Şimdi Ara

A3 sonrası yeni araç (Alındı) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
757
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: RoaDCycleR

Son durum editi:
    Mercedes ve BMW arasındaydım ancak F/P olarak BMW çok önde. BMW tarafında kullanacağım tercihimi ancak bu 3 model arasında kaldım. Tam bir karar veremiyorum. Sizin de fikrinizi almak istiyorum.

Fiyatlar aşağı yukarı şöyle:
    320i ED 40. yıl = 171k
    418i coupe M paket+premium = 175k
    418i gran coupe M paket+premium = 185k

Araçlarla test yaptım. Şehir içi hızlarda çok çok aşırı bir performans farkı yok 136 beygirlik motorla 170 beygirlik motorun (şaşırdım açıkcası 136 beygir gibi hissettirmiyor). Ancak 80den sonra fark başlıyor. Senede 10 bin km yapıyorum o yüzden yakıt tüketimi çok etkilemiyor (dizele de gerek yok). 3 ile 4 arasında her ikisinin de kendine göre artıları var.

3 serisinde navi, harman kardon, tam deri, daha yeni makyajlandı uzun süre piyasada olacak (evet biraz takıntılıyım yeni modeller her zaman daha çok hoşuma gidiyor), arkası çok güzel :D

4 serisinin oturuş pozisyonunu daha çok beğendim, yüksekliği daha az ve daha geniş bir araç yolda daha heybetli duruyor, seneye makyaj var.

Renk olarak kesinlikle beyaz olamayacak ya füme ya mavi. Ancak okulumda iki araçtan de mavi çok var bilemiyorum. Sizlerin düşünceleri nelerdir ?

4 serisi 3 serisine göre daha havalı duruyor sonuçta daha yeni bir model coupe filan olmasıda hoş gösteriyor aracı.. Ancak ben olsam ikisi arasında grandcoupe almazdım. Coupe alırdım direk.

F30 320ied artık heryerde var. Çok fazla dikkat çekmiyor. Heleki Beyaz yada Estoril blue alırsanız zaten kızılay dağıtmış gibi.. Benim önerim mutlaka Metalik gri - İçi kırmızı kombinasyonu.

Örnekhttps://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-bmw-2016-3.20i-ed-40th-year-edition-2.950-km-319015720/detay

Ben olsam sanırım donanım zenginliğinden dolayı + motor gücünden dolayı 320ied yi tercih ederdim.. 418 daha dolu olsaydı (harman kardon,deri vb) belki 418 tercih sebebi olabilirdi. Deri koltuk aracın iç mekan kalitesini çok değiştiriyor kapı içleride aynı renk deri oluyor. Ayrıca Harman Kardon gerçekten muhteşem.

Şimdiden hayırlı olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FinalVerdict93 -- 13 Temmuz 2016; 9:08:48 >

• Çok teşekkür ederim hocam. Daha iyileri sizin olsun. 3 serisi gibi karar verdim. Renk seçimi kaldı. Çok istek olursa inceleme yaparım birkaç aya. Ama zaten forumun aşina olduğu bir model.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bişey sorucam konuyla biraz alakasız kusura bakman ama 20 yaşında, bu arabaları alabilecek durumdasın, aileden mi geliyor yoksa bi işte çalışıyor musun?
  • EzoBride kullanıcısına yanıt
    Pm attım

• a45 amg al. Arkasınada A180 yazdır tamamdır.
  • Daha once yazildimi bilmiyorum ama a4 1.4 de bakabilirsiniz aslinda. Içi a5 ile ayni.

• A3 bence gayet yeterli bir araç. Boş yere para harcayıp 3 Serisine falan geçmeye asla gerek yok.

E180 falan deseniz anlarım da uyduruk 3 Serisi için taş gibi A3 bence bırakılmaz.

Üstelik kalite, iç hacim ve rafinelik olarak A3, 3 Serisinden öndedir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: senersongur

A3 bence gayet yeterli bir araç. Boş yere para harcayıp 3 Serisine falan geçmeye asla gerek yok.

E180 falan deseniz anlarım da uyduruk 3 Serisi için taş gibi A3 bence bırakılmaz.

Üstelik kalite, iç hacim ve rafinelik olarak A3, 3 Serisinden öndedir.

Hepsine eyvallahta iç hacim ve rafinelik olarak A3 , 3 serisinden öndedir diyorsanız sanırım başka bir paralel evrende yaşıyorsun ve ordaki A3 D segmenti ,F30 ise C segmenti.. Ozaman eyvallah

Bugüne kadar bindiğim En dar,en klostrofobik,en bunaltıcı iç mekana sahip binek araç A3 Hb ydi..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FinalVerdict93 -- 13 Temmuz 2016; 13:18:49 >
  • RoaDCycleR kullanıcısına yanıt
    Aynı pm yı bende bekliyorum mahsuru yoksa

