Şimdi Ara

A300D-125 AMD TURX2 TL-60 2.0GHZ-2048MB-200GB-895MB (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
374
Cevap
0
Favori
21.189
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bende de genel pnp monitör gözüküyor. ekran tazeleme hızı özelliğini bulamadım.
    sayfalar arasında gezerken sizin karşılaştığınız gibi bir sorunla karşılaşmadım...

quote:

Orjinalden alıntı: greenflash

arkadaşlar Display Settings de monitörü sizde ne olarak algılıyor?

Ben de Generic PNP Monitor olarak gösteriyor ve ekran tazeleme hızını 60hzden başka bir değer olarak ayarlamama izin vermiyor.

Bu da sayfalarda gezerken flicker (göz yorucu parlama ve sönmeler) yapıyor :(

Bu sorunu yaşayan var mı aranızda?
  • Herkesin Bayramını Kutlarım. Hayırlı bayramlar geçirmeniz dileğiyle...
  • Yaa arkadaşlar kimse yok mu XP kurup deneyen??? ben hiç sevmiom vistayı eğer XP kurulu olsun uçacak bilgisayar walla. Deniycem ama driverlarını nerden bulcam bilmiorum yardım edecek birileri yok mu????
  • şimdiye kadar forumda xp kuran olmadı herhalde.

XP kurmayı deneyen oldumu?

quote:

Orjinalden alıntı: yture

Yaa arkadaşlar kimse yok mu XP kurup deneyen??? ben hiç sevmiom vistayı eğer XP kurulu olsun uçacak bilgisayar walla. Deniycem ama driverlarını nerden bulcam bilmiorum yardım edecek birileri yok mu????
  • konu hakkında tekrar bilgi vereyim, vista'da iken monitor generic pnp gözüküyor ama xp kurup güncel catalyst programı ve sürücüyü kurunca multiple monitors olarak algılanıyor ve 60hz dışında 75hz ve 85hz de listeye ekleniyor. Flicker sorunu sanırım az da olsa xp'de de mevcut. Araştırdığım kadarıyla kablolamadaki bir sıkıntı nedeniyle oluyormuş.

Ancak ben pille kullandığımda bile bu sorunu yaşıyorum. :(

quote:

Orjinalden alıntı: soldier-down

bende de genel pnp monitör gözüküyor. ekran tazeleme hızı özelliğini bulamadım.
    sayfalar arasında gezerken sizin karşılaştığınız gibi bir sorunla karşılaşmadım...

quote:

Ben de Generic PNP Monitor olarak gösteriyor ve ekran tazeleme hızını 60hzden başka bir değer olarak ayarlamama izin vermiyor.

• paylaştığınız bilgiler için teşekkürler.
    xp kurmayı başardınızmı?

quote:

konu hakkında tekrar bilgi vereyim, vista'da iken monitor generic pnp gözüküyor ama xp kurup güncel catalyst programı ve sürücüyü kurunca multiple monitors olarak algılanıyor ve 60hz dışında 75hz ve 85hz de listeye ekleniyor. Flicker sorunu sanırım az da olsa xp'de de mevcut. Araştırdığım kadarıyla kablolamadaki bir sıkıntı nedeniyle oluyormuş.

quote:

quote:

• Arkadaşlar enteresan bir şekilde laptopu hiçbir elektronik cihazın olmadığı arka odada hem adaptörle hem de pille test ettim ve flicker sorunu çözüldü.

Evet a300d-127 üzerine XP kurmayı başardım. Sanıyorum a300d-125 kullanıcıları da a300d-127 için verilen yönergeleri takip ederek XP kurabilir. Yalnız google'da araştırdığım bir sitede verilen sürücüleri değil Toshiba'nın sitesinde güncel olan sürücüleri kullanmanızı öneriyorum.

Not: SP3 gömülü XP ile kurulum yarıda kalmıştı. SP2 gömülü XP ile kurulum yapabildim.

Vista'da ise Toshiba için verilen driverlar önceden modlanmış sanırım. Yani Refresh rate seçmemizi engelliyorlar.

Sonuç olarak Laptop XP'de daha hızlı çalıştı ancak FN fonksiyonlarını gösteren üst navigasyon menüsünü ekranda göremedim. Fakat fn de bir sorun çıkmadı.

