Şimdi Ara

A'DAN Z'YE İSİM DEĞİŞİKLİĞİ SÜRECİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
50
Cevap
16
Favori
60.200
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ARKADAŞLAR HİÇBİR YERDE BÖYLE DETAYLI BİR YAZI BULAMAZSINIZ SÜREÇLE İLGİLİ. DÜŞÜNENLER İYİCE OKUSUN.

Sonunda bugün kararım kesinleşti ve aldım yarın hayırlısıyla yeni kimliğimi alıyorum.

Eski İsim: Abdulkerim
    Yeni İsim: Kerim

Soru bombaardımanına tutulmayalım diye yazıyorum direkt, dalga geçmek serbest.

Gelelim sürecin nasıl başladığına...

İLK ADIM

İlk önce dilekçe hazırlıyorsunuz. İnternette örnekleri mevcut. Dilekçe Asliye Hukuk Mahkemesi'ne olacak. Dilekçeye ad, soyad, tc kimlik, adres gibi bilgilerinizi yazıyorsunuz. Daha sonra isim değiştirme gerekçelerinizi yazıyorsunuz. Benim değiştirme gerekçem doğuştan beri günlük hayatta abdulkerimi kullanmamamdı. Ailem bile kerim diye seslendiği için o ismi hiç benimsemedim ve rahatsızlık duyuyordum. Dilekçeyi güçlendirmek adına da lisede geçilen 1-2 dalga konusu ekledim. Dalga geçilmesi hiç umrumda olmaadı tabi ama psikolojimi etkiledi diye yazdım. Dilekçenin altına tanık eklemeyi de unutmayın. Ben 2 kişi diye okudum internette o yüzden 2 kişi götürdüm fakat 1 kişi yeterli oldu. Ailenizden biri ya da arkadaş çevrenizden biri olur. Ama arkadaş çevresinden biri olursa daha inandırıcı oluyor.

İKİNCİ ADIM

Dilekçenizi hazırladınız, doğru bağlı olduğunuz adliyeye gidiyorsunuz. Gidip direkt Asliye Hukuk Mahkemesine çıkmayın. Tevzi Büro'suna gidiyorsunuz dilekçeyi veriyorsunuz. Sonra size giderlerin olduğu bir kağıt veriyor önce gidip pembe dosya alıyorsunuz. Daha sonra ödemeleri yapıyorsunuz. Toplamda 238 lira masraf var. Mahkeme ücreti,dosya ücreti vs. vs. diye giderler. Korkmayın işlem tamamlandığında çoğunu geri iade ediyorlar. Bunları yaptıktan sonra Tevzi Bürosuna geri gidip pembe dosyayla beraber veriyorsunuz, ordaki görevli belgeliyor sizin için. Daha sonra 1 ay içinde mahkeme tebligatınız geliyor.

ÜÇÜNCÜ ADIM

Mahkeme günü gidiyorsunuz, duruşma salonuna. 10-15 dk önce gitseniz yeterli. Hemen giriyorsunuz duruşma 5 dk sürüyor zaten gözünüzde büyütmeyin kolay bir iş isim değiştirmek sadece süreci biraz uzun. Hakim soruyor size gerekçenizi, söylüyorsunuz daha sonra tanığa soruyor daha sonra ise karara bağlanıyor ve geçici kararı alıp çıkıp gidiyorsunuz. 2 hafta ile 1 ay arasında kararın hakim tarafından onaylanma süreci var. Bulunduğunuz bölgenin yoğunluğuna göre değişebilen bir süreç.

DÖRDÜNCÜ ADIM

Karar onaylandıktan sonra Asliye Hukuk Mahkemesi kalemine gidiyorsunuz ve gazete ilanı için size bir yazı veriyor. Bulunduğunuz ildeki İl Basın Kurumu'na gidip ilanı veriyorsunuz. İstanbulda olanlar için tramvayla sultanahmet durağında inip 10 metre yürüyorsunuz hemen sağdaki sokakta. Eskisi gibi ucuz gazete seçemiyorsunuz, sistem otomatik veriyormuş. Ufacık bir ilan için 126 TL ödedim. İlanın yayınlandığı gün ise gazeteyle birlikte tekrar mahkeme kalemine gidiyorsunuz ve gazetenin olduğu sayfanını baro'da fotokopisini çektirerek tarama merkezine tarattırıyorsunuz. Sonra o fotokopiyi veriyorsunuz işiniz bitiyor. Şimdi 15 günlük temyiz süreci ve ekstradan 1 hafta Nüfus Müdürlüğüne tebliğ edilmesi var.

