Şimdi Ara

ABD Hakkinda Bilinmeyenleri Anlatiyorum GUNCEL! (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
373
Cevap
53
Favori
9.883
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
34 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Kardesim sen yazmaya devam et yazdiklarini gercekten begenerek okuyorum,okuyoruz
    Buradaki veletlere ne bakiyon adamlar en ciddi konulari bile trolluyor
    Boyle bir konuyu trollemelerine cok da sasmamak lazim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hacim bisuru isin gucun arasinda emek harciyorum, yazi yaziyorum ama hayatinda sehir degistirmemis veletler gelip konuyu trolleyince yazasim gelmiyor.
  • tomorrow man T kullanıcısına yanıt
    Ya bıraksana olm. Senin türkiyenin yeni nesli maalesef böyle acınacak bi durumda. Scorp / Face / İnstagram gençligi bunlar anlamazlar. Ülkülerini kötülerler başkasına toz kondurmazlar. Sen salla
  • quote:

Orijinalden alıntı: Redible

Sağlık sigortasını buradada ödüyorsun zaten çalışıyorsan işveren ödüyor çalışmıyorsanda devlet sende gss diye zorla para alıyor vermessende orada yazdığın gibi bir dikişe 500tl oduyorsun devlette.

Ayrıca 1000 dolara 99 model araba çok rahat bulabilirsin düzenli gelirin olana kadar idare edip altına düzgün araba çekersin benzin araba ucuz zaten.

Ya bu hayat arabadan mı ibaret. Hayat standartı arabaya göre mi belirleniyor. Hayatta her şey araba mı? Neyin kafasını yaşıyorsunuz ya bir kere de şunu bütünüyle değerlendirsenize. Ama olmaz Di mi çünkü sizin dünyanız her şeyiniz araba. Araba kolay alınıyorsa benzin ucuzsa yeter bir şişe suya 10 dolar versek de araba var ya benzin ucuz ya orda yaşanır di mi? Su olayı sadece bir örnek bu arada.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• tomorrow man T kullanıcısına yanıt
    Yahu sen dalgana bak ne takıyorsun kafana.

• quote:

Orijinalden alıntı: Cemal CEMİL

quote:

Orijinalden alıntı: Darkwoods My Betrothed

quote:

adamlar Abd. diye Afrika'ya gitmişler galiba :)
    öyle bir anlatıyorlar ki zannedersin fakirlik dizlerden akan bir yer
    adamlar dünya lideri ,tüm dünya ellerine bakıyor ,teknoloji devi
    biz burada Abd. izin verir mi diye adamların gözüne bakıyoruz ama demek ki adamlar sürünüyormuş :)
    ben gittim şöyle böyleydi diyorlar ,yahu senin gittiğin yer nere ?
    madem beğenmemişler o zaman Yüksekova yada Nusaybin'e gönderilim beyefendileri :)

Amerika medya sayesinde kendini çok refah bir ülke gibi gösteriyor yıllardır. İçine girdiğinde öyle olmadığını göreceksin. Evet dünyayı domine ediyor, bunun sebebini de söyleyeyim sana askeri bütçe çok ayırıyor. Devlet deli gibi askeri harcamalar yapıyor. Fakat Amerika'da milyonlarca evsiz adam var. Bunları umursamıyor devlet. Devlet ortadoğudan kopartacağı 1-2 ton petrolün peşinde. Artık lütfen bırakın şu medyaya kanıp "Amerika rüya gibi bir ülke" demeyi. Zira öyle değil.

Bak sana en iyi örnek, 18 ve 19.yüzyıllarda da İngiltere dünyayı domine ederdi. Güneş batmayan ülke derlerdi hatta, toprakları o kadar genişti. Fakat Britanya adasına halk sefaletten ölürdü.

Al sana bir İngiliz Folk Metal grubunun dönemi yansıtan şarkı sözü:

While sons and daughters of the empire
    Stained the map red, white and blue
    Back at home the storm clouds thundered
    Dole queues lengthened - unrest grew
    'til the tides of fresh opinion
    Washed away the world they knew.

