Şimdi Ara

980Ti Amp Extereme edition Performans!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.547
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar amerikadan dönerken GTX 980 Ti Amp Extreme edition ( zotac ) aldım ve yanında 2 adet 8Gb hyperX savage ram aldım benim bilgisayarımda takılı olan 4GB lik Rami de yerinde bırakarak toplamda 20Gb ram yaptım..

Psu'um 600W lık kasa ile gelen stock psu idi gidip xigmatek in 750W lık 80+ silver modelini aldım fakat hala oyunlarda kasma takılma oluyor anlam veremediğim bi problem var 660ti ile aldığımdan daha kötü performans aldığım zamanlar oldu..

işlemcim i5 3470 3.2 GHz

20Gb Ram 4+8+8

AsRock extreme 4 anakart kullanıyorum.

ne yapmalıyım ne problem var anlayamadım.. Sisteme format atmadım benim ekran kartını çıkartıp 980 ti a göre olan bi driver yükledim.

korkum darboğaz yapıyor olması

şimdiden teşekkür ederim.

dip not : ikinci bilgisayarım kendisi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi otoata -- 15 Ekim 2015; 22:15:35 >

• Pek anlamam ama bilen birine sor işlemci besleyemiyor olabilir mi diye

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4k da islemci darbogaz yapmaz ama 1080p de yapar.
    islemci arttiracagina 4k monitor al.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşlemciyi biraz overclock yapmanız gerekebilir.

• işlemci sıcaklığı 80 C derecelerde geziyor.. anormal değil mi?!
  • quote:

Orijinalden alıntı: otoata

işlemci sıcaklığı 80 C derecelerde geziyor.. anormal değil mi?!

Sorunu bulmuşsunuz zaten.İşlemci fanını söküp macunu yenileyin.Güzelce fanı takın.Sorun kalmayacaktır.1080p ve üzeri çözünürlüklerde sorunsuz kullanırsınzı sisteminizi.
  • İllaki %100 verim alamazsınız o işlemci ile ama şu anda herhangi bir oyunda kasma donma yapacak bir işlemcide değil.Sıcaklık sorununuzu çözdükten sonra düzelebilir

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dostum selamlar , aynı ekran kartını kullanıyoruz.

Bu ekran kartının performansını işlemcini güncelleyerek alabilirsin .Aynı zamanda seçtiğin psu dan da pek emin olamadım açıkcası.
  • Aynı ekran kartını kullanıyoruz şayet model ZT-90505-10P modeli ise aynı kart, msi afterburner ile işlemci yükünü oyunlarda takip et ram de skalasını bozma 16 gb dursun, işlemci soğutucusu stock mu? 80 derece pek normal gelmedi bana, oyun açtığın zaman arka plandaki uygulamalar minimum olsun boşta sistem yükünü de takip kaç gb de çalışıyor ? Win 10 mu? Bunları bir kontrol et.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FreeMaNMeliH -- 16 Ekim 2015; 8:52:40 >
  • 80derece asiri yuksek max 67derece demis intel islemciniz stock fanli ise harici sogutucu alin

• quote:

Orijinalden alıntı: AC Kiriklar

quote:

Orijinalden alıntı: otoata

işlemci sıcaklığı 80 C derecelerde geziyor.. anormal değil mi?!

Sorunu bulmuşsunuz zaten.İşlemci fanını söküp macunu yenileyin.Güzelce fanı takın.Sorun kalmayacaktır.1080p ve üzeri çözünürlüklerde sorunsuz kullanırsınzı sisteminizi.

quote:

Orijinalden alıntı: melihcskn

İllaki %100 verim alamazsınız o işlemci ile ama şu anda herhangi bir oyunda kasma donma yapacak bir işlemcide değil.Sıcaklık sorununuzu çözdükten sonra düzelebilir

ikinize de teşekürler sanırım problem işlemcinin aşırı ısınmasından kaynaklı yeni bi soğutucu ile beraber macunu da yeniledim mi bi problem kalmaz diye tahmin ediyorum.. Teşekkür ederim hepinize :)

• otoata kullanıcısına yanıt
    işlemcinin sıcaklığı düzelse bile 980 ti %100 performans alamazsın i7 işlemci al bence 2ci el
  • patren kullanıcısına yanıt
    i7 3770 yeterli olur mu bunun için?
    Sicaklik fazla

i7 3770 10 numara olur isterseniz i7 3770k versiyonu alın ilerde lazım
  • quote:

Orijinalden alıntı: patren

i7 3770 10 numara olur isterseniz i7 3770k versiyonu alın ilerde lazım

Bakacağım fakat bu kadar harcamadan sonra 3770K ya bütçe ayırabileceğimi sanmıyorum.. 3770' i de takas edebileceğim bi arkadaşım olduğu için düşünüyorum :))
  • 980 alıp biraz bütçe ile i5 + z170 anakart alıp sistemini güncelleyebilirdin.

