Şimdi Ara

A3 Sedan (207. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
4.344
Cevap
59
Favori
277.934
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 205206207208209
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaslar yeni facelift 2016 [2.0 TDI 150 PS] model A3 Sedan almak istiyorum. Otomatik viteslisi daha pahali, sizce deger mi? Daha önce hic otomatik kullanmadim. Cok güzel Araba, hosuma gidiyor. Fakat varmidir kronik sorunlari? Suan Seat Leon 1P kullaniyorum ve arka tarafi yeterince genis. Bu Araba, Leon‘dan genismidir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sakulta8585 -- 19 Ocak 2018; 0:39:12 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sakulta8585

Arkadaslar yeni facelift 2016 [2.0 TDI 150 PS] model A3 Sedan almak istiyorum. Otomatik viteslisi daha pahali, sizce deger mi? Daha önce hic otomatik kullanmadim. Cok güzel Araba, hosuma gidiyor. Fakat varmidir kronik sorunlari? Suan Seat Leon 1P kullaniyorum ve arka tarafi yeterince genis. Bu Araba, Leon‘dan genismidir?

2.0 TDI - 150 PS ? Sanırsam yurtdışında alacaksınız aracı.

Bu bahsedilen motordan 1 adet bile Türkiye'ye getirildiğini sanmıyorum, motor konusunda kimse yorum yapamayacaktır,
  • Evet, yurtdisi. Türkiye'ye 2.0 TDI gelmiyor mu? Bilmiyordum acikcasi. Peki genel olarak yeni A3'ler nasil? Virtual Cockpit almak yararlimidir yoksa sorun yaratabilir mi ileride, yanlis gösterge gibi sorunlar olusabilir mi acaba? BMW F30, Seat Leon 5F ve Audi A3 Sedan konusunda cok gidip geldim. Ama sanki A3 en mantiklisi gibi geldi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • International kullanıcısına yanıt
    Bir de 1.4 tfsi motor için örnekler verebilirse süper olur diğer arkadaşlar

• bende ötv indirimi (200k tl sınırı ile) ile yakında aranıza katılıcam arkadaslar..2018 a3 sedan desing s dizel..sportback almadım zaten golfum var..a4 benzınlı almadım zaten golf benzınlı ve emınım ist sehir içi 10 lt den asagıya yakmıyordur..artık tsi az cok tanıyorum ve motoru da bildigimden a4 için az kalıyordur emınım..2000cc dizel a4 u aralıkta alırdım ama rapor ocakta cıktı..artık yapacak bişeyde yok.. birazda audi diye alıyorum..fransız japonlardan şirkette var değişiklik olsun dedim.. en kötü yani araçın dar olması ve suspansıyonların bagımsız olmaması (yazmadım ama dsg olayı baslı basına dert zaten)..1.2 tsi golften az cok aşınayım ama bu araçla çok hızlı vıraja girmemk lazım suspansıyonlardan.. evın onu park sıkıntısı yuzunden compack sedan istedim..zaten evli değilim coluk cocuk yok..olursa golfu satar sedan alırım..peugeot 5008 crv vs istemedım hele 2000cc onerdıler aman asla..allah korusun pedere bırsey olursa 3000tl yıllık vergisini ödeyemem..bana en mantıklı bu oldu..compact ve dizel..

• 2013 - 2014 model 1.4 tfsi otomatik düşünüyorum nasıldır arkadaşlar?

COD özelliği hepsinde var mı?
  • vlknbhr V kullanıcısına yanıt
    4 yıldır kullanıyorum, memnunum. Şehir içinde maksimum 8,5 lt tüketime sahip. Açık trafikte 6-6,5 lt civarında geziyor.

Sedan'ların tamamı COD özellikli geldi. 140 ve 150 beygir ise silindir kapatma teknolojisine sahiptir ama 122 ve 125 beygirlerde bu özellik bulunmaz.
  • COD dan kastım silindir kapama idi sedanlar 140 ve 150 lik sanırım o zman hepsinde vardır.

peki kronik sorunları var mı?

benim güç biraz hasarlılarına yetiyor nelere dikkat edeyim?

bu sınıfta bir araçta hız sabitlemenin opsiyonel olması çok ilginç

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vlknbhr -- 20 Şubat 2018; 15:34:25 >
  • vlknbhr V kullanıcısına yanıt
    DSG dışında kronik bir sorunu yok. Onu da iyi niyet garantisine sahip bir araç alırsanız 1.100 TL gibi bir ücretle sadece işçilik ödeyerek değiştirebiliyorsunuz. Ben, 61.000 km'de değiştirdim mesela kullanıma göre değişir.

Uygun fiyat arıyorsanız 1.2 TFSI, manuel viteslileri de gelmişti kısa bir dönem. Malum sitede sadece 6 tane var, bunlarda DSG sıkıntısı da yok tabi ki.

