yukarıda belirrtiğim sisteme sahibim ve overclok hakkında forumdandan edindiğim bilgiler ile 4.5ghz stabil kullanabiliyorum (şuan 4.4) ve işlemcim daha yüksek frekanslara çıkabilicek kaliteli bir silikon izlenimi veriyor.
overclok yaparken kuzey köprüsünü fan ile soğutmak zorunda kalıyorum diğer koşullarda kuzey köprüsüne el değmeyecek kadar ısınıp pc kilitleniyor. bende daha yüksek hızlara çıkıp overclok yapmak istiyorum. bu nedenle aşağıda resmini koyacağım ürünü aldım ve buna bağlamak için slim 8 cm fan aldım. bu şekilde soğutmayı sağlayacağım.
işlemciye overclok yaparken kuzey köprüsünün darboğaz yapacağını düşünüyorum load line calibration'u extrem yapmak sizce kuzey köprüsünde RX570 VE F6300 ikilisine darboğaz yaparmı yoksa voltaj vermelimiyiz ,veyahutta 1 tık N.B. çarpan yükseltip öylemi voltaj vermeliyiz.
biosum resimdeki gibi. resmi internetten örnek göstermek için aldım biosum bu şekilde (örnek 8core benim cpu 6 core)
Anakartlarımızın biosları hemen hemen aynı. Voltajları ve ayarları burdan kopyalayabilirsin. 4.8 ghz stabil prime 95 testi de yaptımhttps://www.youtube.com/watch?v=wk6d5vwgWjw
rerereraraR
kullanıcısına yanıt
Saolun kuzey koprusu sogutucusu bugun yarin gelir kurulumu yeni kasaya yapip deneyecegim.
Konuya kimse bakmiyor sandim bir ara vakit ayirdiginiz icin ayrica tesekkur ederim
FX_8320
kullanıcısına yanıt
NB soğutucusu fotoğraftaki midir? Nereden temin ettiniz?
Tunyukuk
kullanıcısına yanıt
Aliexpress den aldım.
FX_8320
kullanıcısına yanıt
Bir ara çok aramıştım sonra xilence marka bir tane buldum onu kullandım. Pasif soğutucudan bir tıık daha iyiydi sadece. Sizin ki iyiymiş
Tunyukuk
kullanıcısına yanıt
Once arkasina sonra onune bagladim. Sogutma cok iyi isinmiyor bile ve load line calibration extreme seviyede
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FX_8320 -- 23 Mayıs 2019; 11:2:52 >
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme