Arkadaslar sonunda zaman bulup A300D-125 model bilgisayarıma xp kurdum ve sanırım bu başlık altında bu modelde XP'yi ilk deneyen kişiyim. vistayken nfs mostwanted oynarken takılma yapıyordu ve bi arkadasin işlemcisi bu modeldeki işlemciden daha düşük ve paylaşımlı ekran kartına sahip, xp kurulu fijutsu marka laptopunda bu oyunu benimkiyle aynı grafik ayarlarında hiç takılmadan oynadığını gördüğümde karar verdim xp kurmaya. Driverlarını bulup indirmek biraz zamanımı aldı, ayrıca her xp sp2 cd'si ile kuramıorsunuz, öncelikle sata harddisk olduğundan sata harddiski tanıyan sata entegre bi xp cd'si oluşturuyorsunuz sonrasında boot ayarlarını yapıp kuruluma başlıyorsunuz.Kurulum bittikten sonra daha önce indirdiğiniz driverları kuruyorsunuz. Takriben 5 saattir XP kullanıorum ilk etapta çok memnundum fakat iş güncelleştirmelere gelince sorun yaşadım ayrıca norton internet security 2008 kurduktan sonra bilgisayarda kasılma hissettim fakat nortonun güncelleştirmelerini yapınca sorun kalmadı. Henüz NFS Mostwantedı tekrar deneyemedim. Fakat en ciddi sorun şu oldu artık 1 sa 45 dk dolaylarında giden bir pilim yok, nedenini hala çözmeye çalıştığım pilimin 1saati geçmemesi çok can sıkıcı böyle devam ederse yarın tekrar vistaya dönerim... Şimdilik xp kurmayı düşünenlere önermiyorum. Sorununun nedenini bulabilirsem tekrar yazarım. Buarada xpye geçerken bana yardımcı olan linki veriyorum http://www.notebook.gen.tr/toshiba-notebook-f6/toshiba-satellite-a300d-125-psak4e-notebook-t2903.html Iyi geceler...
yture merhaba. bayadır yoktun. greenflash arkadaşımızda yanlış hatırlamıyorsam A00D-127 modeli var. kendisi xp kurmuştu geçen haftalarda. sizin xp kurumundan sonraki deneyimlerinizi paylaşmanızı bekliyoruz. XP kurmak isteyen arkadaşlara yardımcı olacaktır. pilin 1 saatin altında kalması ilginç. ben pili tam bitirmedim ama en son 1,5 saati geçmişti. kullanacak olsam biraz daha idare ederdi. İstersen vatan a götürüp bir sor. belki pilde arıza vardır, değiştirirler...
quote:
Orjinalden alıntı: yture
Arkadaslar sonunda zaman bulup A300D-125 model bilgisayarıma xp kurdum ve sanırım bu başlık altında bu modelde XP'yi ilk deneyen kişiyim. vistayken nfs mostwanted oynarken takılma yapıyordu ve bi arkadasin işlemcisi bu modeldeki işlemciden daha düşük ve paylaşımlı ekran kartına sahip, xp kurulu fijutsu marka laptopunda bu oyunu benimkiyle aynı grafik ayarlarında hiç takılmadan oynadığını gördüğümde karar verdim xp kurmaya. Driverlarını bulup indirmek biraz zamanımı aldı, ayrıca her xp sp2 cd'si ile kuramıorsunuz, öncelikle sata harddisk olduğundan sata harddiski tanıyan sata entegre bi xp cd'si oluşturuyorsunuz sonrasında boot ayarlarını yapıp kuruluma başlıyorsunuz.Kurulum bittikten sonra daha önce indirdiğiniz driverları kuruyorsunuz. Takriben 5 saattir XP kullanıorum ilk etapta çok memnundum fakat iş güncelleştirmelere gelince sorun yaşadım ayrıca norton internet security 2008 kurduktan sonra bilgisayarda kasılma hissettim fakat nortonun güncelleştirmelerini yapınca sorun kalmadı. Henüz NFS Mostwantedı tekrar deneyemedim. Fakat en ciddi sorun şu oldu artık 1 sa 45 dk dolaylarında giden bir pilim yok, nedenini hala çözmeye çalıştığım pilimin 1saati geçmemesi çok can sıkıcı böyle devam ederse yarın tekrar vistaya dönerim... Şimdilik xp kurmayı düşünenlere önermiyorum. Sorununun nedenini bulabilirsem tekrar yazarım. Buarada xpye geçerken bana yardımcı olan linki veriyorum http://www.****/toshiba-notebook-f6/toshiba-satellite-a300d-125-psak4e-notebook-t2903.html Iyi geceler...
