Şimdi Ara

9800XT--X800XT--GeForce6800

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
89
Cevap
0
Favori
2.919
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    yeni alacağım ekran kartım için tavsiyelerinize ihtiyacım var. 9800xt, X800 xt ve geforce 6800 arasında kararsız kaldım. şu an 9800xt'ye yakınım hem biraz daha piyasaya oturmuş bir model olmasından dolayı hem de fiyatı X800'e göre avantajlı gözüküyor. aralarında yaklaşık 120$ fark var bu farka değer performans farkı alırmıyım??? 9800xt alırsam ATI veya ASUS almayı düşünüyorum, aslında tercihim ASUS olurdu fakat eksenbilgisayarın sitesinde (http://www.eksenbilgisayar.com/default.php?cPath=1_4&sort=5a&faf=1&altff=400&onlist=yu) ATI ürünü için gddrIII bellek ve 560mhz bellek hızı filan yazmış. ben bu durumu anlayamadım bildiğim kadarıyla bu bellek türü sadece X800'lerde kullanıldı. birileri bu konuyla ilgili birşeyler söyler umarım???
    bir de 6800 seçeneğimiz var tabi ama bu ürün piyasada bile yok herhalde. bunu almak için ne kadar beklemem lazım ve bu bekleyiş bana performans olarak geri döner mi?
    uzun oldu ama yardım ederseniz sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ufff -- 29 Temmuz 2004, 3:03:37 >

• Dostum soruna soruyla karşılık verim...X800 ve 6800 gibi modelleri kullanabilmek için altyapın var mı????
  • 9800xt sakın alayım deme bence.. 8 pipeline a sahip.. 6800 ve x800pro 16 pipeline die biliyorum(12 de olabilir).. 3dmark 2003 ve dier benchmarklarda bariz üstünlükleri var.. ayrıca directx 9.0c yi destekliyorlar bildiğim kadarıyla.. kesinlikle fx6800 veya x800pro tercihin olsun..
  • yanlız sağlam psu istiyor bu kartlar..6800 ve x800pro..
  • Pci-x16-e Desteği
    yüksek PSU
    İyi soğutulmuş bir kasa
    Yüksek İşlemci gücü
    Twinmos Ramlar 1024 den aşağı sistemi kasar
  • bende altyapı derken tam olarak ne kastettiğini anlamadım sanırım pci expres filan demek istedin. ben şu an piyasada birkaç tane x800 olduğunu biliyorum bunlarda bildiğim kadarıyla şu anki altyapılara uygun. kısaca bir soru daha soruyum en iyisi.
    sistemim: p4 2.6c, asus p4p800 anakart, kingston hyperx pc3500 512*2, aopen h600b
    şu anda piyasada satılan x800 modelleri bu sistemde çalışmaz mı?
  • Sistem fena değil soğutucunu yazmamışsın ama genel olarak fena değil

Anakartın bu ekran kartlarının Pci x16da çalıştırmaz...Bu hiçte yadsınamaz bir özellik...Onun için %100 performans elde edemezsin...
    Fakat diğer bağlantı seçeneklerini kullanırım dersen onu bilmem ben tavsiye etmem.Kasan 350Watt Çok az.En az bir 400W Lazım ve Kaç tane hdd var göre ...

Kısaca dostum bu kartlar yeni bir nesilin kartları......BTX yoksa 450-500W PSU un yoksa 1024 Twinmos yoksa Güçlü soğutucuların yoksa ki bazıları karşılıyor ama yetmez.Benim sana önerim..acilse Ati 9800XT olur....Diğilse Bekle ve komple sistem değişiliğine git...
    Yada benim gibi 5950 veya 5900 al Sen bilirsin
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Palit 9800 GT
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ya sen bu 16x olayından emin misin? bu ekran kartları senin bahsettiğin gibi gelecekteki 16x teknolojisinin altyapısı ve şu an güncel sistemlere uygun üretiliyorlar yani şu anda piyasada olan x800 ve 6800 modelleri güncel sistemler için üretilmişler gelecekte 16x teknolojisi ile üretilip başka küçük farklara da sahip olacaklar. ben emin değilim ama büyük ihtimalle durumlar bunlardan ibaret...
    sistem değiştirmek gibi bir seçeneğim yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ufff -- 29 Temmuz 2004, 3:42:06 >
  • Dostum Bu kartların aslı amacı millete BTX sistem aldırmaktır. VE ASIL PERFORMANSI ORDA GÖR SEN....

Tabiki AGP 8x te olur. AMA BEN ÖNERMİYORUM...BU KARTLAR BUNUN İÇİN ÜRETİLMEDİ...
  • BU KARTLARDAN BİRİNİ ALIP SÖYLECEĞİN İLK ŞEY - HADİ BTX ALMAYA GİDELİM OLACAKTIR....YAŞ TAHTAYA BASMA!!!!

