|
ABD'de, 55 katlı dünyanın en yüksek ahşap gökdeleni inşa edilecek

-
-
Binlerce ağaç kesilecek ama olsun, çevre dostu bina sonuçta!
-
Aynen . Bir de ahşap zamanla solup çatlamazmı
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Yangın riskini nasıl hallediyorlar acaba?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Ahşap betondan daha sağlamdır müstakil evleri ahşap yapıyorlar ama adını unuttuğum bir ağaçtan oluyordu her ağaçtan değil.Gökdelenlerde çelikten yapııp kenarına beton atılıyor.Peki bunların ahşap evleri nasıl tahtakurusu olmuyor?
-
Vernik atılıp fırınlanan ağaçta böcek yaşamaz
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
aaaaaa orada dur bunu kim yapiyormus bakim haa Abd yapiyormus.aaa o zaman cevre dostutur.!
Beton ve çelik çevre dostu değildir!
Ahşap yapılar Amerika dahil dünyanın birçok yerinde de tercih edilmektedir. Türkiye'de de özellikle eski yapılarda bolca vardır ...
Haberdeki ahşap ve diğer ağaç türleri de vardır ve farklıdırlar ...
Bungalovlarda da hasas mıydın ? Gözümden de kaçmış olabilir denk gelmedik diyelim :) .. Gerçekten öyle mi ?
-
Osmanlı da bu tür şeylerin denetimi oluyordur tarihi ahşap evler görüyorum köşk gibi.Fakat günümüz Türkiyesinde evler ahşapla yapılsa sürüyle dolandırıcılık sorunu olur.Ahşap evler her ağaçtan olmuyor normal tahtaya ahşap görüntüsü verip satarlar.
-
aaaa Abd agac katlediyorsa sorun yok yaaa olsun Abd ve cevre! yersen. dur Abdyi yurt yapanlar kimlerdi fetoculermiydi aaa evet...
Sadece Osmanlı demedim örnek verdim:) . Dünya da kullanılıyor. Günümüzdekiler de özellikle haberdekiler baya sofistike ...
-
Kişi kendinden bilir işi :) ...
Amerika yı velevki yurt edinenler paso Fetöcüler mi Fetullah Terör Örgütü ile kuru kuru nedir bu derdin ?
Amerika salt FETÖ cüler diyarı değildir...
Yurt yapma kısmına gelelim: Bu nasıl bir çıkarımdır ? O zaman yurt yapmamışlar da kötülesin mi yani ? Bu tür sadece siyah ve beyaz yaklaşımında olanlar ilk aklıma gelenler TERÖRİSTLERDİR.. Dini veya başka fark etmez .. Teröristler hayatı iki seçenek olarak algılar siyah beyaz, evet hayır, sıcak soğuk gibi ...
Umarım sen terörist veya potansiyel terörist değilsindir ? Yani ötekilerince elbette. Yoksa kendine terörist diyen mı var :) ...
-
anlayan anladi abisi
Günümüzde Türkiye de evler ahşaptan yapılmaya başlanılırsa demek istedim.Evet belli yerler olur dolandırıcılık yapmayacak malzeme kalitesi konusunda ama onlarda normalde çok pahalı fiyatlara satar.
-
Anlamayan da anlamadı :)
-
Türkiye'de malzemeden çalma kültürü ahlak olmuştur! O yüzden Türk tipi ahlak anlayışı Türk tipi iş ahlak anlayışı için temkinli olurdum ... Yabancı bile olsan üzüm üzüme baka baka kararır ... Yozlaşır kendi de fark etmez ...
Akkuyu Nükleer Santrali Çernobil felaketinden sorumlu aynı şirkete yapıldı !!! Öncesi akla gelen Japonlardı ama Türkiye coğrafik gerçekleri zorlukları ile artan kur TL değersizleşmesi ile yıllar öncesinde iptal edildi Japonlar bu işte ustalar .. Şimdi esas tehlike beton vs 2. Çernobil Akkuyu için bekleniyor !!! ... Şansa yaşıyoruz! Bölge insanları da risk altında sınırları aşan bir mesele felaket ! ...
-
Çelik belli sıcaklıktan sonra eriyor zaten.
Ahşap ise dışı yanıyor içine oksijen gitmediği için daha bile dayanıklı oluyor.
Süper bir teknoloji ama bizde o tür ağaçlar yok o kötü. Şimdiden ne yetiştirebiliriz yerine ne koyabiliriz çalışmamız gerek.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gun -- 11 Ağustos 2024; 14:33:25 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Bunlar sert işlenmiş ve özelleştirilmiş ahşap. Bildiğiniz ham değil görseniz tanımanız bile zor.
O yüzden bina ömrü boyunca hizmet edecektir.
Bu üretim yaşlanan ağaçların ölüp düşüp çürümeden önce kesilmesi ile üretiliyor. Böylece hem orman zarar görmüyor hemde ağacın ömrü boyunca topladığı karbon çürüyerek tekrar atmosfere karışmıyor evet çevreci haklısınız.
Yanar oğlum yapmayın kurtaramassınız kimseyi
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X