daha öncede yazmıştım 2007 1,4 97 BG hyundai getz var..Cmtesi günü Atiker marka LPG taktırdım samsunda.. Ama tereddütlerim var ve pişman olmak istemiyorum..ama çokta sıkıntılıyım şu anda.. En önemlisi arabam benzinde 1 litre ile 15-16km(ş.arası) yol yaparken bu gazda 11-11,5 km ye düştü.yani gazda şu anda 150 bin lira yakıyorum çok deilmi bu?Ayrıca çekiştede belirli bi düşüş var..4000 devirde 170 km hız yaptığım aynı yolda gaz ile 4000 devirde sadece 140 km hız yapabildi arabam.ş.içi henüz ölçemedim depo full bakalım belirli bi km sonra ş.içinide ölçer sonucu yazarım ama şimdilik pişman gibi bişeyim.2 kez ayar yaptırdım cmtesiden sonrane yapmalıyım bilmiyorumm Belkide kiti söktürür 2.el satarım kaça olursa kaç para verirlerse çünkü canım sıkıldıktan sonra paranın önemi yoktur en azından her gün arabamda gözümün önünde görmem unutur giderim 1200 YTL yi....
arkadaşım benzınle gıttıgın 1 litre ile lpgde gıdemessın bu vazıyette ölcüm yaparsan yanlışolur
Sayın oğuzhann; Hayır eminim 5.vitesde düz duble yolda 4000 devirle ancak 140 a geliyor.bastıkça hızlanıyor ama bu seferde devir artıyor 5000 e doğru geliyor.Ne anladım ben bu işten.170 yapmam için çok devir yapması yani çok yakması lazım bu seferde benzinle aynı paraya geliyor..170 yapma sende diceksiniz o sadece bi örnek 90 km hız içinde aynı şey geçerli
Sayın m_Kaan; aynı ölçümü yapmıyorum ama 1 litre benzin 15-16 km götürüyo ise 1litre gazda hadi 14 götürsün ama 11 götürürse ben bu işten hiçbişey anlamam. Sonuçta benzinde km de 195.000 yakıyodu gazda 155.000 yakıyo nerede kaldı bu işin karı...
şimdilik birde ş.içi ölçümü yapacağım benzinle 1 litre 10 km yol alıyodum bakalım gaz ile ne kadar yol alacam..eğer buda olumsuz olursa söktürecem kiti.zaten proje yok ruhsata şimdilik işlenmicekti artık ciddi ciddi düşünüyorum satmayı yani.alan olusa Atiker marka simit depo dahil para önemli deil walla yarı fiyatına bile olur...Benim psikolojim düzelsin yeter..Paramızla rezil oluyoruz yaaa.Nerden taktırdı isem şu LPG yi...
hey site ahalisi neredesiniz site çok boş bırakılmış özellikle thall-wolf-özcanak nerdesiniz
hu
burdayım dostum...durmak yok yola devam
quote:
Orjinalden alıntı: tamerbagdas
hey site ahalisi neredesiniz site çok boş bırakılmış özellikle thall-wolf-özcanak nerdesiniz
hu
özcanak burda
Slm tüm atiker ahalisi. Nasılsınız? Eskisi gibi foruma yazamıyorum, hatta pek bakamıyorum bile. Eskiden işimizden fedakarlık yapıp forumda arkadaşlara yardımcı olmaya çalışıyordum. Ama forum baya bir vakit kaybı oluyor. Ama özellikle "Atiker Dostluk Kulübüne" yazdığım onlarca mesajla bir çok aracına lpg taktırmak isteyen arkadaşı doğru yola yönlendirmekten mutluyum. Ama Seat Toledo, Mercedesin kompressor modelleri kullanan lpg dönüşümü yapmak isteyen arkadaşları bana yönlendirin yardımcı olmaya çalışırım. Ama thall da baya uzaklaşmış benimle birlikte. Uzun zamandır yazmıyor sanırım. Oda inşallah okurda kısa zamanda bir selam verir Atiker Dostlarına. Herkese tekrar selam
Not: Atiker zaten kendini kanıtladı, bizim desteklerimize ihtiyacı kalmadı. BRAVO.