Senin Kafanda Almak Var Seç Beğen Al Tercih Senin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samray -- 29 Temmuz 2004, 4:10:12 >
  • x800pro 9800xt'den daha az güç harcıyor...Çünkü yapısı 0.13 mikron ve ddr3 bellek kullanıyor...Sisteminizde çok fazla alet bağlı değilse 300 watt rahatça yeter...
    Bu kartlar agp8x zaten...Ne pci 16x'i?
    Soğutmayla ekran kartı seçiminin ne alakası var çözemedim?

Şu an Türkiye'de sadece 6800 ve x800pro var...Diğer modeller daha gelmedi (6800ultra,GT,x800 xt)...Zaten yurt dışında da kolay kolay bulunamıyor...

performanslara gelince...
    6800 (12 iş hatlıdır kendisi) radeon 9800xt'den biraz daha iyi...Ama 128 mb olduğu için yüksek çözünürlüklerde çok zorlanıyor...DDR1 bellek kullandığı için fazla o/c olmaz...Fiyatı 360+kdv sanırım...
    X800pro (bu da 12 işhatlı) 6800'den daha iyi...256 mb olduğu için yüksek çözünürlük avantajı var...Ve ddr3 kullandığı için hem az ısınıyor hem de yüksek hızlara çıkma şansınız var...fiyatı da 465+kdv civarı...Ama rakibi 6800GT şu an Türkiye'de yok...Eğer beklerseniz bunu alın...
    9800xt iyi bir kart ama yeni kartların çıkması ve fiyatının da 400 dolar civarında kalmasıyla seçilme şansını kaybediyor...
    quote:

Sistem fena değil soğutucunu yazmamışsın ama genel olarak fena değil

Buna çok güldüm...

• Ayrıca bu kadar üst seviye bir ekran kartı alacaksınız hiç mi incelemelere bakmadınız?
    Bu sitede bahsedilen tüm kartların testleri mevcut...Okuyun kararınızı verin...
    http://www.guru3d.com/
  • Burada da hepsi bir arada...
    http://www.tweaktown.com/document.php?dType=article&dId=675
    Kolay gelsin
  • YORUM YOK!!!

Sadece biraz araştırmacı olmanı tavsiye ediyorum..Özellikle İşlemci-Soğutucu-ekran kartı üçlüsü vede ayrıca bu güç konusunda Bu kartların 75-80W çekeceği sabitlenmiştir.hiç anlamadığın belli oldu..Madem bu 0.13 mikron ve ddr3 bellek kullanıyor bizim PSU ihtiyacı neden sürekli artıyor...Basit bir mantık bile bile kuramadın...6800GT - son olarak bu kartı al demen ve oralardan uzaklaşman olayı bitirmiştir.Bu topic hakkında daha fazla yazmıyacağım. Bu kart için Minumum Gerekenler bile yazılacak yakında bekleyin...
  • Nasıl yani???

Burada güç tüketim tablosu var...Dikkatli bakın...
    http://www.tomshardware.com.tr/graphic/20040507/ati-x800-09.html
  • Evt haklısın. Şimdi ne diyim sana...Sadece Haklısın diyorum...Bu tabloya görede 300w öneriyorsun Ha?
  • Gecenin bir yarısı 75W yazmışım: HATALIYIM ama edit yapmayacağım.
  • nerser, ben incelemelere baktım bu konuda tanıdıklarım farklı tavisyelerde bulununca forumlarda sorma ihtiyacı duydum ve forumlarda aldığım ilk tavsiyelerde birbirinden farklı oldu. incelemelerde de x800xt ile 6800gt farklı testlerde birbirlerine üstünlük sağlamışlar. hangisini alacağıma bir türlü karar veremiyorum ki bir de bekleme durumu ürünler piyasada yok, ne zaman çıkar kesin bilgi yok!!!!
  • Sanırım sen kartların modellerini karıştırıyorsun...X800 xt'nin dengi 6800ultra...GT değil...Aralarında resmi olarak 100 dolar fark var...Ama sokak fiyatlarında 200 doları geçiyor...Zaten X800xt doğru dürüst yurtdışında satışa sunulmadı....Çok kısıtlı üretiliyor...Tıpkı 6800ultra gibi...bulsan bile 600 dolardan aşağıya zor bulursun...Dediğim gibi şu an türkiye'de sadece 6800 ve x800pro var...Diğerleri 1-2 aydan önce zor gelir gibi...
    Eğer x800xt ile GT arasında kaldıysan bence Xt al...Ama pro ile GT arasında kaldıysan GT al...
    Sana samimi bir tavsiye vermek isterim...Sen bu kartları sanırım fazla tanımıyorsun...Bence bu kadar parayı onlara vereceğine 9800pro al...Fiyatı da 230+kdv civarı...
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.