Şimdi Ara

99 CORSA B KASA ALDIK.. MOTOR GEÇ ISINIYO VE LPG YE ÇOK GEÇ GEÇİYOR ACİL YARDIM? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
0
Favori
2.336
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: cihanabana

1.6 ecotec lpgli astra var 1 ila 2 derece arasında 3 veya 4 km de gaza geçiyor
    Ancak son bir haftadır bişey farkettim araç spğutma suyu sıcaklğı 85 dereceyi geçmiyor termostattan şüpheleniyorum

Ben termostati orjinal meyle ile degistirdim, 92-95 derece. Ilk günlerde düzeldi, birkac aya yine 87-88'lerde takılıyor eğer ki sabit dusuk hızda gidersem. Hararet musuru sıkıntılı diyeceğim ama araba 94'te fan acıyor 91'de kapatıyor. Sanırım 1-2 derecelik bir kayma var..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ecotech motor geç ısınıyor. x16xel motor kodlu astram var. sabah -1 -2 derecelerde marşa basıp yola çıksam 3 km sonra lpg ye geçiyor. ( çevre yolu sabit 90 km hız) motorun ısınmasıda 5-6 km yi buluyor. bu durum benzin tüketimini aşırı derecede arttırdığından sabah kahvaltı yapmadan önce arabayı çalıştırıyorum. 10 dk sonra araç lpg ye geçmiş halde buluyorum. Ancak kaloriferi açmam için 1-2 km daha gitmem gerekiyor Bendeki termostat nasıl bilmiyorum yazın 92 C yi geçtiğini hiç görmedim kışın 90 la giderkende 78-80 C civarında geziyor.
  • Biraz garip gelicek ama aracın benzinden LPG ye geçtiğini nasıl anlıyoruz ilk defa lpg li araç aldım hep ışıklar aynı yanıyor ama azda olsa benzinde harcıyor yani ormal çalışıyorda kaç km.de geçtiğini anlamak istiyorum
  • b ve g harfleri vardır b tarafında yanan ışık benzin g tarafında gaz
  • Hocam Alfa Romeolar lpg ile çok uyumlu çalıştığı için geçişi anlamıyorsun ama bazı araçlarda bazen silkeleme oluyor geçerken. Birde lpgye geçtiğini araç içine konulan lpg seviyesini gösteren panelin üzerinden görebilirsin. Lpg ışığı yeşil yanıyor lpg ye geçtiğinde.
  • bahsettiğim T bir aparat ayarının olduğunu düşünmüyorum, suyun basıncı ile ilgili ve lpg ciye göstermende yarar var aşağıda resmini koyduğum gibi bir şey.

99 CORSA B KASA ALDIK.. MOTOR GEÇ ISINIYO VE LPG YE ÇOK GEÇ GEÇİYOR ACİL YARDIM?
  • Teşekkürler bugün daha dikkatli bakacağım lpg ışıklarına bakalım değişiklik olucakmı
  • Biz Afyondayız LPG si olan arkadaşlara sordum onlarında 2-3 km anca giriyor dedilr. Burda sabahları havalar -5 ve -10 arası değişiyor 2 haftadır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: genişokyanus

merhaba arkadaslar... eşime 99 corsa b kasa aldık... lpg taktırdık.. ama sorun cıktı.. lpg ye 10 km de gecıyordu.. hemen taktırdıgım yere gıttım. ayarına baktılar hersey normal dedı 35 dereceye ayarlı ve denızlı ıcın ıdeal dedı.. tamırcıme gıttım termostat degıstırelım dedı.. wahler marka termostat aldım alman malı kalıtelı dedıler GM marka termostat vardı ama wahler marka ıle aynı dedıler fıyatı daha uygun aynı ısı gorur dedıler ve taktırdık.. sımdı lpg ye 3 - 4 km de gecıyo ama yıne cok geldı sankı kendı aracım leon lpg lı ıdı en soguk gunde 1km de gecerdı dıger gunler zaten 500 400 m gıbı yazında daha kısa bır zamanda gecerdı.. bu vahler termostat nasıl sızce hatamı yaptık.. gm mı alsaydık kullanan var mı aranızda... ya da lpg lı opel b kasa olan varsa ne kadar surede gecıyo ..fıkrı olan kullanan arkadaslardan yorumlarını beklıyorum tsk ederım sımdıden....

aynı şey bana da olmuştu, lpg taktırdığım yerde lpg nin ayarını 10 dereceye düşürttüm sorunum kalmadı, 35 derece çok yüksek, sen boşver onları 10 dereceye ayarlat

• quote:

Orijinalden alıntı: by_mercure

quote:

merhaba arkadaslar... eşime 99 corsa b kasa aldık... lpg taktırdık.. ama sorun cıktı.. lpg ye 10 km de gecıyordu.. hemen taktırdıgım yere gıttım. ayarına baktılar hersey normal dedı 35 dereceye ayarlı ve denızlı ıcın ıdeal dedı.. tamırcıme gıttım termostat degıstırelım dedı.. wahler marka termostat aldım alman malı kalıtelı dedıler GM marka termostat vardı ama wahler marka ıle aynı dedıler fıyatı daha uygun aynı ısı gorur dedıler ve taktırdık.. sımdı lpg ye 3 - 4 km de gecıyo ama yıne cok geldı sankı kendı aracım leon lpg lı ıdı en soguk gunde 1km de gecerdı dıger gunler zaten 500 400 m gıbı yazında daha kısa bır zamanda gecerdı.. bu vahler termostat nasıl sızce hatamı yaptık.. gm mı alsaydık kullanan var mı aranızda... ya da lpg lı opel b kasa olan varsa ne kadar surede gecıyo ..fıkrı olan kullanan arkadaslardan yorumlarını beklıyorum tsk ederım sımdıden....

aynı şey bana da olmuştu, lpg taktırdığım yerde lpg nin ayarını 10 dereceye düşürttüm sorunum kalmadı, 35 derece çok yüksek, sen boşver onları 10 dereceye ayarlat

Direk LPG'de çalıştırın. En temizi. Biz bosa benzin yakıyoruz zaten..