quote:
Orjinalden alıntı: tamerbagdas
hu
herkese selam vakit buldukça bende forumdayım
Bu arada Atiker firmasına kendilerine ulaşmadığım veya şikayet etmediğim halde sadece buraya yazdığım için bana cepten ulaşarak her türlü sorunu halletme konusunda yardımcı olacaklarını söyledikleri için çok teşekkür ederim.Bu kadar müşteri memnuniyeti ve ilgi açıkçası beklemiyordum..Bu forumdaki yazılarımdan dolayı bana ulaşıp yardımcı olabileceklerini sorunu çözebileceklerini bildirmeleri müşteri hizmetleri açısından çok memnun verici..Teşekkürler... Ama benim sorunum ne takılan servisle ilgili nede takılan marka kitle ilgili.Sanırım LPG ye sinir oldum:) Benim arabama gitmedi herhalde.:)
Leventatik kardeşim,Atiker taktırdığınız için sizi öncelikle kutlarım.Forumda atiker taktırdığınızı ve memnun olmadığınızı belirtmişsiniz,tam ölçümleri yaptınızmı,aracı aynı yolda hem benzinli ve hemde lpg ile kullandınızmı,aldığınız lpg kalitelimi,sonra taktırdığınız serviste sizin aracınızla ortak özelliklere sahip bir araç gördünüzmü,bu aracın yakıt ve kullanışı hakkında bilgi aldınızmı,belki ayarlarda gözden kaçan birşeyler vardır.Şunuda bilmelisiniz ki, hiçbir zaman lpg benzinin yerini tutmaz,kim ne derse desin mutlaka bir devir düşüklüğü görülür,yani aynı hızı yapamazsınız ama bu yüzde onluk bir sınırdır ki bunu bizler önemsemiyoruz,bizim için önemli olan 200 ytl benzinle gideceğim bir yolu 110-120 ytl arasında gitmektir.yani tasarruftur.Bu arada arıza çıkmamasıdır,yani yolda kalmamaktır,Şehirler arası aynı hızda benzinde ne yakıyordunuz,lpg de aynı hızda ne yakıyorsunuz,eğerki derseniz 150 ykrş yakıyorum,sizin aracınıza göre yüksek bir fiyattır ve iyi bir kalibrasyon ayarı gerektirir.Samsunda yapamıyorlarsa yakın illerin birisine giderek yaptırabilirsiniz.2000 cc motorda ortalama 100-110 km süratte 120 ykrş yakmaktaydı,sizde buna göre bir değer belirlemelisiniz.Lpg yide kullandıkca aracınıza daha fazla bineceksiniz ve ileride çok yol almakla daha rahat hareket edeceksiniz.Bizler bir yaz sezonunda kitin parasını amorti ettirdik bunuda bilesiniz.Şimdiden hayırlı kazasız,belasız yolculuklar dilerim.Umarım gelişmelerden haber verirsiniz.
quote:
Orjinalden alıntı: leventatik
Bu arada Atiker firmasına kendilerine ulaşmadığım veya şikayet etmediğim halde sadece buraya yazdığım için bana cepten ulaşarak her türlü sorunu halletme konusunda yardımcı olacaklarını söyledikleri için çok teşekkür ederim.Bu kadar müşteri memnuniyeti ve ilgi açıkçası beklemiyordum..Bu forumdaki yazılarımdan dolayı bana ulaşıp yardımcı olabileceklerini sorunu çözebileceklerini bildirmeleri müşteri hizmetleri açısından çok memnun verici..Teşekkürler... Ama benim sorunum ne takılan servisle ilgili nede takılan marka kitle ilgili.Sanırım LPG ye sinir oldum:) Benim arabama gitmedi herhalde.:)
quote:
Leventatık arkadaşım senın adınasevındım ATIKERIN müşterimemmuniyetini birinci sırada tuttugu çokacık sorunlarını enkısa zamanda gidereceklerıne emınol
bu yakıt işi atikerde tek sorun galiba. sayın özçanak kardeşim sizde seat vardı galiba sizin arabanın yakıtı nasıl? ne kadar yakıyor belirtirmisiniz
Herkeze hayırlı cumalar
Selamlar Atikerle yola devam dostlar
atikerle yola devam
aynen yola devam
arkadaslar 15 gün once safak otogazda 2000 model 1,6 vectraya atiker montaji yaptırdım..henüz 900 km oldu ve ikinci depoyuda bitirdim.ilk depoyu tam olarak bitirdikten sonra 42,5 litre gaz aldım ve 435 km yaptım(istanbul icinde cok fazla olmasada dur kalk trafikte bulundum) 100km de:9,8 litre 9,8*1,68= 16,50 ytl kilometrede 0,165ykr tüketim sizce nasıldır .olması gerekn degerlerle ilgilide yardımcı olursanız sevinirim.hepinize simdiden tesekkur eder ve kazasız sürüşler dilerim
Selam arkadaşlar en sonunda bende atiker lendim.ümraniye üçel otogazda.
hayırlı olsun güle güle kullanın
quote:
Orjinalden alıntı: ayavas
quote:
Orjinalden alıntı: wolf_HKN
hayırlı olsun güle güle kullanın
quote:
Orjinalden alıntı: ayavas