Bir de arkadaşlar konu dışı olacak ama eğer laptopunuzu evde kullanıyorsanız:

Önerilerim: Rexpo notebook standı (bitenekadarda bazen kampanyası yapılıyor) Çok fazla soğutmuyor ancak yine de işinizi görecektir.

Klavye > notebook'un kendi klavyesini alışkın iseniz evdeyken fazla kullanmamaya çalışın. Sonuçta 10-15 milyona alacağınız bir klavye ev için fazlasıyla işinizi görecektir.

Codecler > güncel kodeklerle birçok formatı izleyebiliyorsunuz.

Temizlik > herkes bilgisayarını sever, o yüzden kullanmadığınız zaman kablolarını vs herşeyi toplayıp çantanızda saklayın :)

Oyun > Arkadaşlar bu bilgisayar ortalama oyunlar için iyi görünüyor ama bence oyun için fazla zorlamayın. İlla oyun oynamak istiyorum diyenler varsa Worms Armageddon tavsiye ederim. Yalnız klavye şart bu oyun için :D

Güvenlik: paraya kıyıp laptop alıyoruz, antivürüs olmadan olmaz. Ayrıca mutlaka ilk aldığınızda önerildiği gibi recovery dvdlerinizi oluşturun.

Acronis kullanıp restore yapamayan arkadaşlar sistemi acronis boot cd ile açıp:

acronis boot ekranında (sanıyorum) F11 e bastıktan sonra quiet acpi = off noapic yazarak restore işlemini başarıyla tamamlayabilirler.

Ben daha önceki denemelerimde boot loader da takılı kalma sorununu bu şekilde aştım.

Şimdilik benden bu kadar :)

quote:

paylaştığınız bilgiler için teşekkürler.
    xp kurmayı başardınızmı?

quote:

konu hakkında tekrar bilgi vereyim, vista'da iken monitor generic pnp gözüküyor ama xp kurup güncel catalyst programı ve sürücüyü kurunca multiple monitors olarak algılanıyor ve 60hz dışında 75hz ve 85hz de listeye ekleniyor. Flicker sorunu sanırım az da olsa xp'de de mevcut. Araştırdığım kadarıyla kablolamadaki bir sıkıntı nedeniyle oluyormuş.

quote:

quote:

• detaylı paylaşımın için teşekkürler.
    bu konulara biraz uzak olduğum için yazdıklarını zevkle okudum.

Arkadaşlar enteresan bir şekilde laptopu hiçbir elektronik cihazın olmadığı arka odada hem adaptörle hem de pille test ettim ve flicker sorunu çözüldü.

Evet a300d-127 üzerine XP kurmayı başardım. Sanıyorum a300d-125 kullanıcıları da a300d-127 için verilen yönergeleri takip ederek XP kurabilir. Yalnız google'da araştırdığım bir sitede verilen sürücüleri değil Toshiba'nın sitesinde güncel olan sürücüleri kullanmanızı öneriyorum.

Not: SP3 gömülü XP ile kurulum yarıda kalmıştı. SP2 gömülü XP ile kurulum yapabildim.

Vista'da ise Toshiba için verilen driverlar önceden modlanmış sanırım. Yani Refresh rate seçmemizi engelliyorlar.

Sonuç olarak Laptop XP'de daha hızlı çalıştı ancak FN fonksiyonlarını gösteren üst navigasyon menüsünü ekranda göremedim. Fakat fn de bir sorun çıkmadı.

Bir de arkadaşlar konu dışı olacak ama eğer laptopunuzu evde kullanıyorsanız:

Önerilerim: Rexpo notebook standı (bitenekadarda bazen kampanyası yapılıyor) Çok fazla soğutmuyor ancak yine de işinizi görecektir.

Klavye > notebook'un kendi klavyesini alışkın iseniz evdeyken fazla kullanmamaya çalışın. Sonuçta 10-15 milyona alacağınız bir klavye ev için fazlasıyla işinizi görecektir.

Codecler > güncel kodeklerle birçok formatı izleyebiliyorsunuz.

