Şimdi Ara

ABD Hakkinda Bilinmeyenleri Anlatiyorum GUNCEL! (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
373
Cevap
53
Favori
9.883
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
34 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Gece dahi insanlar var ama bence taksim geceleri daha canli :D

Valla bi turk bul, abi ise ihtiyacim var de, genelde ise aliyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tomorrow man

Evet biraz da size büyük amerikan evlerinden bahsedeyim.
    Hani amerikan filmlerinde izlediğimiz şu tarz evler.

http://www.reddoorprop.co...oads/2009/11/37732119.jpg

Bunlar şehir merkezlerinde olmaz, suburb denilen şehir dışındaki uydu mahallerde olur.

Bknz suburb

http://static1.squarespac...51679193906/?format=1500w

Şimdi beyler, sıradan bir türk genci bu suburb'de kafayı yer. Tamam çok güzel, geniş bahçeli evleri olur, çocuklar dışarda oynar, bisikletli çocuk gazete fırlatır falan ama,
    Bu suburb'lerinde ne bir cafe, ne bir bar, nede bir market olur.

Suburb'te yaşayan aileler arabayla gidip haftalık veya aylık alışverişini yapar, sacma sacma kurslara katılır (buz pateni, golf, tango vs) ve bu kurs arkadaşlarıyla sadece kursta görüşürüz. Yani atıyorum tango kursundan tanıdığın arkadaşlarını bara davet etmezsin, etsen de gelmezler zaten, sadece tangoya gelirler. Biraz robottur bunlar.

Neyse suburb demiştim, dışardan çok güzel görünür bu suburbler ama içinde yaşamak inanılmaz sıkıcıdır, birde arabanız yoksa yan basarsınız. Ne markete gidebilirsiniz, ne şehire gidebilirsiniz, nede arkadaş bulabilirsiniz, çünkü gençler genelde buralarda takılmaz.

-Amerikanın Çürümesi-

Beyler Los Angeles'ı ve ünlü Hollywood caddesini bilirsiniz.

http://www.californiafood...oads/2014/05/DSC00027.jpg

http://www.from-us.com/bl.../Hollywood-Boulevard.jpeg

Hollywood ünlülerinin yıldızlarının olduğu Los Angeles'ın en önemli, en bilinen caddesi...

2 sene önce gittiğimde bile buradaki birçok dükkan kapanmıştı, bizim istiklal'in en beter halinden bile daha kötüydü, kaldırımda evsizler yatıyor ve o ünlü yıldızlar caddesinde yere pisliyorlardi. Bu sene gittiğimde ise durum daha da vahimdi, ilk linkteki Chinese Theatr ve çevresindeki birkaç dükkan haricinde heryer batmış, Los Angeles gibi dünyanın başkenti sayılan bir şehrin en önemli caddesini evsizlerin kusmukları ve pislikleri kaplamıştı. Abarttığımı düşünebilirsiniz, fakat Detroite bir bakın. otomotiv endüstrisi çöktükten sonra, post apokaliptik gelecek oldu.

http://img.memecdn.com/da...t-you-scary_o_1690521.jpg

http://i.dailymail.co.uk/...6000005DC-635_634x410.jpg

hocam verdiğin linkler ölü mü ?

• Neyse gencler inanmayanlarla ugrasamayacagim, adami yoruyosunuz. Biraz daha bilgi veriyorum.

-Los Angeles-

Los Angeles downtown

http://struxtravel.com/wp-content/uploads/2012/02/downtown-4.jpg

Hollywood

http://www.caffeinatedtraveller.com/wp-content/uploads/2013/06/hwoodblvd.jpg

Santa Monica

http://www.wildnatureimages.com/images%202/060308-082..jpg

Venice Beach

http://odyssey.antiochsb.edu/wp-content/uploads/2014/10/Venice-Beach-Hotel.jpg

Evet arkadaslar los angelesta 4-5 ay yasadim. LA cidden cok degisik bir yer.

Oncelikle sehrin geneli cok pahalidir ve sehir yuzolcumu olarak cok genistir, bu yuzden arabaniz yoksa la'de adamdan sayilmazsiniz.

