A33F01 muayene kağıdımda yazan bir kod. Boyum 1.83 ve kilom 85. Bu boya göre kilomun en fazla 80 olması gerekiyormuş. Askerliğe elverişlidir yazıyor fakat yedek subay olmaya engel midir değil midir net bir cevap bulamadım. Yemin törenlerine bakıyorum yedek subayların fiziği gayet iyi. Benim ki kötü değil boyuma göre ideal ama yine de kilo fazlalığı gözüküyor. Bu konuda bilgisi olan var mı ? |
A33F01 Kodu ve Boy/Kilo Endeksine Göre Yedek Subaylık
A33F01 Kodu Nedir?
A33F01 kodu, askerlik muayene raporunda kullanılan bir koddur. Boy ve kilo bilgilerine dayanarak hesaplanan vücut kitle indeksinin (VKİ) sınıflandırılmasını ifade eder.
VKİ'ye Göre Askerliğe Elverişlilik
VKİ, boyunu metre cinsinden karesine bölerek hesaplanır. VKİ'nize göre askerliğe elverişli olup olmadığınız şu şekilde belirlenir:
- VKİ 18,5'un altında: Askerliğe elverişsiz
- VKİ 18,5 - 24,9: Askerliğe elverişli
- VKİ 25,0 - 29,9: Askerliğe geçici elverişsiz (Diyet ve egzersiz ile VKİ düşürülebilir)
- VKİ 30,0 ve üzeri: Askerliğe sürekli elverişsiz
A33F01 Askerlik
Yedek subaylık başvurusu sırasında A33F01 kodu, VKİ'nize göre askerliğe elverişliliğinizi gösterir. A33F01 kodunuz "Askerliğe elverişlidir" olarak belirtilmişse, yedek subaylık başvurusu yapabilirsiniz.
Önemli Not:
VKİ hesaplama sonucu, askerliğe elverişliliğinizi belirleyen tek faktör değildir. Diğer tıbbi muayene sonuçları da değerlendirilerek nihai karar verilir. Bu nedenle, askerliğe uygunluğunuzu kesinleştirmek için askerlik muayene merkezine başvurmanız gerekir.