Şimdi Ara

......::::::A T İ K E R [DOSTLUK] KULÜBÜ::::::...... (FoReVeR) (135. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.027
Cevap
5
Favori
199.361
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 133134135136137
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Arkadaşlar ben aracımı kısa mesafede kullanıyorum ve motor ısısı 40 dereceye gelene kadar benzinde gidiyorum.Havalar soğuduğu içinde bu bayağı bir mesafe ediyor. Gideceğim yere kadar benzinde gidiyorum. Ben bu ayarı 20 ya da 30 deceye ayarlatsam ne gibi zararı olur acaba.Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim

arkadaşım ben taktırdıgımda ısı derecesını sordum ıdaal ısının 30 oldugunu söyledı usta aşşagı cekılen ısılarda enjektörlere giden gazın souklugundan enj zararverır soukgazın enj bırzararıise aşırı ses yapar ısınıncayakadar 35 ile 40 derece sıcaklık sadece bırazdaha fazlabenzınlegidersiniz
  • quote:

Orjinalden alıntı: errant_erk

2006 1,4 75 Hp Polo Kullanıcısıyım Sıralı Sistem Lpg Taktırmayı Düşünüyorum Kullanıslı OLurmu Problem Çıkarma Olasılığı Nedir?

Birde BAgaj Çok Küçük Nasıl Bir Çözüm Üretebiliriz?

Ben 2004 polo 1.4 75 hp kullanıcısıyım. Atiker sıralı sistemi mayıs başında taktırdım ve aracta hiç sorun oluşmadı. Sadece 4 ay sonra gazdayken birden benzine geçme sorunu oldu. İki kez ayar yaptırdıktan sonra sorun düzelmeyince map denilen basınç sensörü değiştirildi bir hafta önce ve sorun kalmadı. Şuan herşey yolunda.

Bagaj sorununa gelince evet bagaj küçük ama şehir içinde ciddi bir sıkıntısı yok hatta şehirlerarası bile fazla sorun olmadı ama elbette daha geniş olması her zaman iyidir. Sizin bagajı kullanım durumunuz da önemli. Ben simit taktırdım ve stepneyi bagaj içine aldım.

Yakıt olarak; şehirlerarası eğer 100 km hızı geçmezsen yük ve yolun yapısına da bağlı olarak 100-120 bin lira arası yakıyor. Mesela ben ankaradan erzincana giderken akdağmadenini geçince gaz bitti ve 366 km yol yaptım. Ankaradan litresi 1.40 ytl ye almıştım gazı. Hızım ortalama 110-120 arasıydı. Bu durumda km de 118 bin yaktı. Sonra 60 km benzinde gittim ve tekrar litresi 1.56 ytl den sivasa yakınken 48 ytl lik gaz aldım. Depo yaklaşık 31 litrede doluyor. o gazla bu sefer yol durumuna göre ortalama 120-130 km hızla erzincana vardım ve şehir içinde yaklaşık 30 km kullandıktam sonra gaz bitti. km 728. km yi gösteriyordu. Erzincandan 49 ytl lik gaz aldım ve sivasa yakın gaz bitti ama araba yüklü ve sürekli yokuş bir yoldu. yolu müsait buldukça ise ortalama 130-40 km hız yaptım. Gaz bu sefer 275 km de bitti. Yaklaşık 20 km benzinle gittikten sonra sivası geçince yine 48 ytl lik gaz aldım ve bu sefer bitmeden mola verdiğim yozgatta yaklaşık 200 km sonra tekrar gaz aldım. bu sefer 30 ytl gaz aldı depo. Bu haliyle bayram trafiğine takıldım kırıkkaleye 50 km mesafede ve birinci ve bazen ikinci vitesle bir saatte 20km yol katedebildim. Velhasıl Ankaraya km 1480 i gösterirken girdim ve bugün itibariyle ankarada şehiriçi 20 km yol yapmış olmama rağmen henüz gaz bitmedi. Ankaradan çıkarken aldığım 20 ytl lik benzin ise göstergeye göre yarı yarıya duruyor görünüyor. Benim hesabıma göre şu durumda benzin dahil yaklaşık km de 140 bin yakmış görünüyor.

Bu sonuçlara göre şu yorumu yapabilirim: Hep söylendiği gibi şehir içi % 50 tasarruf zor çünkü yollar düzeldikçe hız yapmamak zor görünüyor. Bu durumda 90 km hızla seyahat ancak yolun müsait olmadığı veya yokuş olan yerlerde olurki yokuşta zaten çok tüketir. Ben benzinde yüksek hızlarda arabamı kullandığımda km de 180-200 bin arası yakıyordu. Şimdi de 120-140 bin arası yakıyor. Demekki %50 tasarruf için düz yol az yük ve 90 km hızı aşmamak şart. Şehir içi ise %40 deniliyor. Bu rakam biraz daha gerçekçi. Ben daha önce şehir içi benzinle 220-250 bin arası yakıyorken şimdi gazla 130-140 bin arası yakıt tüketiyorum. yani km de ortalama 100 bin lira tasarruf sağladı.

Bana göre tasarruf ortalama %35. Bu konudaki görüşlerinizi bekliyorum. Kazasız yolculuklar...

• *ERDOĞAN:"HERKESİN TERÖR KARŞISINDAKİ DURUMUNU VE TAVRINI AÇIKÇA NETLEŞTİRMELİDİR" (16/10/2007 - 11:46:32)
  • Sayın forum üyeleri, bu ülkede yaşayan her inanç, kültür ve etnik kökenden insana saygı göstemek gerektiğine gönülden inanıyorum. Hakaret sınırına gelmedikçe düşüncelere saygı gösterilmesini de önemsiyorum. Ancak bilmemiz gereken birşey varkı bu ülkeyi bölmeye çalışan gaflet ve hıyanet içinde bir topluluk da mevcut ve bu ülke bölünürse bundan bölen ya da bölmeyen herkes büyük zararlar görecektir. O nedenle bu hassasiyeti dile getirenlerin görüş ve düşüncelerine saygı gösterilmesi gerektiğini düşünüyorum. Eğer forum yöneticileri bu hassasiyeti gösterdikleri gerekçesiyle bazı üyelere ceza vermişse ve bu hassasiyeti tasvip etmiyorlarsa bunu açıkça dile getirmelidirler. Ben de dahil bu ülke insanının tamamına yakını bölücülüğe destek olan veya sempati duyan hiçbir kurum, kuruluş, şirket, web sitesi vb. ne asla müsamaha göstermeyecektir. Ben bu web sitesinin böyle bir düşüncede olmayacağına inanarak ilgililerin görüşlerini bekliyorum.

Umutmayın "Söz konusu vatan ise gerisi teferruattır" (M.K.Atatürk)

Ben de Yüce Türk Milleti'nin ve Tüm İslam Alemi'nin Ramazan Bayramını Kutluyorum.

• Arkadaşım senin otonun motor gücü bizimkine göre daha küçük,bendeki 2000 cc vetra cd.1996 model.Benim yakıt tüketimim şehir dışında benzinde 180-200 bin,lpg ile 100-120 bin arası ama bu olay 90-110 km hızlarda.Bu hızın üzerine çıktığım takdirde,hıza bağlı olarak artmakta ve normal bir ortalama tutturamamaktayım.Şehir içinde ise benzinde 350-450 bin yakıyordu,şimdi ise lpg de 180-200 bin yakıyor.Şehir içi ortalama tutmaktadır.

quote:

Orjinalden alıntı: mekalde

quote:

Orjinalden alıntı: errant_erk

2006 1,4 75 Hp Polo Kullanıcısıyım Sıralı Sistem Lpg Taktırmayı Düşünüyorum Kullanıslı OLurmu Problem Çıkarma Olasılığı Nedir?

Birde BAgaj Çok Küçük Nasıl Bir Çözüm Üretebiliriz?

Ben 2004 polo 1.4 75 hp kullanıcısıyım. Atiker sıralı sistemi mayıs başında taktırdım ve aracta hiç sorun oluşmadı. Sadece 4 ay sonra gazdayken birden benzine geçme sorunu oldu. İki kez ayar yaptırdıktan sonra sorun düzelmeyince map denilen basınç sensörü değiştirildi bir hafta önce ve sorun kalmadı. Şuan herşey yolunda.

Bagaj sorununa gelince evet bagaj küçük ama şehir içinde ciddi bir sıkıntısı yok hatta şehirlerarası bile fazla sorun olmadı ama elbette daha geniş olması her zaman iyidir. Sizin bagajı kullanım durumunuz da önemli. Ben simit taktırdım ve stepneyi bagaj içine aldım.