BEŞİNCİ ADIM

Temyiz ve tebliğ süreci bittikten sonra mahkeme kalemine gidiyorsunuz tekrardan. 20 gün sonra gel demişti bana müdüre hanım, 20 gün sonra gittim. Gitmeden önce arayın mutlaka öyle gidin. Gittim ve kararım kesinleşmişti. İlerde değiştireceğiniz resmi evraklarda lazım olacağı için mutlaka fotokopi çektirip onaylatın. Şimdi geldik son kısma.... Başlangıçta ödediğim 238TL'nin 175 lirasını iade etmek için yazı verdiler, maliye veznesine inip iadeyi aldım. Daha sonra 10 tane fotokopi çektirmek istediğim için suret ücreti ödemek gerekiyormuş. 17 lira onu ödedim. Sonra tekrar mahkeme kalemine çıktım, 3 sayfalık kararı alıp baro'da fotokopi çektirdim 10ar tane olmak üzere. 4,50 TL ödeyip çıktım. Ve 30 sayfayı müdüre hanım mühürleyip imzaladı. Daha sonra emin olmak için adliyedeki nüfus müdürlüğüne girip sistemden baktırın yeni isminiz işlenmişmi diye. Gidip sordum ve artık sistemde adım değişmişti. Yarın yeni kimliğime kavuşuyorum ve sonrasında da değiştirilecek bir kaç evrak var.

SON

ÖNEMLİ NOTLAR

Dediğim gibi hayatınız boyunda herhangi bir evrak değiştirirken lazım olacak o yüzden mutlaka 10-15 tane karardan fotokopi çektirip onaylatın.

Okul Diploması, Askerlik Belgesi gibi belgeler tek seferlik olduğundan onları değiştiremeyeceksiniz bu yüzden mahkeme kararından birer adet değiştirilemeyen belgeler için saklayın.

Benim süreci tamamlamam 6 ay sürdü fakat bulunduğunuz şehire,bölgeye göre daha kısa sürebilir. Malum İstanbul-Çağlayan Adliyesi çok yoğun oluyor o yüzden 6 ay sürdü.

Değiştirmek isteyenler hiç çekinmesin, gitsin değişsin gayet kolay bir süreç

İYİ FORUMLAR

Edit: Mahkeme kararı fotokopisini 4-5 adet çektirseniz yeterli. Evrak işlerinde falan mahkeme kararını kimse almıyor, fotokopi çekmeye bile tenezzül etmiyorlar çünkü merniste adınız zaten değişmiş durumda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DaYWaLkeR -- 28 Mart 2018; 15:55:22 >

• kandorfeyta kullanıcısına yanıt
    kandorfeyta demiş ki;
    Mesajı Yerinde Gör
    quote:

Orijinalden alıntı: kandorfeyta

Tutmaz.

Tutup tutmaması beni bağlamaz. Popülarite için birşey yapmıyoruz burda. İnsanlara yardımcı olmak amacıyla açtık konuyu. Google'dan arama yapan bir çok kişi ulaşıp faydalanabilir.
    quote:

Orijinalden alıntı: DaYWaLkeR

quote:

Orijinalden alıntı: LordusGavadus

hocam dini umursuyorsanız kerim yapmayın başka bişey yapın kerim allahın sıfatıdır. abdul kul demektir.abdulkerim:kerim in kulu demektir allahın sıfatını isim olarak almak günahtır NOT:dindar değilim sadece genelkültür :D

Biliyorum hocam da zaten hep bu şekilde biliniyorum, bu ismi koyan babamın hatası. Bu saatten sonra ismimi değiştirirsem kimse alışamaz zaten, böyle devam o yüzden. :)

Alıntıları Göster
    Hocam direk nick değiştirme talebinde bulunsaydınız keşke mahkeme falan gereksiz olmuş
    Yapay Zekanın Yanıtı

İsim Değişikliği Süreci: A'dan Z'ye

Giriş İsim değişikliği, kişisel veya ticari nedenlerle yapılan yasal bir işlemdir. İsim değişikliğine karar verdiğinde, ardından yapılması gereken bir dizi işlem bulunur. Bu kapsamlı kılavuz, isim değişikliği sonrası yapılması gerekenleri adım adım açıklayacaktır.

Adım 1: Yasal İsim Değişikliği Talebinde Bulun İlk adım, yerel mahkemene bir isim değişikliği talebinde bulunmaktır. Gerekli belgeleri doldurmalı ve mahkeme masraflarını ödemelisin.

Adım 2: Mahkeme Kararı Al Mahkeme talebini inceleyecek ve isim değişikliği için bir karar verecektir. Karar onaylandıktan sonra, yasal adın resmi olarak değişecektir.

Adım 3: Kimlik Yenileme İsim değişikliğinden sonra, kimlik kartını, ehliyetini ve pasaportunu da dahil olmak üzere tüm kimlik belgelerini yenilemelisin. Güncel adın ve fotoğrafın olması gerekir.