Çevirisi:

İmparatorluğun evlatları dünyayı kırmızı,beyaz ve maviye boyarken
    Memlekette fırtına bulutları gürüldedi
    İşsizlik yardım sıraları genişledi- huzursuzluk büyüdü
    Yeni fikrin gelgitleri
    Bildikleri dünyayı sürükleyene kadar

Görüyorsun halkın devletinin zirve döneminde bile neler çektiğini. Kısacası artık bırakın şu dünyayı domine eden devlet en refah devlettir görüşlerini. Çok sığ düşünüyorsunuz. Tecrübeniz yok fakat ona rağmen konuşuyorsunuz. Bırakın da yaşamış insanlar yorum yapsınlar. Gel ben de seni East St. Louis'e yollayayım. Kafası weed içmekten, uyuşturucu çekmekten, alkol almaktan bir milyon olmuş zencilerin arasına düş, orada kaç saat yaşayabileceksin güzel bir deney yapmış oluruz.

yani Nusaybin daha iyi
    tamam kardeşim bizim itirazımız yok ,gidin orada yaşayın işte
    bir Abd. den 10 tane Türkiye çıkar
    bizim ülkemizde de güzel yerler ,imkanlar var
    onların ülkesinde de
    git bir İzmir Alsancak da Abd. nin ipsiz sapsız Abd. lilerini gör
    üstelik bizim gibi ortadoğu ülkeleri onlar için çöl geçer ve çöl tazminatı alıyorlar
    kendini kandırmak mutluluk ise ne diyeyim
    sanki bizde hiç evsiz yurtsuz ,bakımsız kimse yok
    git bir g.doğuyu gez gör sonra görüşelim

Adama her güçlü devletin arkaplanında refah bir ülke olduğunu sanmayın, medya ile göz boyuyorlar temalı bir mesaj attım. Aldığım cevap ise Bir ABD'den 10 tane Türkiye çıkar oldu. Diyecek kelime yok vallahi.

Bak ben hükümet propogandacısı kesinlikle değilim, ancak bu kadarı da fazla. Keşke normal, aklı yerinde bir insanoğlu gibi önce attığım mesajı bir okusaydın, yazdıklarımı analiz etseydin ondan sonra bana tutarlı bir cevap atsaydın. Benim dediğim elma senin dediğin armut. Beynini nasıl programlamışsan otomatik olarak ülkeyi karalamaya çalışıyor beynin. Ya da ciddi bir hastalığın var, örnek olarak şizofreni, fakat farkında değilsin. Her iki durumda da yardım alman lazım senin.

Sana attığım mesajdan bana Türkiye ile ABD'yi kıyasladığım bir tane cümle göster yeterli. Ben zaten biliyorum Türkiye'de halkın büyük çoğunluğunun sefalet içinde yaşadığını, asgari ücrete tabi tutulduğunu. Anlatmak istediğim ABD'de işler güllük gülistanlık değil.

• Masallah yeni nesil cok iyi. Ulkelerine sovup, yabancilarin kucagina yatmayi marifet saniyorlar...

Aferim lan.... Dedeleriniz gurur duyardi sizinle.... Beyin yikanmis diyecegim ama beyin kalmamis ki....
  • he ya bu yaştan sonra Abd. yi sizden öğreneceğiz yani ?
    Türkiye ile Abd. yi kıyaslamıyorsan o zaman bu daha saçma olmaz mı ?
    ben sana örnek veriyorum ,bizde de (hatta he ülkede) o anlattığın kesimler var diyorum ama
    güya sen anlamış ben anlamamış oluyorum
    birde seni daha edepli konuşmaya davet ediyorum
    neymiş öyle "beyni proğramlamışsan " ,"adama" "keşke aklı yerinde insanoğlu gibi"
    sen kimsin yahu burada babanın uşağı mı var ?
    edep adap kuralları içinde cevap veremiyorsan lütfen fikirlerini kendine sakla
  • Beyler madem bana inanmiyorsunuz, ucak biletini odeyen 3 kisiyi evimde misafir edecegim. Gelsinler kendileri gorsunler bakalim.
    Ciddiyim bu arada, alin biletinizi gelin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: LOSTMAN'

