Şimdi Ara

ABD Hakkinda Bilinmeyenleri Anlatiyorum GUNCEL! (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
373
Cevap
53
Favori
9.883
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
34 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: neS aY miyilkraF

Tesekkurler hocam.
    Amerikancilar simdi yagli ya tabii demeye baslamis
    Bende isterim orda yasamayi ama bi ruya ulkesi degil ha yerlebilsem iyi olurdu

Ne demek kardeşim,

Ben de isterdim yaşamayı :)

Fakat ileride Donald Trump seçilirse imkansız olacak bu Amerikan hayali o yüzden Kasım ayı gelmeden gidin görün Amerika'yı :D Bu herif seçilirse dünyanın sonunu getirir

• quote:

Yok be hocam bence secilse guzel olur. Cunku adam aptal abi ya
    Digerleri gibi kurnaz ikiyuzlu degil.
    Ama tabii ki aptalin onde gideni oda

Öncelikle şu Arman-i isimli trolle bir cevap vereyim de;

American boy olmak için (o da her ne demekse artık, arkadaş ilkokul İngilizcesiyle laf sokmaya çalışmış) kaç sene kalmak gerekiyor? Hazretleri sen söyle de o kriterleri yerine getirmemiş insanlar burada konuşmasın...

Amerika'da 2 ay kaldım fakat gitmeden önce neredeyse 1 sene her şeyini araştırdım. Okuduğum forumların, Amerikan tarihi ve siyaseti hakkındaki kitapların haddi hesabı yoktur. Sırf oraya gideceğim diye gitmeden önce basit düzeyde İspanyolca bile öğrendim. Öyle çoğu insan gibi turist kafasıyla sırf bir yere gitmiş olmak için 3-5 tane selfie çekinmek için gitmem ben gittiğim yere.

Troll olduğun zaten bir argüman bile oluşturmadan saçma sapan sallamandan belli. Büyük ihtimalle liselisindir de zaten. Normal böyle senin yaşlarında forumlara gelip adam trollemek o yüzden çok bir şey diyemiyorum. İleride üniversite kazanırsan uğraşacak 3-5 işin olur belki de forumlarda adam trolleyerek vakit öldürmekten vazgeçersin.

Eğer forumun amacı 3-5 bilgi verip birilerine yardımcı olmaya çalışan insanlara laf atıp saçma sapan konuşmaksa ben burada yazmayayım. Senin gibilerin artistliği de zaten sadece klavye üzerinde olur. Gerçek hayattaki ezikliğinin dışa vurmasını gelip de forumda insanları trollemeye çalışarak geçiştirmeye çalışırsın zaten.

neS aY miyilkraF kardeşim, dediğim gibi, daha da bu başlığın altına yazmama gerek yok zaten başlığı açan arkadaş yeteri kadar yazmış, üzerine ben de uzun uzun 2 post attım. Eğer Amerika hakkında veya dil okulları hakkında bilgi isteyen olursa özel mesajla bana ulaşabilir elimden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışırım. Burada daha yazmaya gerek yok yazarsam trollü beslemiş olurum.

Arman-i nickli troll de sen istediğin kadar sallayabilirsin, yazdığın mesajlara bakmayacağım bile. İstediğin kadar küfür et, salla. İçini dökersin hem rahatlarsın. Klavyeler ne güne duruyor? Kolay gelsin.

Herkese iyi günler

• Angeleno A kullanıcısına yanıt
    Amerika türkiyeden güvenlimi ?

Bence ne türkiye nede amerika yaşamak için ideal ülkeler değil

Amerikaya gezmek dışında yaşamak için gitmek en azından şuanda mantıklı değil

Amerikadan daha iyi daha rahat daha güvenli daha temiz suçun neredeyse hiç olmadığı ülkeler mevcut

abd'de 1968'den sonra silahlı saldırılarda öldürülenlerin sayısı abd'nin tüm savaşlardaki kurbanlarından daha fazla.