Adım 4: Banka Hesabını Güncelle Banka hesaplarını da yeni adınla güncellemelisin. Banka şubesini ziyaret etmeli ve ilgili belgeleri sağlamalısın.

Adım 5: Diğer Kurumlara Bildir İsim değişikliğinden sonra Sosyal Güvenlik İdaresi, Vergi Dairesi ve diğer ilgili kurumlara bilgi vermen gerekir. Adres değişikliği bildirimi de yapmalısın.

Adım 6: Yeni Adını Kullanmaya Başla Tüm gerekli işlemler tamamlandıktan sonra, yeni adını kullanmaya başlayabilirsin. Sosyal medya hesaplarını, e-posta adreslerini ve diğer tüm belgeleri güncellemelisin.

Sonuç İsim değişikliği süreci, dikkatli bir şekilde takip edilmesi gereken yasal bir işlemdir. Bu kılavuzdaki adımları takip ederek, isim değişikliğinden sonra yasal ve pratik yönleri sorunsuz bir şekilde halledebilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Gelir şimdi fenasiciler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tutmaz.
  • quote:

Tutmaz.

Tutup tutmaması beni bağlamaz. Popülarite için birşey yapmıyoruz burda. İnsanlara yardımcı olmak amacıyla açtık konuyu. Google'dan arama yapan bir çok kişi ulaşıp faydalanabilir.
  • quote:

quote:

Tutmaz.

Alıntıları Göster
    Benim adım Kerim

• Ula cok iyi la bende a.t. olan ismimden a kismini cikaricam o vakit

• quote:

Orijinalden alıntı: Deadmau5 -_-

Ula cok iyi la bende a.t. olan ismimden a kismini cikaricam o vakit

Adın At mı?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    A++ ile A+++ maliyet farkı?
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Muten Roshi

quote:

Orijinalden alıntı: Deadmau5 -_-

Ula cok iyi la bende a.t. olan ismimden a kismini cikaricam o vakit

Adın At mı?

Çıkart gitsin hocam.
  • DaYWaLkeR kullanıcısına yanıt
    hocam dini umursuyorsanız kerim yapmayın başka bişey yapın kerim allahın sıfatıdır. abdul kul demektir.abdulkerim:kerim in kulu demektir allahın sıfatını isim olarak almak günahtır NOT:dindar değilim sadece genelkültür :D

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Biliyorum hocam da zaten hep bu şekilde biliniyorum, bu ismi koyan babamın hatası. Bu saatten sonra ismimi değiştirirsem kimse alışamaz zaten, böyle devam o yüzden. :)
  • quote:

quote:

Alıntıları Göster
    Hocam direk nick değiştirme talebinde bulunsaydınız keşke mahkeme falan gereksiz olmuş

• quote:

Orijinalden alıntı: NerdStark

vay arkadaş ne zahmetli işmiş sanki yeni devlet kuruyon kerim adında
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cryin

Aslında pek zahmetli değil ya. 4-5 defa adliyeye gidiyosun o kadar. Bende başta vay anasını işlemlere bak değiştirmesem mi demiştim ama gözüktüğü gibi değil.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Cryin

Aslında pek zahmetli değil ya. 4-5 defa adliyeye gidiyosun o kadar. Bende başta vay anasını işlemlere bak değiştirmesem mi demiştim ama gözüktüğü gibi değil.

Alıntıları Göster
    Güncel

• quote:

Güncel

Alıntıları Göster
    Sonunda yeni kimliğimi aldım. SGK'ya gitmeme gerek kalmadı otomatik değişmiş. Bir tek banka kaldı, ehliyeti değiştirmeyeceğim. Ekimde aldım 107.5 tl para verdim, yenilemek için de 119tl istiyorlar. Zaten kullanacak araç yok dursun bi kenarda.
  • quote:

Sonunda yeni kimliğimi aldım. SGK'ya gitmeme gerek kalmadı otomatik değişmiş. Bir tek banka kaldı, ehliyeti değiştirmeyeceğim. Ekimde aldım 107.5 tl para verdim, yenilemek için de 119tl istiyorlar. Zaten kullanacak araç yok dursun bi kenarda.

Alıntıları Göster
    Güncel, ihtiyacı olan olur belki.
  • Bak adas olmusuz gel birlikte insanlara kelime oyunu yapalim

• İyi yazi tsk googldan gelirler

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Okurken bile boğuldum, adımın sonundaki 3 harfi silmek için bunca zahmete giremem

Faydalı bir konu olmuş teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: Hybrid Theory*

Okurken bile boğuldum, adımın sonundaki 3 harfi silmek için bunca zahmete giremem

Faydalı bir konu olmuş teşekkürler.

Han mı o 3 harf ?
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.