Şimdi Ara

A300D-125 AMD TURX2 TL-60 2.0GHZ-2048MB-200GB-895MB (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
374
Cevap
0
Favori
21.220
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    bende yaklasık 4 ay önce toshiba A300D-125 aldım.1 ay öncesine kadar bir sorun yoktu ancak son bi aydır oyun falan oynarken yani bilgisayarı zorlayan işleri yaparken laptop aşırı ısınıor. CPU sıcaklıgı yaklasık 90 dereceyi buluyor ve bir süre sonra laptop kendini kapatıyor. Bu dediklerim Yüksek performans ve dengeli mod da çalışırken laptop oluyor. Güç tasarruflu moda aldıgım zaman CPU sıcaklıgı 55 60 derece kadar düsüyor.Su anda yurtdısında oldugum icin servise goturemedim. Hic bisey yapamassam en son çare bilgisayarı sokup elektirik supurgesiyle heryerini temizlyecem.Aynı sorun olupta çözen arkadaslar varsa yardımcı olurlarsa sevinirim. tesekkurler
  • a300d-125 maximum 4gb ram destekliyor ki zaten 32 bit vistada 4 gb nin tamamını bile kullanamıyoruz.
  • arkadaşlar aynı sorun bendede var ve fırsat bulup yollayamadım daha doğrusu makina lazım olduğu için 1 aylık bekleme süresi işime gelmedi. yollamadan önce bi bakayım sağa sola dedim, serinin tamamında bu sorunun olmadığını tahmin ediyordum, ama bu problemle karşılaşan 2-3 kişinin daha olması ilginç . makina çok ısınıyor oyuna girdiğimde kapanıyor bi süre sonra felan. şarj da çok az gidiyor 1 saatten fazla gitmiyor genelde.
    bu topic e girip yazılanları okudum ve ürktüm sevise yolladığımda bana da "bahsedilen soruna rastlanamadı" felan derlerse hiç iyi olmaz, beklettikleri yanıma kar kalır ve 1300ytl lik sorunlu bir makina elimde kalır buna tepkisiz kalmam heralde. bu sorunla karşılaşan diğer arkadaşlarla beraber hareket edelim. sorunlu çıkma ihtimali yüksek olan bi seri ise ve bunu araya kaynatmaya çalışıyorlarsa markalarını zedelerler. çok yerde bu olayı dillendiririm.
  • şarjının az gitmesi veya kapanması. soğutma sisteminden olmasın. daha doğrusu şöyle diyiyim toshibanın kendi eklentileri var bilirsiniz bunlar arka planda çalışıyor mesela soğutma sistemi ıvır zıvır programı vs gibi şeyler. birde mesela power saver var yani güç tasarrufcusu yöneticisi gibi bişi. onları devre dışı bırakıp ya da silmiş olmanızdan kaynaklanmasın ??? makinayı fabrika ayarlarıyla yedek aldığınız vista pre dvd si ile bi daha kurun isterseniz derim.

bu önerim sadece bir ihtimal tabi. çok oyun oynamıyorum bir kere önceden 2-3 saat oynama sonucu assassins creed de kapanmıştı sanırım normalde kapanma yok carbonda most wantedda falan iyi benim makina. İnş sorunlarınız Hayırlısıyla çözülür temennisindeyim.
  • yok dostum tüm driverlar ve utility ler kurulu hatta xp kurdum, vista kasıyor heralde ondandır diye xp dede tüm driverları ve utility leri kurdum gene aynı, sonra back up cd sinden vistaya geri döndüm gene aynı.
    dengeli ve yüksek performans da makina acayip ısınıyor, güç tasarrufunda biraz daha iyi. sonuçta bu ayarları yapamıyor olsam bile oyun açtığımda en yüksek güç tüketiminde çalışsa bile kapanmaması gerekiyor. ısınıyor ve kapanıyor diye oyunları bile güç tasarrufu modunda açacaksam niye böyle bir bilgisayar alayımki, gider daha düşük performanslı daha ucuz bişey alırdım.
    fan dada sorun yok, ilk açılışta yavaş dönen fan biraz zaman geçtikten sonra deli gibi dönüyor ve acayip sıcak hava üflüyor, yani soğutmada sorun yok olabildiğince sıcak havayı dışarı atıyor ama sorun donanımsal heralde parçalar çok ısınıyor. fan çok hızlı dönüp çok sıcak hava atıyor çünkü. şarjının çabuk bitme sebebide bu bence fan mekanik bişey sonuçta ve çok enerji harcıyor heralde, masaüstünde basit işlerle uğraşırken bile deli gibi dönüyor çünkü çok ısınıyor makina.