Rakam 1.516.813 kişi silahlı saldırıda hayatını kaybetmiş bak 1968 diyorum 40 küsür yıl

Şimdi abd için güvenli derken iki kere düşünmekte fayda var iyi yanları var ama asla yaşanılacak ülke değil

Norveş
    Singapur
    Isviçre
    İsveç
    Avusturalya
    Danimarka
    İzlanda

Huzur ve insanlık temiz hava ve güven istiyorsanız suçluların ve suç oranının en az olduğu ülkeler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Angeleno

quote:

Yok be hocam bence secilse guzel olur. Cunku adam aptal abi ya
    Digerleri gibi kurnaz ikiyuzlu degil.
    Ama tabii ki aptalin onde gideni oda

Öncelikle şu Arman-i isimli trolle bir cevap vereyim de;

American boy olmak için (o da her ne demekse artık, arkadaş ilkokul İngilizcesiyle laf sokmaya çalışmış) kaç sene kalmak gerekiyor? Hazretleri sen söyle de o kriterleri yerine getirmemiş insanlar burada konuşmasın...

Amerika'da 2 ay kaldım fakat gitmeden önce neredeyse 1 sene her şeyini araştırdım. Okuduğum forumların, Amerikan tarihi ve siyaseti hakkındaki kitapların haddi hesabı yoktur. Sırf oraya gideceğim diye gitmeden önce basit düzeyde İspanyolca bile öğrendim. Öyle çoğu insan gibi turist kafasıyla sırf bir yere gitmiş olmak için 3-5 tane selfie çekinmek için gitmem ben gittiğim yere.

Troll olduğun zaten bir argüman bile oluşturmadan saçma sapan sallamandan belli. Büyük ihtimalle liselisindir de zaten. Normal böyle senin yaşlarında forumlara gelip adam trollemek o yüzden çok bir şey diyemiyorum. İleride üniversite kazanırsan uğraşacak 3-5 işin olur belki de forumlarda adam trolleyerek vakit öldürmekten vazgeçersin.

Eğer forumun amacı 3-5 bilgi verip birilerine yardımcı olmaya çalışan insanlara laf atıp saçma sapan konuşmaksa ben burada yazmayayım. Senin gibilerin artistliği de zaten sadece klavye üzerinde olur. Gerçek hayattaki ezikliğinin dışa vurmasını gelip de forumda insanları trollemeye çalışarak geçiştirmeye çalışırsın zaten.

neS aY miyilkraF kardeşim, dediğim gibi, daha da bu başlığın altına yazmama gerek yok zaten başlığı açan arkadaş yeteri kadar yazmış, üzerine ben de uzun uzun 2 post attım. Eğer Amerika hakkında veya dil okulları hakkında bilgi isteyen olursa özel mesajla bana ulaşabilir elimden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışırım. Burada daha yazmaya gerek yok yazarsam trollü beslemiş olurum.

Arman-i nickli troll de sen istediğin kadar sallayabilirsin, yazdığın mesajlara bakmayacağım bile. İstediğin kadar küfür et, salla. İçini dökersin hem rahatlarsın. Klavyeler ne güne duruyor? Kolay gelsin.

Herkese iyi günler

Küfür falan etmedim size çarpıtmayın.

• seker1adam kullanıcısına yanıt
    Kardeşim mesajlara cevap vermeyeceğimi yazmışım benden alıntı yapmayın. Yukarıda cevap verdiğim arkadaşı zaten engelledim onun mesajlarını görmüyorum da madem alıntı yapmışsın sana da cevap vereyim.

Bir kere gittiğin mantık çok yanlış. Senin bu istatistik mantığından gidersek Hitler döneminde öldürülen insan sayısına bakarak Almanya çok tehlikeli ülke mi diyeceğiz? Bak sana ne diyorum ben de 17 küsür milyon insan öldürdüğü söyleniyor Hitler'in. O zaman Almanya'ya gitmeyelim?

Norveç'te 4-5 sene önce manyağın teki 70 küsür kişiyi öldürdü. O zaman Norveç tehlikeli yer diyelim. Çünkü istatistiğe bakarsan son 30 senede Avrupa'da başka bir ülkede bu kadar ölüm olan bir olay yoktu bu Işidlilerin canlı bomba saldırıları gelene kadar.

Amerika'nın durumu Türkiye'nin şu anki durumundan da 50 kat daha güvenlidir. Sen bugünlerde Şırnak'a, Diyarbakır'a yahut Hakkari'ye rahatça gidebiliyor musun? Onu geçtim, Türkiye'nin güneydoğusundaki herhangi bir yere rahatça gidebiliyor musun? Kalabalık yerlerde rahatça gezebiliyor musun? Gezebiliyorsan helal diyorum. Son bir senede 10'a yakın canlı bomba saldırısı gerçekleşmiş bir yerde bu cesarete sahip olmak süper bir şey.