8 GB tek modül Fury DDR4 RAM 200 küsür lira.

Bence 980Ti fazla olmuş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mixus

980 alıp biraz bütçe ile i5 + z170 anakart alıp sistemini güncelleyebilirdin.

Bence 980Ti fazla olmuş.

Arkadaşa katılıyorum.

Ayrıca sorunun sadece işlemciden kaynaklanmadığını düşünüyorum. Ekran kartının bütün güç beslemesini sağladınız mı? Eğer sağladıysanız, bir de 600 W'lık PSU'yu deneyin. Naçizane tavsiyem.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sisteme format atın öyle deneyin. Gene aynı sorun olursa 4 lük olan ram i çıkartın 2x8 olan yeni ramleri slotlar arası boşluk olacak şekilde takın ve duruma tekrar göz atın.

Bunları denedikten sonra sonucu paylaşırsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dravencarnage -- 18 Ekim 2015; 1:57:43 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: KayraBey1991

quote:

Orijinalden alıntı: Mixus

980 alıp biraz bütçe ile i5 + z170 anakart alıp sistemini güncelleyebilirdin.

Bence 980Ti fazla olmuş.

Arkadaşa katılıyorum.

Ayrıca sorunun sadece işlemciden kaynaklanmadığını düşünüyorum. Ekran kartının bütün güç beslemesini sağladınız mı? Eğer sağladıysanız, bir de 600 W'lık PSU'yu deneyin. Naçizane tavsiyem.

quote:

Orijinalden alıntı: dravencarnage

Sisteme format atın öyle deneyin. Gene aynı sorun olursa 4 lük olan ram i çıkartın 2x8 olan yeni ramleri slotlar arası boşluk olacak şekilde takın ve duruma tekrar göz atın.

Bunları denedikten sonra sonucu paylaşırsınız.

Hocam öncelikle GTA V, Star Citizen, CS:GO, Arma 3 ve Space Engineers tarzı oyunlarda bilgisayarı test ettim.

1080p 'de bilgisayar gidişli gelişli aşırı performans kaymaları yaşıyor.

2160p 'de yani 4K'da ise oyunlarda ki akıcılık inanılmaz seviyelere çıkıyor.

GTA V : 1080P'de 35-75 arası değişirken. 4K'da 45-80 arası değişken oluyor fakat herhangi bir frame drop veya kasma gözleyemiyorum. Genellikle de 60fps civarı sabit oluyor.

Star Citizen : 1080p'de 40-120 arası sürekli değişken bi fps alıyorken. 4K'da 40-60-80 ortama göre değişiyor fakat sabit ve lagsız oyun sergiliyorum.

CS:GO : 1080P'de 70-160 arası değişken fakat gözle görülür droplar sebebiyle akıcılığı hissedemiyorken. 4K'da 290 FPS altını görmüş değilim ve genellikle 350+ şekilde seyrediyor akıcı bişekilde.

Arma 3: 1080p'de 30 fps ve biraz üzeri değişiyorken. 4K'da en düşük 45 (ara sıra) genellikle 75-80 arası değişiyor fakat 120-140 larıda görüyorum ortama göre.

Space Engineers: 1080p 'de 50 ila 100 arasında oynamalar oluyordu genel olarak akıcı olsa da frame droplar farkediliyordu ki ayarlar high-ultra arası idi. 4K'da ULTRA ayarlarda 120 aşağısına oyun ilerleyip yapılar büyüdükçe 90 civarına düşüyor.

Bu hale gelene kadar uyguladığım çözüm yolları ise;

** Format - Win7, Win10
    ** İşlemci Fanı temizlendi, termal macun yenilendi
    ** Tüm oyunlarda 720p seçeneği ve diğer grafik ayarları oynanarak denemeler yapıldı.
    ** Grafik kartının PCI-E slotunu değiştirdim.
    ** Grafik kartını başka PC configurasyonuyla denedim ( Mükemmel çalışıyor )
    ** İşlemci 3.8 GHz'e overclocklandı ( Gözle görülür performans artışı 1080p'de )

Diğer yandan Mixus hocam, 980Ti Amp! Extreme edition bildiğiniz gibi ucuz bi kart değil fakat ; Zotac'ın kendi internet sitesinde bile Amerika'ya satış fiyatı 700$'ın üzerinde iken ben Amazon'dan 690$+%10 indirim ile 630$ a aldım baktığınız zaman zaten 980 de 30 aşağı o fiyata denk geliyordu. ,
    Yani ben fazladan bütçe ayırarak almadım bu kartı :)

KayraBey1991 600W'lık PSU ile deneyip güçten darboğaz yaptığını düşünerek 750'lik PSU'yu satın aldım zaten yani 600'luk psu ile de aynı performansı görüyordum. Boşuna para harcadım desem yeridir PSU için :(

dravencarnage 4GB'lık rami çıkartmadım fakat çıkartınca bir etki yaratacağını sanmıyorum. Belki de yaratır fakat deneyeceğim :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi otoata -- 19 Ekim 2015; 20:21:33 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.