Şimdi Ara

Abartılan filmler (32. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
641
Cevap
3
Favori
17.054
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • APACİ FİLMİ : Teması olmayan belaltı espri ve görsellerle doldurulmuş ticari amaçlı film (tanım tamamen bana ait apaçi filmi denince aklıma hep bu gelir)
  • quote:

Orijinalden alıntı: K.B.V.

quote:

Orijinalden alıntı: diminishedtriad

quote:

Herkes, sevmedigi tarzda bir filme abarti demis. Bakıyorum da gercekten iyi olan filmlere bile abartı denilmis. Herkes elestirmen kesilmis basımıza. Ferhan Sensoy'un da dedigi gibi ''Yeteneksiz adamlar elestri yapar''.

Fight Club liseli ergen filmiymis. Hadi ya ! Hem de apaciler izliyormus. Allah allah !

Pulp Fiction sacmaymis. İlginc !

Godfather guzel degilmis. Garip !

Lotr sıkıcıymıs. Tamam !

Baslarda herkesin iyi filmlere abarti demesine sinir olurdum. Sonradan alistim. Dedigim gibi, hayatinda asla film cekemeyecek olan yeteneksizlerin izledigi filmlere laf atmasindan baska bir sey degildir bu elestirmenlik.

Takilin gencler kafaniza gore. Komik yorumlar cikiyo.

Merak etme sen abartmaya devam edebilirsin. Bir kişi filmi beğenmiyorsa, o filmde bir şey bulmamışsa, ve bu filmi çoğu kişi de aşırı derecede övüyorsa o film bu kişi için abartılan bir filmdir. Bu kadar basit olduğunu düşünüyorum.

Bizim ülkede film ve kitaplara pek ilgi gosterilmez. Bu yuzden, forumdan, sagdan soldan duyduklari filmleri izleyenler umduklarini bulamaz. Baslarlar filmi kötülemeye. Bir nevi cakma elestirmenlik yani. Hic düsünmez o filmin yonetmeninin hayatini, standartlarini. Filmin cekildigi yillardaki teknolojiyi, hayat kosullarini goz onunde bulundurmaz.

Yoldan tutup rastgele birini cevir ve ona Sherlock Jr, Oz büyücüsü, bazilari sicak sever falan izlet bakalim yorumu ne olacak. Cok sıkıldıgından bahsedecektir kesin.

Buradaki bazilarinin da farkli olma cabasi icinde oldugu cok acık. Kimisi cikip da '' Fight Club'i izledim begendim ama abartildigi kadar yoktu'' derse ona sonsuz saygım vardir. Ki bana gore de Old Boy falan abartidir.

Ama tutup da '' Fight Club apaci filmidir, liseli ergenler izler, godfather kötüdür, lotr sacmadır'' diyenler olursa. Keci sümügü kadar deger verilmez o tiplere. Geciniz.

Not: Bu arada APACİ FİLMİ ne demek ? Yeni bir tür dogdu da biz mi bilmiyoruz.

Evet. Abartmak demek bir filmin guzelligini elestirmek demek degildir, onun bir kult olmasini yadirgamak degildir. Sadece abartilmasidir ki bu tanima en uygun film Avatar'dir bence.

Filmde hicbir sey olmadigi halde, basit, siradan konulari isledigi halde, ogreticilikten uzak, kliselerle dolu, ve gercekten sacma sapan ve duygusuz olaylari barindirdigi halde bu kadar sevilmesine hayret ediyorum. İnsaligi bu noktada sorguluyorum. Ama sevmedigim bir film olan Fight Club'u seviyor diye sorgulamadim hic, sorgulamam da.

En sevmedigim film ise The Tourist'tir. Film Anthony Zimmer'in birebir kopyasidir, olaylarin gectigi yer ve sekle kadar, repliklere kadar. Bu kadar calmayin be arkadas, trenine kadar, mektubuna kadar, oteline kadar, saklandigi evine kadar ayni yahu.

• quote:

Orijinalden alıntı: diminishedtriad

Hadi iyi filmlerin abartılması normal de Mystic River filmini abartanları anlayamıyorum. Zevkler de bir yere kadar. Nasıl göremez ki bir insan bu filmin berbat olduğunu. Kurgusu ve hikâyesi gerçekten berbat bir film.