Arkadaşlar yaklaşık 5 gün bu modelde XP kullandım fakat sonuç iç karartıcı, en büyük sıkıntı daha önce söylediğim gibi pilde yaşadım, pilde 50 dkyi geçmiyor,başta soldier-down arkadaşın düşündüğü gibi pilde sorun vardır diye düşündüm yalnız garantiye vermeden önce Tpshibanın aynı pili kullanan bi başka modeli A200 YX de denedim pili bu modelde intel çip set olduğundan pil güç seçeneklerinden dengeli ayarlıyken tam 132 dk gitti ve ağzım açık kaldı, yani pilde bi sorun olmadığını anladım, ayrıca böylece AMD'nin pil tüketimini artırdığınıda amprik çalışmalar sonucunda elde etmiş oldum :))) Ayrıca xp kurmamın performans yönünden oyunlarda çok ciddi etkisi olmadı. Toshiba'nın kendi sitesinde A300D-125 modeli için olan XP Driverlarını kurduğumda çokta tatmin edici sonuç almadım. Özetle bu modelde 5 günlük XP tecrübelerimi maddeler halinde sıralayım;
Eksileri (-) ; 1. Pil tüketimi takriben 2/3 oranında artıyor 2. FN tuşları çalışmıyor 3. Yardımcı Programlar (Toshiba Asist, SD Card ayarları, Face Recognition, HW Setup vs...) sorunlu çalışıyor. 4. Ses kalitesi -tahminimce XP için olan driverdan kaynaklı olarak- düşüyor 5. Performans bir süre iyiyken sonradan peyderpey düşüyor, 6. Lisanssız ürün olduğundan Windows Update edilirken sorun olabiliyor.
Artıları (+) ; 1. Başlangıçta işletim sistemi daha hızlı açılıyor, 2. Oynamak istediğiniz oyunlar için "Vista uyumlumudur acaba" diye düşünmek zorunda kalmıyorsunuz
Sonuç; YORUMSUZ....
pil tüketiminin artması ilginç geldi bana.
quote:
Arkadaşlar yaklaşık 5 gün bu modelde XP kullandım fakat sonuç iç karartıcı, en büyük sıkıntı daha önce söylediğim gibi pilde yaşadım, pilde 50 dkyi geçmiyor,başta soldier-down arkadaşın düşündüğü gibi pilde sorun vardır diye düşündüm yalnız garantiye vermeden önce Tpshibanın aynı pili kullanan bi başka modeli A200 YX de denedim pili bu modelde intel çip set olduğundan pil güç seçeneklerinden dengeli ayarlıyken tam 132 dk gitti ve ağzım açık kaldı, yani pilde bi sorun olmadığını anladım, ayrıca böylece AMD'nin pil tüketimini artırdığınıda amprik çalışmalar sonucunda elde etmiş oldum :))) Ayrıca xp kurmamın performans yönünden oyunlarda çok ciddi etkisi olmadı. Toshiba'nın kendi sitesinde A300D-125 modeli için olan XP Driverlarını kurduğumda çokta tatmin edici sonuç almadım. Özetle bu modelde 5 günlük XP tecrübelerimi maddeler halinde sıralayım;
Eksileri (-) ; 1. Pil tüketimi takriben 2/3 oranında artıyor 2. FN tuşları çalışmıyor 3. Yardımcı Programlar (Toshiba Asist, SD Card ayarları, Face Recognition, HW Setup vs...) sorunlu çalışıyor. 4. Ses kalitesi -tahminimce XP için olan driverdan kaynaklı olarak- düşüyor 5. Performans bir süre iyiyken sonradan peyderpey düşüyor, 6. Lisanssız ürün olduğundan Windows Update edilirken sorun olabiliyor.