Amerika'da o kadar silahlı saldırı olmasının nedenini de sana söyleyeyim. Boyz N the Hood filmini izle istersen önce. Los Angeles'ın en belalı şehri Compton'da geçiyor. Filmde başroldeki adam çok güzel bir şey söylüyor: "Beverly Hills'e gidin, bir tane bile silah dükkanı bulamazsınız. Compton'da ise bir sürü dükkan var. Bizim birbirimizi öldürmemizi istiyorlar bu yüzden silah dükkanlarını kapatmıyorlar"

Bunu söylememin nedeni şu: O dediğin silahlı saldırılarda ölen insanların yarısından fazlası zencidir. Buradan şu sonucu çıkartacaksın: Belanı aramadıkça başına bir şey gelmez.

New York'a gidip de gece yarısı Harlem'de dolanmazsan, Los Angeles'a gidip Compton'da takılmazsan, gece vakti ıssız yerlere tek başına girmezsen başına bir şey gelmez.

Daha çok olmadı, geçen gün 3-5 tane adam Beyoğlu'nda bir bara girip içki içenleri hastanelik etti. Sebebi ne? Ramazan ayında içki içmeleri. Sen şimdi gelip de Türkiye daha mı güvenli diyorsun? Bir kadının tacize uğramadan 5 metre yürüyemediği bir ülkeye, oruç tutmayanların dayak yediği, kafasına balkon düşüp ölen insanların olduğu, terör yüzünden her ay düzinelerce şehit verildiği, rutin olarak 2-3 ayda bir canlı bomba saldırısının olduğu bir ülkeye güvenli mi diyorsun? Helal diyorum sana.

Hayatın boyunca kaç ülke gördün bilmiyorum. Lakin o saydığın ülkelere bir gün gidersen (Singapur hariç) etrafın göçmenlerle dolu olduğunu göreceksin. Hele son zamanlarda Suriyeliler akın akın gittiler.

30 küsür sene önce "Kürdüm baskı görüyorum ühühühühü" diyerek Avrupa ülkelerine iltica eden PKKlıların bugüne kadar Türkiye'nin adını kirletmek için yapmadıkları kalmadı. Nerede bir pislik olduysa yapanın üzerinden Türk pasaportu çıktı. Bu tür insanların gitgide çoğaldığı, üzerine bir de Suriyelilerin doluştuğu bir yere mi güvenli diyorsun? Bizim ülkemize Suriye'den gelenlerin yaptıkları ortada...

Kısacası, 40 sene öncesine dönersek Türkiye ABD'den güvenliydi diyebiliriz. Lakin şu son 10 sene için böyle bir şey demek imkansız. ABD, belanızı aramadığınız sürece Türkiye'den 50 kat daha güvenli bir ülkedir.

Amerika'da sokakta yürürken canlı bomba tarafından havaya uçurulmanız, belediyenin açıp da kapatmadığı çukura düşüp ölmeniz, kafanıza balkon düşüp ölmeniz yahut oruç tutmadığınız için dayak yemeniz, içki içtiğiniz için hastanelik edilmeniz söz konusu değildir.

Saydığın ülkelerden de şu durumda tek yaşanılaşı olan yer İsviçre ve belki Singapur.

Danimarka, İsveç, Norveç göçmenden geçilmiyor zaten. İzlanda'da ırkçılığın babasını görürsün. Buyur şuradan okuyabilirsin:http://roadtocapetown.blogspot.com.tr/2016/01/izlanda.html

Avustralya cilt kanseri oranının en yüksek olduğu ülke, cilt kanserine yakalanma olasığı çok yüksek. Güneş ışınlarıyla alakalı bir durum. Buyur şuradan okuyabilirsin:http://www.cancer.org.au/about-cancer/what-is-cancer/facts-and-figures.html

Hadi bu da buradaki son mesajım olsun. Bundan sonra alıntı yapmazsanız sevinirim. Cevabı olan varsa buyursun özelden yazsın. Burada görürsem de cevap vermem bir daha.