koskoca Amerika'ya gitmişsin ama kendi ülkendeki şehirlerden, insanlarından bihabersin. bi kere Kürtler asla doktor veya asker, polis şehit etmedi bugüne kadar. yaşadığın ülkenin askerine polisine direkt veya dolaylı olarak kurşun sıkmış isen o zaman terörist oluyorsun,Kürt değil. PKK olayına gelirsek PKK bir maşadır, Kürt örgütlenmesi değildir. sen Amerikalıların yanlış bildiğini yine yanlış bir şekilde düzeltmeye çalışmışsın. Sırf bu hareketinle bile ne kadar cahil ve bilgisiz olduğunu belli ediyorsun.
    ayrıca şunu da belirteyim, Amerikalı insanları hayvan seçer gibi ırklara bölüp kendi başına yargılamış ve infazını vermişsin; bunlarla daha iyi yatılır, bunlar daha zor verir, bunların sohbeti kötü vs. kusura bakma ama böyle bir yetkiyi, böyle bir haddi sana kim verdi veya sende olduğunu nasıl düşünüyorsun? milyonlarca insanı nasıl oluyorda sen bi cümlenle ifade edebilme hakkını kendinde görüyorsun? sorarım sana! Amerikalı bebeklerin babası belli değil demişsin birde. seninkiler belli diye ülkene veya yaşadığın ülkeye bir faydan mı dokunuyor? Allah sizin gibi insanları görüyor. İnşallah onun adaletinde, onun mahkemesinde cezanızı bulacaksınız. Başkada diyecek birşeyim yok.

%90 hdpye oy çıkan doğuyu savunuyor kaçınnnn

• Amerika madem bu kadar kötü neden yaşıyorsun. Ordan sallamakla olmuyor. Ben dehe önce florida bölgesi(orlando,miami), san francisco, new yorkta bulundum. ABDnin artıları: yaşam kalitesi yüksek, tüm insanların yediği yemekte kalite/fiyat oranı kesinlikle çok yüksek. Ayrıca audiyi 13-15 bmwyi 20 range rover 30, maserati 35 bin dolara almak mümkün. Benzin deposu 30-40 dolara fullenebiliyor. Sokaklar geniş, yaşam yerleri büyük bizim türkiye geneli olduğu gibi full apartman ve bunların arasında sadece 1 araba geçilicek yer yok. Evinizden karşı eve baksanız arada dağlar var,rahat geniş. manhattan ve brooklyn bölgesi için demiyorum bunu. California LA,SD bölgesinde en kötü evlerde bile havuz mevcut. kaldığım yurdun havuzu vardı. Negatif yönleri ise; insanlar canayakın değiller ve hiçbirşeyi takmıyorlar. Yanlarında biri bağıra bağıra konuşsa dahi dönüp bakmıyorlar. Toplu taşıma new york dışında vasatın altı new york metrosu tarihi ve güzel. Texas bölgesinde suç oranı cinayet oranı fazladır. Yayaya saygıdan da bahsedeyim klasik bir konu ama gidince insan çok şaşırıyor. Yola adım attığınız anda herkes durmak zorunda, bizde kornalar havada uçuşuyor. Yemek menülerinin porsiyonları inanılmaz büyük. Normal bir hamburgercide ( mesela five guys, in n out) 7-8 dolarlık menülere hayvan gibi doymak mümkün. Mcdonaldslarda menüler 4 dolar civarında.

