Şimdi Ara

ABD Hakkinda Bilinmeyenleri Anlatiyorum GUNCEL! (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
373
Cevap
53
Favori
9.883
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
34 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Konuya yazılan bütün mesajları okumadım lakin konu sahibi kendi gözlemlerini dile getirmeye çalışmış. Adamın ABD'yi göklere çıkartmak gibi bir derdi olmadığı gibi Türkiye'yi yermek gibi bir amacı da yok.

Kendim gitmesem de yakın çevremden giden ve yaşayan insanlardan duyduklarım az çok aynı kapıya çıkarıyor beni. Filmler tamamen ilizyon üzerine kurulu, hayat çok kötü olmadığı gibi iyi de değil. Aslında Türkiye'den çok farklı değil ancak adamlar en azından medeni ve olması gerektiği gibi işleyen bir hukuk sistemine sahipler. Nitelikli insan değer görüyor ki bence en güzel yanlarından biri bu. Burada en kral üniversite mezunu mühendis olsa bile 2,500 TL maaş alınca mutlu oluyor, onu da bulabilirse... Burada BESYO okuyup ABD'de yüksek lisans yapıp yaşayan biri aylık 20,000$ dahi kazanabiliyor. Doktor ya da mühendislerin kazançlarına girmeye bile gerek yok. ABD'de gıda ürünlerinden vergi de alınmıyor. Elektronik, otomobil, akaryakıt gibi birçok ihtiyaç oldukça ucuz. Vergi konusunda en önemli güzellikler dolaylı yoldan değil de doğrudan vergilerin alınması. Yani kazancınız üzerinde vergi ödüyorsunuz, bu sayede abuk subuk şeyler için dolaylı vergi vererek vergi adaletsizliğinin önüne geçilmiş olunuyor. Burada şirket sahibiysen elindeki telefondan tut altındaki arabaya kadar her şeyi envantere kaydedip gider olarak gösterip asgari ücretlinin sırtına binmek adet olmuş. (Evet her gün yolda gördüğünüz o lüks otomobiller böyle alınıyor.)

4 ay önce Almanya'dan çocukluk arkadaşım gelmişti, burasıyla orayı kıyaslayınca burada yaşamanın tek avantajlı yanının suyun ucuz olması olduğu kanısına varmıştık. Babası 27,000 Euro civarına 2013 Touareg almış, et ucuz, eğitim konusunda devlet sonuna kadar arkasında, mezun olana istihdam olanakları da açık.

Hem Avrupa hem de ABD her anlamda Türkiye'den üstün ve yaşanılır bir ortam sunuyor. Oturduğu yerden boş yere milliyetçilik naraları atarak fasulye yiyip osuran bir topluluktan tam da beklediğim gibi yorumlar gelmiş. Burada yaşayan adamın karısına kızına kimse laf etmesin, arabasının 20 liralık gazı olsun, yılda bir yarım kilo köfteyi yeşillikte mangalda yapsın ondan kralı yok. Ufku dar ve basit bir toplumuz genel olarak, nitelikli insanlar da kısa vadede okulu bitirip kendini yurt dışına atıyor. Türkiye'nin geleceği amele kırolardan oluşan niteliksiz bir Orta doğu ülkesine doğru ilerliyor.

• Hocam ben staj için Amerika'ya gelmeyi düşünüyorum. Aşçıyım 1 yıllık ücretli staj hakkım var. Saatlik 13 dolar ve haftalık 50 saat çalışmaya orda geçinebilir miyim? Ev fatura yiyecek herşey bana ait olacak bu beni çok düşündürüyor. California,NY veya Miami seçeneklerim var bunları göz önünde bulundurup cevap verirsen çok memnun olurum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zedd

amerikada vasıfsız hiç bi işe yaramayan adam bile aylık en az 3000 dolar para alıyor , amerikada yaşam türkiyeden 1000 kat daha iyi hiç boşuna hikaye anlatma bize