• ben olsam S3 yada A5 bakardım. S3 2.0 motor sıkıntı olmaz ise bence kimselerde olmayan farklı ve hızlı bir model. keza A5 bence çok güzel olmuş bende merakla fiyatlarını bekliyorum. farklı olsun dersen bence bu 2 model daha iyi. bmw 3 heryerde ve malesef herkeste olan bir model. şimdiden hayırlı olusn diyeyim
  • Tekrardan merhabalar,
    Uzun süredir gelişmelerden bahsetmiyordum, şöyle ki benim A3ü servise vermiştim ikame araç olarak Q3 1.4 TFSI verdiler. Yaklaşık 3 hafta kadar kullandım. Q3 ile ilgili görüşlerim; biraz konforsuz ve iç kalite olarak düşük bir araç, biraz zorlarsanız kafadan kopmalar yaşanıyor ama oturuş pozisyonu güzel. Her neyse aklımda hep 320i ED vardı, sürekli fiyat kovalarken geçen ay sonu olan 155k kampanyasını kaçırdım. Öyle olunca araçtan biraz soğudum, çünkü 2 hafta öncesinde araç 155di şimdi 163, ama araçta değişen birşey yok. Yine parasının ederi ancak heryerde sanki herkese dağıtılıyormuş gibi. Sonra S3e döndüm. Kartal Doğuşda 220 bin bandına verselerdi alıyordum ancak 240 bin lira diyince ondan da soğudum. 2 ay sonra makyaj yiyecek ve ben şimdi 240 bin vereceğim, pek cazip gelmedi. S3 de güzel araba, çok dikkat çekmeyen ama gerektiğinde uzayan bir araba. Ekstra olarak adaptif süspansiyon, 4 çeker, 300 hp. Ama günün sonunda C sınıfı bir araç. Sonrasında C Coupe a yöneldim. Performansı o kadar iyi olmasa da ilk çıktığından beri hayranlıkla baktığım bir araçtı. Hiçbir bayi indirim yapmıyordu. En son şans eseri bir bayi yaklaşık 10 bin indirim yapınca alıverdim. Dolu bir araç; AMG, Burmester, Akıllı LED farlar, Hafıza Paketi, Dış Elmas Gümüşü, iç ipek beji, kemer yardımcısı, 19'' jantlar. Daha yeni çıkan bir araç uzun süre makyaj yemez gibi duruyor. Yaklaşık 4 sene. Ben de uzun süreli bir kullanım yapacağım. 4 serisi de çok güzel ancak makyaj yolda ve BMWlerin içine oturunca beni tedirgin eden bir atmosfer var. Kazasız belasız kullanırım inşallah

• Hocam C Coupe'de kaç motor var? 1.6 mı? 1.6 ise performansından memnunmusunuz?
    136'lık 3 170-180'e kadar kesilmeden gidebiliyor mu?

Bende de şuan A3 var 1.4 seneye bir araç daha almayı daha düşünüyoruz.A3'den sonra isteklerimin karşılığını alabilir miyim?

• @SexyBear Teşekkürler hocam. 204

@Silenforce Hocam 1.6 motor 156 hp. Performansı bana göre yeterli seviyede ancak tabiki 320i ED 170 hp daha iyi bir performans sunuyor. Bunun temel sebebi 7 ileri G-Tronic biraz hantal bir şanzıman ZFe göre.

136lık 3 serisi 130km hızlara kadar 170lik versiyonu aratmıyor ancak sonrasında bir eksiklik hissediliyor 170liğe göre. A3ünüz kaç hp olan versiyon bilmiyorum ancak BMWler neredeyse her yönden tatmin eder. Ancak bana mı özel bir his bilmiyorum BMWnin içine oturunca böyle bir güvensizlik(dandiklik) hissi veriyor. BMW düşmanı değilim tasarım olarak çok beğeniyorum ancak iş almaya gelince tedirgin oluyorum. Böyle gavurların tabiriyle "solid" denecek 2 marka var bence: audi ve mercedes. Ancak şöyle bir şey de var 6 serisinde sürüşte içinde bulunmuştum o bayağı güzeldi :D Eğer böyle bir his hissetmezseniz F/P olarak 1 numaralı araba bence 320i ED 40. yıl. Ama şimdi ben 160 bin verip de tedirgin olacaksam ne anladım o işten (kendi adıma konuşuyorum).

• Üstü açık 4 serisi 👍🏻

• Araç hayırlı olsun hocam ilk mesajları okurken C-Coupe varken ne 3.20'si her sokakta en az 3 tane oluyor, bizim okulda da her 3 araçtan 5 tanesi 3 veya 5 serisi diyecektim. Merak ettiğim konu yaşıtız hocam, bu pm'den ben de bi alabilir miyim merak ettim kaynak nedir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Selami Şahin 1.6 ie -- 28 Ağustos 2016; 15:20:42 >
  • RoaDCycleR kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler o kalite hissini biliyorum bende ilk bindiğinde hissetmiştim,kuzenimde 3.20 xDrive var içine oturunca gerçekten A3'e göre boş geliyor ama iyi gidiyolar.Bana da o yeter.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayırlı olsun hocam, artık bir tur verirsin bize de

Şaka bir yana tam keyif makinesi. Allah kaza bela vermesin inşallah.

• Hayırlı olsun allah kaza bela vermesin
    Ben olsam 4 serisi coupe alır aradaki farkıda benzin parası olarak kullanirdim
    Ama mercedesde ayrı bir güzel tabiki aralarda dağlar kadar uçurum yok
    Bir resim isteriz :)

• Şıh Hazretleri kullanıcısına yanıt
    balikcibili B kullanıcısına yanıt
    @Şıh Hazretleri teşekkürler hocam daha iyileri sizin olsun..

@balikcibili teşekkürler hocam. makyaj daha erken gelse 4 alırdım. Allah herkese nasip etsin. Foruma foto atan iki gün yaşamıyor hocam
  • Hayırlı olsun özel bir aracı tercih etmişsiniz. BMW 3-5 her yer de var eskisi kadar dikkat çekmiyor. Bu aracın tek eksiği duruşuna yakışmayan motoru. Aktarma olarak nasıl araç 0-100 de önemli olan aktarma ve tork beygir ilerideki hızlarda daha etkili oluyor.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.