• quote:

Orijinalden alıntı: tomorrow man

Hahaha ulan bizim millet kadar bos konusani yok aq. Ulan ben diyorum 3 senemi harcadim, gorundugu gibi degil hersey, adamlar bize tv"den gordukleriyle kafa tutuyor. Mal herifler az adam olsaniz yazilani anlarsiniz. Ben kotuleme mi yapmisim? Hayir, sadece bilinmeyenleri anlatttim. Abd"de yasamis birisi gelsin de bana bu boyle degil desin. Bir de ne kadar amerikan mandacisi varmis ulkemizde lan. Adminlerden rica ediyorum konuyu kilitlesinler. Okudugunu anlamayalarda buraya sacma sapan "kotuleme!!!" yazmasin. Oku once hayvan evladim oku..

bütün yazdıkalrını okudum. hatta saçma şeyler yazanlara verdiğin cevaplarıda okudum. hatta hatta sırf kızdırmak için boşuna mesaj atanlara bile cevap vermişsin onlarıda okudum lan dedim bu adam robotmu halen sabırla cevap veriyor sonunda tamam insan gibi yazmışsın.
    ben okurken bile 10 kere elim alıntıya gitti salak salak yorum yazarlara cevap vermek için ama o işi bırakalı çok oldu çünkü bir çok cevap verdiğim kişinin 12-15 yaş arası olduğunu öğrendim.

eline sabrına sağlık. çok güzel bir konu çok güzel bir analtım olmuş. incide linkleri copy past ile getirmissin o yzuden bir cok link kirik inat ettim inide saglamlarini buldum onlara bakarak yazinin kalanini okudum. incideki bir cok yorumuda buraya getirmemissin keşke getirseydin hatta keşke hepsini ilk mesaja toplasaydin gereksiz mesajları okumak zorunda kalmazdık

gerçekten tebrik ediyorum seni. forumların gerçek amacı bu tür konulardır aslında. lakin bir çok kişi forumları farklı şekilelrde kullandığında bu tür konular açılınca kaldıramıyor mavi ekran veriyorlar.

umarım devamını getirirsin. hatta haftalık aylık yaşadıkça başına bişi geldikce yeni şeyler öğrendikce ekleme yaparsan süper olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JQKER -- 2 Haziran 2016; 20:24:10 >

• yeni bilgiler bekliyoruz. devam et sen
  • quote:

BAS EDIT:
    Arkadaslar, inanmayan arkadaslar icin daha 5 dk once kapi onune cikip screen cektim, buyrun

http://www.imgim.com/2346incim886553.jpg

http://www.imgim.com/8371incif7358953.jpg

Dikkatli bakarsanız shop olduğu belli yazı silinik gibi

Edit:Şaka bi yana beyler alıntı diyenler sı*tı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ruthlessAF -- 2 Haziran 2016; 20:26:20 >

• quote:

he ya bu yaştan sonra Abd. yi sizden öğreneceğiz yani ?
    Türkiye ile Abd. yi kıyaslamıyorsan o zaman bu daha saçma olmaz mı ?
    ben sana örnek veriyorum ,bizde de (hatta he ülkede) o anlattığın kesimler var diyorum ama
    güya sen anlamış ben anlamamış oluyorum
    birde seni daha edepli konuşmaya davet ediyorum
    neymiş öyle "beyni proğramlamışsan " ,"adama" "keşke aklı yerinde insanoğlu gibi"
    sen kimsin yahu burada babanın uşağı mı var ?
    edep adap kuralları içinde cevap veremiyorsan lütfen fikirlerini kendine sakla

Söyler misin sana başka nasıl cevap verebilirim? Benim sana üstüne basa basa ABD'nin medyada gösterildiği gibi olmadığını yazmama rağmen hala sen bana "ABD'den 10 tane Türkiye çıkar, Nusaybin daha iyi o zaman, gel Güneydoğuyu gez" tarzı mesajlar attın. Ayrıca söylediklerimin arkasındayım. Ciddi derecede beynini ülkeyi kötülemek üzerine programlamışın. Bundan vazgeçmen gerek. Bizim ülkede sürekli kendi devletine düşman bir kesim var. Diğer ülkelerede de var bu kesim oranı az olsa da, fakat bizim ülkede gerçekten yüzdesi çok fazla. Torunlarına güzel bir ülke bırakmak varken neden ülkeni kötüleme yolunu seçersiniz anlamam. Senin deden, sen bu topraklarda rahat rahat yaşayasın diye canını ortaya koydu. Ninen orduya kağnılarla yemek yardımı yaptı, giyecek dikti. Bu şekilde mi atalarının emeklerine karşılık veriyorsun? Onların sana bıraktığı ülkeyi her fırsatta lekeleyerek, karalayarak, satarak?