Artıları (+) ; 1. Başlangıçta işletim sistemi daha hızlı açılıyor, 2. Oynamak istediğiniz oyunlar için "Vista uyumlumudur acaba" diye düşünmek zorunda kalmıyorsunuz
Sonuç; YORUMSUZ....
değmez en sorunlusu da lisanssız yükleyecekseniz eğer her zaman riskli ihbar eder ve 30 gün içinde kapanır falan kim uğraşacak. gayet güzel bu şekilde bi 2 gb ram daha olsa uçar makina zaten arkadaşlar demişti slot boş diye
slm arkadaslar bilgisayarına RAM ekleyen ilave eden arkadslar varmı perfonmasını nasıl etkiler .2 gb daha eklemyi düşünüyorum.birde kendim ekliyebilirmyim laptapda biraz işin acemisiyim
quote:
Orjinalden alıntı: esesleem
slm arkadaslar bilgisayarına RAM ekleyen ilave eden arkadslar varmı perfonmasını nasıl etkiler .2 gb daha eklemyi düşünüyorum.birde kendim ekliyebilirmyim laptapda biraz işin acemisiyim
selamlar ram eklendiğinde performans artışı tabiki yaşanıyor özellikle açılış kapanış veya fazla ram gerektiren oyun ve programlarda sorun yaşamıyorsunuz ekran kartının ramden çaldığı durumlarda da gayet başarılı işlemlerinizi gerçekleştiriyorsunuz... bazı arkadaşlar özellikle oyunlarda sorun yaşadıklarını filan söylemişler onlarda bence mutlaka ram arttırmalılar... kendim ekleye bilirmiyim diyede sormuşsunuz eğer hiçbir bilginiz yoksa bilgisayar yada notebook konusunda bilen bir teknik servise ekletmenizde fayda var ama eğer daha önce kurcaladıysanız notebookun altında bulunan ram ve wireless antenini koruyan kapağın vidalarını söktükten sonra 1 slotun boş olduğunu görüceksiniz ( bazı istisnalar olabilir arkadaşlar aynı model olan birçok laptoptada bu durum değişim gösterebilir fabrika stoklarıyla alakalı olarak üretici firmalar 1+1 yada 2 lik ram takmış olabilirler ama benimkinde sadece 2gb ram vardı...) evet orada boş bir slot varsa 2 gb lık ram alacaksınız size tavsiyem kingston marka ram almanız olacaktır keza diğer birkaç markayıda denemiştim onlarda sorun yaşanıyor direk zaten mavi ekran alıyorsunuz ya da mavi ekran almasanız bile mesala crysisi oynarken oyun kitlenmişti diğer marka ramlerde ondan dolayı kingston 667 mhz ram alın derim ben... (ama bu rami aldığınız yeride iyi seçin ramde sorun yaşarsanız geri iade edip başka marka deneye bileceğiniz bir mekan seçiniz teminde dediğim gibi model aynı olup içindeki ramin modülü farklı olabilir..) bunun yanında birde nazik olunuz laptop ram slotlarının tutucu kolları incedir normal bilgisayara abandığımız gibi abanırsak kırılma ihtimali yüksektir...
quote:
Orjinalden alıntı: soldier-down
pil tüketiminin artması ilginç geldi bana.
quote:
Sonuç; YORUMSUZ....
