Şimdi Ara

A300D-125 AMD TURX2 TL-60 2.0GHZ-2048MB-200GB-895MB (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
374
Cevap
0
Favori
21.191
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: knight_offline

hhssbbcc yukarıda veya daha önceki sayfalarda bu konuyla ilgili açıklamalar var sen hepsini oku başka şeyler de öğrenirsin bu topicteki :))

32 bit işletim sistemi çoğumuzun kullandığı türden yani. 3325 megabayt kullanabiliyor gerisi faso fiso işe yaramıyor. ama 64 bit diye bi kavram daha var ve bizim bilgisayar bunu destekliyor. sana çok fark olmayacaksa git 2 gb tak yok elinde 1 gb var ise onu tak zaten 64 bit işletim sistemi bulana kadar taktığın 2 gb lik ramin 1 gb sini kullanamaycaksın gibi birşey bilmem anlatabildimmi arkadaşlar daha iyi bilir işte ben bildiğim kadar anlatmaya çalıştım..

knight ofline..okudm önceki sayfalarıda sağol.. 1 gb önerdin bna.. 2 gb taktırınca sistem onu zaten 3 gb görür die.. ama sen 2 gb tatırmışşsın ve diğer 1 gb tında boşa gitmediğini ekran kartı üzerinde işe yaradığını sölemişssin sanırım 1534 gb mı ne oluyomuş şimdi hatırlayamyıorum..

bu konuda biraz daha aydınlatabilcen mi.. inan bna çok kararsız kaldım kafayı yicem :D

• evet kusura bakma bende öyle sanıyordum ama yanılmışım o biraz daha acemilik günlerimdeydi :) öyle yazdığını bi yerde hatırlıyorum ama kullanmıyor yanılmıyorsam dhaa iyi bilenlere sor istersen.

neyse yaa kafayı taktığın şeye bak takmışken 4 gb yap al bi 2 gb daha 20 ytl fiyat farkından kaçma derim ki o kadar fark varsa ok :) oyuna da çok dalma bende işine gücüne okuluna vs bak
  • tmm o zmn 2 gb kingston 667 mhz alıyorum ... 2o YTL nin lafını yapak değiliz =) ya sorma ya kaptırdım kendimi.. 2 dersten kaldımm .. nba 2k9 oynuyorummm ..inanılmaz bi oyun..ve bizim bilgsayarlar da tıkır tıkır çalışıoo...ama ram olsa tabi performasn daha da artacak =)
  • arkaaşlar ram ı bugün aldım .. 2GB kingston ddr 2 667 mhz.. bizim bilgisayarla tam uyumlu hiç bi sorun rastalmadı..orjinal ram ın markası ..samsung muşş. onuda gördüm bugün..bnim bios dada windows dada 4 gb yazıo ram.. ama çalıştır dxdiag a baktım orda 3 gb =) olsun yinede iyi oldu bilgisayar..

tavsiye ederimm..

knight oflline .. bu arada ekran kartı paylaşımı da 895 den 1535 e fırladı ... sanırrım işe yarıo ;)
  • Merhaba,
    Herkese iyi pazarlar.
    Bir süredir burada sizlerle de paylaştığım gibi, henüz 2 ayı dolmadan vatan bilgisayardan aldığım toshiba a300d-125 im ile ilgili aşırı ısınma ve çok sık kendiliğinden kapanma sorunları nedeni ile garantiye gönderdiğimi daha önce sylemiştim.

İstanbul Toshiba Merkezi "bilgisayarınızda sorun yok" deyip geri gönderdğinde herşeyin bittiğini ve elimde canım bilgisayarın elimde patladığını düşünmeye başlamıtım ki, Ankara Asbil bilgisayarın önerisi ile bu sefer de ikinci kez aynı şikayetler ile ve artık olumlu br haber almaktan ümid kesmiş bir vaziyette Ankara Aktepe Bilgisayara bırakmıştım (hem aktepe bilgisayar hem de asbil bilgisayar, ikisi de ankaradaki yetkili toshiba servisidirler).