Sehir ici tamamen meksikalilarla doludur, nufusun yuzde 60'i zaten meksikali, o yuzden abd'den ziyade meksikada yasiyor gibi hissedersiniz. Hollywood taraflarini yukarda anlatmistim, Los Angeles'ta benim en sevdigim bolgeler zaten yanyana olan venice beach ve santa monica beach taraflari, fakat buralarda hava kararana kadar.

Los Angeles hava karardiktan sonra tamamen bir hayalet sehire donusuyor, ozellikle downtown ve east la taraflarina gitmek yurek ister geceleri, cidden tirstirici olabiliyor ve guvenli degil.

Gece hayati cok kotu, filmlerde hep la parti sehri olarak tanitilir fakat ben tum unlu kluplara (hatta jonny depp'in sahibi oldugu cluba)a bile gittim ve hepsi cok oluydu. 3-5 kisi ya var ya yoktu. Los Angeles'in bir diger kotu ozelligi ise insanlari. Burda yasayan herkes kendini hollywood yildizi sandigi icin kibir inanilmaz yuksek, arkadas olmak bile asiri zor.

Gece 12'de metro ve otobusler bitiyor, bu yuzden gece cluba cikarsaniz ya taksi yada uber ile eve donmeniz gerek, aksi halde yolda kalirsiniz.

Birde la bizim kezban turk kizlarinin cok oldugu bir yerdir, genelde buraya dil okuluna giderler ve amerikalilarin bile nefret ettigi la'de fakir fukara yasarken, hava atmaya calisirlar; :D

Sacma sapan turistik yerlerde dolasirlar surekli, gorunce gormemis gibi davranmak en iyisidir.

• california nasılyer bir sözlükde okumuşdum anlatıldığı gibi beleş veriyorlarmı video karşılığı istediğini yapıyorlarmış malum video için
  • Bireysel gelir vergisi yılda bir alınıyor ayda bir değil

ABD Hakkinda Bilinmeyenleri Anlatiyorum GUNCEL!

Edit: Şaka bir yana düzenli ödemiyorsanız yılda belirli bir günde ödemeniz gerekli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi multiTYRT -- 2 Haziran 2016; 1:14:44 >
  • Takip
    Bende 2 ay kaldim amerikada
    Saglik gercekten cok pahali
    1000 dolara 15 yillik araba alirsin ama masrafi cok olur
    Amerikada insanlar arabalarini kendi tamir eder genelde cok pahali oldugu icin o hizmet
    Toyota-honda-subaru-mazda gibi sorunsuz araclar o yuzden tercih ediliyor

Trde zengin olupta gidip amerikada yemek isteyene parayi guzel memleket tabi

Kizlar cok daha guzel ve saygili kezban degil birazda para koklattin mi kopegin olur hepsi

Geliri yuksek bir arkadas anlatsa amerikayi cok farkli dinleyecektiniz tabi kisiden kisiye degisir o yuzden

Konu guzel ama bilgilendirici emek var
    Devamini bekliyoruz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu arada anlatmamisim, east side ve west side olayi var amerika. Yani dogu yakasi ve bati yakasi. Ben kisisel olarak dogu yakasini seviyorum, hem kulturu hemde sehirleri daha avrupai ve insanlari sicak. Bati yakasi ise genel olarak burnu kalkik insanlarla dolu, birde kuzeye giderseniz irkci oluyorlar ki, hic cekilmiyorlar
  • Olum ABD'den soğudum. Yaşamak için gelmeyi düşünüyodum

• Deorro4 kullanıcısına yanıt
    Eyvallah kardesim, aynen para cok olsa abd cok daha iyi bir yer olur benim icin, mesela 1000 dolara araba almiyorum, neden cunku yarin yolda kalsam masrafi kendinden cok olacak.
    Kizlar ise yerine gore degisiyor, south bolgelerinin kizlarini seviyorum, cali kizlari ise igrenc, kibirde bizim kezbanlari gecerler.
  • Küçükken amerikada yaşarken kulağıma oyun hamuru kaçmıştı inanın gittiğimiz hiçbir hastanedeki doktor çıkarmayı bilmiyordu. En sonunda başka bir hastanede doktur su sıkıp çıkarmıştı.

• 9 Aydır amerikada yaşıyorum adamın söylediklerine %100 imzamı atarım kesinlikle hepsi doğru
  • multiTYRT kullanıcısına yanıt
    Senelik vergi haricinde her maas aldiginda paycheck'inden bi suru vergi kesiliyor. Bilmeden konusma
  • tomorrow man T kullanıcısına yanıt
    Mesajın sonunu oku

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi multiTYRT -- 2 Haziran 2016; 1:25:54 >
  • Bu arada bir dipnot yapayim.