Batı medeniyetinin şu an gelişmiş olmasının sebebi ülkelerini sevmeleri, kültürlerine sahip çıkmalarından dolayıdır. İskoçya'ya git hala sokak aralarında gayda çalan etekli elemanları görürsün. Burada ise saz çalan, kaval üfleyen kişilere yobaz muamelesi yapılıyor, cahil olarak görülüyor. Bizim sıkıntımız kendi kültürümüzü, devletimizi eziklemekte. Avrupa'ya gidince görürsün, tüm vatandaşlarının kendi tarihleri, edebiyatları, kültürleri hakkında geniş bir bilgi dağarcığı var. Ya biz? Sabahları evlilik programı izleyip akşamları Survivor izleyen bir millet oldu Türk milleti. Genç kesim zaten bitmiş gömeni yok. Sosyal medya bataklığına bulaşmış bir durumda. Özentilikte birbirleriyle yarışıyorlar. Bu durum beni gerçekten çıldırttı artık. Atatürk gibi bir liderimiz vardı, kendi canını ikilemeden ortaya koyan atalarımız vardı, şimdi ise elde var sıfır. Umarım vicdanınız rahat ediyordur.

• quote:

Evet arkadaslar, size icinde yasadigim abd sehirlerinden bahsedecegim. Oncelikle New York'tan baslayalim.

http://www.newyorker.com/wp-content/uploads/2015/12/Veix-Goodbye-New-York-Color-1200.jpg

Kisisel olarak benim en sevdigim amerikan sehri New York oldu ki, zaten bu sehirdeki cogu sey amerikanin geri kalaninda yok.

Gorunus ve ruh olarak Istanbul'a benzeyen bir sehir new york. Manhattan'i avrupa yakasi, Brooklyn'i Kadikoy, Queens'i ise uskudara benzetebilirsiniz.

Tabi Times Square: Taksim Meydani. New York'un guzel yani cok farkli milletten insanlarin beraber yasamasi. Bu sebepten dolayi irkcilik ve "white white" diye boguren irkci mallara pek rastlanmaz.
    Genel amerikan konseptinin aksine hizli bir sehirdir, diger sehirlerde markette kasiyerler veya starbuckstaki kizlar sira olsa bile sirayi hic onemsemeden herkesle sohbet ede ede yuz saatte is yaparlar, bu new yorkta pek yoktur, biraz daha akillidir burdaki insanlar.

Sehirdeki yogun italyan kulturu nedeniyle hos bir hava var. Ben ozellikle italyan amerikanlari cok seviyorum, hem aksanlari cok cool, hem yemekleri guzel hemde tip ve karakter acisindan turklere cok yakinlar. Amerikadaki en iyi arkadasim bir italyan amerikaliydi, daha samimiler...

Sehirde ulasim cok kolay, nerdeyse her mahalleye metro var. Ben brooklyn'den binip 15 dk'da times square'e gelince inanamamistim mesela, havaalanina vs heryere cok rahat metroyla gidebilirsiniz.

Heryerde market bakkal tarzi yerler var. Bu abd icin alisilmadik bir seydir, normal amerikan sehirlerinde 20 dk araba surersiniz market icin.
    Cok guzel mahalle pub'lari barlari var. Insanlarla cok rahat kaynasabiliyorsunuz ki, yine dedigim gibi normal amerikan insani soguktur.

New York turkler icin oldukca ideal bir yer, simit sarayi, gulluoglu ve bilumum kebap ve turk marketleri bulabilir, yeme icme konusunda ozlediginiz seyleri tadabilirsiniz.

