Şimdi Ara

A'DAN Z'YE İSİM DEĞİŞİKLİĞİ SÜRECİ (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
50
Cevap
16
Favori
60.205
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: DaYWaLkeR

quote:

Orijinalden alıntı: Hybrid Theory*

Okurken bile boğuldum, adımın sonundaki 3 harfi silmek için bunca zahmete giremem

Faydalı bir konu olmuş teşekkürler.

Han mı o 3 harf ?

Can

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • oha la denk geldim okuyayım dedim. Üşengeçlikten yapmam valla

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 6 ay ne ya? Alt tarafı isim değişecek. Oraya git buraya git. Ben de değişiklik düşünüyorum ama uğraşılacak iş değilmiş cidden.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ron Jeremy

6 ay ne ya? Alt tarafı isim değişecek. Oraya git buraya git. Ben de değişiklik düşünüyorum ama uğraşılacak iş değilmiş cidden.

O kadar zor değil yav. 3-4 kez gidip gelme yapıyosun toplam 6 ayda. Şimdiki yasa ne durumda bilmiyorum ama mahkemeye gerek kalmıyor diye duymuştum en son.

• DaYWaLkeR kullanıcısına yanıt
    Yasayı falan bilmediğim için nereye bakacağımı da bilmiyorum. Seninki 3 sene öncesinin mesela şimdiye bazı şeyler değişmiştir muhtemelen.

• Soyad degistirme olaylarinda da ayni surec mi isliyor acaba? Hem 1. On ismimi kaldirip hem de soyad degistirmek istiyorum

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: DaYWaLkeR

quote:

Orijinalden alıntı: Ron Jeremy

6 ay ne ya? Alt tarafı isim değişecek. Oraya git buraya git. Ben de değişiklik düşünüyorum ama uğraşılacak iş değilmiş cidden.

O kadar zor değil yav. 3-4 kez gidip gelme yapıyosun toplam 6 ayda. Şimdiki yasa ne durumda bilmiyorum ama mahkemeye gerek kalmıyor diye duymuştum en son.

Mahkemeye felan hâlâ gerek var. Sizin dediginiz isminde hata olanlar mahkemeye gerek duymuyor
  • olm niye Allah ismi kouyon kendşne :d

• quote:

Orijinalden alıntı: maykılsıfofiyıld

olm niye Allah ismi kouyon kendşne :d

Şuna açıklık getiriyim;

Allah'ın sıfatları isim olarak konulabilir. Lakin sadece Allah'a özel sıfatlar var örneğin Samed. Anlamı başkasına ihtiyacı olmayan kimseye muhtaç olmayan kudret sahibi. Bunu isim olarak koyduğunda başına Abdul yani kul sıfatını getirmek zorundasın yoksa şirke kadar girer. Ama benim ismin anlamı cömert,asil soylu demek. Yani sadece Allah'a mahsus bir sıfat değil bir insan da cömert ve asil olabilir o yüzden tek başına kullanılmasının dinen bir mahsuru yok.

İyi forumlar.
  • multiTYRT kullanıcısına yanıt
    Suan mahkemeye gerek yok yeni kanunla ikametgahının bağlı oldugu nufus mudurlugune dilekçe vermen yeterli,Dilekçe nufus müdürlüklerinde hazır var dısarda bir şey hazırlamaya gerek yok.