Xp kullanıp deneyim sonuçlarını anlatan arkadaşımıza sonsuz teşekkürler. bende şahsen linux denemiştim linuxta tamamen sorunlar yumağına dönüyor makine tavsiye etmem aslında bu durumları ve sorunların yaşanması gayet normeldir Toshibanın yeni modellerinden birini kullanıyoruz ve firmanın kendi sitesindede yurtdışında aynı modeli kullanan arkadaşları yazıştıkları birçok forumdada vista ile ancak sorunsuz ve rahat kullanımı olduğu yazıyor bu model için. aslında 4gb rame çıkartıldığında zaten hiçbir problem yaşanmıyor hatta xpden daha hızlı açılıp kapanıyor tavsiye ederim.. Xp deki pil tükemi ise ekstradan optimize programları ile çözülebilir kaldı ki linuxta pil tüketimi daha az oluyordu mesela.. bu pil olayı tamamen güç ayarları ile alakalı bir durum eğer pilinizde bir sorun yoksa maksimum zaten 2.5 saati görürsünüz pillerde film filan izleyecek olursanız durum bütün leptoplarda aynıdır ortalama 1.5 saatte pili tüketirsiniz pil = güç ayarları+yapılan işlemler
2GB ram i nereden? ne kadara? ve hangi markayı aldınız? Birde ram i aldığınız yerdemi taktılar? Bende ram i 4gb a çıkarmayı planlıyorum. Vereceğiniz bilgilere göre hareket edeceğim. RAM i arttırdığım zaman vistanın daha hızlı çalışacağını umuyorum...
quote:
Orjinalden alıntı: satyros
Xp kullanıp deneyim sonuçlarını anlatan arkadaşımıza sonsuz teşekkürler. bende şahsen linux denemiştim linuxta tamamen sorunlar yumağına dönüyor makine tavsiye etmem aslında bu durumları ve sorunların yaşanması gayet normeldir Toshibanın yeni modellerinden birini kullanıyoruz ve firmanın kendi sitesindede yurtdışında aynı modeli kullanan arkadaşları yazıştıkları birçok forumdada vista ile ancak sorunsuz ve rahat kullanımı olduğu yazıyor bu model için. aslında 4gb rame çıkartıldığında zaten hiçbir problem yaşanmıyor hatta xpden daha hızlı açılıp kapanıyor tavsiye ederim.. Xp deki pil tükemi ise ekstradan optimize programları ile çözülebilir kaldı ki linuxta pil tüketimi daha az oluyordu mesela.. bu pil olayı tamamen güç ayarları ile alakalı bir durum eğer pilinizde bir sorun yoksa maksimum zaten 2.5 saati görürsünüz pillerde film filan izleyecek olursanız durum bütün leptoplarda aynıdır ortalama 1.5 saatte pili tüketirsiniz pil = güç ayarları+yapılan işlemler
merhabalar vistada usb bellekleri ram gibi kullanabiliyorsunuz bu şekilde denediniz mi acaba?
bunu nasıl yapıyoruz? biraz bilgi verebilecekmisiniz?
quote:
Orjinalden alıntı: mr_ram87
merhabalar vistada usb bellekleri ram gibi kullanabiliyorsunuz bu şekilde denediniz mi acaba?
usb belleği i taktıktan sona bilgisayarım a girip usb belleği sağ tıklatıp özellikler diyoruz açılan pencerede readyboost sekmesine geçip usb mizden ayrıracagımız hafıza miktarını giriyoruz..
quote:
2GB ram i nereden? ne kadara? ve hangi markayı aldınız? Birde ram i aldığınız yerdemi taktılar? Bende ram i 4gb a çıkarmayı planlıyorum. Vereceğiniz bilgilere göre hareket edeceğim. RAM i arttırdığım zaman vistanın daha hızlı çalışacağını umuyorum...
2 Gb ram arttırımı yapalı baya zaman oldu ben aldığımda dolar baya bir düşüktü bana ucuza mal olmuştu. kendim yazılım ve web tasarımla uğraştığım için direk toptancı arkadaşımdan aldım.. ramleri kendim denedim (mekanı hoyrat kullandım ) önüme geleni taktım çıkardım bir iki marka denedim.. uzun denemeler sonucu en stabil çalışan ve sorun çıkarmayanı Kingston marka oldu.., sizede kingston marka 667mhz ram takmanızı tavsiye ederim... ram taktığınız zaman vista daha hızlı kapanıp açılacak buna emin olabilirsiniz.. vistayı yavaşlatan bir iki özelliği var onlarıda optimize ederseniz eğer xpden daha rahat oluyor onun dışında eğer rami fazla kullanan programlarla işiniz varsa onlardada arada bir yaşanan kasılma ve kitlenme tarzı vista kaynaklı sorunlar ortadan kalkıyor...
verdiğiniz bilgiler için teşekkürler. en kısa sürede deneyeceğim.
quote:
Orjinalden alıntı: mr_ram87
usb belleği i taktıktan sona bilgisayarım a girip usb belleği sağ tıklatıp özellikler diyoruz açılan pencerede readyboost sekmesine geçip usb mizden ayrıracagımız hafıza miktarını giriyoruz..
dolar konusunda haklısınız. şu sıralar çok yüksek. benimde acil ram e ihtiyacım yok. doların düşeceğini umuyorum.