Yav daha resim eklemeyi bilmiyorsoun

• quote:

Orijinalden alıntı: LOSTMAN'

koskoca Amerika'ya gitmişsin ama kendi ülkendeki şehirlerden, insanlarından bihabersin. bi kere Kürtler asla doktor veya asker, polis şehit etmedi bugüne kadar. yaşadığın ülkenin askerine polisine direkt veya dolaylı olarak kurşun sıkmış isen o zaman terörist oluyorsun,Kürt değil. PKK olayına gelirsek PKK bir maşadır, Kürt örgütlenmesi değildir. sen Amerikalıların yanlış bildiğini yine yanlış bir şekilde düzeltmeye çalışmışsın. Sırf bu hareketinle bile ne kadar cahil ve bilgisiz olduğunu belli ediyorsun.
    ayrıca şunu da belirteyim, Amerikalı insanları hayvan seçer gibi ırklara bölüp kendi başına yargılamış ve infazını vermişsin; bunlarla daha iyi yatılır, bunlar daha zor verir, bunların sohbeti kötü vs. kusura bakma ama böyle bir yetkiyi, böyle bir haddi sana kim verdi veya sende olduğunu nasıl düşünüyorsun? milyonlarca insanı nasıl oluyorda sen bi cümlenle ifade edebilme hakkını kendinde görüyorsun? sorarım sana! Amerikalı bebeklerin babası belli değil demişsin birde. seninkiler belli diye ülkene veya yaşadığın ülkeye bir faydan mı dokunuyor? Allah sizin gibi insanları görüyor. İnşallah onun adaletinde, onun mahkemesinde cezanızı bulacaksınız. Başkada diyecek birşeyim yok.

Kurtsun demi

Hep bir magdur edebiyatı hep bir aşağılık kompleksi.

Arkadas gayet guzel bir konu acmis

Uza

• Hocam hiç üşenmedim 10 sayfa yazılan ları okudum öncelikle şunu belirtiyim çok güzel. Bi yazı olmuş gayet objectif ve çok güzel fikirler veriyor bize kısaca amerikanın işine yarıyosan ( bi işi iyi yapıyosan) kraldın diğer türlü hali pekte iç açıcı değil amerika gerçeğini sayende öğrendik sağolasın şunu belirtmeden edemiycem artık ulan ne kadar aptal gerizekalı insanlar var bu forumda adama bişeyi 30 defa yazdırdınız önceki sayfaları okumadan yazıyolar iştw bizim Türk milletinin en büyük sorunu burda bile belli oluyor okuma diye bişey yok ayrıca bazı kişiler öyle bi savunmuşki amerikayı sanki amerikan vatandaşı milliyetçilik üst safhada amerikanın kendi vatandaşı bu kadar savunmaz ülkesini hayal kırıklığına uğradılar tabi ee gerçekler acıdır ne kadarda müthiş bi söz bizim millet bu gerçekleri kabul etmemekte ısrarcı zaten hatta baxılarına göre ülke uçuyor dünyaya kafa tutuyoruz kimse kimseyi kandırmasın okumadan bilim olmadan hiç bir ülke çağ atlayamaz nokta. bizim okuma oranımız %10 civarında nfa :(

• ben ülkemi falan kötülemiyorum bunu nereden çıkartıyorsunuz ?
    kötülemeyim deyip gerçekleri de görmeyeyim mi ?

nasıl cevap vereceğini dahi bilmiyor musun ?
    anlatmak istediklerini daha kibarca anlatsan olmuyor mu ?

biz geri kalmış ,geri bırakılmış bir ülkeyiz
    bunu demesek ne olacak ?

tamam işte zaten Atatürk'ün gösterdiği yoldan şaşıldığı için böyle olduk ya işte
    sorarım size şuan iktidar ne istiyor ?
    batı medeniyeti mi ,yoksa doğunun çökmüşlüğünü mü ?
    başkalarının polyannacı olması bizi ileri götürmüyor

Abd. ve İngilizler en sevmediğim milletler arasındadır
    ama bizden çok fazla geliştiklerini inkar etmek ,gözlerini gerçeklere kapatmak değil de nedir ?
  • Yaz haci sen okuyan okur
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.