Merhaba arkadaşlar. Autocad dosyasındaki demir metrajı tablosunu pdf formatında çıktı alıp ABBYY FineReader programı ile de excel tablosuna çevirmek istiyorum. Ancak fotoğrafta da görüldüğü üzere fi ( Ф ) simgesini 0 olarak algılıyor. Bu soruna bir çözüm önerebilir misiniz lütfen ? Ayrıca program Ф simgesini de biliyor. |
ABBYY FineReader Programında fi Simgesini Nasıl Algılatabilirim ?
-
-
Türkçede fi olmadığı için muhtemelen 0 algılıyor yunanca taratsan muhtemelen anlar da gerek yok excelde sütünu seç 0 ı değiştirle fi yap
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gökşen PASLI -- 14 Mayıs 2021; 18:24:34 > -
Hocam problem orada işte. 3-5 tane satır yok. Yüzlerce satır var tek tek değiştirmeye kalksam inanılmaz uzun sürer -
verilerin hepsi bi sütünda değil mi sütünu seçecen tümünü değiştir yapacan
-
quote:
Orijinalden alıntı: ismailma95
Hocam problem orada işte. 3-5 tane satır yok. Yüzlerce satır var tek tek değiştirmeye kalksam inanılmaz uzun sürerCTRL + H (Bul değiştir) ile toplu değişim yapabilirsiniz. Eğer sondaki iki karakter hep 08'se;
aranana 08, değişecek olana kendi simgeniz ve 8 yazarsanız,(örn. Ø8) tümü değişir.
Eğer 8 yerine farklı karakterler de varsa ve fi simgesi hep sondan ikinci karakterse, bu formülü kullanabilirsiniz. B2 leri ve simgeyi kendinize göre uyarlarsınız.
(Çap işaretini bulabildim benzer olarak.. :D )
=YERİNEKOY(B2;PARÇAAL(B2;UZUNLUK(B2)-1;1);"Ø")
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cdemir -- 14 Mayıs 2021; 23:58:52 > -
Tamamdır hocam hallettim dediğiniz şekilde teşekkür ederim
-
Çok sağolun hocam dediğiniz tarza yakın bi şekilde hallettim. =SOLDAN(A2;UZUNLUK(A2)-2) gibi formüllerle adet ve çap seğerlerini de ayırdım. Çok teşekkür ediyorum.
-
Rica ederim :)
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X