Şimdi Ara

ABD'de 'Francis Scott Key Köprüsü' çöktü. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
891
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Hocam, ABD'den emsal bir kaynak gösterebilir misiniz; Bir kazadan sonra genel müdür, belediye başkanı, vali, bakan cezalandırılan...

Böylece bu örnekleri Türkiye'deki siyasetçilere baskı aracı olarak kullanabiliriz.

Türkiye'de klasik ezber vardır; ABD'de olsa bakanlar bile hesap verir diye. Ama ne hikmetse somut bir delil kimse gösteremez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asau -- 27 Mart 2024; 14:32:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • asau kullanıcısına yanıt
    Abd de bulamadım. Yunanistanda var, mısır var, hindistan var. Abd de tamamen özel tren ulaşımı, belkide ondandır. Zaten çokyüksek ölümlü yok. En yakın çok ölüm olarak 25 ölümlü kaza var. Gerisi 4 ve altı. Yınanistandaki istifa eden bakan kostas karamanlis. Karaman türküymüş yunanistana mübadeleyle sırf hristiyan olduğu için gönderilmiş adı karamanlis olmuş heralde.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Miraclescape kullanıcısına yanıt

Önceki mesajıma inan ekleyecektim. Yani şöyle; "Avrupa halkı sorgulama konusunda bizden ileri ama ABD halkı bizden geri" diye. Bunu pek çok kişiden de duydum. Kendi gözlemin de bu yönde. ABD'yi siyasi etik açıdan hiç bir şekilde örnek gösteremeyiz. Bence oradan uzaklaş. ABD güzellemesi hiç bir şekilde gerçekçi olmaz.

Yanlış bir algı var, onu belirtmem lazım. İstifa başka şey, hesap vermek başka şey. Hesap vermiş bir siyasetçi kaynağı bulmak lazım. Bizde Yüce Divan'da hesap vermiş Başbakan (Mesut Yılmaz) bile var. Bak, bizden bile bir kaynak buldum. Gerçi bir kazayla ilgisi yok ama, en azından bizde de bir hesap veren siyasetçi varmış. Yunanistan'da hesap veren bir bakan var mı, araştırmak lazım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asau -- 27 Mart 2024; 15:13:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yaradan cezalandırsa ortalıkta insan kalmazdı.

• babus0606 B kullanıcısına yanıt
    Siz de teröristlerle ticaret yapan hükümet

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Onun tasarimi 1967'li yillarda yapildi, yapanlar da coktan vefat etmistir. Yani bisey cikmaz ondan.

• Daha 1 hafta önce bizde de oldu aynı birebir kaza. Köprü ayağı yerine limandaki vinçleri çarptı. İki olayda da suçlu varsa, ihmal varsa cezasını çekecektir. Buradaki sıkıntı ABD yasalarında gerçek suçlunun en ufak ayrıntısına kadar araştırılıp bulunacak, sonraki dönemde kaza olmaması için gereken önlemler alınacak. Bizde ise öyle bir şey olmayacak. B

• Köprünün üstünde kimse var mı, ölen var mı? Konu yetersiz.

• Medeni ülkelerde bu tip bir kaza olduğu zaman bilirkişilerden oluşan bir komisyon kurulur. Atıyorum tren kazası mı oldu? Tren on binlerce parçaya mı ayrıldı. Bütün parçalar toplanır, birleştirilir. Kaza nasıl olmuş, niye olmuş, suç kimin... Her şey şüphe kalmayacak şekilde, belgeleriyle ortaya dökülür. Aynı şeyler tekrar yaşanmasın, suçu ihmali olanlar ortaya çıksın, ona göre önlem alınsın... Günümüzde uçaklar bu kadar güvenliyse bu sayede. Yoksa kader deyip geçselerdi, her gün uçak kazası olurdu.

Troller yazmış beder olsunlar, OBEDE halgı sorgulamıyo... Halk, medya sorgulayacak birileri olacağını bildiği için sorgulamıyor.

• 6 kişi kayıpmış ve öldükleri düşünülüyor.