Temizlik > herkes bilgisayarını sever, o yüzden kullanmadığınız zaman kablolarını vs herşeyi toplayıp çantanızda saklayın :)

Oyun > Arkadaşlar bu bilgisayar ortalama oyunlar için iyi görünüyor ama bence oyun için fazla zorlamayın. İlla oyun oynamak istiyorum diyenler varsa Worms Armageddon tavsiye ederim. Yalnız klavye şart bu oyun için :D

Güvenlik: paraya kıyıp laptop alıyoruz, antivürüs olmadan olmaz. Ayrıca mutlaka ilk aldığınızda önerildiği gibi recovery dvdlerinizi oluşturun.

Acronis kullanıp restore yapamayan arkadaşlar sistemi acronis boot cd ile açıp:

acronis boot ekranında (sanıyorum) F11 e bastıktan sonra quiet acpi = off noapic yazarak restore işlemini başarıyla tamamlayabilirler.

Ben daha önceki denemelerimde boot loader da takılı kalma sorununu bu şekilde aştım.

Şimdilik benden bu kadar :)

• Herkese selamlar zaman bulup en sonunda tekrardan foruma göz atayım dedim laptopun kullanıcı sayısı bir hayli artmış.
    daha öncedende soran arkadaşlar olmuş geç olsada cevaplayayım dedim cevaplandıysada tekrarlamış olayım.. laptopta iki adet ram slotu mevcut bu ram slotlarından sadece biri dolu üzerinde 2gb 667mhz ram bulunmakta (en azından benimkinde öyle)... iki hafta filan önce 2 gb daha ram taktım ilk taktığım marka Hİ LEVEL di onda sorun yaşadım bellek üzerindeki modüller sanırım bizim modeller ile uyumsuzdu daha sonra onu değiştirip emektar markam olan KINGSTON taktım böylelikle makina artık 4GB olmuş oldu.. böylelikle makinamdaki ilk upgrade işlemini yapmış oldum sırada HDD yi arttırmak var hemen ayakların altında bulunan kapaklar HDD yuvaları onlardan birinde 200 GB HDD mevcut diğer kapağın altıysa bomboş ve bizlerin terciğini beklemekte Kİ bu özellik çoğu laptopta hatta Toshibanın birçok modelinde yok yakınlardaki hedef orayada bir 250 HDD takmak olacak
    .....
    Bu arada ufak bir sorum var fazla deneyecek zamanım olmadı Svideo çıkışı ile geçende TV ye bağlanmak istedim fakat FN+F5 tuşu hatta monitör ayarları catalyst control deki ayarlar filan hiçbiri işe yaramadı TV de sadece iki adet çizgi gözüktü (daha önce başka monitöre aktarım yaptım o konuda bir sorun yok ama svideo olayı biraz sorunlu ) Svideo ile TV ye görüntü aktaran arkadaşlar varsa nasıl ayar yaptıklarını yada ekstradan S cable dışında bir aparat kullanıp kullandıklarını söylerlerse sevinirim... HERKESE İYİ ÇALIŞMALAR KOLAY GELSİN

• arkadaşlar nette istanbul bilişim hakkında bilginiz var mı güvenilir mi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alphi -- 9 Ekim 2008; 21:58:29 >
  • verdiğin bilgiler çok iyi. ellerine sağlık.
    bir sorum olacak: ram i 4 gb a çıkartınca makinenin hızında bir değişiklik oldumu?
    2. bir hdd için boş yer olması çok güzel. benim bu hızla giderse sene sonuna kadar 200gb ı dolduracağım.

tv ye aktarma daha yapmadım. kusura bakma.

quote:

Orjinalden alıntı: satyros

Herkese selamlar zaman bulup en sonunda tekrardan foruma göz atayım dedim laptopun kullanıcı sayısı bir hayli artmış.
    daha öncedende soran arkadaşlar olmuş geç olsada cevaplayayım dedim cevaplandıysada tekrarlamış olayım.. laptopta iki adet ram slotu mevcut bu ram slotlarından sadece biri dolu üzerinde 2gb 667mhz ram bulunmakta (en azından benimkinde öyle)... iki hafta filan önce 2 gb daha ram taktım ilk taktığım marka Hİ LEVEL di onda sorun yaşadım bellek üzerindeki modüller sanırım bizim modeller ile uyumsuzdu daha sonra onu değiştirip emektar markam olan KINGSTON taktım böylelikle makina artık 4GB olmuş oldu.. böylelikle makinamdaki ilk upgrade işlemini yapmış oldum sırada HDD yi arttırmak var hemen ayakların altında bulunan kapaklar HDD yuvaları onlardan birinde 200 GB HDD mevcut diğer kapağın altıysa bomboş ve bizlerin terciğini beklemekte Kİ bu özellik çoğu laptopta hatta Toshibanın birçok modelinde yok yakınlardaki hedef orayada bir 250 HDD takmak olacak
    .....
    Bu arada ufak bir sorum var fazla deneyecek zamanım olmadı Svideo çıkışı ile geçende TV ye bağlanmak istedim fakat FN+F5 tuşu hatta monitör ayarları catalyst control deki ayarlar filan hiçbiri işe yaramadı TV de sadece iki adet çizgi gözüktü (daha önce başka monitöre aktarım yaptım o konuda bir sorun yok ama svideo olayı biraz sorunlu ) Svideo ile TV ye görüntü aktaran arkadaşlar varsa nasıl ayar yaptıklarını yada ekstradan S cable dışında bir aparat kullanıp kullandıklarını söylerlerse sevinirim... HERKESE İYİ ÇALIŞMALAR KOLAY GELSİN

• mesajınızdan bir şey anlamadım. daha açıklayıcı bilgi verebilirmisin?

quote:

Orjinalden alıntı: alphi

arkadaşlar nette **** hakkında bilginiz var mı güvenilir mi
  • quote:

verdiğin bilgiler çok iyi. ellerine sağlık.
    bir sorum olacak: ram i 4 gb a çıkartınca makinenin hızında bir değişiklik oldumu?
    2. bir hdd için boş yer olması çok güzel. benim bu hızla giderse sene sonuna kadar 200gb ı dolduracağım.

tv ye aktarma daha yapmadım. kusura bakma.

selamlar 4 gb a çıkarınca makina bir hayli rahatladı halen vista kullanmaya devam ettiğim ve çok fazla programlarla uğraştığım için kasıyordu artık
    çok rahatlamış durumda makina xpye çevirmeye üşendim birde vistayada alıştım fena halde ama bu arada ekstradan bir bilgi vereyim eskiden linux kullanan biri olarak tek üzüntüm bu modelin birçok linux sürümünü çalıştıramaması en azından ekran kartı desteği yok ve sorun çıkartıyor... livecd kullanımında bile son sürüm linuxlardan birini açamıyorsunuz... onun dışında 4gb a çıkartmanın bir diğer avantajı eğer aramızda 3d modelleme ile uğraşanlar varsa onlara tavsiyem bir an evvel 4 lük hale getirmeleridir..3d de render yapma sürenizde bir hayli kısalma meydana gelmekte..oyun meraklısı arkadaşlarda bence bunu bir düşünsün oyunlardan şu sıralar makinada crysis yüklü sorunsuz takılma yapmadan oynuyorum...

• Millet benim A300D-127 çok fazla ısınıyorken sizin 125 ile ilgili herhangi bir ısınma sorunu söz konusu olmamış.... Garip...
  • bende aşırı ısınma yok. daha önceki laptop um hp ( intel) idi. Toshiba (amd) ile arasında ısınma yönünden bir farklılık yok.

quote:

Orjinalden alıntı: Ery_

Millet benim A300D-127 çok fazla ısınıyorken sizin 125 ile ilgili herhangi bir ısınma sorunu söz konusu olmamış.... Garip...
  • arkadaşlar vatan bilgisayar kampanyası bitti sanırım 1200-1300 civarı bulabilecegimiz biyer varmı acaba en son alan karkadaşlar yardımcı olursa sevinirim yazılım amaçlı alıyorum proteus mplap dev c++ gibi programlar çalıştracağım

A300 1ec den bu modele döndüm ekran kartı yüzünden azda olsa oyun oynarım ve oyun oynamayı severim amd olması sorun degil 5 yıllık masaüstümdede amd var ve birkere bile oyunlarda resetlemedi ısınma problem olmaz sanırım sonuçda amd ye güveniyorum şimdiden teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coskun72 -- 12 Ekim 2008; 22:53:04 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Ery_

Millet benim A300D-127 çok fazla ısınıyorken sizin 125 ile ilgili herhangi bir ısınma sorunu söz konusu olmamış.... Garip...