• quote:

Orijinalden alıntı: JasoNBuraK

quote:

quote:

Yeni %100 lpg ile çalışan sistemlerde öyle zaten. Lpg ile çalışıyor.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: JasoNBuraK

quote:

quote:

Yeni %100 lpg ile çalışan sistemlerde öyle zaten. Lpg ile çalışıyor.

Yazmakla uğraşamayacağım icin alıntı yapıyorum. Siz 10 derecede kullanmaya devam edin. 3 kurus benzin icin daha buyuk zararlarla karşılarsınız..

quote:

MERHABALAR
    LPG KIT MARKANIZ NE OLURSA OLSUN MINUMUM GECIS DERECENIZ 30 OLMALIDIR.
    LPG SIVI HALDEN GAZ HALINE 0 DERECEDE DONUSMEYE BASLAR FAKAT ARACINIZ ANI TUKETIM DEGERLERI YUKSEK OLDUGUNDAN GECIS ESNASINDA REGULATOR YETERLI LPG YI GAZ HALINE DONUSTUREMIYECEGINDEN YETERLI ISI GEREGININ EN ALT SEVIYESI 30 OLARAK BELIRLENMISTIR.

DUSUK ISI DA LPG YE GECEN OTOMOBILLERDE LPG ENJEKTOR VE BIR COK AKSAMDA CIDDI ZARARLARA YOL ACABILECEK SONUCLAR DOGURABILIR.

EN SIK KARSILASILAN SIKINTI ERKEN LPG GECEN OTOBILLERDE ISTOP ETME,SARSINTILI GECIS,MANIFOLT ICERSINDE PATIRDAMA,YIGILMA GIBI YOL VE CAN GUVENLIGINIZI TEHDIT EDEBILECEK SIKINTILAR DOGURMASIDIR.

ARACINIZ 300 METRE DAHA ERKEN LPG YE GECECEK DIYE NE MALINIZLA NEDE CANINIZLA OYNAMAYINIZ.UNUTMAYINIZKI GUNLUK YAPACAGINIZ TASARRUF MADDI HASARLA ILERIDE DAHA BUYUK PARA KAYBINA MAL OLACAKTIR,ARACDA ACILACAK SORUNA ODEYECEGINIZ PARA 300 METRE SONRA GAZA GECEN ARABANIZDA HARCADIGINIZ YAKIT MIKTARINDAN COK DAHA FAZLA OLACAKTIR.

KONUNUN OZUNDE KULLANDIGINIZ ARACLARIN SABAH ILK CALISTIRMADA HANGI SUREDE ISINDIGINA BAKINIZ.ORNEGIN FORD MODELLERI GEC ISNIR,FIAT VE RENAULT MODELLERI CABUK ISINIR.LPG YE GECIS SURESINI ETKILEYEN EN ONEMLI FAKTOR BUDUR.

LPG SISTEMINDE FARKLI BOLGELERDEN DERECE OLCUMUNUN YAPILMASI ONEMLI BIR AYRINTI DEGILDIR.UNUTMAYINIZKI LPG NIN SIVI HALDEN GAZ HALINE GECISINI MOTORDAN ALINAN MOTOR SUYU SICAKLIK DERECESI BELIRLER.LPG YI GAZ HALINE DONUSTUREN REGULATORDUR.

SAYGILARMLA

• JasoNBuraK kullanıcısına yanıt
    İşin teknik detayını bilmiyorum, ben sadece yaşadığım bir durumu paylaştım. 2001 model Opel astra aracımı, atiker sıralı sistem lpg kiti ile 2 yıl boyunca 10 derecede kullandım. Karasal br iklimde yaşıyorum, kullandığım süre içerisinde lpg ve motorla ilgili hiç bir sorun yaşamadım.
  • quote:

İşin teknik detayını bilmiyorum, ben sadece yaşadığım bir durumu paylaştım. 2001 model Opel astra aracımı, atiker sıralı sistem lpg kiti ile 2 yıl boyunca 10 derecede kullandım. Karasal br iklimde yaşıyorum, kullandığım süre içerisinde lpg ve motorla ilgili hiç bir sorun yaşamadım.

LPG 10 derecede hala sivi fazindadir. Verimli yanmaz ve motor icin sakincalidir. 2 sene boyunca sıkıntı yaşamamış olmanız ılerde yaşamayacağınız anlamına gelmez. Tercih sizin..

• çok dert ediyorsanız sıralı sistemli araçlarda gaz düğmesine basılı tutup marşı çevirirseniz direkt gaz ile çalışır.
  • JasoNBuraK kullanıcısına yanıt
    arkadas ıyı ozetlemıs tsk kendısıne... dereceyı dusurmek çözüm degıl motor suyu daha erken gelse lpg beynıne sorun çözülürmu bunu nasıl yaparız leonumuz var lpg lı 35 derecede ayarlı ama 1km en soguk gunde gecme suresı ama corsa gıt gıt gecmıyo en soguk gunde sanıırm 5km bulur
  • COK GECIYO COK GEC CORSACILAR NERDESINIZ ?
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.