Fazla lafı uzatmadan son gelişmeleri bildirmek istedim ki, burdan benzer sorunlar yaşayanlara bir fikir verebilsin yazdıklarım. Dün, (14.02.2009 da yani) tekrar ankara aktepe bilgisayarı aradığımda bilgisayarımın 28. iş gününde daha önceden de belirlendiği üzere sorunlu olan işlemcisinin değiştirilerek, yorucu yıpratıcı testlerden geçirildikten sonra, son kontrolleri yapılarak tarafıma kargolandığını ve bir aksilik olmazsa pazartesi gibi bilgisayarımın nihayet elimde olabileceğini söylediler. Ayrıca kargo ücretini sorduğumda da kendileri tarafından kargo bedelinin ödeneceğini gönül rahatlığı ile bilgisayarımı kullanabileceğimi herhangi bir sorun beklenmediğini söylediler. Satın aldığımda üzerinde hangi işlemci varsa, aynı model AMD işlemci ile değiştirdiklerini ve özellikle oyun oynarken kapandığını söylediğim için, kendileri de oyunlarla hatta daha da ağır programlar ile test ettiklerini kapanma görülmedğini hatta aşırı ısınma ile bile karşılaşmadıklarını son olarak ilettiler.

Şimdi artık söylenenlerin doğruluğunu anlamak için elime bilgisayarın ulaşmasını bekliyorum.
    Son görüşlerimi ve sorunun kesin olarak hal olduğunu buradan tekrar bildiririm sizlere ..
    Şimdilik bu kadar, görüşmek üzere ..

• inşallah sorun çözülmüştür. gelişmeleri bekliyoruz....

quote:

Orjinalden alıntı: NevNiyaz

Merhaba,
    Herkese iyi pazarlar.
    Bir süredir burada sizlerle de paylaştığım gibi, henüz 2 ayı dolmadan vatan bilgisayardan aldığım toshiba a300d-125 im ile ilgili aşırı ısınma ve çok sık kendiliğinden kapanma sorunları nedeni ile garantiye gönderdiğimi daha önce sylemiştim.

İstanbul Toshiba Merkezi "bilgisayarınızda sorun yok" deyip geri gönderdğinde herşeyin bittiğini ve elimde canım bilgisayarın elimde patladığını düşünmeye başlamıtım ki, Ankara Asbil bilgisayarın önerisi ile bu sefer de ikinci kez aynı şikayetler ile ve artık olumlu br haber almaktan ümid kesmiş bir vaziyette Ankara Aktepe Bilgisayara bırakmıştım (hem aktepe bilgisayar hem de asbil bilgisayar, ikisi de ankaradaki yetkili toshiba servisidirler).

Fazla lafı uzatmadan son gelişmeleri bildirmek istedim ki, burdan benzer sorunlar yaşayanlara bir fikir verebilsin yazdıklarım. Dün, (14.02.2009 da yani) tekrar ankara aktepe bilgisayarı aradığımda bilgisayarımın 28. iş gününde daha önceden de belirlendiği üzere sorunlu olan işlemcisinin değiştirilerek, yorucu yıpratıcı testlerden geçirildikten sonra, son kontrolleri yapılarak tarafıma kargolandığını ve bir aksilik olmazsa pazartesi gibi bilgisayarımın nihayet elimde olabileceğini söylediler. Ayrıca kargo ücretini sorduğumda da kendileri tarafından kargo bedelinin ödeneceğini gönül rahatlığı ile bilgisayarımı kullanabileceğimi herhangi bir sorun beklenmediğini söylediler. Satın aldığımda üzerinde hangi işlemci varsa, aynı model AMD işlemci ile değiştirdiklerini ve özellikle oyun oynarken kapandığını söylediğim için, kendileri de oyunlarla hatta daha da ağır programlar ile test ettiklerini kapanma görülmedğini hatta aşırı ısınma ile bile karşılaşmadıklarını son olarak ilettiler.

Şimdi artık söylenenlerin doğruluğunu anlamak için elime bilgisayarın ulaşmasını bekliyorum.
    Son görüşlerimi ve sorunun kesin olarak hal olduğunu buradan tekrar bildiririm sizlere ..
    Şimdilik bu kadar, görüşmek üzere ..

• Sonunda uzun beklemelerden/uğraşlardan sonra bilgisayarıma kavuştum
    EN çok şaşırdığım şey boyutları oldu,
    Bir süredir asıl bilgisayarımın yokluğunda idare etmek için aldığım Toshiba NB100-111 Netbook ile
    fazlaca haşır neşir olmanın zararlarını yaşıyorum şu an galiba

Kocaman devasa bir bilgisayar gibi geliyor bana şu ana meşhur A300D-125 .. Bu arada elimde önceki mini netbook umun ramini 2 gb 667 mhz e yükselttiğim için üzerinde gelen 1 gb 800 mhz lik ram duruyor fazladan, eğer ankara aktepe bilgisayar söz verdiği gibi
    işlemciyi değiştirmiş ve sorunu gidermiş ise bu ram i de bir an önce A300D-125 ime hemen takmak istiyorum ..