Yakıt olarak; şehirlerarası eğer 100 km hızı geçmezsen yük ve yolun yapısına da bağlı olarak 100-120 bin lira arası yakıyor. Mesela ben ankaradan erzincana giderken akdağmadenini geçince gaz bitti ve 366 km yol yaptım. Ankaradan litresi 1.40 ytl ye almıştım gazı. Hızım ortalama 110-120 arasıydı. Bu durumda km de 118 bin yaktı. Sonra 60 km benzinde gittim ve tekrar litresi 1.56 ytl den sivasa yakınken 48 ytl lik gaz aldım. Depo yaklaşık 31 litrede doluyor. o gazla bu sefer yol durumuna göre ortalama 120-130 km hızla erzincana vardım ve şehir içinde yaklaşık 30 km kullandıktam sonra gaz bitti. km 728. km yi gösteriyordu. Erzincandan 49 ytl lik gaz aldım ve sivasa yakın gaz bitti ama araba yüklü ve sürekli yokuş bir yoldu. yolu müsait buldukça ise ortalama 130-40 km hız yaptım. Gaz bu sefer 275 km de bitti. Yaklaşık 20 km benzinle gittikten sonra sivası geçince yine 48 ytl lik gaz aldım ve bu sefer bitmeden mola verdiğim yozgatta yaklaşık 200 km sonra tekrar gaz aldım. bu sefer 30 ytl gaz aldı depo. Bu haliyle bayram trafiğine takıldım kırıkkaleye 50 km mesafede ve birinci ve bazen ikinci vitesle bir saatte 20km yol katedebildim. Velhasıl Ankaraya km 1480 i gösterirken girdim ve bugün itibariyle ankarada şehiriçi 20 km yol yapmış olmama rağmen henüz gaz bitmedi. Ankaradan çıkarken aldığım 20 ytl lik benzin ise göstergeye göre yarı yarıya duruyor görünüyor. Benim hesabıma göre şu durumda benzin dahil yaklaşık km de 140 bin yakmış görünüyor.

Bu sonuçlara göre şu yorumu yapabilirim: Hep söylendiği gibi şehir içi % 50 tasarruf zor çünkü yollar düzeldikçe hız yapmamak zor görünüyor. Bu durumda 90 km hızla seyahat ancak yolun müsait olmadığı veya yokuş olan yerlerde olurki yokuşta zaten çok tüketir. Ben benzinde yüksek hızlarda arabamı kullandığımda km de 180-200 bin arası yakıyordu. Şimdi de 120-140 bin arası yakıyor. Demekki %50 tasarruf için düz yol az yük ve 90 km hızı aşmamak şart. Şehir içi ise %40 deniliyor. Bu rakam biraz daha gerçekçi. Ben daha önce şehir içi benzinle 220-250 bin arası yakıyorken şimdi gazla 130-140 bin arası yakıt tüketiyorum. yani km de ortalama 100 bin lira tasarruf sağladı.

Bana göre tasarruf ortalama %35. Bu konudaki görüşlerinizi bekliyorum. Kazasız yolculuklar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Okifi -- 16 Ekim 2007; 14:35:28 >

• Mekalde arkadaşımın fikirlerine tamamen katılıyorum ve sonuna kadar destekliyorum.Şu an ne yazıkki bizim verdiğimiz vergilerden bile mecliste yaklaşık 7 Milyar lira aylık alan mahkemede halen bu örgüt üyeliği suçlamalarıyla yargılanan bölücü örgüt mensubları bulunmaktadır.Ben bunu kendi adıma hazmedemiyorum ve esef duyuyorum.Benim mehmetciğime gidecek,gazilerime gidecek,polisime gidecek,yoksul halkıma gidecek bu paraların bölücülere verilmesini kabullenemiyorum.
    Diğer arkadaşlarımında fikirlerini ve görüşlerini bekliyorum.

quote:

Sayın forum üyeleri, bu ülkede yaşayan her inanç, kültür ve etnik kökenden insana saygı göstemek gerektiğine gönülden inanıyorum. Hakaret sınırına gelmedikçe düşüncelere saygı gösterilmesini de önemsiyorum. Ancak bilmemiz gereken birşey varkı bu ülkeyi bölmeye çalışan gaflet ve hıyanet içinde bir topluluk da mevcut ve bu ülke bölünürse bundan bölen ya da bölmeyen herkes büyük zararlar görecektir. O nedenle bu hassasiyeti dile getirenlerin görüş ve düşüncelerine saygı gösterilmesi gerektiğini düşünüyorum. Eğer forum yöneticileri bu hassasiyeti gösterdikleri gerekçesiyle bazı üyelere ceza vermişse ve bu hassasiyeti tasvip etmiyorlarsa bunu açıkça dile getirmelidirler. Ben de dahil bu ülke insanının tamamına yakını bölücülüğe destek olan veya sempati duyan hiçbir kurum, kuruluş, şirket, web sitesi vb. ne asla müsamaha göstermeyecektir. Ben bu web sitesinin böyle bir düşüncede olmayacağına inanarak ilgililerin görüşlerini bekliyorum.

Ben de Yüce Türk Milleti'nin ve Tüm İslam Alemi'nin Ramazan Bayramını Kutluyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Okifi -- 16 Ekim 2007; 14:43:13 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Okifi

Mekalde arkadaşımın fikirlerine tamamen katılıyorum ve sonuna kadar destekliyorum.Şu an ne yazıkki bizim verdiğimiz vergilerden bile mecliste yaklaşık 7 Milyar lira aylık alan mahkemede halen bu örgüt üyeliği suçlamalarıyla yargılanan bölücü örgüt mensubları bulunmaktadır.Ben bunu kendi adıma hazmedemiyorum ve esef duyuyorum.Benim mehmetciğime gidecek,gazilerime gidecek,polisime gidecek,yoksul halkıma gidecek bu paraların bölücülere verilmesini kabullenemiyorum.
    Diğer arkadaşlarımında fikirlerini ve görüşlerini bekliyorum.

quote:

Sayın forum üyeleri, bu ülkede yaşayan her inanç, kültür ve etnik kökenden insana saygı göstemek gerektiğine gönülden inanıyorum. Hakaret sınırına gelmedikçe düşüncelere saygı gösterilmesini de önemsiyorum. Ancak bilmemiz gereken birşey varkı bu ülkeyi bölmeye çalışan gaflet ve hıyanet içinde bir topluluk da mevcut ve bu ülke bölünürse bundan bölen ya da bölmeyen herkes büyük zararlar görecektir. O nedenle bu hassasiyeti dile getirenlerin görüş ve düşüncelerine saygı gösterilmesi gerektiğini düşünüyorum. Eğer forum yöneticileri bu hassasiyeti gösterdikleri gerekçesiyle bazı üyelere ceza vermişse ve bu hassasiyeti tasvip etmiyorlarsa bunu açıkça dile getirmelidirler. Ben de dahil bu ülke insanının tamamına yakını bölücülüğe destek olan veya sempati duyan hiçbir kurum, kuruluş, şirket, web sitesi vb. ne asla müsamaha göstermeyecektir. Ben bu web sitesinin böyle bir düşüncede olmayacağına inanarak ilgililerin görüşlerini bekliyorum.

• Arkadaşlar, benim bir arkadaşım bana bugün lpg'li araçların ikinci muayenesi için bazı parçalarının yenilenmesi gerektiğini söyledi. böyle birşey var mı?

ayrıca, Atiker kullanıcıları montaj sonrası bakım karnesi aldınız mı? bana verilmedi(antalya Galip otogaz). bakım için gittiğim denizli bayisi, karne olmadan işlem yapmadı, sinir oldum.
  • Mercury07 kardeş,böyle bir uygulamadan inanın bizde haberdar değiliz,hemen servisimize uğrayarak durumu anlatalım ve karne gibi bir uygulama varsa bizde isteyelim.ne olur, ne olmaz.

quote:

Orjinalden alıntı: mercury07

Arkadaşlar, benim bir arkadaşım bana bugün lpg'li araçların ikinci muayenesi için bazı parçalarının yenilenmesi gerektiğini söyledi. böyle birşey var mı?

ayrıca, Atiker kullanıcıları montaj sonrası bakım karnesi aldınız mı? bana verilmedi(antalya Galip otogaz). bakım için gittiğim denizli bayisi, karne olmadan işlem yapmadı, sinir oldum.
  • iyi geceler dostlar....atikerle tasarruflu yolculuklara devam ediyoruz....saygılarımla...
  • iyi geceler arkadaşım aynen tasarrufa devam
    atikerle durmak yok
    quote:

