Şimdi Ara

A300D-125 AMD TURX2 TL-60 2.0GHZ-2048MB-200GB-895MB (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
374
Cevap
0
Favori
21.189
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sizinki şansşızlık olmuş. Vakit kaybetmeden servise götürüp sorunu çözdürün.
    Bende ısınma problemi yok. Isınmadan dolayı hiç kapatmadı kendini.

quote:

Orjinalden alıntı: NevNiyaz

@ x666
    çok teşekkürler yardımın için
    en yakın zamanda servise göstermeyi düşünüyorum artık başka çarem kalmadı :(
    bu benim 2. toshiba laptop um ilkinden çok memnundum, toshibaya güveniyorum am abi şanssızlık oldu galiba bu sefer ..

• merhaba dostlar bende a300 ü ilk alanlardanım

ben bu ram konusunu tam olarak anlayabilmiş değilim. arkadaşlar kingston iyidir diyor (+2gb daha için)
    ama bizimkine baktım ben samsung var şimdi farklı marka takarsak uyum bozulmazmı az da olsa ? sizce samsungmu bakayım yoksa kingston mu??? birde 667 yazmışsınız bizim modellerde a300d-125 te takılı olan ram 667 mhz mi ben bi program yardımyıla bakmıştım orada 333 mhz gibi bir ifadeyle karşılaştım bu nasıl oluyor bana yavaş ram mi takmışlar ben şimdi hangisini ve hızı alayım anlamadım baktığım şeyin de ne olduğundan tam emin değilim

ayrıca demişsiniz 32 bit işletim sisteminde 3gb üstünü kaldırmıyor diye. zaten bizim bilgisayarların 700küsürat bir rami ekran kartı paylaımşı yemiyormu arkadaşlar eee 3 ü de windows idare etse geriye kalan az birşey zaten. yoksa bu ekran kartının yediği dahil 3 gb mi iyi anlayan birisi kesin birşey söylerde gidip boşuna 2 gb almayayım 1 gb alıyım daha iyi? teşekkürler şimdiden. yeni alanlara da hayırlı olsun diyorum sorunu olan beklemeden götürsün garantiye

• quote:

Orjinalden alıntı: knight_offline

merhaba dostlar bende a300 ü ilk alanlardanım

ben bu ram konusunu tam olarak anlayabilmiş değilim. arkadaşlar kingston iyidir diyor (+2gb daha için)
    ama bizimkine baktım ben samsung var şimdi farklı marka takarsak uyum bozulmazmı az da olsa ? sizce samsungmu bakayım yoksa kingston mu??? birde 667 yazmışsınız bizim modellerde a300d-125 te takılı olan ram 667 mhz mi ben bi program yardımyıla bakmıştım orada 333 mhz gibi bir ifadeyle karşılaştım bu nasıl oluyor bana yavaş ram mi takmışlar ben şimdi hangisini ve hızı alayım anlamadım baktığım şeyin de ne olduğundan tam emin değilim

ayrıca demişsiniz 32 bit işletim sisteminde 3gb üstünü kaldırmıyor diye. zaten bizim bilgisayarların 700küsürat bir rami ekran kartı paylaımşı yemiyormu arkadaşlar eee 3 ü de windows idare etse geriye kalan az birşey zaten. yoksa bu ekran kartının yediği dahil 3 gb mi iyi anlayan birisi kesin birşey söylerde gidip boşuna 2 gb almayayım 1 gb alıyım daha iyi? teşekkürler şimdiden. yeni alanlara da hayırlı olsun diyorum sorunu olan beklemeden götürsün garantiye

merhaba kingston ya da samsung almanız tamamen sizin tercihinize kalmış bildiğim kadar ikiside aynı modül sistemini kullanmaktalar toshibanın kendi önerdiği ve kullandığı iki popüler marka zaten bir sorun yaşayacağınızı sanmam ben alırken kingston seçmiştim hiçbir sorunla karşılaşmadım.. 667 mi 333 mü demişsiniz toshiba satelitelerde DDR2 RAM (667 MHz) altına hiç rastlamadım açıkcası hatta yeni çıkan Satellite A300D-17F modelinde 800 mhz var.. kullandığınız program yanlış göstermiş olabilir standart fabrikadan bizim modellerde 667 mhz kullanılmakta.
    1 mi 2 mi alayım diyorsanız aslında 32bit/64bit teki kullanılabilirliklerini baz almanız pekte mantıklı değil bu tarz parçalaarı alırken ileriye dönük almanızda fayda var bugünkü kurla 1/2 GB arasında 18 ytl fark var aşağı yukarı bütçeniz uygusa şimdiden 2 takın bence.

