|
Bildirim
Zaten Huawei kendi işletim sistemini yapacağım dedikten sonra iyice ipler gerildi
Bu işletim sistemi olayını yalanladılar ama şu an bana göre ciddi bir çalışma var Çin de bununla ilgili Başta sadece Çin anakarasinda bunu deneyecekler. Muhtemelen en azından son bir yıl içinde çıkan Çin menşei li telefonların çoğu bu işletim sistemini destekleyecek şekilde tasarlandı. Yani Çin işletim sistemini tanittiginda tum Çin halkı bu işletim sistemine geçmek zorunda kalacak ve bunun için yeni cihaz almak ya da ekstra bir şey yapmak zorunda kalmayacak. Hali hazirdaki telefonlar otomatik olarak geçecek. Uygulama desteğinde sıkıntı cekmeyecekler. Pubg gibi oyunların yapımcısı ve dünyanın en büyük sosyal medya şirketi Çinli tencent muhtemelen bu işletim sisteminin başındaki aktorlerden biri olacak. 1.5 milyar nüfusun kullandığı bir işletim sistemine de Çinli olmayan sirketler de mecbur uygulama getirecek. Daha sonra dünya ya acilacaklar. Kısa süre sonra amerika hakimiyetindeki işletim sistemlerine Çinli bir alternatif gelecek. Yok gizlilikmis veri transferiymis bunları kimsenin salladığını sanmıyorum. Amerika nin korkusu bu. |
bir chip uzerine uretim sirasinda yerlestirilen hard code un ne yazilim icerdigini tespit etmesi mumkun degil. geri muhendislik yapilamiyor. amerikanin iletisim altyapisinda huawei urun istememesi bu sebebden keza iletisimin kavsak noktasina konacak huawei uretimi bir routerin arka plande ne yaptigini, ne gibi arka kapilara sahip oldugunu bilmenin hic bir yolu yok. makina dilinde iletisimi takip etmeside cok zor bir sey, burnunuzun dibinden butun iletisim bilgilerinizi kolayca kacirabilir, ruhunuz duymaz.
|
Dünyada para ABD ve Batınin elinde
Huawei elindeki çöpleri artık Çinli çocuk işçilere satar |
Android artık piyasanın Windows’u konumunda. Şahsen bu kadar veri ihlalinden sonra Huawei artık batının gözünde kara listede. Kullanıcılar bunu önemsemez. Kullanıcıların tercihleri de hükümetlerin başında olan yönetimler tarafından önemsenmez. Android varken kimse dönüp de bu saatten sonra bunların yüzüne bakmaz. Oyun dersen EA ve Gameloft’un oyunları zaten fazlasıyla yeterli. Pubg olsa ne olur olmasa ne olur? Ben hâlâ PUBG oynamadım. Umurumda da değil. Vakit kaybından başka bir şey değil. Vakit öldürmek isteyen oynar. Sosyal medya desen Facebook, Instagram, WhatsApp gibi platformlar Amerikalıların elinde. ABD’nin kendi menşeli olan sosyal medya ve oyun şirketlerine yapacağı baskı sonucu bu şirketler o işletim sistemine destek vermeyecektir.
|
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
|
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leocorte -- 22 Mayıs 2019; 2:10:51 > < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |