Şimdi Ara

ABD Hakkinda Bilinmeyenleri Anlatiyorum GUNCEL! (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
373
Cevap
53
Favori
9.883
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
34 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Tabi türkiyedeki gibi oruç tutmayanı namaz kılmayanı dövmek evlenmeyene baskı yapmak milletin sürekli yaşam tarzına karışma olayı zaten türkiyede değilde başka ülkede var haklısı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ziel34

Konuyu açan galiba 3.dünya ülkesi savunucusu asgari ücretin 1100 lira etin kilosunun 50 lira olduğu bir ülkeyi savunuyor 4 yıldır avrupada yaşayan birisi olarak yav he he diyorum

Bizim ülkeden gidiyolar amerikada yaşıyolar bide kötülüyolar madem kötü gel o zaman türkiyeye demi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zedd

quote:

Konuyu açan galiba 3.dünya ülkesi savunucusu asgari ücretin 1100 lira etin kilosunun 50 lira olduğu bir ülkeyi savunuyor 4 yıldır avrupada yaşayan birisi olarak yav he he diyorum

Bizim ülkeden gidiyolar amerikada yaşıyolar bide kötülüyolar madem kötü gel o zaman türkiyeye demi

Bahaneleri hazırdır hemen
    -Ben zaten 1 yıl sonra dönecem
    -Sadece iş için geldim
    -Ailem burada o yüzden türkiyeye dönmüyorum

• Beyler benim ne abd'yi kotuledigim var, ne de tr'yi ovdugum... Ben sadece gercekleri soyluyorum. Abd'de yasamis biri gelsin, yanlislarimi anlatsin o zaman : D
  • quote:

Orijinalden alıntı: tomorrow man

Beyler benim ne abd'yi kotuledigim var, ne de tr'yi ovdugum... Ben sadece gercekleri soyluyorum. Abd'de yasamis biri gelsin, yanlislarimi anlatsin o zaman : D

İdris usta izle oda abdde yaşıyor vloglar çekiyor senin dediklerinden hiç bahsetmiyor

• tomorrow man T kullanıcısına yanıt
    konu dışı ama kısmetse 1 hafta sonra abd ye geliceğim 4 5 gün texas abilanede geri kalan kısmı los angles ve sanfransiscooo da geçireceğim texasasda yarışma için olucağım için çok gezebilceğim söylenmez ama diğerleri gezi için neler önerebilirsin :) ufakta bir rehber türü nelere dikkat edeyim söyleyebilirsen iyi olur.
  • quote:

Birader kendin soylemissin adam programciymis ki, coder'lik si aralar populer meslek. Benim 2 yillik tecrubesi olan arkadasim daha yeni intel'de ise basladi senelik 100.000 dolara.

Vasifsiz adam burda en fazla 1500 dolar yapar zar zor, fakat muhendis, avukat, doktor , bilisim gibi sektorler iyi kazaniyor.

Bizde biliyoruz amerikada vasıfsızların iyi maaş almadıklarını ama türkiyede bu meslektekilerde iyi kazanamıyorlar.

• Haci o zaman vasifsizlar demiyeceksin : ) Ben bu arada abd'yi kotulemiyorum, kotulesem ne isim var burda ?

Tr'de para kazanamayan meslekler burda haklarini aliyorlar ki, bu guzel bisey.
  • quote:

State university'lerin ise ortamı bir nebze daha iyidir, ama okuldan okula değişir.

Mesela arizona state'in kızları ve partileri efsaneymiş, ben gitmedim ama anlatan çok. Zaten bir okulda ortam olması için frat house ve sorority olması lazım.

Pardon açıklamamışım, frat house nedir? Hemen bunu anlatayım.

Frat House, bir nevi öğrenci klubüdür. Kampüste güzel 3-4 katlı evleri vardır bunların, okul verir, içinde istedikleri gibi yaşarlar. Mesela Neighbors filmini izlerseniz görebilirsiniz.

Bu frat'lere katılmak zordur, genelde ilk sene size işkence ederler, pis şakalar falan yaparlar. Bunlara katlanırsanız diğer senelerde ortamcı olursunuz ama dediğim gibi katlanmak zordur. Frat'e katılmak için öncelikle bir konuda iyi olmanız lazım okulda, mesela spor, sanat vs. Sonra frat başkanı size davetiye gönderir, kabul ederseniz bunların sınavları falan vardır, onları geçmeniz lazım.

Haci ne diyo bu ASU falan

Bekiri cagirda anlatsin sunlara varmiymis ortam asuda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi igetsky -- 2 Haziran 2016; 2:08:03 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• amerikan rüyası meğer kabusmuş. hocam biraz da temizlik anlayışlarından bahsetsene. Duyduğuma göre çok pis insanlarmış.