Isınma sorunundan kastınız elleriniz kasaya koyduğunuzda gelen fazla sıcaklıksa bu normal birşey touchpad ve sol elimiizi yerleştirdiğimiz yerin hemen altında HDD var belirli bir saatten sonra soğutma sistemi her iki modelde kasayada sıcaklığı veriyor.Makinanızda gerçekten ısınma problemi olup olmadığını çeşitli CPU HDD ve Ram sıcaklıklarını ölçen limit programları var onları kullanarak bakın bence eğer laptopunla birlikte gelen kitapçıkta belirtilen değerlerin üzerinde bir ısınma söz konusu ile zaman kaybetmeden garatiye yolla..A300D-125 uzun saatler sonrasında ancak rahatsız eden sıcaklık oluştu ki notebook yaklaşık 18 saat devamlı çalışıyor her gün...

• forumda en son esesleem arkadaşımız bu laptop u almıştı. isterseniz kendisine pm atarak nereden aldığın öğrenebilirsiniz.
    Forumdaki kullanıcıların isimlerini 1. sayfada görebilirsiniz.

quote:

Orjinalden alıntı: coskun72

arkadaşlar vatan bilgisayar kampanyası bitti sanırım 1200-1300 civarı bulabilecegimiz biyer varmı acaba en son alan karkadaşlar yardımcı olursa sevinirim yazılım amaçlı alıyorum proteus mplap dev c++ gibi programlar çalıştracağım

A300 1ec den bu modele döndüm ekran kartı yüzünden azda olsa oyun oynarım ve oyun oynamayı severim amd olması sorun degil 5 yıllık masaüstümdede amd var ve birkere bile oyunlarda resetlemedi ısınma problem olmaz sanırım sonuçda amd ye güveniyorum şimdiden teşekkürler
  • quote:

arkadaşlar vatan bilgisayar kampanyası bitti sanırım 1200-1300 civarı bulabilecegimiz biyer varmı acaba en son alan karkadaşlar yardımcı olursa sevinirim yazılım amaçlı alıyorum proteus mplap dev c++ gibi programlar çalıştracağım

ben alalı baya zaman oldu sen buraya yazınca bir bakayım dedim fiyatlar fena yükselmiş hem dolar arttığından hemde kampanyalar bittiğinden bizlerin aldığı fiyatın nerden baksan 300 ytl üzerinde fiyatlar var şu anda.http://www.istanbulbilisim.com.tr ve vatanda var stok olarak diğer yerlerde bulman zor gibi bu modeli ...yazılım işiyle uğraşacaksan sorun yaşamazsın onu söyleyebilirm sana sadece ne Microsoft Visual Studio da ne de diğer yazılım için gereken programlarda sorun yaşamadım hiçbir kasma takılma olmuyor..umarım bulursun bu modelden kolay gelsin

• evet haklısın. biz alırken dolar kuru 1,2 YTL civarında idi. şimdi 1,3-1,4 YTL arasında geziniyor. bu da 100 ila 200 YTL arasında bir fark demek oluyor.
    gerçi pazartesinden beri dolar düşüş eğiliminde ama ileride ne olacağıda belli değil.

quote:

Orjinalden alıntı: satyros

quote:

ben alalı baya zaman oldu sen buraya yazınca bir bakayım dedim fiyatlar fena yükselmiş hem dolar arttığından hemde kampanyalar bittiğinden bizlerin aldığı fiyatın nerden baksan 300 ytl üzerinde fiyatlar var şu anda.http://www.istanbulbilisim.com.tr ve vatanda var stok olarak diğer yerlerde bulman zor gibi bu modeli ...yazılım işiyle uğraşacaksan sorun yaşamazsın onu söyleyebilirm sana sadece ne Microsoft Visual Studio da ne de diğer yazılım için gereken programlarda sorun yaşamadım hiçbir kasma takılma olmuyor..umarım bulursun bu modelden kolay gelsin

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.