Tersini kastederek espri yaptığınızı umuyorum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • diğer hikayeni de atar mısın? Tanya hukuk bürosu muhabbeti vs.
  • Beyler benim bu konu ve yillardir okudugum butun yabanci ulkeye gocen turk gozlemi konularindan cikardigim sonuc: tek fark tuketim urunlerinin hem de en cok sevdiklerimizin(araba, alkol, her turlu elektronik, fast food) ucuz olmaso ve kizlarin evlenmeden iliski kurmaya daha acik olmasi. Kulturunu multurunu demokrasisini siyasetini gecin aga kultur dedigin sey biz burda dogmusuz oraya gittik mi turk diye dislanacagimiz kesin ayrica hangimiz severiz ki birbirine o kadar soguk insani demokrasisine siyasetine gelirsek bizim ulkede bu kadar siyaset konusulmasi kendi sucumuz bu kadar hayatimizin her yerine sokmasak ertelemez bakin ben yurttayim tv yoktu nette de haber sitelerine ve eksiye bakmiyordum bir kere ulke bataga gidio falan diyip sinirlenmedim okuldan eve kim takar ulkeyi kim yonetiyor takmamak lazim o ulkelerin yoneticileri cok mu iyi niyetli saniyorsun daha bikac yil evvel iragi isgal etmediler mi edince neler yaptilar ve o halk onlari secmeye devam etti vs.

Simdi gelelim iki sorunumuza bunu sanmayin ki araba uretemiyoz diye pahali araba uretmeyen avrupa ulkelerinde de araba bize gore cok ucuz tek sebep devletin bu kadar vergi koymasi diger tuketim urunleri de oyle. Bakim bu vergiler normal ulkelerin seviyesine dussun maaslar boyle kalsin yine kimsenin derdi kalmaz yine almaya paramiz yeter ama hem onlardan fakir ulke oldugumuz icin az kazaniyoruz hem onlardan fazla para veriyoruz. Biri ciksa vergileri azaltsa bu dert biter. Kiz sorununa gelirsek belki de asil sorun onlardadir beyler? Hangimiz ister anasi bacisi lisede filmlerde gordugumuz gibi amerikan futbolu oyuncularinin pesinde fink atsin. Bu dert dedigimiz evlenene kadar zaten uni bitince evleniosun bunlar 15 yasinda o islere girip 25 yasinda evleniosa omrunun kalaninda senle ayni cinselligi yasiyor yani 10 yil cinsel olarak onlardan az aktif olacaz diye namus anlayisimizi degismeye gerek yok.

Bu saydiklarimi aradan cikarin sanki burada da ayniymis gibi dusunun ve tek evrensel gercegi gorun: dunyanin her yerinde paran yoksa yada orta sinifsan hayat mok gibi paran varsa butun ulkelerde akar gidersin. O ulke mi bu mu diye dusunuceginize ayni pisligin baska rengiyle ugrasmayi birakin orda da olsaniz burda da olsaniz hayati guzel yapacak tek cikis yolunuz zengin olmak.

• hatta 2 mesaj üstte bir daha yazıyor sizin gibiler yüzünden adam üyeliğinı uzaklaştırdı asil senin yaptığın ayıp

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gerçek Amerika bu değil, şimdi biri adanaya gidip Aa Türkiye gerçekleri dese burda millet kafayı yemiş hava sıcak diye güneşe ateş ediyorlar dese ne derece doğru

• quote:

Orijinalden alıntı: ESOES1981TR

usa de ot çekmek serbest mi?

Eyalete göre yasalar değişiyor. Kaliforniyada yasalar daha hafif diye biliyorum. Marihuana çeken insan oranı daha yüksek . Bazı eyaletlerde durum daha katı
  • khankam K kullanıcısına yanıt
    Adamın yazması bu işin öyle olduğunu gösterir mi adama inanmak zorunda mıyız?

Bi arkadaş bikaç önceki mesajlardan birinde fotoşop yapmış obama resminde. bizim elemanın resminin fotoşop olduğu da çok açık insanları kandırmayın artık!
  • quote:

Orijinalden alıntı: Stand Alone

Konuya yazılan bütün mesajları okumadım lakin konu sahibi kendi gözlemlerini dile getirmeye çalışmış. Adamın ABD'yi göklere çıkartmak gibi bir derdi olmadığı gibi Türkiye'yi yermek gibi bir amacı da yok.