• vatancomputer a mesaj yazdım bu sorun var ama daha önce garantiye yollayıp aynen geri dönen arkadaş gibi bende sonuç elde edemezmiyim gibisinden ama cevap dahi yazmadılar.
    makinayı yollayacağım en kısa zamanda ve aynen geri dönerse hakem heyetine başvuracağım.
  • 26/01/09 tarihinde Face Recognition (windows Vista 32 Bit sürümü için) 2.0.17.32 versiyonu yayınlandı bu özelliğini kullanan arkadaşlar (özellikle sorun yaşayanlar) güncel versiyonu indirip denesinler.
    (http://eu.computers.toshiba-europe.com/innovation/download_drivers_bios.jsp?service=EU)
  • sen vakit kaybetmeden bi uğraş bakalım bence bilgilerini yedekle sil hepsini güzelce ver makinayı. sen dene yapmazlarsa onlar utansın. orasını sen şimdiden düşünme yapmazlar yollarlar diye. inş yaparlar yapmazlarsa da recep ivedik gibi bu mesajı dinleyen herkesin Allah belasını versin dersin :)
  • sorun orda zaten. bi kaç arkadaşımın tecrübelerine dayanarak biliyorumki sorun ne olursa olsun format atacaklar. taşınabilir disk de dahil yerim yok, laptoptaki herşeyi dvd ye yedeklemek gerekecek çok uğaşacağım ve gelmeside epey sürecek.
    makina lazım olmasa onuda sorun etmeyeceğim. ben bi mesaj atayım dedim "bu sorunu önemsemeyip geri yollayacaksanız boşuna göndermeyim" gibisinden ama cevap bile yazmadılar. "yollayın" bakalım bile diyemediklerine göre pek umut görmüyorum ama şuan denemediğim için bişey yapma hakkım yok. bi şekilde yollayacağım ve sorun yok diye geri dönerse hem resmen kazıklanmış olacam hem de saydığım sebepler extrası olacak işte o zaman bu işin de peşini bırakmayacağım.
    bu kadar önyargılı yaklaşmam yanlış belki ama yukarıda ki arkadaşın yazdıklarını okudum. önce "fan larda sorun var" diyorlar yani ısınma problemini kabul ediyorlar ama sonrasında sorunun fanlardan olmadığını ve değişim gerektiğini anlayınca "bahsettiğiniz probleme rastlanılmadı" demeleri beni şimdiden blevliyor.

• arkadaşlar bazı gelişmeler var
    şu anda vaktim olmadığı için yazamıyorum
    ama buradan benimle benzer sorunu yaşayan arkadaşlara samimi bir uyarı yapmak için yazıyorum bu mesajı..

SAKIN AMA SAKIN DİZÜSTÜNÜZÜ TOSHİBA-İSTANBULA G Ö N D E R M E Y İ N !!!

İstanbuldakiler hiç umursamıyorlar bile, içimize dert olan bu sorunları zerrre kadar umursadıklarını sanmıyorum

ben Ankara Aktepe Bilgisayar ile temasa geçtim ve 7 Ocakta makineyi teslim ettim
    Allah (c.c.) onlardan razı olsun, ekran kartınızı testi geçemedi ayrıca işlemcinizde de sorun var değişmesi gerekiyor dediler ..

Sorun tesbit edildiği için rahatım
    Beklemeye de razıyım, parça bekliyormuşum şimdi, öyle söylediler
    ve de "inşalalh parçanız gelmez de toshiba direkt değişim yapar" diye
    bir de güzel bir dilekte bulundular ..

daha uzun yazamıyorum vaktim yok
    iyi günler hepinize ..

• ISINMA SORUNU OLAN HERKES SIKILMADAN OKUSUN!!!

