Şimdi Ara

......::::::A T İ K E R [DOSTLUK] KULÜBÜ::::::...... (FoReVeR) (136. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.027
Cevap
5
Favori
199.361
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 134135136137138
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • aracınız benzinli iken ne kadar yakıyordu gaza geçtikten sonra ne kadar yakıyor ?
    quote:

Orjinalden alıntı: obicamke

arkadaşalar aranızda vitara kullanan yokmu arabanız lpg de ne yakıyo yazmıcakmısınız yada form yöneticileri sizlerden yardım bekliyom rakam konusun da taktırdıgım bayi normal oldugunu söylüyo rakam yazmıcam sizlerden duymak istiyom ilk önce bayi dağrumu söylüyo diye bana yardımcı olun lütfen
  • Arkadaşlar,
    uzun süredir lpg forumlarını takip ediyorum. Bugün Marmaris te Atiker montajı yapan yer ile görüştüm. Tam o sırada Mazda 3 geldi. O da Atiker taktırmış. Uzun süre olmadı ama dedi. Şu an sorun yok dedi. Sadece ilk taktırdığında arabada arıza ışığı yanmış. ama halletmişler.
    Bende 1999 Mazda 323 1,8cc Var. Bayağı kafama yattı. Ama adam şöyle birşey dedi. Kalibrasyona gittiğinde Enjektörleri matkapla çapını büyütmüşler bu doğru bir işlemmi.Cevaplarınıza şimdiden teşekkürler.
  • Ben daha önceden enlektötlerin çapının bazı yerlerde büyütüldüğünü duydum ama sizi araç için uygun olurmu bilmem.benim araç 2000 cc opel vectra ve böyle bir işlem uygulanmadı.biraz daha araştır derim ve mümkünse bir başka atiker servisi ilede görüş.Antalya bayisi size yakın,isterseniz tel ile bilgiyi oradan alabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Okifi -- 19 Ekim 2007; 19:34:52 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: serbes

Not: Bu bakım karnesi zaten garanti kitapçığında mevcut...
    Eskiden farklı garanti belgesi veriliyor ise bilemiyorum. Şimdiki booklet şeklinde...

Mayıs ayının sonunda Antalya Galip otogaz'dan sistemi taktırdım. Ne bir garanti belgesi ne bir kitapçık ne de bir karne aldım. muhtemelen böyle bir uyguılama henüz yoktu. ama biliyorum ki fatura garanti belgesi yerine geçer. bu yüzden faturanın bir örneğini saklıyorum. Galip otogaz'la irtibata geçip karneyi edinsem iyi olacak. bunun için fabrikayı aramaya gerek yok bence.

@mrtyrtsvn kardeş, karne olayını çözebilirsem burdan yazarım sonucu. Rahatsızlık dolayısıyla bu tür işlerle uğraşamıyorum artık. Antalya'dan da taşındım. Galip iyi bayidir ama, hizmetten çok memnundum. eminim ki bu problem de çözülebilir.

• HERKESE MERHABALAR....

LPG ile ilgili olduğunu düşündüğüm bir sorunum var, yardımcı olabilecek arkadaşa şimdiden teşekkür ederim...

Aracım 2001 1.4 clio, 1 ay önce sıralı taktırdım...
    Normalde düşük devirlerde gaza basıldığında sarsıntı olmadan araç devrini alana kadar biraz yavaş hızlanır... Ancak bende düşük devirlerde (1300, 1500 veya 1700) iken gaza bastığımda 2000 devire gelene kadar araba da 2 veya 3 kez sanki gazı yakamıyormuş gibi sarsıntı (tekleme gibi) oluyor ancak 2000 devirden sonra böyle bir problem olmuyor. Bunu 1. vites hariç hangi viteste olursa olsun yapıyor... (örneğin 4. viteste 1500 devir ve 60 la giderken hızlanmak için gaza bastığımda 2 veya 3 kez tekleme, sarsıntı gibi oluyor ve 2000 devire ulaştıktan sonra ise olmuyor) Benzine geçtiğimde ise başlangıçta yine yapıyor, ancak biraz gittikten sonra denediğimde ise yapmıyor...

bunun nedeni ne olabilir? teşekkürler, kolay gelsin...

• ATİKER BAYİ :MİMSUNAR LPG
    Tel: 0 216 389 46 88
    Adres: KARTAL OTO SAN.SİTESİ B / 4 BLOK NO:10 Kartal/İstanbul

kartala yakın oturuyorum.

bu firma galiba yeni bayilik almış. 15 gün sonra gelcekmiş. KARTAL Ümraniye civarları buraya yakın atiker bayisinde montaj yaptıran arkadaşlar nerde

yaptırdıklarını paylaşırsalar iyi olur.ustalarından memnunlarmı vs.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi superxp -- 20 Ekim 2007; 11:19:56 >
  • quote:

HERKESE MERHABALAR....

LPG ile ilgili olduğunu düşündüğüm bir sorunum var, yardımcı olabilecek arkadaşa şimdiden teşekkür ederim...