Bu arada ben bu işlemöi yaptım 3 haftada değişti kısmetse haftaya yeni kimliği almaya gidecegim
  • muratbavul M kullanıcısına yanıt
    isim ekleme cıkarma mahkemeyle oluyor yakın zamanda bir arkadasımda baş vurdu kabul edilmedi.Ben soyad değişikliği için başvuru yaptım sadece,nufus müdürlüğüde duruma cok hakim değil aslında kanun yeni ve geçici oldugundan pek ugraşmak istemiyorlar sanırım benim dilekçeyi alırken olmayacak diye cok ısrar etti dilekçeyi boşuna dolduruyoruz gibi laflar etti ben genede dilekçeyi verdim bu hafta içi e devletten kontrol ettim değişmiş.
  • Bende isim değişikliği için başvuru yaptım. Süreci anlatmak istiyorum ilgilenen arkadaş vardır belki.
    Konu sahibi arkadaşımın dedikleri hariç, Denizli' den davayı açtım. Sanırım İstanbul gibi yoğun program olmadığından 3 gün sonraya duruşmayı verdiler. Duruşma zaten 5 dk sürdü. İkinci ismim olan Can'ı sildirmek istediğim için hakim ne tanık istedi ne de konuyla ilgili soru sordu, sadece sohbet ettik ve geçici kararı aldım.
    Özel kaleme gittim 3 hafta sonra gel dedi onaylanmış kararı aldım, belgeyi nüfus müdürlüğüne götür dedi. Kendim götürdüm verdim artık ismim değişmişti. Denizlide gazete ilanı falan aramıyorlarmış. Yeni kimlik çıkardım orada yeni ismimle düzelmiş oldu.
    Üniversitede kaydımı düzelttim, Mahkeme kararını aslı gibidir yapmayı unutmayın lazım oluyor çünkü.
    Ehliyet için işlemleri de pazartesi yapıcam.
    Bankalar otomatik olarak düzeltiyor adınızı. Mernisten güncelleme yapıyorlar galiba.
    Benim işim 1 ay sürdü toplamda. Küçük şehirlerde yaşayan arkadaşlarımız yaparlarsa haberleri olsun.
    Konuyu açan arkadaşa da teşekkür ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Olivilin

Bende isim değişikliği için başvuru yaptım. Süreci anlatmak istiyorum ilgilenen arkadaş vardır belki.
    Konu sahibi arkadaşımın dedikleri hariç, Denizli' den davayı açtım. Sanırım İstanbul gibi yoğun program olmadığından 3 gün sonraya duruşmayı verdiler. Duruşma zaten 5 dk sürdü. İkinci ismim olan Can'ı sildirmek istediğim için hakim ne tanık istedi ne de konuyla ilgili soru sordu, sadece sohbet ettik ve geçici kararı aldım.
    Özel kaleme gittim 3 hafta sonra gel dedi onaylanmış kararı aldım, belgeyi nüfus müdürlüğüne götür dedi. Kendim götürdüm verdim artık ismim değişmişti. Denizlide gazete ilanı falan aramıyorlarmış. Yeni kimlik çıkardım orada yeni ismimle düzelmiş oldu.
    Üniversitede kaydımı düzelttim, Mahkeme kararını aslı gibidir yapmayı unutmayın lazım oluyor çünkü.
    Bankalar otomatik olarak düzeltiyor adınızı. Mernisten güncelleme yapıyorlar galiba.
    Benim işim 1 ay sürdü toplamda. Küçük şehirlerde yaşayan arkadaşlarımız yaparlarsa haberleri olsun.
    Eyvallah. Ben ismi güncellemek için bankaya gitmiştim. Belki bir süre beklesem güncellenirdi bilmiyorum ama birkaç hafta sonra gitmiştim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Olivilin

Bende isim değişikliği için başvuru yaptım. Süreci anlatmak istiyorum ilgilenen arkadaş vardır belki.
    Mahkemeden son kararı alıp nüfusa gittim, yeni kimliği aldim diyorsunuz. 15 gün nüfusun itiraz süresini beklemedinizmi. Bana ole dediler. 26 nisanda son kararı aldım. 15 gün sonra e-devletten kontrol et dediler. Mayısın 16 si oldu hala değişen birşey yok.

• Kesin karari aldiktan sonra, direkt belgeleri bana verip nufusa bunu gotur dediler verdikten sonra islem tamamlanmis oldu. Oyle bir durum yasamadim ben.

• Doğum tarihini degistirebiliyor muyuz?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 20 haziranda benim de duruşmam var. Karar çıkınca editlerim

• muratbavul M kullanıcısına yanıt
    Kanunda sadece toplum ahlakına uygun olmayan veya imla hatası olan isimler diye geçiyor. Yani ben sahip olduğum dede ismini o şekilde değiştiremem sanırım :(

• quote:

Orijinalden alıntı: Angut Adam

20 haziranda benim de duruşmam var. Karar çıkınca editlerim
    Ne oldu

• neinname kullanıcısına yanıt
    değiştirirsin. Kanun haklı sebepin varlığını aramakta ve bu sebebin ne olduğunu tam olarak da sınırlamamaktadır.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.