Hocam o filmin sonu tam bir faciaydi ama gercekten islenisi, sakin anlatisi, replikleri felan gercekten cok guzeldi. Gercekle bagdasitirilabilecek seylerdi. En coknsakin olmasininsevdim ben ve Sean Penn'in oyunculugunu n
  • quote:

Herkes, sevmedigi tarzda bir filme abarti demis. Bakıyorum da gercekten iyi olan filmlere bile abartı denilmis. Herkes elestirmen kesilmis basımıza. Ferhan Sensoy'un da dedigi gibi ''Yeteneksiz adamlar elestri yapar''.

Fight Club liseli ergen filmiymis. Hadi ya ! Hem de apaciler izliyormus. Allah allah !

Lotr sıkıcıymıs. Tamam !

Baslarda herkesin iyi filmlere abarti demesine sinir olurdum. Sonradan alistim. Dedigim gibi, hayatinda asla film cekemeyecek olan yeteneksizlerin izledigi filmlere laf atmasindan baska bir sey degildir bu elestirmenlik.

ya şimdi bunlar çok kaliteli filmler seyrettiklerini, filmden anladıklarını, abartmalara ve reklamlara kesinlikle kanmadıklarını, herkesin doğru dediğini değil doğru olduğuna inandıklarını söyleyebilecek cesarete sahip olduklarını ve kendilerine ait bir felselerinin olduğunu nasıl karşı tarafa hissettirecekler sende hiç halden anlamıyorsun caaanııımmmmm

• quote:

Orijinalden alıntı: baysan240

quote:

Lotr sıkıcıymıs. Tamam !

ya şimdi bunlar çok kaliteli filmler seyrettiklerini, filmden anladıklarını, abartmalara ve reklamlara kesinlikle kanmadıklarını, herkesin doğru dediğini değil doğru olduğuna inandıklarını söyleyebilecek cesarete sahip olduklarını ve kendilerine ait bir felselerinin olduğunu nasıl karşı tarafa hissettirecekler sende hiç halden anlamıyorsun caaanııımmmmm

Tipik muhalifler diyebiliriz. Liste başı neyse onu eleştiren tipler. Hiç sevmem.

• The Avengers. Bu filmin bu kadar çok tutmasının sebebi birden çok marvel süper kahramanının birden filmde yer alması başka bir şey değil!!
  • Fight Club çok abartılıyor bence şizofren birinin var olan bir sisteme karşı gösteridği şizofrenik duygular yani o kadar abartılcak bi yanı yok ona bakarsan dani darko var ucuk düşüyoda falanda he dani darko parelel evredne geçen bi flim tamam çok mantıklı ama şizofren ne alaka onu anlamadım
  • quote:

Orijinalden alıntı: apeka

The Avengers. Bu filmin bu kadar çok tutmasının sebebi birden çok marvel süper kahramanının birden filmde yer alması başka bir şey değil!!

• quote:

Orijinalden alıntı: byabancı

quote:

The Avengers. Bu filmin bu kadar çok tutmasının sebebi birden çok marvel süper kahramanının birden filmde yer alması başka bir şey değil!!

• quote:

Orijinalden alıntı: CaPtAinClaW

quote:

quote:

• quote:

quote:

Zoruna mı gitti?

• byyabancı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cpt.Claw

byyabancı

byyabancı mı

• Patlak Sokaklar Güzelde Ama Tabiki Türk Filmi Bipini Çıkarmışlar :))
    HEM SAÇMA HEM KÖTÜ HEMDE NİYE YAPTIKLARINI ANLAMADIĞIM FİLM KARADEDELER OLAYI Bukadar amaçsızca bi film görmedim oyuncusundan yönetmenine kadar

Bazı Arkadaşlarda Harry Potter Yüzüklerin Efendisi Demiş Zevkler Tartışılmazda Sizin Zevkiniz Bozulmuş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krm123 -- 31 Ekim 2012; 15:56:08 >
  • kesinlikle esaretin bedeli.

ikinci olarak ta star wars. nedense oldum olası sevemedim.
  • imdb puanı 7.9 diye drive adlı filmi izledim izlemez olaydım
  • Reservoir Dogs ve Kill Bill serisi.
    Quentin Tarantino imzalı olmaları dışında bir numarası yok bu filmlerin.
  • 1-) Taxi Driver
    2-) Seven Samurai

Beğendiğim, ancak fazla abartıldığını düşündüğüm filmlerdir.
  • Seven Samurai
    Avengers
  • Avengers
    The Expendables
    Twilight
    Transformers
    Mustafa Hakkında Her şey
    Terminator serisi
    The Matrix
    The Last of the Mohicans
    Pearl Harbor
    Saving Private Ryan
    Hangover
  • 
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.