Normalde düşük devirlerde gaza basıldığında sarsıntı olmadan araç devrini alana kadar biraz yavaş hızlanır... Ancak bende düşük devirlerde (1300, 1500 veya 1700) iken gaza bastığımda 2000 devire gelene kadar araba da 2 veya 3 kez sanki gazı yakamıyormuş gibi sarsıntı (tekleme gibi) oluyor ancak 2000 devirden sonra böyle bir problem olmuyor. Bunu 1. vites hariç hangi viteste olursa olsun yapıyor... (örneğin 4. viteste 1500 devir ve 60 la giderken hızlanmak için gaza bastığımda 2 veya 3 kez tekleme, sarsıntı gibi oluyor ve 2000 devire ulaştıktan sonra ise olmuyor) Benzine geçtiğimde ise başlangıçta yine yapıyor, ancak biraz gittikten sonra denediğimde ise yapmıyor...

arkadaşım aracındaki sorun bence yeniden bir kalibrasyon ayarı ile düzeltilir bunun birsebebi ise aracının ataşleme sisteminde buji ve bujikablosun dan kaynaklanır

• bende de 2002 14 16v var benzer bir sıkıntı olmuştu map sensörü değiştirildi problem halledildi.

quote:

Orjinalden alıntı: drjaan

HERKESE MERHABALAR....

• teşekkürler "m_kan" ve "ADİKHE"

Kanımca LPG den yani gazdan da olabileceğini düşündüm (sürekli aynı yerden almaktayım)... o yüzden gazı bitirip farklı bir yerden almayı düşünüyorum.... dediklerinizi de not ettim, gaz değişimine rağmen sorun devam ederse montaj yaptığım yere gidecem ve bu konudaki tecrübelerimi sizlerle tekrar paylaşacam...

Bilgi paylaşıldıkça değerlidir.... görüşmek üzere...
  • arkadaşlar civic 2007 otomatik sonunda kararımı verdim ve lpg taktırdım..nasıl olcak nasıl takılcak derken birden kararımı verdim ve montaj oldu...romano kit..yapandan getirenden allah razı olsun...gazı geçtiğini anlamıyorum yolda..bakıyorum geçmiş...hiçbir çekiş problemi yok...benzinde neyse lpg de de o....
  • arkadaşım en az yaktığıydı şu anda şehir içi 140 gibi birşey yakıyor ama yinede inanılamacak kadar az olduğunu düşünüyorum

quote:

Orjinalden alıntı: wolfhonda

herkes tatilde anlaşılan iyi tatiller atiker dostları
    quote:

Orjinalden alıntı: Okifi

Karakan1975 kardeşim bu yaptığım km ler şehir içimi,dışımı,bizi aydınlatırsan seviniriz,bizimkide 2000 cc vectra cd ama şehir içinde 180-200 arası yakıyor.

quote:

Orjinalden alıntı: karakan1975

aracım 1995 vectra A 1 ay önce sıralı sistem atiker takıldı ilk depo toplam lpg 28lt. 290 km yol yaptı 2.depo 30lt şu anda 348 km de lpg bitmek üzere aracım 128 ykr yakmış 2000i bir motor 128 ykr yakıyor atiker e tesekkürler :))))

• hayırlı olsun arkadaşım güle güle kullan
    quote:

Orjinalden alıntı: iago

arkadaşlar civic 2007 otomatik sonunda kararımı verdim ve lpg taktırdım..nasıl olcak nasıl takılcak derken birden kararımı verdim ve montaj oldu...romano kit..yapandan getirenden allah razı olsun...gazı geçtiğini anlamıyorum yolda..bakıyorum geçmiş...hiçbir çekiş problemi yok...benzinde neyse lpg de de o....
  • quote:

Orjinalden alıntı: mustafam

Arkadaşlar,
    uzun süredir lpg forumlarını takip ediyorum. Bugün Marmaris te Atiker montajı yapan yer ile görüştüm. Tam o sırada Mazda 3 geldi. O da Atiker taktırmış. Uzun süre olmadı ama dedi. Şu an sorun yok dedi. Sadece ilk taktırdığında arabada arıza ışığı yanmış. ama halletmişler.
    Bende 1999 Mazda 323 1,8cc Var. Bayağı kafama yattı. Ama adam şöyle birşey dedi. Kalibrasyona gittiğinde Enjektörleri matkapla çapını büyütmüşler bu doğru bir işlemmi.Cevaplarınıza şimdiden teşekkürler.

Cevap alamadığım şeyi nasıl takayım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: mustafam

Arkadaşlar,

Cevap alamadığım şeyi nasıl takayım

arkadaşım bende VW passat 1.8 t var ben taktıralı 8 ay oldu benim aracta kalibrasyon yaparken enjektörcapları kücük diye uyarı verdi söküp yerine 2 mm capında taktılar delinmedi takan ustaya sordugumda motor gücüne göre enj capının deyiştigini söyledi elinde olmayan deliyormuş

• Hayırlı Günler; Clio 1.4 16v aracım var. Yaklaşık 4 ay önce atiker sıralı sistem taktırdım şu sorunlarım başladı.

