Şimdi Ara

A510=scanner? olabilir mi? Acil.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
850
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle merhaba. Kitaplarımı bilgisayara geçirmeye karar verdim ve aklıma scanner yerine dijital makine kullanmak geldi. Şu ana kadar bu konuda bilgi bulabilmiş değilim , sizce -de- olabilir mi? Metin tanıma programlarının tanıyabilebileceği taramalar elde edebilir miyim diji foto ile? Bunun için kaç megapixel gerekir? A4'de hiçbir problem yaşatmaması şart . Daha büyük boyutlara ihtiyacım yok , poster çekmem gerekirse yarım yarım da çekerim.

BU arada ünlü "hangisini alsam"ı yaşadım bile. Fotoğraf çekmeyi seviyorum, ve vaktinde bi analog alt-orta sınıf makine ile bişeyler denemişliğim var. Dedim ki niye abudik yada eğlencelik bişey alıyım. Ve sonunda A510'da karar kıldım. Sorun bütçemin düşük olması , bu mereti amazon'da 300 ytl'ye buldum. Sizce doğru ve yeterli bir seçim mi? Yoksa A85 (yada Axx) veya A520 mi düşünmeliyim , ki bunları gümrük sınırının altına bulamadım. Fotoğrafcılıkda ilelemek istiyorum , ve A510 hızımı kesecekse borç yoluyla daha pahalı bir aleti zorlayabilirim (gerçi düşünebileceğim en fazla 500 , ki bu da çok zor). A85'in pili ve ağırlığı ürkütücü gerçi ayrıca Cf , Sd kadar yaygın değil hala -diye biliyorum. Çok uzak ve çok yakın çekimlere meraklıyım , bu konularda soracağım çok soru çıkacaktır ama A510 makro ve zoom (diyim) de işimi görür mü diye şimdiden sorayım. 4X Zoom bu konuda epey öncelikli kılıyor gözümde. Sony'i epey düşündüm , ama gerek yaşadığım sony tecrübeleri gerekse alacağım fiyat aralığındaki aletlerin amatörlüğü şart koşması nedeniyle aklımdan sildim. Bi de hafıza kartı geyiği var tabi. ÜSt sınıflar nasıldır bilmem ve bakabilecek durumum da yok.

Şimdiden teşekkürler. Ve -özellikle- ustalara saygılar.

• eger digicam alacaksan benım fikrim canon ya da nikonlara bakman daha yararlı olacaktır verdigin fiyat icersinde
    bu konuda canon a510 ve a85 guzel aletledir
    zaten son gunlerde bu iki aleti kıyaslıyor ve hangisinin daha ustun olduguna karar vermeye calısıyoruz forum olarak
    tabi istegine uygun olarak bu makinelerin sana yeterli olacagını bilemiyorum ama fotografcılık için yeterli gelcegi kanısındayım
  • Sevgili @heytey,

Öncelikle kitapları bilgisayar ortamına aktarmak için en doğru yolun Scaner kullanmak olduğunu düşünüyorum. Kararsızlık içerisinde kaldığın Canon A510 ve A85'i genel özelliklerine göre kısaca kıyaslayacak olursak;

Canon A510'un artıları: Daha fazla zoom yeteneğine sahip objektif, daha iyi diyafram açıklığı, 2XAA kalem pil ile çalışabilmesi, sürekli (peşpeşe) çekimde daha büyük hız ve daha fazla kare sayısı.

Canon A85'in artıları: 1MP'lik fark ile daha büyük çözünürlükte fotoğraflar çekebilme ve daha büyük boyutlarda baskı alabilme imkanı, kutu içeriğinde daha büyük kapasiteli hafıza kartı olması, biraz daha iyi LCD ekran çözünürlüğü.

Bu seçimde benim oyum A510'dan yana.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mertkan -- 15 Mart 2005, 23:55:22 >

• A520 İLE A95 arasındaki kıyaslamayıda yapabilirmisiniz.Birde titreşimi engelleme(hareketli ortamda net görüntü alma benim için önemli) A520 de bir yazınızda okuduğum kadarıyla yok gibi hatırlıyorum.A95 içinde bu geçerlimi?

A520 A510 GÖRE
    A95 TE A85 GÖRE DAHAMI İYİ?
  • Sevgili Ülkü,

Optik/lens kaydırmalı titreşim engelleme (IS) özelliği, genelde yüksek zoom'lu fotoğraf makinelerinde bulunmaktadır.Bu sebeple Canon A510, A520, A85 ve A95'de malesef bu özellik yoktur. Ama hareketli objeleri net yakalayabilmek için yüksek perde hızları kesinlikle yeterli olacaktır.

A510 ile A520 arasında çözünürlük farkı vardır, ihitiyaca göre ikisinden birisi tercih edilebilinir. A85 ve A95 arasında ise benim tercihim ise A95 yönünde.
  • scannerlardan taranan dokumanların sağlıklı olarak ocr programları ile bilgisayara akatarılması minimum 200dpi cozunurlukte bi tarama ile mumkun oluyor(200dpi ile taratılan dokuman 2000kusere 2500kusur bi cozunurlukte oluyr)... Canon a510 bildiim kadarıyla 3.2 mpxl eger doru uzaklıktan duzgun odaklayarak dökuman fotorafını dogru ısık altında cekebilirsen ocr yazılımı karakterleri okuyabilir(cozunurluk olarak bi sıkıntısı yok makinenin yani) .... saygılar
  • Sevgili mtkn3 A95 ile A520 arasında bir tercih dersem hangisini önerirsiniz?

Birde ben manual kullanım fazla yapmayacağım ıxus modellerinden birine yönelmem dahamı doğru olur?Bunların titreşimdeki çekimleri nasıldır?

Teşekkürler
    ülkü
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ben A510 yeni aldım. Bu aralar dersler yogun oldugundan kurcalayamadım.
    Ama macro mesafesi cok da iyi degil.
    Eglenceli bir seyler cekmek icin 5 cm den daha az bi macro lazım bence.
    İkinci olarak eger biraz fantazi yaparım diyorsan manuel ayar da olmalı.
    A510 da manuelde cekim suresini 15 yaparak cok ilginc gece cekimleri oluyor.
  • Ülküye : Canonlarda hemen hemen foto kaliteleri hepsinin aynı..manuel kullanmicaksan herhangi bir canon rahatlıkla alabilirsin...Ixusleri beğendin ise git al derim...A 95 e göre A 510 daha yeni ve ii.Titreşim konusundada her makinede titreşim sorunu olur, bu türlerde en azından.
  • Fotoğraf makinasından çekilen resimlerde OCR işlemi yapmak mümkün. Bazı makinalarda dökümanların daha okunaklı ve temiz çekilebilmeleri için özel modlar dahi bulunmakta.

Fakat bu oldukça zahmetli bir iş sonuçta fotoğraflar kayma veya titreme sonucu OCR programları ile okunmayı engelleyecek durumlar oluşabilir.

Bence 60$'a alabileceğin bir scaner işini hem hızlı hemde düzgün görmeni sağlayacaktır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.