Amerika reklam konusunda asmis bir ulke, bizim gibi kekler de filmler, diziler ve klipler yuzunden amerikayi utopya saniyor. O yuzden zaten hayalleri yikildigi icin bazi arkadaslar burda bana saldiriyor fakat cidden abd'de bulunmus bir arkadas varsa burda, yazdiklarima katilacaktir.
  • Vatansever kurt vatandaslarimiza bir sozumuz yok kardesim, ben tecrubelerime dayarak bir seyler anlatiyorum. Ayrica beddua etme, Allah biliyor herseyin dogrusunu...
  • Amerika'nin sikintisi...

Evet bu da bir baska konu. New York haricinde nerdeyse tum abd arabalar icin dizayn edilmistir. Buyuk buyuk yollar vs

Bu yuzden sokakta yuruyen insan goremezsiniz. Caniniz sikilir, nerde bu insanlar dersiniz, bulamazsiniz...

isten eve, ordan da avmlere arabayla giden insanlari zar zor arada gorursunuz, bu yuzden eger yurumeye merakliysaniz disarda evsizleri goreceksiniz sadece.

Bir de yine bu araba meselesi yuzunden burdakilerin bir cogunda mesafe kavrami yok. Mesela adam isine 30 km uzakliktaki suburb'te oturur, isten cikip 15 km otedeki restorantta yemek yer ve 20 km otedeki gym'e gidip antreman yapar. Insanlar yalnizdir, kimse kimseyi tanimaz. Komsuluk iliskileri pek yoktur.
  • Konuyu açan galiba 3.dünya ülkesi savunucusu asgari ücretin 1100 lira etin kilosunun 50 lira olduğu bir ülkeyi savunuyor 4 yıldır avrupada yaşayan birisi olarak yav he he diyorum

• amerikada vasıfsız hiç bi işe yaramayan adam bile aylık en az 3000 dolar para alıyor , amerikada yaşam türkiyeden 1000 kat daha iyi hiç boşuna hikaye anlatma bize
  • Hacı ben okuyorum takip ediyorum senden ricam laf edenleri gormezden gelip anlatmaya devam etmen. Kolay gelsin , takipdeyiz

• quote:

Orijinalden alıntı: LOSTMAN'

koskoca Amerika'ya gitmişsin ama kendi ülkendeki şehirlerden, insanlarından bihabersin. bi kere Kürtler asla doktor veya asker, polis şehit etmedi bugüne kadar. yaşadığın ülkenin askerine polisine direkt veya dolaylı olarak kurşun sıkmış isen o zaman terörist oluyorsun,Kürt değil. PKK olayına gelirsek PKK bir maşadır, Kürt örgütlenmesi değildir. sen Amerikalıların yanlış bildiğini yine yanlış bir şekilde düzeltmeye çalışmışsın. Sırf bu hareketinle bile ne kadar cahil ve bilgisiz olduğunu belli ediyorsun.
    ayrıca şunu da belirteyim, Amerikalı insanları hayvan seçer gibi ırklara bölüp kendi başına yargılamış ve infazını vermişsin; bunlarla daha iyi yatılır, bunlar daha zor verir, bunların sohbeti kötü vs. kusura bakma ama böyle bir yetkiyi, böyle bir haddi sana kim verdi veya sende olduğunu nasıl düşünüyorsun? milyonlarca insanı nasıl oluyorda sen bi cümlenle ifade edebilme hakkını kendinde görüyorsun? sorarım sana! Amerikalı bebeklerin babası belli değil demişsin birde. seninkiler belli diye ülkene veya yaşadığın ülkeye bir faydan mı dokunuyor? Allah sizin gibi insanları görüyor. İnşallah onun adaletinde, onun mahkemesinde cezanızı bulacaksınız. Başkada diyecek birşeyim yok.

son zamanlarda senin gibi edebiyatçıları çok görüyorum salyalarınızı akıta akıta BU NE CÜRET HEBEÖ HÜBELE diye çıkışıyorsunuz insanlara, tek bir sözüm var, antipatiksiniz.

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.