1. Araç sabahları zor çalışıyor. 10-15 marş ta alıyor ve tekleyerek çalışıyor bu ara başladı. Önceden tekleme vardı. Taktırdığım yere götürdüğümde içindeki benzinden dedi. Yaklaşık 4 aylık benzin var içinde. Oktav düşmesinden yapar dedi. Bu doğrumu benzinin zamanla oktavı düşermi. Düşüyorsa çare nedir?

2. Araç lpg de iken bazen kendi kendine stop ediyor. Özellikle trafikte. Mesela 3. viteste yokuş aşağı inerken veya düz yolda geri manevra yapacakken veya normal seyir halinde stop ediyor. Ne yapmam gerekir. Bu sorunları da taktırdığım yere dedim. Fakat aracın ayarlarının normal olduğunu söylediler.

3. 43lt lik simit tankım var. Normalde 34 lt alıp atıyordu fakat en son aldığımda 39lt aldı ve hala pompa atmamıştı. Bunu da anlamış deyilim.

Yanıtlarınız için şimdiden sağolun. Bizi aydınlattığınız için Allah razı olsun.

• quote:

Hayırlı Günler; Clio 1.4 16v aracım var. Yaklaşık 4 ay önce atiker sıralı sistem taktırdım şu sorunlarım başladı.

1. Araç sabahları zor çalışıyor. 10-15 marş ta alıyor ve tekleyerek çalışıyor bu ara başladı. Önceden tekleme vardı. Taktırdığım yere götürdüğümde içindeki benzinden dedi. Yaklaşık 4 aylık benzin var içinde. Oktav düşmesinden yapar dedi. Bu doğrumu benzinin zamanla oktavı düşermi. Düşüyorsa çare nedir?

2. Araç lpg de iken bazen kendi kendine stop ediyor. Özellikle trafikte. Mesela 3. viteste yokuş aşağı inerken veya düz yolda geri manevra yapacakken veya normal seyir halinde stop ediyor. Ne yapmam gerekir. Bu sorunları da taktırdığım yere dedim. Fakat aracın ayarlarının normal olduğunu söylediler.

3. 43lt lik simit tankım var. Normalde 34 lt alıp atıyordu fakat en son aldığımda 39lt aldı ve hala pompa atmamıştı. Bunu da anlamış deyilim.

Yanıtlarınız için şimdiden sağolun. Bizi aydınlattığınız için Allah razı olsun

arkadaşım gecmişolsun

1 aracın ilk matşta calışmamasınınsebebi demiş oldugun gibi benzin oktan deyerini yitirmesi cünkü arac lpg de calışirken benzin pompası devirdayim yapmaya devam eder budevirdayim esnasında sürtünme ve sıcaklıktan belirli birsüre sonra yanış deyerini kaybeder bu genellikle yazın olur havasıcaklıgından aracınlpg ye gecme süresi daha kısadır benzin yakmazamanı azalınca benzin özelligini yitirir birsebebi ise benzin pompasının arızalı olması

2 bu sorun bilgi sayarla yeniden bir ayar yapılırsa düzelir bi ihtimal ise lpg icin aldıgı elektirik yerinden kaynaklana bilir

3 lpg tankı %80 dolum icerir son almışoldugun gazda bence pompadan kaynaklanan bir sorun olabilir ben kendi aracımda 60 lık tak var tam dolumda 48 ltr gaz alır gaz istasyonunu yazın deyiştirdim 1 kere tankımyarısı doluyken 20 veya 25 ltr yazvardı üstüne 40 ltr daha gaz bastı bunasıl olur diye taktırdıgım yere gittim ve usta hava bastıklarını söyledi seninkide böyle bidurum olabilir

• Evet arkadaşlar,denemeler neticesinde gördümkü benim araçta lpg den benzine geçme sorunu bitmemiş,bugün aracı çalıştırdığım esnada bagırarak benzinde çalışmaya devam etti.yarın sabah ilk işim ecuyu değiştirtmek olacak,daha önce map ve kafa bu sorundan dolayı değişmişti,yinede bir bilgisayara bağlanarak ayarlardanmı önce bir baktıralım ve ayarlarda yoksa ecudandır diye düşünüyorum.ilerde tekrar bilgi veririm...
  • arkadaşlar günaydın herkese hayırlı günler
  • Uzun bir aradan sonra tüm Atiker Dostlarına selamlar.
  • Hayırlı Günler Arkadaşlar;

m_kan arkadaşım sağolasın cevabın için. Yalnız şu oktan olayına kafam takıldı. Araç ilk çalıştıktan sonra yani normal çalışmaya başladıktan sonra stop edip tekrar çalıştırdığımda normal çalışıyor. Ben de diyorum ki ilk çalıştığı benzinle 1-2 dk sonra çalıştığı benzin aynı. İkinci çalıştırdığımda neden tekleme olmuyor ve normal çalışıyor. Beni aydınlatırsanız sevinirim. Bir sorum daha var. Araca bağlanılan bilgisayar kablosunu bulamaz mıyım? Kendim ayar yapmak istiyorum.

Şimdiden sağolun.
  • 
Sayfa: önceki 134135136137138
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.