Şimdilik bir bilgisayar masası üzerinde kullanıyorum yaklaşık 1 saattir havanın dışarı atıldığı sol tarafdaki çıkış kanalı sıcak havayı üflüyor
    Henüz itunes, msn, ie explorer gibi proğramları aynı anda çalıştırdım ve güç modu da "high performance" da ..
    Şimdilik kendiliğinden kapanmadı.

Birazdan oyun testlerime geçiyorum, Morrowind ve FM2009 var şu an elimde sadece, ama zaten bu oyunlara bile dayanamıyordu önceden, bakalım şimdi ne durumda ..

İzlenimlerimi tekrar bildiririm sizlere ..

• torrentlerden buldum resmi siteden de key aldım windows 7 beta 64 bit indiriyorum bu vistanın yavaş açılmasından bıktım yaaa build 6801 versiyonunu indiriyorum bi deneyecem indirmekte başarılı olursam ne dersiniz yükleyeyimmi windows 7 betayı betada hatalarda olur ama bu vista delirtiyor il başlarda iyidi ama son zamanlarda usb takıyorum tam bilgisayarımı açıyorum usb ye girecem anında explorer crash yapıyor ve görev sonlandır bi daha aç faso fisoları ayrıca çok yavaş açılıyor. bikaç güne iner heralde deneyen varsa düşüncelerimizi paylaşalım. bilgisayarı tamirden gelen kardeş nasıl oldu iyidir umarım hayırlısı.. hayırlı akşamlar herkese
  • arkadaşlara bu mesajı şu anda toshib nb100 ümden yazıyorum ama toshiba a300d-125 im de yan odada maşallah canavar gibi duruyo, bazen neredeyse 40 C li sıcaklıkjları bile görüyorum
    football manager 2009 oynarken bile kendini kaybedip aşırı ısıdan kapanan makine akşamları deneme amaçlı bir kaç saatlik oynamalarım sonucu hiç kapanmadı, bu arada servisde yükledikleri bir program ile ısıyı ara sıra kontrol ediyorum en yükse 72 c ler filan grdüm
    bu benim için inanılmaz bir şey, galiba sorun çözüldü

ama şimdilik daha da kasıcı bir oyunla denemedim, söylediklerine göre kendileri oyundan bile daha zorlayıcı testlet yapmışlar ancak en ufak bir sorun görmemişler bana öyle geliyor ki ben de görmicem inşallah ..

ne güzel bi şeymiş sorunsuz bi laptop kullanmak yeni almış gibi oldum tabi bu arada toshibanın mini netbook una da alışmış oldum adaptasyon sıkıntısı yaşamıyor da değili iki makine arasında

• ne mutlu sana :)
  • mrb arkadaşlar.acayip bi sorunla karşılaştım. vista açıldıktan masaüstünü gördükten kısa bir süre sonra donmaya başladı.ne mouse oynuyo, ne de herhangi bir işlem yapabiliyorum.aradan bi kaç saniye geçtikten sonra kendine geliyo, normale dönüyo. bu donma sorununu neden yapabilir? ayrıca bu sadece benim bilgisayarda mı oluyo, yoksa herkeste var mı?bi türlü bulamadım.

msconfig deki gereksiz şeyleri kaldırdım.virüs taraması yaptım (eset).ama çözüm bulamadım.yardımcı olursanız sevinirim.lütfen, acilen cevap bekliyorum.grşz
  • sistem diagnosis falan yap advanced system care var onla bi herşeyi kontrol et virüs taraması yap format at yap bişiler inş çözülür
  • üzerimde kara bulutlar mı dolşaıyor nedir
    önceden de yazdığım üzere garantiden uzun bekleyişlerim sonucu cpu su değişerek gelen dizüstümün
    bu sefer de başına ilginç bir olay geldi.

ekran aydınlatması gitti !
    sanırım inverter denilen parça değiştirilecek, tabiki yeniden ankaraya gönderdim makineyi
    her şey çalışıyor ancak ekran ışığı olmadıüı için okunması neredeyse imkansız ..

neyse bakalım gelişmeleri yazarım ..
    iyi günler herkese
  • Baya kişinin kapanma sorunu olmuş sanırım..Bu sorun bende de oluyordu oyun oynarken (Fm2009 oynuyordum)..3-4 saat oyun oynayınca ve ısınma fazla olunca kapanıyordu..Epeydir oyun oynamıyorum laptopta..Onun dışında günde 10 saat açık kalıyor ama kapanma olmuyor..

Açıkcası servise göndermeyi düşünüyordum ama yazılanları okuyunca da gözüm korktu..Ne yapacagımı şu an bilemiyorum..Bir süre oyun oynamayı deneyip kapanıp kapanmadıgına bakacagım..