Baltimore köprüsü. Önemli bir köprü, Baltimore limanı önemli bir liman. Konu başlığı, İstanbul'da Kızkulesinin koordinatlarını yazmaya benzemiş. 'Maryland'deki Francis Scott Key köprüsü' derseniz Amerikalılar bile duraksar, konunun bu başlıkla hızlı tepki almaması normal.

70'lerde böyle büyük yük gemileri yokmuş, bu yüzden tasarım sürüklenen bir gemiye karşı yetersiz kalmış. Peki, madem yetersizdi neden bu gemi trafiğine izin veriliyordu. Gemiler yavaş yavaş büyürken kimse farkedemedi mi? Aerikan ordunun ikinci amirali de kurtarmanın gecikmesi için havanın soğuk olmasını gerekçe gösterdi. O ayrı bir komedi.

Bu arada (madem konu buralara geldi) Amerikan teknikçiliği ile Türk tekniği her şeye rağmen henüz mukayese bile edilmez. Boğaziçindeki göreli trafik başarısı uluslararası su olduğu, ve büyük ülkelerin karşılıklı yaptırım güçlerinden, karşılıklı sorumluluklardan dolayı. İnşaat ülkesi olan Türkiye Boğazlarki köprülerin hiç birisini yap(a)madı.

• Yorumlara bak çay demle.Zararın Ekonomiye Maliyeti 86 Milyar Dolarmış sektörde çalışan yakınlarımdan arkadaşlarımdan duydum.Suratları bembeyaz.Yeni Kriz dalgası hayırlı olsun.Filistin kurtuldu kahrolsun Abd yaşasın kafirler için cehennem falan Gerçeklerden kopuk bir şekilde yaşayın bakalım.Pandemiden sonraki en büyük kriz olucak bence.Çok büyük talihsizlik yazık ama yapcak birşey yok çekecez.İhmakarsızlık iş bilmezlik her sektöre yayılmış durumda.Ne oldu ne yaşandı detaylarını bilmiyoruz ama bir Gemi kapatanın böyle bir hata yapabilmesi için çok deneyimsiz iş bilmez olması gerekiyor veya artık kalp krizimi geçirdi noldu Gemide yedek kaptan o sırada nerdeydi ne yapıyordu koca bir skandal sarmalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aykut291 -- 27 Mart 2024; 21:42:50 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • köprünün ingilizler açısından tarihi bir önemi varmış.

"Baltimore Key Köprüsü'nün tarihsel önemi: Köprü, Francis Scott Key'in 1814'te İngilizlerin Fort McHenry bombardımanını izlediği ve ona ABD milli marşı olacak şarkıyı yazması için ilham verdiği yerden sadece birkaç metre uzakta inşa edildi."

ABD'de "Francis Scott Key Köprüsü" çöktü.
    ABD'de "Francis Scott Key Köprüsü" çöktü.npr
    Baltimore's Key Bridge was built in the '70s, but has a deep and patriotic history
    https://www.npr.org/2024/03/27/1241122687/baltimore-francis-scott-key-bridge-history
  • bocekgrafik kullanıcısına yanıt

meclise taşıyan sizler şu at gözlüklerini çıkartın artık yalan söylemeye okadar alışmışsınızki ne doğru ne yalan arık siz bile bilmiyorsunuz.ABD'de "Francis Scott Key Köprüsü" çöktü. 

• babus0606 B kullanıcısına yanıt
    İlla bi zıpçıktılık yapacaksın yani. İsrail'e gemicilikleri muhalefet mi yolluyor?

Hizbullah'ı meclise muhalefet mi soktu? Dön de aynaya bak

Alışmışsınız kendi pisliğinizi başkasına yamamaya ama bu taktiğe ampül beyinli kitle kanar sadece

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Karbon 12 K kullanıcısına yanıt

Kaza haberini gördüğümde ilk aklıma gelen bu oldu.

Köprü kulevinç gibi, çelik konstrüksiyon, ayakları bile çok korumalı olmayan, tek şerit gidiş geliş süper dandik, aslında klasik basit bi nehir köprüsü.

O köprü altından 30 bin tonluk kargo gemisini geçirmek nedir. Bariz bi şekilde rota veya gemiye izin verme konusunda büyük bir hata var.