Kendim gitmesem de yakın çevremden giden ve yaşayan insanlardan duyduklarım az çok aynı kapıya çıkarıyor beni. Filmler tamamen ilizyon üzerine kurulu, hayat çok kötü olmadığı gibi iyi de değil. Aslında Türkiye'den çok farklı değil ancak adamlar en azından medeni ve olması gerektiği gibi işleyen bir hukuk sistemine sahipler. Nitelikli insan değer görüyor ki bence en güzel yanlarından biri bu. Burada en kral üniversite mezunu mühendis olsa bile 2,500 TL maaş alınca mutlu oluyor, onu da bulabilirse... Burada BESYO okuyup ABD'de yüksek lisans yapıp yaşayan biri aylık 20,000$ dahi kazanabiliyor. Doktor ya da mühendislerin kazançlarına girmeye bile gerek yok. ABD'de gıda ürünlerinden vergi de alınmıyor. Elektronik, otomobil, akaryakıt gibi birçok ihtiyaç oldukça ucuz. Vergi konusunda en önemli güzellikler dolaylı yoldan değil de doğrudan vergilerin alınması. Yani kazancınız üzerinde vergi ödüyorsunuz, bu sayede abuk subuk şeyler için dolaylı vergi vererek vergi adaletsizliğinin önüne geçilmiş olunuyor. Burada şirket sahibiysen elindeki telefondan tut altındaki arabaya kadar her şeyi envantere kaydedip gider olarak gösterip asgari ücretlinin sırtına binmek adet olmuş. (Evet her gün yolda gördüğünüz o lüks otomobiller böyle alınıyor.)

4 ay önce Almanya'dan çocukluk arkadaşım gelmişti, burasıyla orayı kıyaslayınca burada yaşamanın tek avantajlı yanının suyun ucuz olması olduğu kanısına varmıştık. Babası 27,000 Euro civarına 2013 Touareg almış, et ucuz, eğitim konusunda devlet sonuna kadar arkasında, mezun olana istihdam olanakları da açık.

Hem Avrupa hem de ABD her anlamda Türkiye'den üstün ve yaşanılır bir ortam sunuyor. Oturduğu yerden boş yere milliyetçilik naraları atarak fasulye yiyip osuran bir topluluktan tam da beklediğim gibi yorumlar gelmiş. Burada yaşayan adamın karısına kızına kimse laf etmesin, arabasının 20 liralık gazı olsun, yılda bir yarım kilo köfteyi yeşillikte mangalda yapsın ondan kralı yok. Ufku dar ve basit bir toplumuz genel olarak, nitelikli insanlar da kısa vadede okulu bitirip kendini yurt dışına atıyor. Türkiye'nin geleceği amele kırolardan oluşan niteliksiz bir Orta doğu ülkesine doğru ilerliyor.

konudaki en mantıklı yorum

• Bilgiler için eline, koluna, gözüne sağlık hocam.
  • Konuyu okuyup cevap yazma zahmetinden kurtardığın için teşekkür ederim.

• tomorrow man T kullanıcısına yanıt
    Dostum nerdesin ben South Carolina Myrtle Beach'deyim . Geliyim yanına
  • quote:

Orijinalden alıntı: CooperLoL

Bir gün yurtdışında yasiycak olursam asla abd ye gitmem suç oranı en fazla olan ülke her pislik var türkiyede kalırım daha iyi yurtdışında bir yere gidersem kanadaya ya da hollanda ya falan giderim

Paranız varsa singapura kaçın

• quote:

Orijinalden alıntı: kermit kurbağacılık

Ben şahidim beyler.

ABD Hakkinda Bilinmeyenleri Anlatiyorum GUNCEL!

golgeleri de halletsen super olacakmiş, ama orj. resim gercek olabilir ortamdaki diger objelerle ışık golge açısı tutuyor ((:

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Cocuk bir cok seyi dogru yazmis salliyorsa bile dogru konustugu icin orda yasamistir bence

• quote:

Orijinalden alıntı: khankam

kardeşim senin beynin hatalı mi yahu lan adam 10000 defa dedi zaten incidekini ben yazdım diye bu konunun ilk sayfasına yazdı mesajlara 1000 defa yazdı incinin ilk sayfasına yazdı hala gelip alıntı yapmış diyorsun

Hahaha beynin hatalimi 😂

• İnci konusu açılsa herkes laf eder ama maşallah hepiniz giriyormuşsunuz bunu anladık.

• Ulan küçükken amerikan pastası izler, vuhuu ilerde amerikaya gitçem parti yapçam derdim. resmen soğudum yav ben de diyorum benim kuzen amerikada yaşamak varken niye geri dönüyor
  • İnciden alinti yaptigin dogrumu kardes? Eger oyleyse bi alinti yaz bari ayip

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.