Ben yüksek ram gerektiren programlar çalıştırmıyorum ama, vista bazen xp ye göre yavaş kalıyor. bunu ortadan kaldırmak istiyorum.
quote:
Orjinalden alıntı: satyros
quote:
2 Gb ram arttırımı yapalı baya zaman oldu ben aldığımda dolar baya bir düşüktü bana ucuza mal olmuştu. kendim yazılım ve web tasarımla uğraştığım için direk toptancı arkadaşımdan aldım.. ramleri kendim denedim (mekanı hoyrat kullandım ) önüme geleni taktım çıkardım bir iki marka denedim.. uzun denemeler sonucu en stabil çalışan ve sorun çıkarmayanı Kingston marka oldu.., sizede kingston marka 667mhz ram takmanızı tavsiye ederim... ram taktığınız zaman vista daha hızlı kapanıp açılacak buna emin olabilirsiniz.. vistayı yavaşlatan bir iki özelliği var onlarıda optimize ederseniz eğer xpden daha rahat oluyor onun dışında eğer rami fazla kullanan programlarla işiniz varsa onlardada arada bir yaşanan kasılma ve kitlenme tarzı vista kaynaklı sorunlar ortadan kalkıyor...
3 Kasımdan beri foruma yazan olmamış. Nerelerdesiniz arkadaşlar? Toshihaba A300D-125 ler nasıl gidiyor?
arkadaşlar selamlar
hiç sormayın :( çok severek kullanıyorum A300D-125 imi ama nasıl olduğunu bir türlü anlayamadığım bir şekilde (özellikle de fm2009 oynarken) bilgisayar "high performance" bazen de "balanced" enerji modlarında iken kendiliğinden kapanı kapanıveriyor ..
çok moralim bozuldu, ben bu bilgisayarı hiç hızlı konumunda kullanamıcak mıyım ? yoksa şu notebook ların altına yerleştirilen üzerinde fanların olduğu notebook sehpası gerçekten bir çözüm mü ? yardımlarınızı bekliyorum.
şimdiden teşekkürler ..
bir arkadaşım notebook sehpasından aldı. Gerçekten etkili bir cihaz. Arkadaşım aldıktan sonra ısınma problemi yaşamadı. Hangi maddeden yapıyorlar bilmiyorum ama görevini iyi yapıyor.
quote:
Orjinalden alıntı: NevNiyaz
arkadaşlar selamlar
hiç sormayın :( çok severek kullanıyorum A300D-125 imi ama nasıl olduğunu bir türlü anlayamadığım bir şekilde (özellikle de fm2009 oynarken) bilgisayar "high performance" bazen de "balanced" enerji modlarında iken kendiliğinden kapanı kapanıveriyor ..
çok moralim bozuldu, ben bu bilgisayarı hiç hızlı konumunda kullanamıcak mıyım ? yoksa şu notebook ların altına yerleştirilen üzerinde fanların olduğu notebook sehpası gerçekten bir çözüm mü ? yardımlarınızı bekliyorum.
şimdiden teşekkürler ..
teşekkürler denicem ben de listeme aldım en yakın zamanda halledicem o iş şart oldu artık ikide bir kapanıp duruyo alet
Bende Fm 2009 oynarken kapanma oluyor..Bu notebook sehpasını bende almayı düşünüyorum..Bir de Fm oynarken ilerki sezonlarda acaip bir yavaşlama oluyor, acaba ram, 4gb'a çıkartsam buna bir çözüm olabilir mi ?
quote:
Orjinalden alıntı: NevNiyaz
arkadaşlar selamlar