• alıntı çalıntı
  • igetsky kullanıcısına yanıt
    Dedigim gibi ben gitmedim, arkadaslar anlatiyorlar :D
  • quote:

Daha önceden yurtdışına çıkmadım ama bildiğim kadarıyla zaten Amerikada sosyal devlet denen olgu cidden zayıfken Avrupa'da bu durum geçerli değildir dolayısıyla yaşam kalitesi olarak daha rahat bir yerdir. Yani Acrupa ile Amerika bir değil.

• Bu arada Türkiye şöyle böyle diyen, arkadaşın yazdıklarına kendince laf sokan arkadaşlar, Kusra bakmayın ama çok boş yapıyorsunuz. Gene Kusra bakmayın ama tam 3. Dünya ülkesi eziklik psikolojisinin etkilerini gösteriyorsunuz. Yahu adam en başından beri nerede Türkiye daha iyi demiş? Ya da nerede gitmeyin buraya Türkiye'de yaşayın demiş? Sadece kendince gerçek olan şeyleri söylüyor. Ancak hemen hemen hiç karşılaştırma olmamasına rağmen ama Türkiye şöyle ama Türkiye böyle. Eziklik iki şekilde açığa çıkar, ya üstün olanı her şekilde kötüleyip kendinizi öne çıkarma çabasına girersiniz Ya da kendinizi her konuda aşağı görmeye çalışırsınız, üstün gördüğünüz medeniyetin en ufak kötü yanı söylendiğinde ama bizde de böyle dersiniz. Yani Kusra bakmayın ama zihniyet açısından ecdatçı, Avrupa bizi kıskanıyorcu tayfadan farkınız yok. Aynı şeyin farklı laciverdisiniz sadwce

• quote:

Orijinalden alıntı: Yakuda

Bu arada Türkiye şöyle böyle diyen, arkadaşın yazdıklarına kendince laf sokan arkadaşlar, Kusra bakmayın ama çok boş yapıyorsunuz. Gene Kusra bakmayın ama tam 3. Dünya ülkesi eziklik psikolojisinin etkilerini gösteriyorsunuz. Yahu adam en başından beri nerede Türkiye daha iyi demiş? Ya da nerede gitmeyin buraya Türkiye'de yaşayın demiş? Sadece kendince gerçek olan şeyleri söylüyor. Ancak hemen hemen hiç karşılaştırma olmamasına rağmen ama Türkiye şöyle ama Türkiye böyle. Eziklik iki şekilde açığa çıkar, ya üstün olanı her şekilde kötüleyip kendinizi öne çıkarma çabasına girersiniz Ya da kendinizi her konuda aşağı görmeye çalışırsınız, üstün gördüğünüz medeniyetin en ufak kötü yanı söylendiğinde ama bizde de böyle dersiniz. Yani Kusra bakmayın ama zihniyet açısından ecdatçı, Avrupa bizi kıskanıyorcu tayfadan farkınız yok. Aynı şeyin farklı laciverdisiniz sadwce

Sagol dostum.

• Kardeş bunu daha önce bir yerde okudum kendininmiş gibi yazıyorsun bari bi alıntı filan yaz

• TipsizSap kullanıcısına yanıt
    kardes 100 kere yazdim, inci sozlukte yazan benim, nasil okuyosunuz anlamiyorum...
  • Yazi seninmi bilmiyorum ama daha once okuduguma yemin edebilirim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Insanlarin fiziksel özellikleri nasil sürekli et ve kizartma yedikleri icin iri yari uzunlar mi?

Dinle aralari nasil dinlerine bağlılar mi yoksa öylesine mi?

Irkçılık çok oluyor mu? Türkiye ve Türkler hakkinda neler düşünüyorlar gerçi çoğu bilmiyodur bizi

Aile akraba ve komsu iliskileri nasil? Bizdeki gibi mangala denize sinemaya falan gidiyolar mi ?

Güvenlik durumu nasil geceleri sokakta rahatca dolaşabiliyor musun?

Bir de polislerin galiba vurma yetkisi bayagi fazlaymış doğru mmu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Circassian81 -- 2 Haziran 2016; 2:35:48 >
  • Yaziyi okumadim ama 700 dolar hastane ucretini gorunce yazayim dedim. Sigortan yoksa odersin soke soke 700 dolari tabi, ama saglik sigortasi yaptirip odemelerini yaparsan sorun kalmaz.
    Ayrica 700-800 dolar kiraya pahali demissin ama eger parttime degilde, normal bir iste calisiyorsan ciklet parasi 700-800 dolar NY'da.

Bazi eyaletlerde 700-800 dolar kira pahali gelebiliyor insanlar cunku eyaletten eyalete maaslar degisiyor ama maaslarla birlikte hayatta ucuzladigi icin sorun olmuyor. Mesela bir eyalette 5k maas alip 2k kira verdigin ayni eve baska bir eyalette 2,5k maas alip 1k veriyorsun.

Kesin ogrenci olarak gelip, ailenden para aldin ve dolarida TL'ye gore hesapladin. Yanlis miyim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Karıncayiyen Yiyen Adam -- 2 Haziran 2016; 2:36:10 >

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.