Bizim boğazlarda bile özellikle yabancı gemilere romörkör eşlik etmesi, kılavuz kaptan almasının zorunlu kılınması falan tartışılıyordu uzundur, adamlar bi problem yaşandığında boğazda sağa sola dalıyorlar diye. Ki bu gemide de aynı şey olmuş, güç kaybı yaşanmış, dümen kilitlenmiş, manevra fırsatı ve imkanı bulamadan köprüye çarpmış.

Ya da atıyorum, ayakları suyun içinde olan ve bu tip trafiği olan bölgelerde (örn Çanakkale köprüsü, sanıyorum San Francisco'daki köprüde de öyleydi), köprü ayaklarında emniyet için ayak etrafında "ada" benzeri yapılar var doğrudan ayağa çarpmasın diye, bu köprüde öyle bir şey de yok, tel maşa köprü, sen altından 30 bin tonluk kargo gemisini geçiriyorsun. Hayır bari önlem al, gemi sürüklenirse köprüyü yıkar diye romörkör falan eşlik etsin... Hoş, geçende bizde limana dalıp vinçleri yıkan gemiyi romörkörler durduramamıştı yanılmıyorsam, müdahale etme fırsatları olduysa tabi.

ABD'dekilerde bu anlamda güzel kafa varmış.

• Karbon 12 K kullanıcısına yanıt

konu başlığı > ABD'de 'Francis Scott Key Köprüsü' çöktü. ABD'de "Francis Scott Key Köprüsü" çöktü. 

konu girişinde yazdığım cümlede maryland'a değinmiştim. tabi en zengin eyaletlerden birinin ismini yazınca abd'nin dikkatini çekebilir ama vatandaşları pek tepki vermemiş gibi. belki de köprünün yıkılmış olmasından hoşnut olmuş da olabilrler.

köprünün yıkılışı için yormlarda her şey söylemek mümkündür. ama benim dikkatimi çeken şey, verdiğim videoda belli olmuyor ama köprü ayağını tam ortalıyor ve çarpıyor. diğer bir konu da bu köprü bizde olsaydı, doksan kere yenilerdik. abd ise bu zamana kadar bunu yapmamış. bu zamanda gerçekleşmiş olması ise kim bilir, belki de ingilizlere mesajdır. yoksa amerika'nın bu olaydan pek etkilendiğini göremedim ben. şimdi girip baktım guardian'a ait izlenme 4,6 milyon. abd'de var bir sürü basın yayın ama bunlar youtube'a haber vermiyor olabilirler mi? gerçi bu d amerikan platformu. galiba bu tp konularda amerikalılar ketum davranış sergiliyorlar dememiz gerekiyor.

• detaylar ve gelişmeler:

ABD'de "Francis Scott Key Köprüsü" çöktü.cnn
    Baltimore bridge collapse investigators reveal timeline of events leading up to ship crash | CNN
    https://edition.cnn.com/2024/03/28/us/francis-scott-key-bridge-collapse-thursday/index.html
  • köprü giriş ve çıkışını aynı anda trafiğe kapatabilmeleri ve bu kapatma işleminin süresinin çok kısa sürede gerçekleştirilmiş olması, daha fazla ölümü önlemiş olmalı. bu arada köprünün herhangi bir noktasına yapılacak olan çarpmanın, köprünün diğer yerlerini de yıkabileceğinin farkında olduklarını yukarıdaki haber linkinde görmüş olduk. yalnız köprünün iyi iş çıkardığını söylemek gerekiyor. konumu çok önemli görünüyor.

aynı sayfada bir konu daha var. o da ilgi çekici. düz vitesli aracın gecikmiş ölümü şeklinde bir haber başlığı var. haberin içeriğinde ise avuca yerleştirilmiş vites kolunun pürüzsüz topuna olan sevgiden bahsediliyor. ABD'de "Francis Scott Key Köprüsü" çöktü. 

• Navi kullanıcısına yanıt

İnsanların içindeki psikopatlık cehaletle birleşince o tarz yorumları yazıyorlar. Mümkün olsa kendilerinden başka kimseye yaşama hakkı vermeyecek tipler onlar.

• asau kullanıcısına yanıt
    Hahahahaha bayağı sorgulayıcı ya

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.