• arkadaşın +1 yerine +2 alınması tavsiyesine katılıyorum.gerçekten arada çok ufak bi fark war almışken ileriyide düşünerek alın sonra 4gb yapmak istediğinizde warolan 1 ide çöpe atmak zorunda kalıcaksınız 2+2 yapabilmek için..Bide 333mhz çıkma olayına diyebileceğim zaten adamlar istesede 333 takamaz oraya anakart ddr2 destekliyo sadece oda 533-667-800 den başka hızda olamaz..a300d-125 de 2gb orjinal toshiba 667mhz ram takılıdır zaten merak ederseniz programada gerek yok pc nin altında tam ortadaki küçük kapağı açın ram i görüceksiniz üzerinde yazar..Bide 2 vida açtım garantisi gidermi diye düşünmeyin öyle bişey yok..Notebook un ana kasayı açmadığınız sürece zaten diğer açılır ufak kapakçıklar müşteriler için tasarlanmıştır artırılabilir ram demek alın kendiniz takın demek garanti problemi yok..

tek slot 2gb ram için tavsiyem Kingston dır..Toshiba ram le bütün test sonuçları aynı,bildiğim kadarıyla en uyumlu bellek kingston şuan toshiba cılar için..Orjinal Toshiba istiyorum derseniz servise gitmeniz gerek ki orda servis masrafı adı altında resmen soyucaklar sizi haberiniz olsun.. turkiyede hiçbi elektronik servisinede güven olmaz,herşeyi yapıyolar hertürlü dolap war adamlarda

• saolun şimdi alacağım yerden soracağım laptop için ddr2 2gb 667 mhz ram değilmi yalnış olmasın?

2 gb liğini sordum bana yaklaşık 70 dolar para istediler biraz fazla geldi. birkaç yere daha sorup almayı düşünüyorum. tavsiyeleriniz için sağolun
  • piyerpare aralığın başında vatandan 53 YTL ye 2gb ram almıştı diye hatırlıyorum.
    70$ çok yüksek. Yakınınızda vatan varsa birde oraya bakın isterseniz.

quote:

saolun şimdi alacağım yerden soracağım laptop için ddr2 2gb 667 mhz ram değilmi yalnış olmasın?

2 gb liğini sordum bana yaklaşık 70 dolar para istediler biraz fazla geldi. birkaç yere daha sorup almayı düşünüyorum. tavsiyeleriniz için sağolun
  • vatan computer veya hızlısistem e sorun şuan en uygun ram onlarda sanırım... 73 ytl olması lazım Kingston 2gb 667mhz ddr2 notebook..
  • evet araştıracam bakalım yapacak pek birşey yok istedikleri parayı vereceğim sanırım 70 dolardan daha düşüğünü bulursam onu alacağım. bu arada türkiyede değilim fiyatı verdim bi karşılaştırma için. burada daha ucuz olması lazım sözde ama daha pağlı ne iş anlamadım :) bu arada merak eden olursa ülke pakistan
  • Ben 53 ytl'ye aldım daha 2 hafta kadar önce..70 dolar çok fazla..Vatan bilgisayar'dan aldım, bence siz de oraya bakın..

Bir sorum olacaktı,

Ben 64 bit Vista yüklesem, ekran kartı, ses kart vs.. driverları kendim mi tanıtmam lazım yoksa vista direk tanır mı acaba ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Piyerpare -- 15 Aralık 2008; 3:51:53 >
  • bence sitesine bak 64 bit vista için driverları olması lazım yoksa bile nasıl yapacağını söylüyordur sanırm.

evet dostum 70 banada baya çok geldi onun için buraya soruyum dedim ama orada baya ucuzmuş demiştim yukarıda yurt dışındayım :)) arıyacam ama pek seçeneğm yok maleseff türkiyeye gelmeme 6 ay var o zamana kadar yavaş yavaş. en çok alma sebebim yüklemelerde hızlı olması ve en önemlisi açılıyorken vista yavaş açılıyor bunun programların hızlı yüklenmesi ve vistanın hızlı açılmasında faydası olacağı düşüncesindeyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi knight_offline -- 15 Aralık 2008; 9:38:23 >
  • bayağı uzağa gitmişsiniz. inşaat işiylemi uğraşıyorsunuz? mesleğiniz ne?
    Piyerpare nin en son gönderdiği mesaj da belirttiği gibi vatanda 53 YTL miş. Pakistandan dönünce alsanız daha karlı çıkarsınız.
    Bu arada oralarda daha ucuz olması gerekiyor ama, bu kadar fark bayağı ilginç...

quote:

evet araştıracam bakalım yapacak pek birşey yok istedikleri parayı vereceğim sanırım 70 dolardan daha düşüğünü bulursam onu alacağım. bu arada türkiyede değilim fiyatı verdim bi karşılaştırma için. burada daha ucuz olması lazım sözde ama daha pağlı ne iş anlamadım :) bu arada merak eden olursa ülke pakistan
  • yok öğrenciyim. okuyorum.
  • okumanın yaşı, yeri ve zamanı olmuyor. Derslerinizde başarılar.