• Angeleno A kullanıcısına yanıt
    uzun uzadıya yazmışsın ancak gelişi güzel bir yazı olmuş kendi görmek istediğin gibi subjektif bir yazı olmuş

Zaten bahsettiğin o avrupa ülkeleri ile amerikayı kıyas ediyorsan konuşmaya gerek yok nazilerden cilt kanserinden bahsetmişsin konudan konuya geçiş olmuş

Daha fazla uzamasın öyleyse amerikan rüyasında mutluluklar dilerim

• Surveillance kullanıcısına yanıt
    Aynen uzerinizde ki mal varligina bakiyorlar bunun nedeni fakir adam abd ye yerlesip donmeye bilir fakat zengin mali ve geliri icin donmek zorunda abd ye gitmek bile istese malini satip ordan ev dukkan vs almasi gerekecek buda ulkeye disardan para getirecek

• benim motorumu çektiler ehlyetim oladığı için amerika toplu taşıma yok.motorumu kaybettiğim için işimi kaybettim işe gidip gelemiyorum işimi kaybettim için param yok motorumu bağladıları yerden alamıyorum ayrıca günde 15 dolar storage fee kesiyolar.yani her gün 15 dolar artıyo hükümete 150 dolar çeken şirkete 150 dolar durdugu gün kadar günde 15 lira işimi kaybettiğim için kiramı ödüyemedim kirayı ödüyemedğim için eşimle tartıştım ve evsiz kaldım şimdi homelesım ayrıca motoru geri almaya param oladıgı için de 4000 dolardan fazla edecek motorua icra gelicek ve satıcaklar

welcome te america boys

biri de demişki 500e araba alırsınız ne içiyosanız aynısızdan bana da söyleyin 500e araba alırsınz ama son sahibi olursunuz başınıza tonla araba açar tamam arabalar alınamıcak kadar pahalı değil ama o kadarda ucuz değil araba ucuz tamir pahalı burda benim gittiğim motosiklet shop ta adamlar saatine 80 dolar alıyo

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jasonn123 -- 24 Haziran 2016; 8:39:02 >

• jovanovic kullanıcısına yanıt
    Hocam ekşide okumuştum. Diyelim bir trafik kazası oldu. Eğer siz yardım etmeye çalışırsanız ve adam ölürse cinayetten yargılanıyormuşsunuz. O yüzden kimse müdahale etmiyormuş. Ne kadar doğru bilemem.

• Yalan.

• Oranın kültürüne adapte olamayan arkadaşlar burda ağlamasın lütfen amerika kötü diye

• Neden konuyu sildin kardeşim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yapayzeka037 -- 12 Nisan 2018; 6:1:19 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yapayzeka037

Konudaki tüm mesajları okudum. Amerikaya gideceğimden değil tabi ama insan merak ediyor okuyor. Kafasını kullanan adam her yerde para kazanır. Asıl önemli olan hayattaki en önemli şey para değildir. Dh halkı bunu bilmiyor daha. Çoğu yeni yetme,ergen,ya da üni öğrencisi oldukları için gerçek hayata daha yeni giriş yapıyorlar ve hayatı para,araba,iphone,kizdan ibaret sanıyorlar. Halbuki bunların hiçbirinin önceliği yok. Konuyu açan kardeşimiz de çok kasmis kendini. Bu kadar abartmanin tribe girmenin anlamı yok. Yazmak istersen yazarsın, yazmak istemezsende yazma. Senin kıytırık yazinla Amerikayı kesfedecek değiliz. Ya kimseyi ipleme yazmaya devam et, ya da ergen gibi triplere gireceksen hicbi şey yazmadan çek git. Adamlar burada seninle makara kukara yapmış.cozememissin,bi de ergen gibi aglamissin. Yani suclu birini aramiyorum. Sen suçlusun onlar suçsuz demiyorum.herkesin farklı gorusu var. Buradaki ergen kitleye bi şeyler anlatiyorsan, sana böyle ergence yorumlar yapılmasını göze almışsin demektir. Aksini düşünüyorsan buraya boşuna yazma git eksiye, inciye yaz kardeşim.
    Geriye dönük mesajları okuyordum. Bu mesajı gördüm. La adam ne güzel yazmış dedim. Çatır çutur okuyorum. Kimmiş bu dedim bı baktım ben yazmışım. :D ne güzel yazmışım.

• 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.