Şimdi Ara

A sınıfı, b sınıfı, c sınıfı nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
1
Favori
75.125
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arabalara yabancı olan benim gibi arkadaslari bilgilendirmek için birileri açıklayabilir mi?

A Sınıfı B sınıfı C Sınıfı nedir? Nerden çıkmıştır? Ne işe yarar?

• arkadaslar bende bu sorunun yanıtını merak edıorum acıklarsa bı arkadas sevınırım
  • benimde yeterli bilgim yok sanırım bu konuda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Toyota SUPRA -- 16 Ağustos 2011; 17:04:25 >
  • hyundai 99 model gls hangı sınıf
    2001 model polo 1.4 comfortable hangı sınıf araba oluo acaba
  • nette herşeyin cevabı var

A sınıfı, b sınıfı, c sınıfı nedir?
  • google da aratınca burası çıktı. Arabalarda da kast sistemi var

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: silverado

a sınıfı biraz düşük bütçelidir a sınıfı arabalar ufak arabalardır atos getz gibi arabalar

b sınıfı arabalar birazdaha pahalıdır ve a sınıfı arabalara göre biraz daha büyüktür örnek accent honda city gibi arabalar

c sınıfı arabalarda b ye göre biraz daha tuzludur birazdaha konforlu biraz daha oturaklıdır örneğin marea civic gibi arabalar

d sınıfı arabalar bayağı pahalıdır konforlu ve lüks arabalardır örneğin laguna gibi

e sınıfı arabalar artık süper lüks ve çok pahalı arabalardır her firma üretmez mercedes e serisi arabaları gibi

hyundai getz a sınıfı değil b sınıfı bir araçtır
  • bu bahsettiğiniz avrupa segmentleri. ama bu konuda tartışmalar var. mesela bir x5 ve suzuki vitara bu sınıflandırmaya göre aynı segmentte oluyor. buna itirazlar var. marketing safhasında bu segmentasyonun oluşturduğu sıkıntılar var. o nedenle bu kategorilendirme şeklinin revizyona uğrayacağını tahmin ediyorum. bu konuda da bilimsel çalışmalar da var. takip etmek isterseniz:

http://scholar.google.com.tr/scholar?hl=tr&q=car+segmentation&btnG=Ara&lr=&as_ylo=&as_vis=1

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dekorasyonankara -- 16 Ağustos 2011; 17:16:57 >
  • A sinifi arac donabimi en zayif arac olarak kabul edilir boyut okaeakta tabi mesala suziki alto

B sinifi arac ise boyutlari a sinifindan daha buyuk olan aractir

C sinifi ise boyut olarak ikisindende buyuk donanim olarak ise ikisinden daha fazla olandir

Ben boyle biliyorum

• Otomobil segmentleri , otomobillerin boyut, hacim, fiyat, performans gibi kriterlerle değerlendirilerek oluşturuldukları sınıflandırmadır.

A - Basic – Mini Sınıf – Minicar – Şehir arabası - Economy car - City car
    B - Small – Küçük Sınıf Otomobiller - Küçük aile arabası
    C - Lower Medium – Alt orta sınıf otomobil
    D - Upper Medium - Üst orta sınıf otomobil
    E - Executive - Üst sınıf otomobil
    F - Luxury - Lüks sınıf otomobil
    S - Sports - Spor otomobil
    M - multi purpose cars
    J - sport utility cars

MPV - Multi Purpose Vehicle - Çok amaçlı taşıtlar
    Küçük MPV
    Büyük MPV

SUV (Sport Utility Vehicle - Spor Kullanıma Uygun Araç)
    Small SUV - Halk diliyle Cip - Küçük SUV
    Medium SUV - Orta SUV
    Large SUV - Büyük SUV
    Premium SUV - Lüks SUV

LCV (Light Commercial Vehicle - Hafif Ticari Araç)
    LCV – Pick-up Kamyonet
    CDV - Car Derived Van - Otomobilden türetilmiş van
    LCV - Medium -size Van - Orta boy van
    LCV - Full-size Van - Tam boy van

araştırdım ve bunları buldum.

• quote:

Orijinalden alıntı: cihanair

A sinifi arac donabimi en zayif arac olarak kabul edilir boyut okaeakta tabi mesala suziki alto

B sinifi arac ise boyutlari a sinifindan daha buyuk olan aractir

C sinifi ise boyut olarak ikisindende buyuk donanim olarak ise ikisinden daha fazla olandir

Ben boyle biliyorum

Konu hort olmuş ama donanımların segment ile alakası yoktur. Full bir B segmenti, baz bir C segmenti araca göre donanım olarak daha zengin olabilir.
  • A sınıf: Hyundai i10, Fist panda, VW lupo, Renault twingo
    B sınıf: Ford fiesta, Opel corsa, VW polo vb
    C sınıf: Opel astra, Ford focus, VW golf vb
    D sınıf Hyundai sonata, Opel insignia, VW passat vb
    E segment: BMW 5, Mercedes e, audi a6 vb
    F segment: BMW 7, Mercedes s, audi a8 vb
    Vs vs vs

• quote:

Orijinalden alıntı: Exxcrea

http://lmgtfy.com/?q=Otomobil+segmentleri !!!

Güzel fikir
  • quote:

google bilgi içermez. ileride birinin google da arayıp bu konunun cevabını bulması için bugün bizim bunu burada paylaşmamız lazım. google bir arama motoru arşiv değil.

şu ünlü sözlük sitelerinden birine üyeydim eskiden. modlardan biri "aramaya inanmak" isimli bir linkle bana uyarı vermişti. bende ona şöyle demiştim. ben Allaha inanıyorum aramaya değil. eğer birşey arayacak olsam senin sitende değil google da ararım. demekki bir konuda sohbet etmek istiyorum ki sizin sitenizdeyim. bir konunun defalarca tartışılması sizi sıkmasın. hepimiz birbirimizi seviyoruz aslında. can sıkıntısından bazen de bilgi edinmek için burdayız. sizde sıkmayın canınızı.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: dekorasyonankara

quote:

google bilgi içermez. ileride birinin google da arayıp bu konunun cevabını bulması için bugün bizim bunu burada paylaşmamız lazım. google bir arama motoru arşiv değil.

şu ünlü sözlük sitelerinden birine üyeydim eskiden. modlardan biri "aramaya inanmak" isimli bir linkle bana uyarı vermişti. bende ona şöyle demiştim. ben Allaha inanıyorum aramaya değil. eğer birşey arayacak olsam senin sitende değil google da ararım. demekki bir konuda sohbet etmek istiyorum ki sizin sitenizdeyim. bir konunun defalarca tartışılması sizi sıkmasın. hepimiz birbirimizi seviyoruz aslında. can sıkıntısından bazen de bilgi edinmek için burdayız. sizde sıkmayın canınızı.

keşke herkez bukadar iyi niyetli olsa.aramaya üşenip konu açmak daha kolay geliyo genelde.

iyi niyeti sizin paylaşımlarınızda görüyoruz. elbette birden fazla iyi niyetli olunca da güzel bir sohbet ortamı oluyor. iltifatınız için teşekkürler. Allah sizinle olsun.

• Mini cooper ne oluyor bu durumda ? A dicem mini oldugu icin ama gayet iyi bi araba kendisi
  • C değil mi mini?
  • mini a sınıfı. ancak bu karışıklıklar olmasın diye bazı insanlar (f) a sınıfı olarak adlandırıyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.