Lütfen bana yardım edebilir misiniz Elektro Gitar almak istiyorum klasikle başlamalımıyım?
Elektroya gecmeden Önce Klasikte Önce bi alışıym fikri tamamen sacmalıktır Elektro istiyosan onun üstnde yoğunlaşmalısın bence .. ben bu hayalle klasiğe başladm bi daha Elektro göremedik Klasik ile elektronun yapısı oldukça farklı Elektroya başla Doğrudan bence
saol peki başlangıç için nasıl bir gitar önerirsin
O kısmı beni biraz aşar daha bilgili arkadaşlar vardır eminim
saol yinede
hocam öncelikle şöyle başlayım klasik gitar 1 aylık eğitimi tavsiye ediliyor sebebi şu; temel eğitimi alıyorsun, gitarı tanıyorsun, parmakların yeteri kadar kuvvetli ve alışkan olmadığında elektroda çekeceğin ızdırabın daha azını klasikte çekip alışıyorsun ( elektroda teller çeliktir kuvvet uygularken parmakların acır, klasikte ise misinadır daha az acısı olur sadece ağrı ile yırtabilirsin ;) ) sadece solo değil arpej ve ritm eğitimide almış oluyorsun, klasikte sap daha kalın ve perde arası biraz daha geniştir böylece elektroya geçtiğinde daha seri olabilirsin... bence 1 ay klasik eğitimi al tercih senin ...
gitara gelirsek klasikte başlama kararı alırsan çok pahalı bişey alma nasıl olsa elektroya geçiceksin ancak en ucuzunuda alma gitardan soğursun ortalama 80-120 arası bişey düşünebilirsin.
elektroda ise, yamaha pacifica serisi, squier bullet, stagg, j&d, epiphone, md düşünebilirsin. ben marka hastasıyım havam olsun dersen ibanez grg170 - cort x serisi düşün derim ;) hadi sana müzik dolu günler...