserin dedigi gibi nedense her test sitesinde siralama degisiyor. ben tercihimi gainward 6800GT Golden Sample'dan yana kullandim (hirvatistan'da). 2.4@3.06 GHz Prescott ve 2x512 Kingston DDR400, DVD-ROM, CD-RW, 4 kasa fani vs...'yi TT 420 Watt rahat kaldiriyor. Bu haldeyken ve kart 420/1120'deyken default 3DMark2003 puanim 11,700 civari oluyor, 1.2 patchli FarCry'i da 1024x768'de 4AA/8AF ve max detayda oynayabiliyorum.
    daha iyi islemci ile daha yuksek degerler alabilir kart. Ama bazi sitelerdeki "yeni 4200 veliahti" laflarina kanmayin. bu fiyatta 4200 var miydi hatirlamiyorum ben 64MB winfast 4200'umu 190$ civarina almistim.

Çok iyi bir seçim yapmışsın...Ama keşke BFG 6800Gt oc alsaydın...Sendeki de default olarak o/c'lu mu geliyor?

• quote:

Şimdi tartışma başlatmak istemiyorum ama 3dmar 2004'ün çıkmasına oldukça var..Sm3.0 destekli piyasada oyun da yok...Bir tane vardı o da yamasını geri çekti...(Far cry)...Yakında da sadece LOTR BFME gözüküyor sadece...Zaten o zamana Ati!nin Sm3.0 destekli kartları çıkar...Sm3.0'ın görüntü kalitesinde bir fark yaratmadığını artık biliyorsunuzdur...
    Yine ıvır zıvır...
    daha çok yazarım ama konu nvidia vs. Ati olayına giriyor...her ne kadar kendim nvidia'ya daha fazla sempati duysam da...

Crytekin yamayı çekmesinin sebebi ati nin problem çıkarması yoksa insanlar hala 6800leri ile sorunsuz kullanıyor:) Far cry gibi daha bir çok oyun sadece bir patch ile SM3.0 desteği verebilir.SM3.0 görüntü kalitesini arttırmasada hatırı sayılır bir performans arttırdığı gerçeği yokmu? Atinin SM3.0lı kartını geçelim olmayan kart hakkında yorum yapmak komik olur. Benim anlamadığım bu fanatizm... Atinin iyi olduğu dönemlerin başında insanlara Ati yi anlatana kadar canımız çıkmıştı, şimdi bir bakıyorum o insanlar sadece 3dmark puanlarına bakıp hala ati iyi diyorlar...

• quote:

Orjinalden alıntı: enderc

Crytekin yamayı çekmesinin sebebi ati nin problem çıkarması yoksa insanlar hala 6800leri ile sorunsuz kullanıyor:) Far cry gibi daha bir çok oyun sadece bir patch ile SM3.0 desteği verebilir.SM3.0 görüntü kalitesini arttırmasada hatırı sayılır bir performans arttırdığı gerçeği yokmu? Atinin SM3.0lı kartını geçelim olmayan kart hakkında yorum yapmak komik olur. Benim anlamadığım bu fanatizm... Atinin iyi olduğu dönemlerin başında insanlara Ati yi anlatana kadar canımız çıkmıştı, şimdi bir bakıyorum o insanlar sadece 3dmark puanlarına bakıp hala ati iyi diyorlar...

Katılıyorum. Bu arada SM3.0 ın goruntu kalitesini arttirmadıgı kanısına bir tek oyundan varmanız sasılacak bi olay. Yani burda transistor sayısını 1.5 katına cıkaran bir teknoloji soz konusu, siz bir farcryda kullanılan kodlara bakarak "yok be goruntu kalitesini arttırmadı" diyerek kesip atıyorsunuz pes valla. Peki bu asagıdakiler ne oluyor.

SM2.0, 3.0 farkı ayrıntılı incelemehttp://www.hardocp.com/article.html?art=NjA5

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.