Eyy Sizz Toshiba MAgdurları...

Bahsetmek istediğim konu ŞU AŞIRI ISINMA konusu..

Siteye sırf bunun için üye oldum.. aynı makina bnde war.. Nevniyaz abinin yazdıklarını kaç zamndır takip ediorum.. bnim bilgisayarımda aynı sizlerde oldugu gibi ısınma sorunu war..

bilgisayarımı yeni aldığım günlerde hiç unutmam 8-9 saat ara wermeden Pes 2008 oynadığımı hatırlıyorumm..hiç bişe olmazdı takır takır çalışırdı..
    ama aradan zaman geçti.. bi gün oynarkenn aniden çat die kapandı.. neyse dedim bi daha açtım bi dah kapandı.. bi daha açtım bi daha kapandı..

baktım olmuyo babamada söleyemedim baba bozuldu bilgisayar die.. kızardı çünkü daha yeni almıştık =) bnde altını biraz boşluk bırakacak şekilde ayarladımm o şekildede bilgisayar en fazla üç maç yapıp kapanıodu..biraz daha zaman geçti artık sorun iyice artmıştı msn e girip face i açtıgımda bile en fazla 25 dkka dayanabiliodu :D!!

hep derlerdi fanda sorun war fanda sorun war die..bu doğruydu fanda bi sorun oldugu kesindi.. arkadaşlarım diodu fanın oldugu yeri bi süpürge makinası ile çek die.. ya bnde bi gidin kopun derdim..

Nevniyaz abinin yazdıklarını gördükçede gözüm bilgisayarı vatan computera götürüp servise vermeye yemedi..

ve işte o an geldi.. süpürge makinası ile bilgisayarın fanını çektim.. bilgisayarı açtım.. ve eski günlerime geri döndüm..artık bilgisayarı kucağıma alıpp sabahlara kadar pes 2009 nba 2k9 gta 4 her türlü oyunu oynuyorumm..bilgisayarımı çok özlemişim.. bnim sorunum bu şekilde hallloldu inşallah sizdede aynı sorun wardır..bnce bi deneyinn...

dün de test ettim ! gece 12 buçuk gibi başladım oun oynamaya sabah 7 e kadar oynadımmm ve usul usul kapadım bilgisayarımı ço0k mutluyum..

HADİ HEMEN SÜPÜRGE MAKİNALARINA !!!.. :D

• ŞİMDİDE BN Bİ SORU SORUCAM..

Bizim bu A300D 125 leri 4 GB ram ile kullanma şansımız war mı yok mu... öle bi muhabbet duydum da..

bildiğimiz üzere makinalarda 2GB ram War We bn Bunu 4 GB yapmak istiyorum mümkün mü ?

teşşekürler..
  • quote:

Orjinalden alıntı: NevNiyaz

arkadaşlar bazı gelişmeler var
    şu anda vaktim olmadığı için yazamıyorum
    ama buradan benimle benzer sorunu yaşayan arkadaşlara samimi bir uyarı yapmak için yazıyorum bu mesajı..

SAKIN AMA SAKIN DİZÜSTÜNÜZÜ TOSHİBA-İSTANBULA G Ö N D E R M E Y İ N !!!

İstanbuldakiler hiç umursamıyorlar bile, içimize dert olan bu sorunları zerrre kadar umursadıklarını sanmıyorum

ben Ankara Aktepe Bilgisayar ile temasa geçtim ve 7 Ocakta makineyi teslim ettim
    Allah (c.c.) onlardan razı olsun, ekran kartınızı testi geçemedi ayrıca işlemcinizde de sorun var değişmesi gerekiyor dediler ..

