Şimdi Ara

A3 1.4 TFSI

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
959
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar dizel araç almayı düşünüyoduk ama kandırabilirsem audi A3 sportback almayı düşünüyorum.internette A3 için hem coupe hem de sportback modelleri için 1.4 TFSI motor geleceği söyleniyo.

ilgili haber şu şekilde:

Direkt enjeksiyon teknolojisi ile turbo beslemeyi bir araya getiren TFSI teknolojili 1.4 litrelik yeni motor, 125 HP güç ve 200 Nm tork üretiyor. Torkunun % 80 gibi önemli bir bölümünü ise 1250 d/d’den itibaren üreten yeni 1.4 litrelik motor, 100 km’de sunduğu ortalama 6.5 litrelik yakıt tüketim değeriyle de dikkat çekmeyi başarıyor. Hem A3 hem de A3 Sportback’te sunulacak 1.4 TFSI, ilk etapta sadece 6 ileri manuel şanzımanla kombine edilecek. 1.4 TFSI motorlu 3 kapılı A3, 203 km/s’lik maksimum hıza erişebilirken 0-100 km/s hızlanmasını ise 9.6 sn’de tamamlayabiliyor. Doğuş Otomotiv-Audi, 1.4 TFSI motorlu A3 model ailesini ise 2007 yılının son çeyreğinden itibaren ülkemizde satışa sunmayı planlıyor....

bir de sormak istediğim bişey var.2008 - 2007 fiyatları arasındaki fark (fiyat düşüşü yaşandığı söyleniyor) donanımlara da yansımış söylentisi var.yani standart sunulan donanımlardan bazıları opsiyona dönmüş.fiyat düşmüş gbi görünüyosa da aslında değişen bişi yok.bu konu hakkında bi bilginiz var mı?yeni araç almış arkadaşlar yardımcı olabilirler mi?
    bir de A3 sportback FSI şehir içi yaklaşık ne kadar yakıyor?ya da bi depo benzinle ne kadar gidiyo hiç dikkat edeniniz oldu mu?A3 alıp benzin hesaplıyan arkadaş var mı bilmiyorum ama ben öyle olucam :)
    vaktim olsa çıkıp uzun uzun audi erel e gidip kurcalıycam A3 leri ama vaktim yok.sizlerden ön bilgi istiyorum.ilk fırsatta oraya gitmeye çalışıcam

bir soru daha, bahsi geçen 1.4 TFSI motorun ortalama 6.5 litre yaktığı söyleniyor. 1.6 FSI motordan daha düşük bi değer mi bu?
    şimdiden teşekkür ederim

not: yazlığa gideceğim için internete sık giremeyebilirim.msj atamazsam uzun bi süre soruyu sordu kaçtı olmasın, söylemek istedim
    şimdiden teşekkürler...

• kardeş ben bugun gittim a3 baz donanımlı sport modelini 26000 euroya bırkatılar.

araç hoş ama ellerinde hiç olmadığı için test edemedik. 1-2 haftaya geliyormuş ön siparişten 4 tane satılmış.
  • A3 çok güzel bir tercih fakat kağıt üstündeki performansı ve gerçek performansı çok iyi olmasına rağmen daha çok yeni olan ve henüz yarı açık bir kutu olan tfsi için aynı şeyi söylemek zor geliyor bana. en azından 100.000km'yi devirmelerini beklememiz lazım ki performansının yanında dayanıklılığını da görebilelim.kullandığı teknoloji ve aldığı ödüller çok iyi olabilir fakat bildiğiniz gibi o ödülleri araca uzun vadeli yüklenerek yapmıyorlar. motorun sunduğu teknolojiler doğrultusunda veriliyor o ödüller.dediğim gibi tfsi motorlu modeller hakkında ne kadar sabretseniz o kadar kardır. en azından 2007 senesini bi devirsinler bakalım.
  • dayanıklılıkları 300.000km yi devirmiş iki golf'te kendini gösterdi..araçlar hala testte ve hala sorun yok...olmaz ama olursa bi sorun Doğuş oto sizi yolda bırakmaz
  • quote:

Orjinalden alıntı: 06JR530

dayanıklılıkları 300.000km yi devirmiş iki golf'te kendini gösterdi..araçlar hala testte ve hala sorun yok...olmaz ama olursa bi sorun Doğuş oto sizi yolda bırakmaz

hocam demek istediğim 2-3 golfle yapılan testler değil. genel kullanıcı memnuniyeti. yani satılmaya başladığından beri satılan TSI'ların memnuniyet oranı. motorun kendini kanıtlaması için gereken şey budur bence: genel sorunsuzluk. çünkü vw motorları bir bmw , mercedes veya honda gibi köklü, bilinen, kalitesi her dalda onaylanmış değil.
  • quote:

Orjinalden alıntı: onurdag89

quote:

Orjinalden alıntı: 06JR530

dayanıklılıkları 300.000km yi devirmiş iki golf'te kendini gösterdi..araçlar hala testte ve hala sorun yok...olmaz ama olursa bi sorun Doğuş oto sizi yolda bırakmaz

hocam demek istediğim 2-3 golfle yapılan testler değil. genel kullanıcı memnuniyeti. yani satılmaya başladığından beri satılan TSI'ların memnuniyet oranı. motorun kendini kanıtlaması için gereken şey budur bence: genel sorunsuzluk. çünkü vw motorları bir bmw , mercedes veya honda gibi köklü, bilinen, kalitesi her dalda onaylanmış değil.

dediklerinde haklısın ama yaklaşık 15 yıldır düzenli olarak auto show benzeri dergileri takip ederm...TSI 1 yıllık bir teknoloji ama henüz kronik denilecek veya şikayet olacak bi sorun duymadım...yinede tabiki yeni bi aracın ne olduğunun anlaşılması lazm...bu da en az 1 yıl beklemek demek...

• yarın ben de bayiye gidip 1.4 tfsi baz donanım fiyatını öğrenmek istiyorum.alıcı gibi konuşucam.zaten ersoyda tanıdık var her türlü indirim yaptırırım da derdim hem 1.4tfsi motor hem de baz donanımında neler olduğu...opsiyonları neler...açılır tavanı ne kadar?daha doğrusu o motor seçeneğinde var mı...

yarın gidip iyice konuşmak lazım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Audi a4 1.8 tfsi vs 2.0 dizel
    7 yıl önce açıldı
    AUDİ A3 1.2 TFSI Motor
    2 yıl önce açıldı
    2012 A5 2.0 TDI Coupe
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.