Orjinalden alıntı: PAVİ

iyi geceler dostlar....atikerle tasarruflu yolculuklara devam ediyoruz....saygılarımla...
  • ostim metro duragından saga batıkent e dogru ostim metroya 1 km kadar üstün oto gaz. ankara disbirotoru .itfayeye cok yakın
    quote:

Orjinalden alıntı: serdar2222000

merhabalar arkadaşlar, ankarada atiker marka sistemi nerde taktırabilirim... (fiyatı nedir, birde 19a yakın bayi var... hangisini tavsiye edersiniz, işçilik ve usta açısından ) saygılar ....
    )9
  • ankara atiker bas bayi arızalanan beyni 5 dk tesbit edip yenisiyle degiştirdi 15 dk ya bekledim ya beklemedim. üstün oto gaz a calısanlarına cok tesekkur ederim
  • quote:

Arkadaşlar, benim bir arkadaşım bana bugün lpg'li araçların ikinci muayenesi için bazı parçalarının yenilenmesi gerektiğini söyledi. böyle birşey var mı?

ayrıca, Atiker kullanıcıları montaj sonrası bakım karnesi aldınız mı? bana verilmedi(antalya Galip otogaz). bakım için gittiğim denizli bayisi, karne olmadan işlem yapmadı, sinir oldum

arkadaşlar bakım karnesini ben taktırdıgım yere kontürole gittigimde veriler galip otogazda takıldıgında niye verilmedidiye sordum bakımkarnesinin daha yeni geldigini söyledi montaşyaptırdıgınız bayilerden temin edebilirsiniz gitmiş oldugun denizli bayisi hatalı davranmış fabrikayı ara görüşbence

• mercury senin soruna halen cevap gelmedi neden acaba ya millet görmedi yada görmemezlikten geldi bende meraklandım şiğmdi karne olayına
  • Salı günü Atiker taktırdım aracıma...
    Aslında önceden taktıracaktım ama ramazan ve YKB pos makinası için beklediğimden bu zamana kaldı...
    Şimdi memnunum...
    Çekişte bir sorun hissetmedim...
    İlerleyen günlerde olası sorun ve yakıt değerlerindeki değişimleri yazarım...
    Herkese kolay gelsin...

Not: Bu bakım karnesi zaten garanti kitapçığında mevcut...
    Eskiden farklı garanti belgesi veriliyor ise bilemiyorum. Şimdiki booklet şeklinde...
  • suzuki grant vitarası olan arkadaşlar aracınız kaç lira yakıyo yazarsanız sevinirim benim aracım çok yakıyo sanırım
  • quote:

ARKAŞIM kesinlikle parcadeyişiminegerekyok montaj yapılan malzemesi standart lara uygundur karneden dolayı bakmayan bayi fabrikadan teknik servisle görüşün ve yardım isteyin.
  • Hayırlı uğurlu olsun,sizi kutlarım,bir an önce ATİKER taktırarak sizde aramıza katıldınız.Yakıt değerlerinide burada bekliyoruz.Bol tasarruflu yolculuklar dilerim...

quote:

Orjinalden alıntı: serbes

Salı günü Atiker taktırdım aracıma...
    Aslında önceden taktıracaktım ama ramazan ve YKB pos makinası için beklediğimden bu zamana kaldı...
    Şimdi memnunum...
    Çekişte bir sorun hissetmedim...
    İlerleyen günlerde olası sorun ve yakıt değerlerindeki değişimleri yazarım...
    Herkese kolay gelsin...

Not: Bu bakım karnesi zaten garanti kitapçığında mevcut...
    Eskiden farklı garanti belgesi veriliyor ise bilemiyorum. Şimdiki booklet şeklinde...

• arkadaşalar aranızda vitara kullanan yokmu arabanız lpg de ne yakıyo yazmıcakmısınız yada form yöneticileri sizlerden yardım bekliyom rakam konusun da taktırdıgım bayi normal oldugunu söylüyo rakam yazmıcam sizlerden duymak istiyom ilk önce bayi dağrumu söylüyo diye bana yardımcı olun lütfen
  • 
Sayfa: önceki 133134135136137
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.