Şimdi Ara

A4Tech X7 G800 klavye + Logitech kablosuz optik fare.. Donma problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
1.753
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle herkese şimdiden edecekleri yardımlarından dolayı teşekkür ediyorum. Başlıkta söylediğim gibi kablolu PS2 bir klavyem ve USB girişli bir farem var. 6 aydır bu ikiliyi sorunsuz olarak kullanıyorum. Farenin USB alıcısı klavye üstündeki USB slota takılı. Sorunum oyunlarda ortaya çıkıyor. Sorun diyorum çünkü donma olup olmadığından emin değilim. Farklı klavye ve fare kombinasyonları denedim sorun devam etti. (USB klavye hariç)

Kısaca tarif etmek gerekirse, fare ve klavyeyi aynı anda kullandığımda kontrol bir süreliğine kayboluyor.Örneğin, FPS bir oyunda klavye kullanarak ilerlerken fare ile yön değiştirmeye yeltendiğimde ya takılarak yön değiştiriyor ya da ben klavyedeki tuşlardan elimi kaldırana kadar hiç yön değişmiyor. Kaldırdığımda ise frame(kare) atlayarak az önce fareyi hareket ettirdiğim kadarlık yön değişimi bir anda karşıma geliyor. Şunu farkettim.. Klavyeden ne kadar çok tuşa basarsam fare ile yaptığım hareket eklendiğinde o kadar uzun bir takılma söz konusu oluyor.. Ellerimi herşeyden çektiğimde bir süre daha hareketler devam ediyor.

Dediğim gibi ilk olarak fare klavye değişimi yaptım çözüm olmadı.. Sonra görev yöneticisini kontrol ettim ve CPU yu meşgul eden kchost adlı( açıklama kısmı da kchost) bir işlem gördüm. Oyun + kchost %100 cpu kullanımı yaratıyordu. Bu işlemi sonlandırdım ve faremin bariz şekilde düzeldiğini hissetim.

Ertesi gün(bugün), sorun tekrar etti.. Ben kchost un kendini yeniden çalıştırdığını düşünürken o da ne.. cpu gayet rahattı.. Sadece oyun için gereken işlem hacmi çalışıyordu.(%40-60) Normalde bu tip problemlerde uğraşır çözerim ama şu an kafam iyice karıştı ve bunaldım. Yardımınıza ihtiyacım var. Bir kaç soru..

1- Bu kchost nedir bilgisi olan var mı?İlk seferde kapattığımda sorunum nasıl düzeldi? İnternette araştırdım ama esamesi okunmuyor.( Bir radyo ismi ve bir hosting sitesi dışında) (Şu an işlem listemde görünmüyor yalnız)
    2- Klavye ve fareyi yalnız başlarına kullandığımda bir sorun olmuyor, ikisini birden kullandığımda olmasının sebebi ne olabilir?
    3- Bir ara klavyem ile yazı yazarken( oyun içinde ) harflerin bariz geç geldiğini gördüm... Hatta bu X7 klavyelerde hız arttırma tuşu var bilenler vardır.Onu sona aldığımda, klavye tek başına kullandığımda bile tamamen çok geç tepki veriyor.Tuştan elimi kaldırdıktan saniyeler sonra bile hareket devam ediyor. Dolayısıyla sorunun klavye kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Klavyemi USB dönüştürücüsü ile kullanmam sorunu halledebilir mi? Bu durumda sorunun PS2 girişinde olduğunu varsayıyoruz sanırım?
    4- Forumlarda okuduğum kadarıyla sorun anakart kaynaklı olabilirmiş. Böyle birşey söz konusu ise anakartı değiştirmem gerekebilir mi?

Ek bilgi: Sistemim bahsettgim oyunlar için tamamen yeterli ( WOW, CoD MW2 vs. ) Multiplayer ya da singleplayer farkı yok, sorun aynı. Son 6 ayda normalin üstünde kullanım olduğunu söyleyebilirim. Haftanın 4-5 günü 8-9 saat. Ana kartım AMD vga, 2 seneden biraz fazla oldu alalı.

Yardımlarınızı bekliyorum..

• Arkadaşlar yok mu fikri olan?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.