Nasıl oralarda internete kolay ulaşabiliyormusunuz? elektrik altyapısı nasıl? elektrik kesilmeleri sık oluyormu?

quote:

yok öğrenciyim. okuyorum.
  • internet son yıllarda çok abartı bi şekilde gelişti. elektrik kesintisi oluyor buttonun katledilmesinden sonra sanırım gelen bi ambargo diye düşünüyorum o günden beri düzenli olarak günde bikaç saat gidiyor. okumanın yaşı olmuyor derken yaşlı sandım beni sanırım :). 23 lere dayandım alt tarafı. elektrik su gaz altyapısı büyük şehirlerde fena değil ama bi adım dışarı çıktığınız an durum vahim. kanalizasyon teknolojisi bazı şehirlere ulaşabilmiş değil :)
  • "okumanın yaşı, yeri ve zamanı olmuyor" derken lafın gelişi söylemiştim. Yoksa Sizin yaşınıza bir gönderme yapmamıştım. Zaten bir bilgimde yok. :)))

İnternete sorunsuz bir şekilde girebilmenize sevindim. İnternete ulaştıktan sonra hem canınız sıkılmaz hemde Türkye ile görüntülü rahat rahat konuşursunuz. Bende bir ara yurt dışında yaşamıştımda çekilen sıkıntıları o yüzden biliyorum.

Görüşmek üzere.

quote:

internet son yıllarda çok abartı bi şekilde gelişti. elektrik kesintisi oluyor buttonun katledilmesinden sonra sanırım gelen bi ambargo diye düşünüyorum o günden beri düzenli olarak günde bikaç saat gidiyor. okumanın yaşı olmuyor derken yaşlı sandım beni sanırım :). 23 lere dayandım alt tarafı. elektrik su gaz altyapısı büyük şehirlerde fena değil ama bi adım dışarı çıktığınız an durum vahim. kanalizasyon teknolojisi bazı şehirlere ulaşabilmiş değil :)

• evet güzel oluyor soldier-down ben yunus emre bu arada. sizin meslek nedir
  • elektrik mühendisiyim.
    Ram leri almadınız dimi? Çünkü bayağı bir fiyat farkı var.

quote:

evet güzel oluyor soldier-down ben yunus emre bu arada. sizin meslek nedir
  • aldım akradaşım hemde bayağı ucuza 1650 pkr ye aldım kingston 800mhz 2gb sodimm. güzel çalışıyor şimdilik vistanın memory kontrol testini de yaptım sorun vermedi ram de. ne kadar ediyor derseniz türk parası 33 ytl ye aldım :), biraz soruşturup araştırmak lazımmış. ilk sorduklarım çok demişlerdi iki katından fazla nerdeyse. fırsatçılıkmı dersiniz.. o bölgedeki tek bilgisayarcı olmasındanmı ona sorduğumda öyle uçuk bir fiyat vermişti.

800mhz aldım sordum 667 yokmuş dedi yüksek hızlı ramler alttaki hızlarla sornsuz çalışır dedi inandım aldım inşh çakışmaz problem olmaz.

bu arada dedim benim ramler 333 mhz gösteriyor bu yeni aldığımda 400 gösteriyor tam yarsı yani arkadaş yalnış bakmışsındır dedi sanırım bu göstediği farklı birşey.
    bi yazılım var işlemciyi önbelleği ve ramleri ayrıntılarıyla gösteriyor modeli markayı kullanılan teknolojiyi program küçük yüklenmeden çalışıyor deneyip beni de aydınlatabilirsiniz.

programın adı CPU id link burada http://www.cpuid.com/download/cpuz_149.zip

• adam crossair (sanırım) diye bi ram daha vardı bikaç yerde görmüştüm o markayı. onu çok tavsiye etti 10 yıl garanti falan yetkili bayisi heralde :))) ben kingston aldım ama (buna 1 yıl garanti verdi ama :P) rame bişi olmaz zaten değilmi harddiskler gibi bir oynayan parçası yokki
  • windowsun kullandığı 3325 mb oldu fiziksel hafıza. hafoıza 4 gb olunca os hepsini kullanamasa da ramin geri kalanı boşa gitmio arkadaşlar :)))) hani ekran kartımız 128 adanmış ve geri kalanı yani 700 küsürü hani paylaşımlı idi ya ramı takınca ona baktım paylaşımlı ramden kullandığı 1407 ye çıkmış yani ekran kartı için toplam hafıza (+128)

1535 mb :)) mevcut ekran kartı hafızası
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.