Hız sabitlemeyi serviste veya özel yerlerde taktırabilirsiniz. Ambiente'de standart donanımdadır.
  • Arkadaşlar merhaba, bende 1,5 aydın 2017 sedan sport line a3 alarak aranıza katıldım, aracımda 225/45/17 ölçüsünde jant var, lastiklerin ideal psi’si kaçtır, araçta iki yetişkin iki çocuk olacak şekilde (11 yaş ve 1 yaş) kaç olmalı, şuna önler 36 arkalar 34. Unutmadan lastikler bridgestone T005,

• MGK_82 M kullanıcısına yanıt
    Şoför kapı içinde aracınıza göre lastik basınç değerleri mevcuttur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MGK_82

Arkadaşlar merhaba, bende 1,5 aydın 2017 sedan sport line a3 alarak aranıza katıldım, aracımda 225/45/17 ölçüsünde jant var, lastiklerin ideal psi’si kaçtır, araçta iki yetişkin iki çocuk olacak şekilde (11 yaş ve 1 yaş) kaç olmalı, şuna önler 36 arkalar 34. Unutmadan lastikler bridgestone T005,

merhaba;

standart olan 30 psi aracın kapı içlerinde ve benzin kapağında yazan ancak ben aynı ebatlardaki lastiklerim için önlere 34 arkalara 32 basıyorum. daha önce çukur sebebiyle janta darbe aldı araç jantım yamuldu antalyada o zaman 30 basılıydı, en ideali kullanım alışkanlıklarıma bakarak önlere 34 arkalara 32 basmak olduğu sonucuna vardım. bahsettiğiniz 36 psi ses ve fazla titreşim yapıyordur diye tahmin ediyorum.

bir soru da meraktan soracağım benim aracım 2014 model araç fabrikadan dunlop lastiklerle gelmişti sizin aracınıza ne takılmış fabrikasında?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• darkrapsodi D kullanıcısına yanıt
    Cevabınız için teşekkür ederim, önler 32 arkalar 29 olarak şimdilik deneme amaçlı olarak kullanıyorum,

Bridgestone Turanza T005 lastik var aracımda,

• quote:

Orijinalden alıntı: MGK_82

Cevabınız için teşekkür ederim, önler 32 arkalar 29 olarak şimdilik deneme amaçlı olarak kullanıyorum,

Bridgestone Turanza T005 lastik var aracımda,

herhalde dunlop'un ne kadar berbat bir lastik olduğunu kendileri de fark ettiler

• darkrapsodi D kullanıcısına yanıt
    T005 bridgestonenun yeni lastiği 2017 ekimde tanıtıldı audi bmw ve mersolarda orj ekipmanı olarak kullanılıyor normalde turanza serisi sert lastik ancak t005 t001 den ve diğer modellerden karma bir lastik olmuş ben begendim dunlop zaten ana bir lastik markası değil conti michelin goodyear ve bridgestone bunişin 4 asıdır

• Arkadaşlar bizim araçlarda lastik basınç sensörü sibop kapağında mı? jantta mı? Alüminyum kapak takmıştım 2 si çıktı. Sol ön ve sağ arka sıkıştı çıkartamıyorum. Sibopu kesmeye gidiyor iş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi graystorm -- 9 Mart 2018; 12:52:51 >
  • graystorm kullanıcısına yanıt
    Bizim araçlarda sensör yok, keşke olsaydı. Lastik basıncını ABS sisteminden faydalanıp ölçüyor onun için net bir değer veremiyor zaten.

Daha önce bir kaç arkadaşın daha başına gelmişti. Çin malı sibop kapakları kaynıyor bir daha çıkmıyor. Ben orijinal kullanıyorum hiç bir sıkıntı yok. Bu fiyata almadım tabi. Malum sitede aracını satmış bir arkadaştan yarı fiyatına almıştım.

• Hocalarım iyi akşamlar herkese,
    2016 model seat leon aracımı satışa çıkardım.Kısmetse bebek geliyor birkaç ay içinde..
    Bagajı daha büyük ve mümkünse premium bir araca geçmek niyetimiz.(2.el olacak-bütçe 110k)
    Bu noktada seçenekler daralıyor.BMW 2.18i Active Tourer ile Audi A3 sedan arasında kararsız kaldım.
    ikisi de çok farklı araçlar, biri MPV biri sedan.

2.18i bagaj ve iç hacim olarak önde tabiki ama a3 sedan içinde araştırma yapmaya başladım ve bagaj hacmi yanılmıyorsam 425 lt ve yeterli diye düşünüyorum.

Önceki sayfaları boş kaldıkça okuyorum,çok yararlı bilgiler edindim,teşekkür ederim..

Size şunu sormak istiyorum izninizle ve fikriniz önemli.Şayet A3 te karar kılarsak:

2014 1.6 tdi mı yoksa 2016 1.0 tfsi mı tercih etmeliyim sizce?
    Yakıt konusuna çok takılmıyorum.TDI seçmemin nedeni ambition, ambiente, sunroof, led gibi alternatif bulabilmem(çünkü ilan adeti çok)
    2016 lar ise makyajlı kasa evet ama malum sitede ilan sayısı 20 civarı ve dynamic..

Müsait olduğunda fikrini belirtmek isteyen olursa çok sevinirim,
    Kimbilir belki yakında ben de aranıza katılırım

• Arkadaşlar 3. Yıl , 40 bin bakımına gireceğim, ekstra bi şey var mı dikkat etmem gereken :)
    Not: Diğer aracımız Peugeot 2008, her gidişte ekstra bişey çıkıyo, balata, disk...Aracı bırakıyorum, 2 saat sonra arıyolar balata bitmiş bilmem ne, apar topar yapın bari diyorum... Bu sefer serviste bekliyim diyorum.Haa Aıdi böyle yapar mı? Bilmiyorum ama Cam suyu ibaresi biraz dikkatimi çekti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Doritoch -- 31 Mart 2018; 21:56:45 >
  • Doritoch kullanıcısına yanıt
    Merhaba;

2008’den beri audi kullanıyorum öyle bir şey yaşamadım yani gereksiz ekstra bir şeyler eklenmesi gibi.

A3 sedan için 45 bin bakımda ekstra bir şey çıkmamıştı çıkmaz herhalde.

• 
Sayfa: önceki 205206207208209
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.