Sorun tesbit edildiği için rahatım
    Beklemeye de razıyım, parça bekliyormuşum şimdi, öyle söylediler
    ve de "inşalalh parçanız gelmez de toshiba direkt değişim yapar" diye
    bir de güzel bir dilekte bulundular ..

daha uzun yazamıyorum vaktim yok
    iyi günler hepinize ..

gözünaydın sorununu halledebilmişsin inşallah en kısa zamanda değişim yaparlar veya eski bilgisayarını problemsiz hale getirip yollarlar.
    tavsiyene uyup yollamayacağım istanbula boşuna uğraşmaya değmeyeceği belli oldu. senin makinanın bu sorunları varken ist dan geri döndüyse, bendekide kesin geri döner. yalnız aktepe bilgisayar sorunu halletmek için niye gönüllü oldu sonuçta başka yerden aldın pc yi, vatan dan almıştın sen de değilmi? bi yakınlık tanışlık felanmı vardı bu bilgisayarcıyla. bizede yardımcı olurlarmı acaba

• evet fan tıkanması olabilir özellikle de tozlu yerde yaşıyor ya da bilgisayarınızı sık sık koltuk kanepe kucak halı gibi zeminlere koyuyorsanız !!!. ben koymamaya dikkat ediyorum 6 ayı geçti sanırım çok şükür birşey yok arada oyun oynuyorum ama cidden vaktim olmuyor son sınıf olunca eh...

ankara işini bi deneyin isterseniz yardımsever insanlar helal olsun bizim hemşeriler :))

rame gelince 2 gb fabrikadan bi slotu boş 2 gb kalıp var diğerine sana 1 gb daha alıp takmanı öneririm fazlası işe yaramıyor bu haliyle...
    haa diyorsan ben 6 ay bi sene sonra bi 64 bit işletim sistemi alırım güzelindenn. o zaman git 667 lik kaliteli bir 2 gb ram al.( üst hızlarda alabilirsin çalıştırır örn 800 falan) gidipte 4 falan alayım deme (ki var ise) anakartımızın desteklediği max. 4gb
  • knight offline... bni bi msne ekleyebilir misin kardeşim =)

crisstiano_ronnaldo_7@hotmail.com

teşşekürler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hhssbbcc -- 5 Şubat 2009; 15:33:50 >
  • kardeş buradan mesaj atarsan sevinirim özelse özelime yaz mesaj kutuma yolla yardımcı olmaya çalışırım istediğin konuda. msn yi pek açamıyorum sebeplerim varda neyze uzun hikaye görüşemeyiz yani oradan.
  • ya max ram 4 gb yazıo özelliklerinde.. kingston marka 2 gb 667 Mhz ram taksak 4 gb olmaz mı ram..yoksa 3 gb mı görür yine..?

bide şu format çekme olayı nasıl olcauk..ne driver war ne vistacd si war .yani vermediler bn bilgisayarı alırken.. gerçi harddiskde var bi HDD recovery die ama onu nasıl kullancam nerde kullancam bilmiyorum hiiç? vista cd si de yok..
  • iyi geceler arkadaşlar,
    daha fazla A300D-125 imi bekleyemedim (23. iş günü olmuş bu arada)
    ve bugün yeter artık deyip :) toshibanın netbookundan aldım bir tane
    çok sevimli bi alet, tabi biraz tuzlu dier netbooklara göre
    abisinin yaına başkası yakışmaz dedim ve toshiba nb100 ü almış oldum böylece ..
    en alışamadığım yanı ... tuşları çok ufak, oysa benim parmaklarım da pek büyük diildir
    en sevdiğim yönü de epy sessiz çalışıyor
    yakında da 1 gb 667 mhz ram taktırmayı düşünüyorum
    sanırım çok daha rahat olur o zaman ..

şimdilik bu kadar, görüşmek üzere ..
  • hhssbbcc yukarıda veya daha önceki sayfalarda bu konuyla ilgili açıklamalar var sen hepsini oku başka şeyler de öğrenirsin bu topicteki :))

32 bit işletim sistemi çoğumuzun kullandığı türden yani. 3325 megabayt kullanabiliyor gerisi faso fiso işe yaramıyor. ama 64 bit diye bi kavram daha var ve bizim bilgisayar bunu destekliyor. sana çok fark olmayacaksa git 2 gb tak yok elinde 1 gb var ise onu tak zaten 64 bit işletim sistemi bulana kadar taktığın 2 gb lik ramin 1 gb sini kullanamaycaksın gibi birşey bilmem anlatabildimmi arkadaşlar daha iyi bilir işte ben bildiğim kadar anlatmaya çalıştım..
  • teşekkür ederim sende sağol =)
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.