Bir de 2 gb ram almıştım, daha önce de buraya yazmıştım..Ama 4gb ram'den verim alabilmek için 64 bit vista yüklemek lazım..

64 bit yükleyebilen oldu mu ? Nasıl yükleyebilirim acaba bilen var mı ?

Ayrıca son zamanlarda aralıksız 6 saat falan film izlediğim oldu laptopta ama hiçbir kapanma olmadı..İnşallah oyunda da olmaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Piyerpare -- 26 Şubat 2009; 20:29:18 >
  • ya 64 bite yükseltin iyi güzelde ben baktım 64 bitlik driverlar ve softwareler mevcut değil toshibanın driver download sitesinde yoksa ben mi yanlış yere girdim ? sadece bios update var başka hiçbişi yok a300d için
  • Bende zaten onun için soruyorum..Acaba yükleyebilen var mı driverları falan ?
  • valla vistayı bilmiyorumda hayırlısıyla şu windows 7 betayı 64 bitini yükleyecem bakalım nolcek deneyince haber veririm
  • şu an için sadece BIOS Update 64 bit e uygun gözükmekte, diğer özelliklerle ilgii bir uygulama söz konusu değil tabi 64 bit kurup eldeki driverlarlada denene bilir Toshibanın PSAK4E serisi ile ilgili driver güncelleme uyuşukluğunun nedeni bilemiyorum şimdi hehe :-)) oyunlarda kapanma sorunu aslında çokta anormal bir durum değil işlemci neredeyse 100/100 de lere vuruyor oyun oynarken eğer abartıp 4-5 oyun oynayıp kastırısanız makinalarınızı tabiki kapanır hatta işlemciniz zarar görürür sonuçta bu notebook :-)) (ha normal zamanda kapanıyorsa hemen götürün servise keza benim makina nerdeyse günde 18 saat açık kapanmadan dayanıyor tık demiyor maşallah) abartılı oyunda zaman geçiricem diyorsanız ya 5000 liralık bir notebook alın yada masaüstü oyun canavarı kurun kendinize derim. bu arada 64 bit e heveslenen arkadaşlardan değişik programlar kullanan yada orjinal olmayan programları yoğunlukta kullanan arkadaşlarımız biraz daha düşünsünler crack konusunda sorun yaşarlar benden söylemesi :-)) hatta eski oyunlarıda oynamaktada bile sorun yaşayabilirler..genede bir öngörüdür sağdan soldan duyduklarımdır denemek lazımdır.. deneyin bizde öğrenelim hehe.. bir tavsiye daha makinanızdaki verilerin tamamını yedekleyin ondan sonra 64 bite çevirin format konusunda sorun yaşamazsınız bir adet 64 bit vista cdsi bulmanız ve dvdrom a takmanız yeterli windows yeteri kadar açıklayıcı anlatmış formatı kendi kendine çekiyor gibi birşey nerde o eski 98ler :-) formatc:\ hehe
    birde toshibayı öldür hakkını yeme demek için notebookum şuana kadar benim sakarlığım nedeniyle 4 kez fena şekilde düştü biride merdivenlerden yuvarlandı :-) bir kerede üzerine vişne suyu döküldü ha tuşları söküp temizledim ama adamlar zaten su koruması silikon koymuşlar tuş setinin altına :-))

Neyse herkese kazasız kapanma sayısı az olan notebooklar dilerim kalın sağlıcakla :-))

• benimki bi kere düşütü 1 metreden ama verdikleri çantanın içindeydi bişi olmaıd çok şükür herşeyi tıkırında.

yükledim windows 7 beta 64 bit i güzel çalışıyor vista gibi explorer hata vermiyor ama ie8 rezil olmuş ne açılmak biliyor yaa bekle bekle bazen hata falan veriyor. birde bluetooth yükleyemiyor öyle bi sorunu var diğer driverları bi şekilde tanıttım bi ikisi kaldı. 64 bit çokta uçurmuyor 4 gb ram taktım ama zaten bayasını ekran kartı yiyor. eh nihayetinde uçmuyor bilgisayar ama idare eder vistadan çok aşırı bi farkı yok birkaç güzel özellik eklenmiş ama stabil olması çok önemli tabi onu da zaman gösterecek ne kadar dirençli olduğunu. bu arada ikisini birden çalıştırıyorum farklı bir bölmeye kurdum istediğim zaman geri vista kullanıyorum. birde ses decoderinde bi problemmi ne var dvd izlemeye kalktığımda açamadı farklı programlarda denedim dvd romdan çalıştırdım. sanırım köprülerin birinin driverini yükleyememiş olabilir.

• olmadı olmadı şimdi 64 bit xp deneyeceğim inşh beklentilerimi karşılar
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.